Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Slm canim bende bugün hsmile olduğumu o Bende aldım ben hasta olmadığımı kabul ettim iyiyim bugün inşallah böyle olur doğuma kadar ilaç kullanmak istemiyorum inşallah sonrasında da o kitap çok etkiledi beni

Kızım 3 yaşında öncesinde de panikatak hastasıydım hamileyken ilaç kullanmadım ama kızım doğduktan sonra ilaç kullandığım halde ara ara nüksetti bi düzelemedim ben kızıma kardeş yapamıcam ben nasıl anneyim şu ara anksiyete panikatak depresyon hepsi geliyor vicdan azabı çekiyorum ağlıyorum yatıyorum zevk almıyorum çok isterdim kızıma bir kardeş yapabileyim

Niloya hamileliğin ilaçsız nasıl geçti peki doğumun nasıl oldu doğum sonrası sıkıntıların oldumu lohusaligin nasıl geçti ilaçlara rağmen neden tekrarlıyor dozlarimi düşük senmi almak istemiyorsun çok soru soruyorum ama zor durumdayım ne hissettiğini çok iyi anlıyorum korkularım var aşamadigim bende ilaç kullanmıyorum şuan 32 haftaligim ama zorlaniyorum hayırlısıyla doğum yapıp ilaçlarla iyi olacağımı düşünüyorum

Canım ben hamile olduğunu anladığım anda ilacımı bıraktım hamilelikte iyi olmamın sebebi ilk gebeliği kalbi durduğu ve kürtajla sonuçlandığı için bu gebeliğimde kendimi düşünmeye fırsat bulamadım hep ya bebeğimin kalbi durursa diye sürekli onu düşündüm muayeneleri iple çektim mesela şöyle birşey yaşadım 5 haftalıktı kasığım ağrıyordu kesin yine kalbi durdu deyip acile gittim muayene oldum rahatladım kızımın tekmelerini dinleye dinleye öyle hamilelik geçirdim hatta öylesine iyiydim ki kuzenimin kınasında 7 aylık koca göbekle hiç oturmadan oynadım son ay biraz panikatak yokladı onda da evden çıkmayarak iyiydim benim ne olduysa hastaneden eve geldiğimiz gün kapının önünde oldu inanılmaz sancı vardı sezeryan doğumdu çok canım acıyordu bir de ilk çocuk tecrübesizlik inanılmaz korkuyordum ben bu çocuğa bakamıcam dedim ağlaya zırlaya baktım emmedi 40 gün uğraştık almadı sağdım makinayla verdim kendime bakmadım ona baktım ama evde çok bakımsız o kadar kötüydüm ki eşime yalvardım anneme yalvardım nolursunuz beni Dr a götürün diye sonra gittik lohusa depresyonu dedi Dr ve efexor 37.5 verdi 6 haftada yavaş yavaş topladım ama süt vermeyi kestik mamaya döndük iyiydim 1 sene kadar sonra panikataklar yine gelid doz yükselttik falan yine bir dönem çok iyiyim dedim ve pat diye ilacı kendim kestim o gün bugündür doğru dürüst iyi olamadım canım sonuç bu canım aslında 1 ay öncesi çok iyiydim çok sevdiğim biriyle kavga ettiö ve dedem öldü ikisi birleşince anksiyete tekrarladı ya ben de birden ölürsem annem babam birden ölürse daha bir sürü kötü senaryo başa sardım terapi ile iyi olmuşken terapiye başladığım en baştaki zamana geri döndüm farklı ilaçlar deniyoruz işte ama ne zaman tesir eder bilmiyorum istediğin soruyu sorabilirsin canım cevaplarım elimden geldiğince

Çok benziyor yaşadıklarımız bu yüzden sürekli soru soruyorum doğumdan sonra ilaçlarla toparlayacagimi düşünerek geçiriyorum günlerimi ama ayni zamanda emzirerek de tabi benim kızım tüp bebek ilk 3 ay düşecek korkusuyla başladı benim anksiyetem sonra geçti kendiliğinden çok iyiydim kızımın hamileliğinde bende karnımı severdim hep kizim olacağı için çok mutluydum kendimi çok özel ve güzel hissediyordum sonra dediğin gibi doğum yapıp eve geldiğim gün bambaşka biri oldum delirmiş gibi aynı şekilde bakamicam korkusu çocukla asla tek başıma kalmak istemiyordum 1 ay dolmadan benide dr a götürdüler ilaç vermek istemedi emzirdigim için sonra sütüm kesildi zaten üzüntüden kaygıdan kızımı kucağıma almaya bile korkar hale gelmiştim sonra 40 i çıkınca annem evine döndü ben burda kaldıkça toparlaman zor olucak dedi ağlaya ağlaya gönderdim annemi hiç istemedim gündüzleri eşimi isten eve çağırirdim ne olur gel korkuyorum diye ara ara geceleri annemi arayıp ağlardım gelirdi hemen böyle 3 4 ay sürdü ve yine kendiliğinden geçti sonra o kadar iyi oldum ki resimlere bakıyorum neler yapmışız kızımla ne gezmeler tatiller etkinlikler partiler şuan yeniden böyle olmama inanamiyorum geçti artik bitti bidaha olmaz derken tekrar hep doğum sonrası diyorum ya insallah doğuma kadar geçer gider ve ben yine eskisi gibi olurum dr a ve ilaca ihtiyaç duymadan

Sık sık yaz olur mu senin bigun artık iyi hissediyorum demen bana çok umut olucak burda yazışmak sizi dinlemek benim gibi insanların olduğunu bilmek iyi hissettiriyor çünkü çevremdeki herkes ne var canım takma bu kadar güzel şeyler düşün oyalan vs kafasında hem kızıyorum onlara hem de anlamalarını beklemek çok saçma olur diyorum çünkü bunu ancak yasayan anlayabilir

Hiç düzenli ilaç kullanmışmıydın canım önceden

Ne güzel sen ilaçsız atlatmışsın ve kendiliğinden geçmiş aynı beni anlatmışsın ben de iyi olduğum günleri çok özledim yeniden gelir mi hiç bilmiyorum

Evet canım kimse anlamıyor hala bi düzelemedin oluyor o yüzden benim de nasılsa düzelemicem deyip enerjim tükeniyor içimden bişeyler yapmak bile gelmiyor umutlu ol doğumdan sonra iyi olursun inşallah

6 ay kadar misol 50 mg kullanıp bırakmıştım hamileliğimden 5 6 ay kadar önce onun dışında hiçbişey kullanmadim

Evet canım kimse anlamıyor hala bi düzelemedin oluyor o yüzden benim de nasılsa düzelemicem deyip enerjim tükeniyor içimden bişeyler yapmak bile gelmiyor umutlu ol doğumdan sonra iyi olursun inşallah
Inşallah kendimi öyle teselli ediyorum bende buda geciicek neler geçti buda öyle olucak birazda böyle düşünüp inandiralim kendimizi artık hep böyle kalacağımızı düşünmeyelim olur mu çünkü böyle değildik bizde saglikliydik yine olucaz bu bi dönem ne kadar süreceği belli olmayan bi dönem ama inanıyorum bitecek gidecek bunuda atlattık diyeceğiz ve artık daha dikkatli yaşayacağız hayati Rabbim bu günleri telafi edecek vakti nasip etsin hepimize

Sence iyi olucaz mı bende şimdi yeni bir düşünce çıktı birilerinin bana zarar vermesinden bağırmasından çok korkuyorum eşim bana çok bağırdı bir zamanlar şimdi ben psikoz mu oldum acaba şizofren mi oldum

Olucaz tabiki daha önce olduk yine olucaz bu hastalığın en sevdiği şey artık böyle kalacağım korkusu geçicek gidicek buda eskisi gibi olucaz bak burayada yazıcaz biliyorum şuan hissettiğin çok başka benimde öyle ama bunlarida arada hatırlat kendine bende artık eşim benden bikicak yeter artık diyecek diye çok korkuyorum çünkü bu sefer gerçekten uzun sürdü ve ben böyle olduğum için kizim da eşimde çok yıprandı farkındayım ama bende çabalıyorum salmamaya çalışıyorum kendimi yapmam gerekenleri yapmaya çalışıyorum çok zorlaniyorum ama en azindan bu kadarını onlar için yapıyorum

Benim de2 yıldır sürüyo uzun sürdüğü için bende korkuyorum niloyacım psikoz şizofren olsan başkaları sana değil sen başkalarına zarar verirdin ayrıca buraya.girip bize yazamazdın hem eşlerimizin hayatımızda ki insanların hiçmi payı yok psikolojimizin bozulmasında anamızın karnından psikolojisi bozuk doğmadıkya amann öyle böyle geçiyo işte zaman günler Allah tez şifamızı versin imtihan dünyası işte biri biter biri başlar Rabbim güzelliklerle imtihan eylesin

Psikoz değilsin canim onun sikayetleri cok farkli obsesifiz aynı zamanda kontrolsüz düşünceler

bu yazınızı gördüğme okadar mutlu oldumki bende xanax kullanıyorum ve gebelikde içilmiyosa atak gelirse naparım dıye cocuk yapamıyorum bazı doktorlar cok karsı ama suan cok mutlu oldum bendede panik atak kaygı bozuklugu var iyi yazmıssınız

Siz kendinizi daha iyi bilirsiniz iyi geliyorsa dr uygun gördüyse kullanın tabiki 33 haftalik hamileyim ilaç kullanmıyorum ama zor dayanıyorum hiç iyi değilim doğuma kadar sabretmeye çalışıyorum siz bu ilaçlarla iyi oluyormusunuz ben şuan öyle bi hale geldim ki sanki ilaçta alsam artık duzelemicem hiçbişey eskisi gibi olmayacak

Çok üzgün ve endişeliyim geçen hafta kanamam oldu bugün kontrolde bebek iyi gelisiyo dedi doktor beş hafta dört günlük hamilesin dedi kizlar ben ağır bir ilaç anafranil 75 kullanıyordum ama tam yumurtlama günü kestim selektra 25 mg geçtim dokhorun söylediği güne göre hesapladım adetten çıktığım ilk gün hamile kalmışım adetim beş gün sürdü ben altıncı günde hamile kalmışım bu mümkün olabilirmi yumurtlama gununde bıraktım bir hafta hem yarım hem tam içmişim tam iki gün sanırım tam olarak almışım ilacı 22 Nisan başlamışım yarım içtim bir hafta sonra tam tahminimce iki gün içmişim yada en fazla yedi gün bebeyin kalbinde bir sıkıntı varmıdır ?

Ne durumdasınız merak ettim o kadar küçükken bisey olmaz ama yinede panik yapıyor insan Rabbim sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…