MerhabaKızlar selam ara ara yazıyordum buraya. Ben hamilelikten çnce paxera 30 kullanıyordum. Hamile kalmadan önce psikiatrım 20 mg prozac ve ceyrek rivotril(yeşil reçete) verdi. Bu doktoruma çok güveniyorum çünkü referansları çok iyi, en kritik vakalara bakmış bir doktor ve bana ben tüm mesuliyeti alıyorum, yüzde yüz arkandayım diyor. Hamileliğim süresince hangi kadın doğum uzmanına gtsem (rivotril aldığımı söylemiyorum, psikolojimi bozarlar diye) 3 günde bir aldığım prozacı söylüyorum, ona bile hepsi hemen bırak diye tepki veriyorlar, gıcık oluyorum. Öyle deyince bıraktım 5 gündür, ondan mı bilmiyorum dün çok kötü oldum. Zaten ikizlere hamileyim, bin tane semptom yaşıyorum, dün 6. Haftamdaki gbi dayanamıcam falan oldum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ya da desteğinize
Merhaba Snom bugün nasılsın? Benim tadım yok? Oğlun kaç yaşında bu arada? Kim bakıyo? Sen çalışıyo muydun? Çok soru sordum galiba kusura bakma.Ben öğretmenim tatil bana iyi gelmedi doğrusu. Sık sık ağladığım için oğlumu yaz okuluna verdim benim bu halimden etkilenmesini istemiyorm.Bende aynı durumdayım canım hiçbirşeyden zevk alamıyorum dışarı çıkmak istemiyorum oğlumla fazla ilgilenemiyorum nasıl geçicek bu süreç bilemiyorum
Özkan Pektaş doktoru ama biraz pahalı demişti 950 tl gibi bir muay en ücreti var demişti bende rivotril kullandığım için görüştük bebekleri gayet iyi dogdu sıkıntı yoktuMerhaba
Ben de şuan aynı durumdayım. Geceleri çeyrek rivotril içiyorum. O psikiyatristin adını öğrenebilir miyim.. 9 haftalığım ve çok korkuyorum;((((
Biraz daha iyi gibiydim taki ayrıntılı ultrasona girene kadar. Doktor kalp kapakçığında nokta kadar kireçlenme var ama tek başına bir anlam ifade etmiyor çok da takmamak lazım sonradan geçer dedi ama gel görki bizim gibi hastalar nasıl takmasın bu duruma canım çok sıkıldı.Evet çalışıyorum kamuda mühendisim.Oğlum 4.5 yaşında kreşe gidiyor.Merhaba Snom bugün nasılsın? Benim tadım yok? Oğlun kaç yaşında bu arada? Kim bakıyo? Sen çalışıyo muydun? Çok soru sordum galiba kusura bakma.Ben öğretmenim tatil bana iyi gelmedi doğrusu. Sık sık ağladığım için oğlumu yaz okuluna verdim benim bu halimden etkilenmesini istemiyorm.
Biraz daha iyi gibiydim taki ayrıntılı ultrasona girene kadar. Doktor kalp kapakçığında nokta kadar kireçlenme var ama tek başına bir anlam ifade etmiyor çok da takmamak lazım sonradan geçer dedi ama gel görki bizim gibi hastalar nasıl takmasın bu duruma canım çok sıkıldı.Evet çalışıyorum kamuda mühendisim.Oğlum 4.5 yaşında kreşe gidiyor.
Geçmiş olsun ilaçları kısa süre kullanıp bıraktıysan faydasını göremeyebilirsin. En az 3 hafta bazen 1 ay beklemek gerekiyor faydalı olması için.Ama haftan az kalmış en azından çoğu gitmiş azı kalmış. Ben 5.haftamdan beri çekiyorum bu illeti keşke 1 hafta olsun geç başlasaydı deyip duruyorm.Başa gelince dayanması çok zor. 13. Haftada ilaca başlamak zorundayım ama çok erken diye içimi kaygı kaplıyo.En azından 20 olsaydı diyorm ama yok. Başa gelen çekiliyor.şu an 9. haftamın içindeyim. Bunları anlatıyorm çünkü senden zor durumda olanlar var ve her şeye rağmen şanslı olduğunu bil canım.Psikiyatrın ve kadın doğumcun ne diyosa onu sabırla uygulamaya çalış. Başka çaremiz yok çünkü.Merhaba arkadaşlar hamileliğim ilk 4 aydan fazlasi kusma ve mide bulantisi ile geçti hastanelik bile oldum karaciğer enzimlerim yükseldi tam bitti derken bir sabah kalktığımda beynimi kalbimi ve nefesimi sıkıyorlardi öyle garip tu ki hersey nem ben degildim başka yerden gelmiştim arafta gibiydim hala öyle
Kıyafetlerime bakıyorum ben mo giyiyordum bunları diyorum sürekli ağlama ve yabancılaşma. Pakiyatriyede gittim önce lustral ise yaramadı sonra citoles 5 mg verdi o da ise yaramadı bir uyku ilacı verdi o 5 saat uyutuyor hergün nasıl geçecek diye kalkıyorum yataktan çıkamıyorum ağlıyorum iç sıkıntısı çarpıntı fiziksel şeyleri saymıyorum umrumda değil ama psikolojik kısmı beni mahvetti şimdi 26 haftalık oldum benim gibi yaşayan var mı
Hacettepe de prof.dr a gidiyorum özelde de tanınmış bir radyolog var ona gidicemÇok geçmiş olsun. Doktor takma önemli değil dediyse vardır bir bildiği doktoruna güven diycem ama seni çok iyi anlıyorm ben de olsam takardım çünkü takıntılıyız zaten. Beynimiz bozuk bi kere kimsenin takmadığını biz takarız böyle böyle önrümüzden ömür gider. Şimdi senin yerinde takıntısız bir anne de olsa bir parça tedirgin olur ama. Çünkü anneliğin doğasında var takıntı biraz da. Rahat olmaya çalış.Her şeyi kontrol altında tutamayız. Biz elimizden geleni yaparız ama Allah ne derse o olur unutma.Ah arkadaşım seni çok iyi anlıyorm. İstersen bi doktora daha git belki içini rahatlatır. Hangi doktora gitmiştin ayrıntılıya?
Bu hastalıgi başından beri çekiyorum yatıyorum hergün kalkamiyorum ağlıyorum kendi kendime konuşuyorum artık yoruldum hiç duzelmeyecek gibiGeçmiş olsun ilaçları kısa süre kullanıp bıraktıysan faydasını göremeyebilirsin. En az 3 hafta bazen 1 ay beklemek gerekiyor faydalı olması için.Ama haftan az kalmış en azından çoğu gitmiş azı kalmış. Ben 5.haftamdan beri çekiyorum bu illeti keşke 1 hafta olsun geç başlasaydı deyip duruyorm.Başa gelince dayanması çok zor. 13. Haftada ilaca başlamak zorundayım ama çok erken diye içimi kaygı kaplıyo.En azından 20 olsaydı diyorm ama yok. Başa gelen çekiliyor.şu an 9. haftamın içindeyim. Bunları anlatıyorm çünkü senden zor durumda olanlar var ve her şeye rağmen şanslı olduğunu bil canım.Psikiyatrın ve kadın doğumcun ne diyosa onu sabırla uygulamaya çalış. Başka çaremiz yok çünkü.
İnan bana da öyle geliyo sanki hep böyle kalıcam sanıyo insan. Anksiyete herkese bunu hissettryo sadece sana değil. Belki yüz kez sordum eşime ben eskiden mutlu muydum güler miydim? Yine öyle olcak mıyım diye? Düşün eski ruh halimi unuttum 4 haftada. Çok zor bişey. Şu an ilaç kullanıyo musun?Bu hastalıgi başından beri çekiyorum yatıyorum hergün kalkamiyorum ağlıyorum kendi kendime konuşuyorum artık yoruldum hiç duzelmeyecek gibi
Gece yatarken uyku ilacı yerine ketya diye bir ilaç yazdı psikiyatrü. 5 saat falan uyutuyor gündüz almam gereken hiçbiri olmadi almıyorum bir ay denedim citoles ve lustral ikisi de olmadı benim çok garip vur kafana silahı o derece ama inancimdan. Ne bu bilmiyorum sanki beynimde hicbirsey yok hep sikinti sen ilk hamileliğin de de mi böyleydin ilaç aldınmiİnan bana da öyle geliyo sanki hep böyle kalıcam sanıyo insan. Anksiyete herkese bunu hissettryo sadece sana değil. Belki yüz kez sordum eşime ben eskiden mutlu muydum güler miydim? Yine öyle olcak mıyım diye? Düşün eski ruh halimi unuttum 4 haftada. Çok zor bişey. Şu an ilaç kullanıyo musun?
Okudum şimdi ilkinde sonradan olmuş ne kullanıyorsun ilaçİnan bana da öyle geliyo sanki hep böyle kalıcam sanıyo insan. Anksiyete herkese bunu hissettryo sadece sana değil. Belki yüz kez sordum eşime ben eskiden mutlu muydum güler miydim? Yine öyle olcak mıyım diye? Düşün eski ruh halimi unuttum 4 haftada. Çok zor bişey. Şu an ilaç kullanıyo musun?
Çoook teşekkürlerÖzkan Pektaş doktoru ama biraz pahalı demişti 950 tl gibi bir muay en ücreti var demişti bende rivotril kullandığım için görüştük bebekleri gayet iyi dogdu sıkıntı yoktu
Yok ceren ikisini de bir aya yakın kullandım hiçbir işe yaramadı hatta daha kötü yapti bir geceleri bu saatte biraz ama biraz iyi oluyorum anlamadım gerçeken inşallah hormonlardan dir diyorum yoksa böyle asla yaşayamamBen ilkinde 29. haftamda lustral başlamıştm çok olmasa da bi parça toparlamıştı beni ama ben 8 hafta kullandım. Tam etkisi olacakken bırakmam gerekti doğuma 10 gün kala bıraktırdı doktorum.canım aklında olsun lustral en az 4 hafta kullanım gerektiriyo fayda sağlamak için 4 haftadan az kullanıp fayda beklediysen ondan da fayda etmemiş olabilir. Diğer ilaçta aynı şekilde.
Keşke biraz daha bekleseydiniz ilacın dozu az olduğu için etkisinin olması 1 Aydan fazla oluyor ben de 1 aydır ilaç kullanıyorum tam bir iyileşme yok ama yavaş yavaş iyi geliyor gibi doktorum doz az olduğu içim etkisini geç gösteriyor biraz daha zaman geçmesi gerekiyor dediYok ceren ikisini de bir aya yakın kullandım hiçbir işe yaramadı hatta daha kötü yapti bir geceleri bu saatte biraz ama biraz iyi oluyorum anlamadım gerçeken inşallah hormonlardan dir diyorum yoksa böyle asla yaşayamam
Eski yazismalarda benim gibi olanlar varmış ama şimdi yok gerçi olmasın burada ara ara panik atak yaşayanlar var benim gibi yabancılaşma yaşayan bütün gün ağlayan dışarı çıkamayan yok şükür bu da benim kaderim galiba bir eskidenKeşke biraz daha bekleseydiniz ilacın dozu az olduğu için etkisinin olması 1 Aydan fazla oluyor ben de 1 aydır ilaç kullanıyorum tam bir iyileşme yok ama yavaş yavaş iyi geliyor gibi doktorum doz az olduğu içim etkisini geç gösteriyor biraz daha zaman geçmesi gerekiyor dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?