Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Bak ben 13 haftadan beri ilaç alıyorum ona ragmen günlük nerdeyse aglama krizlerim ve sçgeçmeyen sıkıntılarım var. Kalabalığa giremiyorum dışarı zorunlu olmadıkça cıkmıyorum cünkü boğuluyorum. Bu 2. Hamilelik ve ilkinde de aynıydım. Hormonlar mahvetti beni yeminle hayırlısıyla doğurayım kurban kesecem diye adak adadım.

Bu hastalıgi başından beri çekiyorum yatıyorum hergün kalkamiyorum ağlıyorum kendi kendime konuşuyorum artık yoruldum hiç duzelmeyecek gibi
10 senedir ilaç kullanıyorum hamilelikte yeterli dozu alamıyorum hoş alsamda işe yaramaz hormonlar buna engel çünkü. Valla öyle anlar geliyor ki ölüm kurtuluş geliyor hiç geçmicek gibi geliyor. Ama geçiyor çünkü ilk hamilelikte de aynıydı herşey bitmiş hayat durmuş gibiydi.

Ben de anksiyete var ve ilk 4 ay kafayı yiyecek gibi oluyurdum sürekli ağlama hissi hiçbirşeyden zevk alamama iştahsızlık kusma hepsini yaşadım ve ilaca başlamaya mecbur kaldım yine atak geliyor içim sıkılıyor tam geçmiyor maalesef ama en azından biraz yemek yiyebiliyorum dışarı çıkabiliyorum hamilelikte hormanlar tavan olduğu için ilaçların etkisi geç olmaya başlıyor

İlacın ne GökdeniZ. 7 aydir hamileyim
4 aydır kusma bumantı yaklaşık 3 ay önce sabah kalktığımda garip birsey oldu beynimi kalbimi nefesimi sıkıyorlardi arafta gibiydim sonra gün geçtikçe bu arttı artık yataktan çıkamıyorum sabah olmasın istiyorum sürekli ağlıyorum dışarı çıkamıyorum hersey yabancılaşmis ve beynimde Sanki birseyler çalışmıyor gibi psikiyatriye gittim önce lustral 50 verildi bir ay iyi gelmedi sonra gece uyumam için ketya 25 mg verildi 4 saat falan uyutuyor birde citoles 5 mg verildi citoles 3 hafta kullandım gene düzelme olmadı bıraktım arada rivotril ceyrek alıyorum uykuda istemsiz hareketlerin oluyor nöroloji vermişti ya yaşayayim ya öleyim istiyorum nefes zor alıyorum hersey o kadar garip geliyor ki bana sanki işkence yapıyor beynim resmen gün geçtikçe daha kalkamaz hala geliyorum yatakta zaman geçsin diye dua ediyorum kafam da birsey oldu kendi kendime konuşuyorum ağlıyorum Hormonlar böyle yapar mı?

Canım yabancılaşma panik atakta oluyo daha çok galiba. Benim rahatsızlığım okb depresyon anksiyete ben takıntılarla uğraşıyorm mesela. Ama benim ki de inan ayrı berbat bişey emin ol senden iyi değilim yani. Vicdan azabı veriyo insana takıntılar.. Takıntılarımdan burda bahsedip kafa karıştırmaya gerek yok ama şu kadarını söyleyim her gün saatlerce ağlıyorm. Bebeğimi o kadar istedim mesela şimdi zerre kadar sevinmiyorm varlığına ,kendi canımla uğraşmaktan. Sabahları berbat bir sızıyla uyanıyorm 5 de ve akşam 10 a ksdar uyuyamıyorm. Üstelik bu durumda 5. Haftam ve evde de yalnızım eşim işte oğlum okulda günler bana geçmiyo. Tek başıma dışarı çıkınca çeşit çeşit takıntılar geliyo. 9 başlı canavar gibi biri bitse diğeri başlıyo. Sadece evin önündeki parkta biraz yürüyorm kendimi zorlayıp o kadar.Yavaş yavaş depresyona girdiğimi de hissediyorm ayrıca bu şekilde ne kadar daha dayanırım bilmiyorm.

Hormonlar herşeyi yapar doğumdan sonra ben anadan doğmuşa döndüm. Ben pax.. Kullanıyorum başka bişey beni sakinleştirmez akşamda uyku için remer.. Alıyordum tansiyonumu cıkardı ödem yaptı bıraktım suan atarax alıyorum 2 3 günde 1kere.bem hala kusuyorum haftada 3 4 gün falan. İnan bana seni cok iyi anlıyorum ama yapabilecek bişey yok direnecek sin. Bendw aglayıp aglayıp sabır diliyorum

Hamile olduğunu öğrenip ilacı birden keseniniz var mı acaba?Varsa neler yaşadınız çok fazla şiddetli şikayetleriniz oldu mu yoksa hamilelikte Allahın mucizesi olarak daha mı kolay atlattınız ?

Hamile olduğunu öğrenip ilacı birden keseniniz var mı acaba?Varsa neler yaşadınız çok fazla şiddetli şikayetleriniz oldu mu yoksa hamilelikte Allahın mucizesi olarak daha mı kolay atlattınız ?
Ben yavaş yavaş kesmiştim ama yine de maalesef sıkıntılarım tekrarladı

Ben Bi anda kestim ilk zamanlar yoksunluk oluyor bulantı baş dönmesi baş ağrısı falan dozu yüksek dwgilse hafif atlatırsın ama yüksekse Bi anda kesme

Ben yavaş yavaş kesmiştim ama yine de maalesef sıkıntılarım tekrarladı
Ne yazıkki bende bir kez yavaş yavaş bırakmayı denedim yine gebelik planladığımız bir dönemdi 3 ayı ilaçsız çok güzek geçirdim 3 ay sonrası şikayetlerim tekrarladı.Tek başına ilaç yeterli olmuyor sanırım terapi de şart şuan hem ilaö tedavisi hem terapiye devam ediyorum farkındalık yaratıyor insanda kontrol etmeyi öğreniyorsunuz.Şuan da nasılsınız peki ilaç kullanıyor musunuz?

Ben suan ilaç kullanıyorum malesef ilç bırakınca anksiyete panik ayak geri dönüyor en ufak Bi streste. Hamilelik gercekten zor Bi süreç hormonlar insanı mahvediyor ama dayanılıyor inanın gerekirse 3 aydan sonra ilaç alabilirsiniz. Kendinizi böyle rahatlatın.

13.haftada selectraya başladım şu an 18.haftadayım çok mükemmel değilim sıkıntılarım yine geliyor idare etmeye çalışıyorum

Ben paxil kullanıyordum citolesten cok daha agır Bi ila. Cok zorlanmazsınız inşallah düşük doz çünkü ama doktor uygun görürse 1 gün alıp 1 gün almayarak daha rahat bırakırsınız
Ya çok sağolun içimi rahatlattınız gerçekten çok teşekkür ederim.Rabbim gönlünüze göre versin.Bir çok şeyi aştım terapiyle ilaçla fakat sürekli yeni korkular türetiyorum bu da en büyük korkularımdan biriydi yüreğime su serptiniz

13.haftada selectraya başladım şu an 18.haftadayım çok mükemmel değilim sıkıntılarım yine geliyor idare etmeye çalışıyorum
Hiç bir sıkıntısı olmayan insanlar bile mükemmel hissetmiyordur bu süreçte emin olun.Zaten vücudun değiştiği zor bir süreç bence böyle hissetmek normal kendinizi öyle teselli edin Allah yardımcınız olsun aydınlattığınız için teşekkürler

Amin hepimizin.Buradan birbirimize elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz şu süreci sağ Salim atlatırız inşallah

Allah seninde gönlüne göre versin ben hamilelik ögrenince ilk 10 gün ceyrek aldım sonra bıraktım.13. Haftada tekrar başladım. Korkular türedikçe türer bunla yaşamayı kendini telkin etmeyi ögrenmelisin. Allah veriyor sabrını da gücünü de okadar korkma bak bu benim 2. Hamilelik ilki de hep İlaçla geçti cok şükür hüç Bi sıkıntı yaşamadım.

Doğru Allah kulunu darda bırakmaz yaşamayı zamanla öğreniyor insan terapi çok faydalı oldu bunda da korku hep var çünkü hayatın içinde

Doğru Allah kulunu darda bırakmaz yaşamayı zamanla öğreniyor insan terapi çok faydalı oldu bunda da korku hep var çünkü hayatın içinde
Aynen bende terapi sayesinde bunla yaşamayı ögrendim cok iyi geldi. İnan okadar cok ki bu sorunları yaşayan insan Bi ben yaşıyorum sanıyor ama konuştukça insanlarla yok ya diyorsun herkeste var Bi sorun sıkıntı hali. Yani diyeceğim o ki relax korkular bizim için hiçte bitmicekler ama biz onlarla yaşamayı bilecez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…