• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Canim elimden geleni yapiyorum burada saglik siztemi hic iyi degil..belli bildikleri bir sey var onun disina cikmiyorlar..bari dedim uyku surubu verin dedim hayir veremeyiz oda ayni antidepresan gibi diyor..yani ne yaparsan yap diyip kendi haline birakiyor..vizemin cikmasini bekliyorum gunu bitti ocak sonu cikar insallh..Turkiyeye ailemin yanina gidicem orada doktora gidicem..
ben de onu diyecektim buraya gel burda baksinlar biraz da kalırsın havan değişir memleket havası canım

ben de onu diyecektim buraya gel burda baksinlar biraz da kalırsın havan değişir memleket havası canım
Aynn canim vizemi bekliyorum bir ciksaydi..inan gucum kalmadi hergun boyle ölû gibi yasamak cok zor..ilac kullanip dogum yapan tanidiklarin var mi etrafinda? Benim kuzenim var 2 cocugindada kullanmis ve sagliklilar..bir 12 digeri 5 yasinda..

Sevmediğin istemediğin insanlarla olmakta çok etkiliyor bişeyde diyemiyosun
Bence en çok sevmediğiniz ve bulunmak istemediğiniz ortamlarda tetikleniyor. Yalnızlık ve kendi içine çekilme isteği anksiyeteyi arttırıyor ben de hamileyim ama ne zaman ki enerjimi düşüren tiplerle bir araya gelmek zorunda kalıyorum o zaman gerçekten kalp hızım her şeyim değişiyor. Zorunluluklardan nefret ediyorum geçmişten gelen sürekli baskı hissi , aman alttan al, aman sen iyi ol kafaları bence beni de bu hale getirdi. Sıfır tahammülüm kalmış işin acısı kendimden çıkarıyorum sağlığıma yazık

Ben 7.ayımda 1 ay kadar misol kullandım bıraktım 1 ay rexapin aldım akşamları uyku sorunu yaşadığım akşamlarda zestad çeyrek aldım bunu toplam 3 4 kez almışımdır benim ilaç geçmişim biraz karışık yan etki yapıp bıraktıklarimda var bebeğim 4 ayını doldurdu herhangi bir ilaç kullanmıyorum gayette saglikliyiz arada yokluyor tamamen gitmiyor ama şükür bugünüme kabus gibi geçen 9 ayın ardından size moral olması adına yazdım geçicek inanın
Misol ve rexapin antidepresan mi?

Aynn canim vizemi bekliyorum bir ciksaydi..inan gucum kalmadi hergun boyle ölû gibi yasamak cok zor..ilac kullanip dogum yapan tanidiklarin var mi etrafinda? Benim kuzenim var 2 cocugindada kullanmis ve sagliklilar..bir 12 digeri 5 yasinda..
Ben sadece bu forumda tanıştığum arkadaşlarım var. Sosyal çevremden sadece teyzem var kaç sene önce doğum yapti ağır bipolar hastası idi ilaçları bizden daha ağırdı çok şükür çocuklar gayet sağlıklı. Tabii vermeyedebilirler ama zaten iyi bi doktor insanın yüzünden anlıyor canım. Kullanıp kullanmaman gerektiğini. Lustral de hamilelikte genelde en cok tercih edilen ilaç.

Ben sadece bu forumda tanıştığum arkadaşlarım var. Sosyal çevremden sadece teyzem var kaç sene önce doğum yapti ağır bipolar hastası idi ilaçları bizden daha ağırdı çok şükür çocuklar gayet sağlıklı. Tabii vermeyedebilirler ama zaten iyi bi doktor insanın yüzünden anlıyor canım. Kullanıp kullanmaman gerektiğini. Lustral de hamilelikte genelde en cok tercih edilen ilaç.
Evet canim bnde lustrali 7 8 sene once kullanmistim..onun disinda ilac kullanmadim..hamileligimin 10 cu haftasi basladi anksiyete korkular dogum korkusu bu sürec nasil gecicek diye..10 haftadir dayaniyorum ama cok zorr hergunum 1 yil gibi geciyor..hamileligimin tadini cikaramiyorum huzirsuzluk korku icimde hep..benimde canim dedigim gibi kuzenim kullandi 2 cocugundada masallah sagliklilar hatta kizim masallh cok akilli diyor..hatta oglu dalga geciyormus anne kizinda antidepresani heralde benden fazla kullanmissin bu benden daha zeki akilli diyormus😊

Merhaba öncelikle adım geçmiş olduğu için yazıyorum 🙂 .Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum tabiki burda fikirlerimizi deneyimlerimizi paylaşıyoruz birbirimize yardımcı olmak adına.Bakın bende bu konuda çok fazla bilimsel makale okudum ve aile hekimim psikiystristim kadın doğumcum da dahil olmak üzere bir çok doktora danıştım.Atilla hoca da bu konuda kendini güncelleyen farmakoloji profesörlerinden birisi.Yapılan son güncel çalışmalar antidepresanların masumiyetini gösteriyor şeklinde yorum yaptı.Risk almak istemeyen doktorlar zaten önermiyorlar ilacı.Ama benim danıştığım doktorlar ne ilaçlar kullananlar var içini ferah tut dediler.Kimse istemez hamilelikte ilaç kullanmayı.Annelik iç güdüsü benimde içim çok rahat değil.Ama berbat geçen dönemlerim oldu.Stresin vereceği zararı göze alamadım.Hamileliğin ve çocuğumun gelişiminin hareketlerinin verdiği keyfi yaşamak istedim.Mutlu bişekilde ona hazırlık yapmak onu mutlu bir şekilde beklemek istedim.Çünkü kötü olduğumda ne kendime ne etrafıma faydam oluyor.Korkuran duşa bile giremeyen evde tek kalamayan ben ilaç kullanmasam nasıl çocuğuma faydalı bir anne olabilirim.Stres daha az zararlı diyen doktor kimdir bilemem.Ama araştırın stresli geçen hamilelikler düşük doğum ağırlığına erken doğuma ve otizme sebebiyet verebiliyor.Bir profesör daha izledim.Videoyu bulursam link bırakırım.X kategorisi ilaçların en riskli ilaçlar olduğunu bunun bile riskinin %5 olduğunu söylüyor.Normal sağlıklı gebelerde ise anomali vs.riski%5.Ben bunları araştırmalarıma dayanarak söylüyorum.İnsanları yanlış yönlendirip ilaç kullanmaya gerçekten ihtiyacı olan annelerimizi burada karamsarlığa düşürmeyelim.Ben ilaç kullanımını savunmuyorum.Ama ihtiyaç dahilinde neden olmasın.Biraz daha güncel araştırmaları takip edin derim.Niyetim sizin düşüncenize saygısızlık etmek değil.Ama tıp gelişti.İmkanlar varken kendinize ve bebeğinize neden eziyet ediyorsunuz.Annem bana hamileyken rahatsızmış ilaç kullanmamış.Bakın bende aynı rahatsızlık var şuanda.Psikolojik rahatsızlıkların da genetik olduğu söyleniyor.Ki bunu bana gitmiş olduğum bir psikiyatrist söyledi.Yedikleriniz içtikleriniz gibi duygularınız stresini sıkıntınız da direk bebeğe geçiyor bunu unutmayın....
Tesekkurler cok guzel ifade etmissiniz..gercekten genetiklesiyor mesela benim babamda panik atak var..biz 3 kardesiz 3 muzdede panik atak anksiyete varr..

Kimse yok mu buralarda? Çok kötüyüm. Her sabah uyandığımda kendimi mutsuz hissediyorum, gülmek bile istemiyorum. Sevinçlerim 10 dakikadan fazla sürmüyor. Yemek yiyemiyorum, midem bulanıyor boş boş öğürüyorum. Sabahları çarpıntı ile uyanıyorum. Sürekli ağlamak istiyorum ama ailem de benden bıktı artık ağladığımı görünce sinirleri bozuluyor. Kendime işkence yapıyorum. Eşim şu an yok ama o geldiğinde ne olacak? Ben ruh gibiyim. Hiçbir şey yapacak halim yok. Ne yemek, ne hoş sohbet. Bakımsızlaştım, kaşlarımı bile aşdırmadım. Yüzüme bakmak istemiyorum..

Offff... çok bunaldım çok. İçimden bağırmak geliyor böyle haykırmak. 8. Haftadayim baş edemiyorum. Doktora gitsem ilaç da vermezler, ilaçlık mıyım onu da bilmiyorum.

Kimse yok mu buralarda? Çok kötüyüm. Her sabah uyandığımda kendimi mutsuz hissediyorum, gülmek bile istemiyorum. Sevinçlerim 10 dakikadan fazla sürmüyor. Yemek yiyemiyorum, midem bulanıyor boş boş öğürüyorum. Sabahları çarpıntı ile uyanıyorum. Sürekli ağlamak istiyorum ama ailem de benden bıktı artık ağladığımı görünce sinirleri bozuluyor. Kendime işkence yapıyorum. Eşim şu an yok ama o geldiğinde ne olacak? Ben ruh gibiyim. Hiçbir şey yapacak halim yok. Ne yemek, ne hoş sohbet. Bakımsızlaştım, kaşlarımı bile aşdırmadım. Yüzüme bakmak istemiyorum..

Offff... çok bunaldım çok. İçimden bağırmak geliyor böyle haykırmak. 8. Haftadayim baş edemiyorum. Doktora gitsem ilaç da vermezler, ilaçlık mıyım onu da bilmiyorum.
Bir doktora git bencee

Merhaba bende sen gibiydşm sürekli ağlıyordum 4. Aydan sonra ilacıma başladık biraz idare etti son aylar daha kötü oldum 7. Aydan sonra doktorum bi ilaç ve sakinleştirici daha ekledi üç ilaç kullandım şuan bebeğüm üç aylık ben yeni yeni kendime geliyorum hamilelik sanki hiç geçmiyecek gibi geliyordu ama inan geçiyor hormonlar beni daahada kötü yapmıştı çok şükür geçti zor da olsa ilaçlara rağmen zorlamdım çok sizinde geçecek bol bol dua edin ve doktorunuza gidin üç aydan sonra rahat ilaç kullanabilirsini ilk üç ay bile kullanılan ilaçlar var eğer çom kötü iseniz allah yatdımcınız olsun

Bir doktora git bencee

Nasil oldun canim iyimisin biraz bugun?

Merhaba bende sen gibiydşm sürekli ağlıyordum 4. Aydan sonra ilacıma başladık biraz idare etti son aylar daha kötü oldum 7. Aydan sonra doktorum bi ilaç ve sakinleştirici daha ekledi üç ilaç kullandım şuan bebeğüm üç aylık ben yeni yeni kendime geliyorum hamilelik sanki hiç geçmiyecek gibi geliyordu ama inan geçiyor hormonlar beni daahada kötü yapmıştı çok şükür geçti zor da olsa ilaçlara rağmen zorlamdım çok sizinde geçecek bol bol dua edin ve doktorunuza gidin üç aydan sonra rahat ilaç kullanabilirsini ilk üç ay bile kullanılan ilaçlar var eğer çom kötü iseniz allah yatdımcınız olsun
Merhaba ne guzel siz kurtulmussunuz..bnde anksiyete hastasiyim dogumdan once ilac falan kullnamiyordum ama.hamileligimin 10 cu haftasi nüksetti ve hayati zindan etti..cok zor ceken bilir bu hastaligi..suan 20 ci haftamdayim..ilac kullanmak istemiyorum direniyorum ama insanda güć birakmiyor..siz son 2 ay mi kullandiniz?

Canım sagol nasil oluyim ya aynı işte... sabahları anksiyete vuruyor gündelik islerimi yapamaz durumdayim benim haftam çok erken 8 hafta yani kim ne yapabilir ki...
Canim sabretmekten baska caren yok suan icin 1 ay daha sabret sonra doktora gidersin..cok zor biliyorum her gun 1 yil gibi ama baska care yokk..sabret hep sunu soyle kendine 1 ayim kaldi 1 ay sonra doktora gidicem iyi olucam de..kotu oldugunda hep bunu soyle..

Canım sagol nasil oluyim ya aynı işte... sabahları anksiyete vuruyor gündelik islerimi yapamaz durumdayim benim haftam çok erken 8 hafta yani kim ne yapabilir ki...
Bide cok dua et insirah suresini dinle surekli..ya şafi çek surekli..unutma Allah bizimlee o goruyor ne yasadigimizi..zor bir surecc ama imtihann ne yapalim..

Tesekkurler cok guzel ifade etmissiniz..gercekten genetiklesiyor mesela benim babamda panik atak var..biz 3 kardesiz 3 muzdede panik atak anksiyete varr..
Doğum yaptım hamilelik boyunca ilaç kullandım.Emzirirken hala düşük dozda alıyorum en düşük dozda.Bebeğim gayet sağlıklı çok şükür maşallah diyim.Şimdiden de bir çok şeyin farkında İlaç kullanmak gerekiyorsa kullanılmalı.Ben keyifli bir hamilelik süreci geçirdim

Doğum yaptım hamilelik boyunca ilaç kullandım.Emzirirken hala düşük dozda alıyorum en düşük dozda.Bebeğim gayet sağlıklı çok şükür maşallah diyim.Şimdiden de bir çok şeyin farkında İlaç kullanmak gerekiyorsa kullanılmalı.Ben keyifli bir hamilelik süreci geçirdim
Masallh ne guzel Rabbim sanada bebeginede saglik sihat versin..cumlemizinkine insallh..bnde zor dayaniyorum 20 haftaligim bir turlu cesaret edemiyorum korkuyorum kendimi suclu hissdiyirum..ama kotu olunca diorum ilac kullanirim ne yapayim diye kendimi telkin ediyorum..cok zor bir hastalik helede hamilelikte elin kolun baglaniyor..

Merhaba ne guzel siz kurtulmussunuz..bnde anksiyete hastasiyim dogumdan once ilac falan kullnamiyordum ama.hamileligimin 10 cu haftasi nüksetti ve hayati zindan etti..cok zor ceken bilir bu hastaligi..suan 20 ci haftamdayim..ilac kullanmak istemiyorum direniyorum ama insanda güć birakmiyor..siz son 2 ay mi kullandiniz?
Ben ilk aylar çok düşük dozda zestad aldım yarım 7. Ayda paxile başladık çünkü ben dayanamıyordum hetgün çok xor geçiyordu yoğun anksiyete vardı atak hiç geçirmedim ama kaygı iç sıkıntısı depresyon yoğundu ama geçti allah bu durımda olan hetkeze yardım etsin

Ben ilk aylar çok düşük dozda zestad aldım yarım 7. Ayda paxile başladık çünkü ben dayanamıyordum hetgün çok xor geçiyordu yoğun anksiyete vardı atak hiç geçirmedim ama kaygı iç sıkıntısı depresyon yoğundu ama geçti allah bu durımda olan hetkeze yardım etsin
Bendede oyle canim yogum korku endise var hic hayattan tat alamiyorum sabah uyaniyorum niye uyandim keske hep uyusam diyorum..ic daralmasi bunalma beni mahvediyo..5 ci aydayim bende..suan ilac kullanmadim..ama kotu olursam dusunuyorum korksamda..suan bebisin nasil canim iyi mi insallh iyidir..bide diyorlarki iste 6 ci aydan sonra bebegin ciger gelisimi falan basliyormus ilac zararliymis bu dogru mu?

Back