- 6 Haziran 2020
- 145
- 88
- 48
- 39
Canım ben ilk hamileliğimde ilk 8 haftadan sonra doktorum alabilirsin demişti çok sıkıştığına en düşük dozda kullanmıştım çok şükür oğlum sağlıklı şuan yine hamileyim ilk haftalar çok kötü olduğum haftalarda aldım haftada bir kez yarım olmak koşulu ile çünkü krize gidiyordum ağlarken 5 aydan sonra kendi isteğimle sıkıştığımda alıyorum yoksa ben günlerimi devam ettiremiyorum böyle daha çok zarar verdiğinimi düşünüyorum Allaha dua ediyorum bebeğimi korusun kaddım doğumcum hamile danışamşarındd sakğnleştirici yi kullandıklarını söylemişti zaten atak gelince acilde de, diazem verdiler bana artık allah biliyor tabi sizi kullanmamaya çalışın sonuçta ilaç kimse garanti veremez herkezin durumu farklı kimi ağır kimi hafi geçiriyorCnm slm sakinleştiricinin zararı varmı acaba bende hamileyim sitresten basım yanıyor ilaç içemiyorum perişanım dayaniyorum bir yandan bazen hiç yapamıyorum
Teşekkür ederimCanım ben ilk hamileliğimde ilk 8 haftadan sonra doktorum alabilirsin demişti çok sıkıştığına en düşük dozda kullanmıştım çok şükür oğlum sağlıklı şuan yine hamileyim ilk haftalar çok kötü olduğum haftalarda aldım haftada bir kez yarım olmak koşulu ile çünkü krize gidiyordum ağlarken 5 aydan sonra kendi isteğimle sıkıştığımda alıyorum yoksa ben günlerimi devam ettiremiyorum böyle daha çok zarar verdiğinimi düşünüyorum Allaha dua ediyorum bebeğimi korusun kaddım doğumcum hamile danışamşarındd sakğnleştirici yi kullandıklarını söylemişti zaten atak gelince acilde de, diazem verdiler bana artık allah biliyor tabi sizi kullanmamaya çalışın sonuçta ilaç kimse garanti veremez herkezin durumu farklı kimi ağır kimi hafi geçiriyor
Şuan nasılsın bebeğin ne kadarlık oldu emziriyomusun ilaç kullanmaya devam ediyormusun sıkıntıların nelerdi doğum sonrası biraz rahatladın mi
Öncelikle çok şükür bebeyin sağlıklı canım kaç mg kullandın acaba bende hep sitresten bebeğim düşecek diye ödüm kopuyorLustral iciyordum tum hamileliğim boyunca o yuzden cok rahat bir hamilelik gecirdim. Kesinlikle doktor kontrolunde kullanin bebege daha cok zarar veriyorsunuz. Uzuntu ve stres bebegi cok etkiliyor. Suan emziriyorum. Normal doğum yaptım bebegim de cok şükür sağlıklı hic bir sorunu yok. Simdi lustral düşük geliyor sanırım lohusalik depresyonundan dolayi. O yuzden eski ilacim citolese geçmek istiyorum
5.ayimda 1bucuk ay kadar misol kullanıp bıraktım daha önce kullandığımda beni çok rahatlatmıştı ama hamileligimde baktim ayni kaygımi gidermiyor bıraktım sonra 10 gün rexapin akşamları aldım o biraz rahatlattı sanki onuda bıraktirdi 3 farklı psikiyatriye gittim hamileliğim boyunca onda da hata yaptım tek birine gitseydim belki iyi olabilirdim bilmiyorum 3 ude farklı yönlendirdi birinin verdiği ilaca oburu karşı çıktı biri hiç ilaç vermek istemedi ama çok kötü görünce rexapini verdi sadece 10 gün oda hem uykumu düzene koymak hemde iştahımi açsın diye bulantılarım vardı o dönemde öyle böyle geçti zaman ama gel bana sor ben bittim tükendim hiçbişeyden keyif almıyorum sadece nefes alıyorum onun dışında bombosum bi kizim var 5 yaşında hamileligi çok güzeldi çok keyifliydi çok mutluydum özellikle kizim olacağı için karnımı severdim onunla konuşurdum hep kontrole diye gitmiştim 38+5 te apar topar doğuma girdim nst de sancı gözüktü açılma var dedi dr ağlaya ağlaya doğuma girdim ondan sonra herşey değişti kızımı kucağıma almaya korktum lohusalık sendromu öyle kötüydü ki delirmiş gibiydim uyku yok yemek yok emziremedim sütüm olmadi zaten kizim ağlıyordu ben ağlıyordum sonra kendi kendime düzeldim nasıl düzeldim hiç hatırlamıyorum 3 4 ay sürdü ne ilaç ne dr geçti suanki korkularımın en büyük kaynağı kızımdaki lohusaligim ya tekrar aynı şeyleri yaşarsam ne yaparım bu kez 2 çocukla annem bana yakın oturuyor saolsun yanlız bırakmıyor o konuda desteğim var çok şükür olmasaydı daha kötü olurdum bazen artık o yoğun kaygı zamanında hem ağlıyorum hem sayikliyorum doğum yapınca beni kliniğe yatırın uyutun uyandığımda hiçbişey hatırlamak istemiyorum çocuklarım sana emanet diyorum annemide çok yıprattım bu hamileligimdeHatır ben ilk gebeliğinde kullandım ve doktor bıraktırmadı yeri doktorum sıkışınca yarım zanaz al bile demişti 2013te ve bu sayfada yeşil reçeteli ilaç ile doğum yapanlar var beenlm etrafımda tanıdığım var ve sen artık son haftadadasın inanki allah onları koruyor bu sıkıntıyla evdeki kızına sana yazık kimse, anlamaz tabiki bizi banada rahat batıyor diyorlar ama bir ben bir Allah bilir çektiğim sıkıntıyı birazda olsa rahatlafıysan çok sevindim git hemen doktora hiç bekleme aklımdasın sürekli benim bakbrn yine doğım ile ilgili kabus gördüm moralim çok bozuk benimde karnım ağrıyor sabah kalkınca iki haftadır ne yemek yapıyorum ne e işi yapıyorum herşeyi saldım annemler bana uzak sürekli yanlarına gidemiyorum dertleşecek arkadaşım yok evde oğlum er bir tane oda bana çım üzülüyor güçlü durmaya çalışıyorum atlatacağım diyorum sana bileş diyeyim sen ilaçsı 36 haftaya gelmişsin bence çok güçlüsün ben bunu başaramadım benim ilacım hafif gelior diğerini bıraktım gebeliğin başımda okadar, zor günler geçiriyorumkş bazan odadan hüç çıkmıyorum sadece ağlıyorum bunları sadece sen yaşamıyorsun bu sayfada yazanların dışında buralara ulaşamayan bilmeyen yada ulaşıp sedece okuyanlar var biletler yazıyorlar neden çünkü bizim gibiler doğumdan sonra sana uygun Bi ilaç muhakkak bulunur birde ilaçlar ilk iki hafta herkezi daha çık bunlarır acabs sen onları yan etki diyerek bıraktınmı iyi bir psikiyatris bul kendine hangi şehirdesin bilmiyorum büyük şehirler çok şanslı bu konuda lütfen gün içerisinde be iyiyim ben sağlıklıyım benşm fiziksek bir sıkıntım yok güveneyim sadece bu yaşadıklarım his hormonlar ve sorumluluk bu hisleri artırdı doğumdan sonra sönecek gidecek de lütfen ben öyle yaptırım biziö birşey imiz, yok sadece yanlış ve kötü senaryoları düşünerek bedenimiz bazı belirtiler yaşıyor çünkü beyin hayal ile gerçeği ayırt edemez sen olumsuz bir düşünce hayal ettiğinde ona göre belirtiler gösterir asla çıldırmşcaksın doğumdan sonra herşey çok güzel olacak inşallah
Ilk gittiğim dr lustral verdi banada 2 3 gün sadece titredim ve kasildim eşim ve annem bıraktirdi çok korktular beni öyle görünce lohusamisin ne güzel normal doğum yapmışsın maşallah sana bu kaygı ve korkuyla kendimi kontrol edemem ben sonrasında daha kötü olurum diye korkuyorum gerçi sezeryandan da korkuyorum bilmiyorum ne yapacagimiLustral iciyordum tum hamileliğim boyunca o yuzden cok rahat bir hamilelik gecirdim. Kesinlikle doktor kontrolunde kullanin bebege daha cok zarar veriyorsunuz. Uzuntu ve stres bebegi cok etkiliyor. Suan emziriyorum. Normal doğum yaptım bebegim de cok şükür sağlıklı hic bir sorunu yok. Simdi lustral düşük geliyor sanırım lohusalik depresyonundan dolayi. O yuzden eski ilacim citolese geçmek istiyorum
Bebeğim erkek canım ne güzel olur benide uyutup götürseler gözlerimi açtığımda evimizde olsak bebegimizleCanım ilki sezeryan olmuş ya senin ikinciyi normal yapabileceğini mi söyledi doktorun şimdi, benim de ilk doğumun sezeryan ve ben sezeryan dan çok korkuyorum rüyalarıma giriyor ateş basıyor düşününce bütün moralim gidiyor bişey olacakmış gibi geliyor sanki o an bilmiyorum be gibi düşünen varmı beni evden uyutup öyle götürürsğnüzü be kendi iradem ile gitnem hastaneye diyorum eşimebu arda bebeğinin cinsiyeti ne erkek mi yoksa
Lustrali ben yıllar önce hamile kalmadan önce denemiştim brbrk istiyorum diye doktorla ona geçtik ama beni sendeki gibi çok kötü yaptı titreme felan oldu geçer diye bekledşm 2 ay daha kötü olunca mecburen bıraktık banada yaramadı lustral çoğu kişide benim tanıdığım böyle oldu doğumdan sonra başka antidepresanı dene mutlaka faydası olanı bulursunuz ama aynı doktora gitmen gerek tabikiIlk gittiğim dr lustral verdi banada 2 3 gün sadece titredim ve kasildim eşim ve annem bıraktirdi çok korktular beni öyle görünce lohusamisin ne güzel normal doğum yapmışsın maşallah sana bu kaygı ve korkuyla kendimi kontrol edemem ben sonrasında daha kötü olurum diye korkuyorum gerçi sezeryandan da korkuyorum bilmiyorum ne yapacagimi
Lustrsal bana iyi gelmedi canım daha kötü yaptı beni negüzel sana iyi gelmiş sevindim senşn adınaLustral iciyordum tum hamileliğim boyunca o yuzden cok rahat bir hamilelik gecirdim. Kesinlikle doktor kontrolunde kullanin bebege daha cok zarar veriyorsunuz. Uzuntu ve stres bebegi cok etkiliyor. Suan emziriyorum. Normal doğum yaptım bebegim de cok şükür sağlıklı hic bir sorunu yok. Simdi lustral düşük geliyor sanırım lohusalik depresyonundan dolayi. O yuzden eski ilacim citolese geçmek istiyorum
Banada cipralex yaramamış tı lustralLustrali ben yıllar önce hamile kalmadan önce denemiştim brbrk istiyorum diye doktorla ona geçtik ama beni sendeki gibi çok kötü yaptı titreme felan oldu geçer diye bekledşm 2 ay daha kötü olunca mecburen bıraktık banada yaramadı lustral çoğu kişide benim tanıdığım böyle oldu doğumdan sonra başka antidepresanı dene mutlaka faydası olanı bulursunuz ama aynı doktora gitmen gerek tabiki
Hamileyken kaçıncı ayda başladın canım hangi ilacı kullanıyodun ben hamile değilim ama düşünüyorum cesaret edemiyorumLustrali ben yıllar önce hamile kalmadan önce denemiştim brbrk istiyorum diye doktorla ona geçtik ama beni sendeki gibi çok kötü yaptı titreme felan oldu geçer diye bekledşm 2 ay daha kötü olunca mecburen bıraktık banada yaramadı lustral çoğu kişide benim tanıdığım böyle oldu doğumdan sonra başka antidepresanı dene mutlaka faydası olanı bulursunuz ama aynı doktora gitmen gerek tabiki
Perşembe gününe psikiyatriye randevu aldım bakalımLustrali ben yıllar önce hamile kalmadan önce denemiştim brbrk istiyorum diye doktorla ona geçtik ama beni sendeki gibi çok kötü yaptı titreme felan oldu geçer diye bekledşm 2 ay daha kötü olunca mecburen bıraktık banada yaramadı lustral çoğu kişide benim tanıdığım böyle oldu doğumdan sonra başka antidepresanı dene mutlaka faydası olanı bulursunuz ama aynı doktora gitmen gerek tabiki
Antidepresan la sakinleştirici arasındaki fark nedir hiç bilmiyorumŞuan antidepresan vermezler ama sakinleştirir verirler günlğk alırsın canım daha önce hiç kullandınmı birde daha, önce hangi ilaçlar denedim ve iyi gelmedi muhakkak sana iyi gelecek bir vardır bende denedim çok ilaç yaşım kaçtı canım bu arada bizde kutlamadık canım ben bu tarz günleri kutlamıyorum ama zaten kendimi hamşle değilde hasta gibi hissettiğim için içimden gelmiyor hiç bişey sen kızınla konuş anlayacağı dilden onlar anlarlar muhakkak bebekle bağ doğumdan sonra da kurulur herkez aynı olmaz ben oğlumda da hüç bir bağ kuramamıltım ama doğduktan sonra ilk gün değil tabiki gün geçtikçe bağlanmaya başladım iyiki doğuröuşum diyorum şimdi ikşcikerde öyle olacak muhtemelen canını sıkma birgün durup çıkacaksın hastanedende zaten süt Dü ağrıdı derken vakit nasıl geçecek anlamazsın bile çoğu kişi dopum anın geldiğinde aşırı Bi sakinlik gelşyor hayal ettiğimiz gibi olmadı yazmış bizede öyle olur inşallah
Şuan en büyük korkularımdan biride lohusalık Allah yardımcın olsunLustral iciyordum tum hamileliğim boyunca o yuzden cok rahat bir hamilelik gecirdim. Kesinlikle doktor kontrolunde kullanin bebege daha cok zarar veriyorsunuz. Uzuntu ve stres bebegi cok etkiliyor. Suan emziriyorum. Normal doğum yaptım bebegim de cok şükür sağlıklı hic bir sorunu yok. Simdi lustral düşük geliyor sanırım lohusalik depresyonundan dolayi. O yuzden eski ilacim citolese geçmek istiyorum
50 mg kullandim canim rahat bir hamilelik geçirdim ilaç sayesindeÖncelikle çok şükür bebeyin sağlıklı canım kaç mg kullandın acaba bende hep sitresten bebeğim düşecek diye ödüm kopuyor
Hamilelikte iyiydi canim ama suan ise yaramiyor benceLustrsal bana iyi gelmedi canım daha kötü yaptı beni negüzel sana iyi gelmiş sevindim senşn adına
Ne güzel ben bir türlu cesaret edemiyorum50 mg kullandim canim rahat bir hamilelik geçirdim ilaç sayesinde
Antidepresan hergün düzenli alman gereken ve beynindeki kimyasalları yerine koyarak seni iki üç hafta içinde daha yaşayabilir hale getiren ilaç kimisi tamam çen iyi olabbiliyor kimiside idare edecek seviyeye geliyor. Sakinleştirici ise kriz anlarında panik atak geçiren birine yada sinir krizine geçiren birine yada, anksiyetesi olan birine anlık etki ederek kasları gevşetenn sana hafif uyku veren rahatlatan ama tedavi etmeyen ilaç kendini kötü hissettiği de alıyorsun ve iyi hissediyorsun etkisi kimini 2,3 saat kiminn 24 saat kadar sürebiliyor kişiyi rahatlattığı içim bağımlılık yapma özellikleri var düşük dozda doktorun söylediği şekilde kullanılırsa sıkıntı olmaz zaten yeşil reçeteye verilir doktor gerekli görürse alabiliyorsunAntidepresan la sakinleştirici arasındaki fark nedir hiç bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?