bir de kızlar bu çarpıntı ve ekstra ritim bozukluğu olanlar nasıl doğum yapmalı. normal yapabiliyor mu. ya o sırada yaşanırsa ne olur.
tamda bugün konustugumuz konu bu ilkay arkadasim.sanirim herkesin kendi vermesi gereken bir karar.sende hamilelikte ortaya cikmis.yinede bir kardiyolojiye görün derim ben ilk kez yasiyorsan.ben 8 senedir yasiyorum bu extra ritim bozuklugunu hemde hergün yokluyorlar, carpintilarimda yillardir var belki extra atimlarimdan bile daha uzun yillardir.ama benim hamileligimde ortaya cikmadi.24 yasimda yeni evliyken, hayatim gayette yolundayken,mutluyken,özgüveni yüksekken, birden ciktilar ortaya.tabiki cok doktorlara göründüm.hepsi ayni seyi söyledi, yapilacak birsey yok,bunlarla yasamak zorundasin, ignore etmeye calis.kalbinde görünürde bir hastalik yok,dolayisiyla hayati tehliken yok dediler.kalp ilaci vermediler cünkü onlarin yan etkileri agir dediler.carpinti icin kilo ver, sigarayi birak,spor yap hep ayni klise laflari dinledim.bende asiri bir kalp fobisi olustu yani öyleki ilac bile alamiyorum kalbime etki edecek diye.extra atimlari asla sakin karsilayamiyorum, mümkün degil her seferinde amam diyorum buraya kadarmis.her extra atimda ölümle burun buruna geliyorum sanki.berbat birsey, hayatimi mahvettiler.etmeyede devam edyioyrlar.belki senin gebelikte ortaya ciktiysa, dogurunca kaybolabilir,insallah öyle olur.eger kardiyolog kalbin saglikli derse, normal dogum yapamaman icin bir sebep yok.cesaretin ve gücün varsa neden olmasin.önce bu extra atimlar panik ataktanmi geliyor, piskolojidenmi arastirilmali.sen kendini normal dogum yapabilecek gücte hissediyorsan neden olmasin.ben zayifim ve cok korkagim bu konuda.o yüzden sezeryan disinda asla düsünemiyorum normal dogumu, ben asiri panik ve evhamliyim.maalesef.kardiyoloji bir engel yok derse yapabilirsin bence normal dogum.