Aa canım bebeğin iri bir bebek değil.. Korkma.. İnan küçük bebekler daha rahat doğarlar.. Ve aynı zamanda, doğum anında olan hiçbirşeyi hissetmiyorsun.. Keslmesini ve dikilmesini yani.. Çünkü sürekli kalçadan iğne yapıyorlar sana, ondanda haberin olmuyor.. Sürekli popon uyuşuk oluyor.. Ne zaman iğne vurduklarını bile bilmiyorsun.. Benec senin doğumun kolay olacak, bak gör.. Ama tabi herkesin doğumu kendine zor gelir, sana belki zor gibi gelecek.. Ama bence kolay bir doğum olacak seninki..
Ben doğumhanedeyken, o gün o kadar doğuran kadın vardı ki, 1 yatakta 2 şer oturuyorduk, o kadar yani.. Sancı çekenleri hep gördüm.. Kimisi sabaha kadar horul horul uyudu yemin ederim.. Sonrada sabah uyandı, ayyy çok sancım var dedi.. "Sancın vardı da, nasıl uyudun sabaha kadar, hemde horlaya horlaya.. " Kimiside inleyip duruyordu, ayy ayyy diye.. Ama benle bir kadın vardı.. 'ikimizde yatağın demirlerini sıkıyorduk acıdan.. Neyseki o kadıncağızında fazla sürmedi doğurdu kurtuldu ama benimki sabaha kadar sürdü.. Sancım inanılmaz boyuttaydı ama açılmam olmadı.. Ben en son anlarımda yerlerde emeklediğimi falan hatırlıyorum.. Bayıldığımı. Ayıldığımı falan.. Beni başka odaya aldılar en sonunda.. Çünkü çok bağırmaya başlamıştım.. Ama canımın içi, bunu niye anlatıyroum, benim bebek 4.750 idi.. Rahat ol.. Bebek iri olunca sorun başlıyor.. bebeğin 3 civarı bile olsa, tamamdır annesi.. Orada tek iri bebek benimkiydi ve tek öyle sancı çekip sabahlara kadar bağıranda bendim.. Millet gözümün önünde bir gidiyorlardı, yarım saat sonra bebekleri kucağında tekerlekli sandalyeyle geri geliyorlardı.. Bende ağlayıp duruyordum..
Fazla kilo yapacak şeyler yeem bence, fazla büyütme bebeğini.. Rahat rahat doğur çık inşaAllah.. Diyeceğim o ki, o gece 31 kişi doğum yapmıştı o hastanede.. Sadece 2 sinin doğumu zor oldu.. Bir oranlarsan, iyi bir rakam çıkıyor.. Sende rahat ol, Allah'ın izniyle...
Ama sorsan, hepsi benden zor doğurmuştur......