Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhaba kızlar , ben geçen hafta çok fenalastigim için iki tane acil psikiyatri doktorundan randevu aldık biri cerrahpaşa psikiyatri uzman diğeri acıbadem doçent
Sonra acıbadem söylediklerini yapmaya başladım gerçi çok fazla birşey yapamıyorlar Hamilelikten. Bana atarax başladı sabah akşam yarım. Ketya uyku için devam ediliyor. Şu anda kötünün iyisiyim diğer doktor gunde 3 kez 25 mg ludiomil ve uyku ilaci rexapin yazmisti az kaldı diye dua ediyorum herkesé Allah kuvvet versin

Daha iyi olmana sevindim canım çok sevindim. Atarax iyi geldiyse şanslısın çok ağır bir ilaç değil o.Darısı bana

Ben de bugün psikiyatriye kontrole gittim ilacın dozunu arttırdı terapiye yönlendirdi

Arkadaşlar merhaba ben de panik atak hastasıyım 1,5 yıldır paxera 20 mg kullaniyorum. Şu an iyi durumdayım. Bir ay önce evlendim ve çocuk sahibi olmak istiyoruz :) bu durumda ilacimi bırakmam gerekir mi ? Bebeğe bir zararı olur mu ?

Yok be ceren nerede iyi gelecek yok sanırım doğuma kadar çekeceğim bunu. Cuma randevu var bakalım
İçini karartma canım kaç haftalık oldunuz? Doğum sonrası rahatlama ihtimalin çok yüksek arkadaşım ama o zaman da 9 ay boyunca yükselen hormonlar biranda eski haline döndüğü için lohusa depresyonu riski oluşabiliyor. Mutlaka takip et kendini gerekirse mutlaka ilaç kullan. Sen bebeğine sağlam lazımsın unutma.

Çok geçmiş olsun. Hamileliğin ilk 3 ayında doktorlar tarafından önerilmiyor canım ilaç. İlk 3 aydan sonra kötüleşirsen kar zarar hesabı yapılarak ilaç verilebiliyor. Ama önyargılı olma bence çünkü insan vücudunun neye nasıl tepki verceği belli olmuyor.Ben ilk gebeliğimde ilk 7 ay çok rahattım ilaçsız geçirdim ama şu an bu gebelik beni çok yıprattı 5. haftada sıkıntılarım başladı. Belki sen de ilacı bırakıp rahat bir gebelik geçirirsin. Ama ilacı kafana göre bırakma mutlaka doktor kontrolünde azaltarak bırakmalısın. Allah yardımcımız olsun.

Canım çok teşekkür ederim aminn hepimizin inşallah en kısa zamanda bir doktora gideceğim

Bebek ile bir küçük bağ bile kuramadik çünkü dünya ile kuramıyorum ki. Gerceklik duygularimi kaybettim inşallah dediğin gibi olur doğumdan sonra düzelir ama ben doğuma kadar nasıl yaşayacağım onu bilmiyorum 28 hafta yarin

Aynısı bende de var hissedemiyorm hiç bir duyguyu duygularım alınmış gibi. Nerdeyse beni uyutup serumla besleyin doğum zamanı uyandırın diycem. Dayan diyen herkese ağzıma geleni sayasım geliyor. Benim yaşadığımı yaşamayan halimden anlamıyor o yüzden kolay sanıyor. Bence bir insana verilebilcek en kötü cezalardan birisi bu hastalık.Üstelik ben bunları yaşarken terapiye başladım. Terapist aynı zamanda doktor bana senin ilaç kullanmana gerek yok dedi çıktı. İlaç kullanmak için camdan atlamam mı gerekiyo anlamıyorum ki. Neden ruhsal rahatsızlıkların verdiği eziyeti kimse eziyetten saymıyo gerçekten anlayamıyorum.

Guzel anneler tekrar merhaba . Daha once de yzmistm hamilelikte beni bulmadi bu hastalik ama dogum sonrasi agir bi depresyon gecirdim. O da cok fenaydi emzirirken ilacin sute gecmesi cocukta yan etki yapti mi yapmadi mi endisesiyle bugunlere kadar geldim. Dogumdan sonra abaetmiyorum yaklasik 6 ay boyunca gunluk iki uc saat uykuyla durdum. Bebegim uyumadgi icin degil . Birisi benim beynimdeki uyku bolgesini imha etti sanki asla ama asla uykuya dalamiyordum ogretmenim ve ise de baslamistim cildircaktim her gun aksam nasi oluyodu bilmiyorum ama geciyor tabi ki hala ilac kullaniyorum . Kendinizi yormayin bu hastalik varsa ilac icilmeli . Gecicek diyen herkese sinir oluyodum cunku gecmiyodu ama gercekten gecicek . Hepiniz icin dua edicem saglikla kucaginiza alin bebeginizi.

herkese merhaba tesadufen buldum bu konu başlıgını maasallah ne guzel hamılesınız.Bızde aylardır cocuk ıcın ugrasıyoruz olmuyorBen evlendıgımız gunden bu yana ıstedım eşim ıstemdedı bıde planlamadıgımız şekılde tayın surecımız uzadı 1.5yıldır korunmuyoruz ama kasım ayına kadar olan surecte ayrıydık ama ben yıne yumurtlama gunlerıne denk getirecek şekılde eşimde bırlıkte olmaya calısıyodum tutmuyodu regl oluncada aglıyor sızlıyordum bıraraya gelınce yıne olur dedım olmadı evde kavga kıyamet tabi eşimin doktora gıtmesı ıcın nisan ayında zor ıkna oldu bır gıttık degerlerı kotu yıkıldım resmen şimdi tedavıyle duzeldı olacak duzeye geldı ama ben cok yıprandım cocuk sahıbı olmak ıcın kendımce neler yapıyorum ve bu surecte psıkolojım ınanılmaz yıprandı cevremde biri hamıle kalmıssa kendımı ezik hıssedıyorum zavallı hatta.Dısarı cıktıgımda kadınların cocuklarına bakıyorum allahım bana da verecekmısın dıye??Kendıme acıyorum yanı psıkoyatrıse gıtmeyı düşündüm ama ilaç alırsam bıyandan hamıle kalmaya calısırken bıyandan ılac olumsuzmu etkıler dıye cekınıyorum gıdemedım.Yemın ederım kime derdımı acmıssam arkadaslara düşünmeyen istemeyen hamıle kaldı hatta dogurdu bır ben kalamadımacaıp takıntı yaptım dıyolarkı rahat ol stres yapma stres yapıncada olmaz napcam bılmıyorum bana bir çözüm bulamazmısınız??

VAlla onlardan biri benim :/ iyiydim aslinda mayista biraktim henuz hamile degilim ama fobiler ankstiyeteler basliyor gibi

Bence kendini boşuna uzuyorsun Allah tabiki sağlıklı bir çok veesin ama inan şu anki yaşadıklarımdan sonra bilseydim asla yapmazdim bebek o yüzden Allahtan hayırlısını iste

Çözüm senin elşnden geleni yapıp geri kalanını Allah a bırakman. Çünkü takdir Allah ın. O ne zaman isterse o zaman verir. Ben de ikinci gebeliğimde 7.ayda hamile kaldım üstelik sağlık sorunumuz da yoktu bizim.O yedi ay sürekli minimum dozda ilaçla idare etmeye çalıştım. Bazı aylar tamamen bıraktım. Hamile olmayınca tekrar ilaca başladm derken düzensi bir ilaç kullanımı yaşadım.Ve bak şimdi deli gibi istediğim bebeğimin varlığına sevinemez haldeyim. Allah tan bişey isterken eksik istememk lazım. Ben sağlıklı sihhatli evlat istedim tez vakitte ama keşke ardına hayırlı bir hamilelik de dileseymişim diyorm. Allah kalbine göre versin hakkında hayırlısını versin. Unutma sen ne kadar istersen iste Allah ne zaman isterse o zaman olur.

Kızlar bugün nasılsınız? Benim pek tadım yok 13. haftaya çok az kaldı ilaç zamanı yaklaştıkça bu kez de onun takıntısı başlıyo kafamda. Ne berbat bi hastalık bu.Sanki tüm doktorlar karşıma geçip çocuğuna bişey olmuycak garanti veriyoruz dese bile inanamıycam gibi geliyo. Bu da hastalıktan galiba. Herşey kusursuz eksiksiz olsun istiyorum hep huyum kurusun.

okdar haklısınkii ...bol bol dua et sende rahatlamak ıcın allahım saglıklı bır surec ve hayırlı dogum nasıp etsınn bana da tez zamanda versinn

Senin kaç haftalık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…