• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ay senin baya az kalmis hayirlisiyla dogursaydik anksiyete bencede daha zor ha bende bide okb var tuzu biberi kokten bi cozum varmi acaba cok merak ediyorum
Aynen canım az kaldı korkuyorum o anı düşününce.olsa bitse bi an önce gelse zaman bekledikçe daha çok korkum artıyor.anksiyetesi olan herkeste az biraz okb,depresyon kesin oluyor.hepsi birbirini tetikliyor.geçen gün nette bi yazı okudum kaygılarla takıntılarla savaşmak yerine kabullenip barışın o Zaman kaygılar takıntılar azalacak yazıyordu

kızalr malesef bendede anksiyete ve obsesif kompulsif var ve şu an 27 haftalık gebeyim hamileliğim .ok sıkıntılı geçiyo başından beri ativan kullanıyorum 2 aydırda prozac kullanıyorum ama kendimi çok sıkıyorum çok zor bi durum Allah hepimizin yardımcısı olsun
Merhaba ilk hamileliğinizde ativan kullanmışsınız. İlk 3 ay da kullandınız mı? Ne kadar sıklıkta kullandınız

50 ile baslayip 100 le devam ettik ayrica rivotril de kullandim hamilelikte ama 1 ay kullanip biraktik oglumda rivotrile devam ettik sıkıstikca
Kizimda da hamileyken sadece rivotril kullamistim dogumdan sonra emzirirken 1,5 yil 100 mg kullandim
Beni en cok bebegin karnimda olmasi panikletiyordu yani boguluyordum
Ben asla ikinciyi dusunmuyordum ama Kizim cok istedi kardes Allahta nasip etti cok sukur
Merhaba hamilelikte rivotril kullanmışsınız, hangi aylarda kullandınız acaba

Sen hamileyken mi kullandın canım, haklisin bende psikolog daha iyi diye düşündüm ama ücretleri maşallah :) ve 5 günde 1 geleceksin diyorlar, başladım bi psikologa oda bana şartlanma var dedi hipnoz la geçer dedi, bakalım ne kadar devam edebileceğim ona. Oysa hamilelere ücreti düşük olmalı bence herkes gidebilmeli.
Merhaba rivotrili önermiş profesörünüz hamilelikte. Hangi aylar için önermişti acaba

Kızlar bana akıl verin lütfen. 6 haftalık hamileyim. Bugün ikizlere hamile olduğumu öğrendim. Gittiğim ünü bir prof psikiatr günde sabah akşam çeyrek rivotril verdi. Ben arkandayım hiçbişi olmaz dedi. Kadın doğumcum ise rivotril riskli kullanma dedi. Peki bu kendimi kasmam, derin nefes almam, stres vs. daha zararlı değil mi bebek için?

Kızlar bana akıl verin lütfen. 6 haftalık hamileyim. Bugün ikizlere hamile olduğumu öğrendim. Gittiğim ünü bir prof psikiatr günde sabah akşam çeyrek rivotril verdi. Ben arkandayım hiçbişi olmaz dedi. Kadın doğumcum ise rivotril riskli kullanma dedi. Peki bu kendimi kasmam, derin nefes almam, stres vs. daha zararlı değil mi bebek için?
Kullandım ilk uc ayda dahil bu hamıleliğimdede kullandım ve kullanıyorum ama bu sefer ilaçlar farklı cipralex ve zestat ama tamamen iyi olmuş değilim cünkü gebelik benim fobim hele lohusalık düşündükçe içinden çıkamıyorum Rabbim şifa versin hepimiz e

Kullandım ilk uc ayda dahil bu hamıleliğimdede kullandım ve kullanıyorum ama bu sefer ilaçlar farklı cipralex ve zestat ama tamamen iyi olmuş değilim cünkü gebelik benim fobim hele lohusalık düşündükçe içinden çıkamıyorum Rabbim şifa versin hepimiz e
Amin inşallah gebelik benim de fobim son bikaç senedir kabusum. Rivotril de yeşil reçete ativan da öyle değil mi? Ama bi sorun yaşamadınız sanırım. Bugün anksiyetem ve daha kötüsü mide bulantım başladı Allah bizlere kolaylık versin cnm

Amin inşallah gebelik benim de fobim son bikaç senedir kabusum. Rivotril de yeşil reçete ativan da öyle değil mi? Ama bi sorun yaşamadınız sanırım. Bugün anksiyetem ve daha kötüsü mide bulantım başladı Allah bizlere kolaylık versin cnm
Yasamadım Allah A Susurluk olsun kızım 8 yasında oldu ama emzirmedim yavrumuz bu da oyle olur dıye korkuyorum artık anneliği tam manasıyla yaşamak istiyorum o yuzden olursa inşallah normal doğum düşünüyorum ve tabiki emzirmek

Yasamadım Allah A Susurluk olsun kızım 8 yasında oldu ama emzirmedim yavrumuz bu da oyle olur dıye korkuyorum artık anneliği tam manasıyla yaşamak istiyorum o yuzden olursa inşallah normal doğum düşünüyorum ve tabiki emzirmek
Ben 6 haftalığım ikizlere. Ama dünden beri fenayım. Daha da çooook uzun yolum var. Nasıl geçicek diorum. Kadın doğumcum kullanma dese de sanırım pro. Psikiatreımı dinleyeceğim yoksa hastanede bulurum kendimi:) geçicek mi bu zamanlar bilmiyorum. Emzirme falan şuan umrumda değil:) öyle bir ruh halindeyim.

Anksiyete bence panik ataktan binlerce kat daha zor.bendede atak yok ama anksiyete var.önceden panik atakta vardı.devamlı kaygı korku endişe hali insanı bitiriyor.kafada kurmak çok yorucu :KK43: ilaç işe yaramıyor mu
Her zaman yaramıyor siz ne kullanıyorsunuz

Diger arkadaslar nasil acaba uzun zamandir yazmadilar.peki ilaclar bastiriryor bende hemfikirim biz bunu tamamen nasil yenicez.birde merak ettigim normal dogum sancjsinda atak gelirmi acaba

Kızlar bi psikologa soru sormuştum. Korkumun üzerine gitmek istiyorum, korkuların üzerine giderken korkuların daha çok tetiklememesi için ne yapmam lazım diye bu cevabı verdi. Korkuların üzerine gitmeyi önermiyor. Düşünceler geldiğinde durdurmayı öneriyor. Sizinle de paylaşmak istedim

Eklentiler

• _20181103_233343.jpg
    _20181103_233343.jpg
    68,2 KB · Görüntüleme: 49
Tamamda o durdurmayı nasıl yapıcaz ınsan aklından silemiyorki zaten onu bi yapabilsem hersey cok daha baska olacak beyinindekini bi susturabilsem hep kaygı hep kaygı bu saatlere kadar bekliyorum iyice uykum gelsin diye peki bebek gelince napıcam onlar hep beynimde sürekli bu yuzden anımın tadını cıkaramıyorum.

Aynen bende durdurmayı nasıl yapacağım diye sordum. "bu şekilde düşünüyorum ama bu olay daha gerçekleşmedi, ne olacağını asla bilemem, kendime zaman tanımalıyım" demelisiniz, bu sözler zamanla olumsuz düşünceyi durduracak dedi. Ayrıca düşünceler geldiğinde hemen başka şeylerle uğraşıp düşünceyi bıçak gibi kesmelisiniz ki zamanla o düşünce etkisiz hale gelebilsin dedi. Düşünce geldiği an ya olursa ya başıma gelirse diye kafada kurup, gözünüzün önüne film senaryoları getirirseniz kaygılarınız artar dedi. İlk zamanlar hemen başarılı olmayabilirsiniz ama bir süre sonra düşünceler gelmeyecektir dedi. Ben deneyeceğim canım.sende dene bakarsın şifa olur

Aynen bende durdurmayı nasıl yapacağım diye sordum. "bu şekilde düşünüyorum ama bu olay daha gerçekleşmedi, ne olacağını asla bilemem, kendime zaman tanımalıyım" demelisiniz, bu sözler zamanla olumsuz düşünceyi durduracak dedi. Ayrıca düşünceler geldiğinde hemen başka şeylerle uğraşıp düşünceyi bıçak gibi kesmelisiniz ki zamanla o düşünce etkisiz hale gelebilsin dedi. Düşünce geldiği an ya olursa ya başıma gelirse diye kafada kurup, gözünüzün önüne film senaryoları getirirseniz kaygılarınız artar dedi. İlk zamanlar hemen başarılı olmayabilirsiniz ama bir süre sonra düşünceler gelmeyecektir dedi. Ben deneyeceğim canım.sende dene bakarsın şifa olur
Çok haklı bence kesinlikle en doğru yöntem ama tabii bu da biraz uğraş istiyor. Sizin kaçınca hafta başladı anksiyete

Back