Anksiyete mi sizinkide ne ilaç kullanıyorsunuz kaç günde etki yapıyorMerhabalar herkese. B n ilacıma 10. Hafta bitince mecburen başladım çünkü attık dayanacak gücüm kalmamıştı. Doğum dr um da “ keşke hiç bırakmasaydın citoles verdiğimiz bir ilaç” deyince rahatladım ve başladım. Yalnız terapiyi bıraktım. Çünkü terapist ilaçsız da atlatabilirsin deyince ona sinir olmaya başlamıştım. İyi değilim diyorum önemsemiyor tabi “kendim iyi yaptım” diyeceği için öi bilmiyorum. Yani bende hem terapi hem ilaç bir Arada gitmedi. Hamdolsun çok iyiyim eskiye oranla. Sürekli korkuyla uyanmak sürekli hayatta ölğm olduğunu düşünerek bebeğimin bile tadına varamamak çok olumsuz ve insanı yıpratan duygular. Kimse demesin ki ilaç kullanmamak beynimizin elinde istesek kullanamayız.
Böyle bir şey Yok. Düşünün ki şeker hastası ilacını kullanmadan şekerini düşürsün ki şeker de stresle bağlantılı bir hastalık.
Onun için Bu aşamadan sonra dua etmekten başka şansımız yok. Bebeklerimiz inşalalh ilaçtan olumsuz etkilenmez ve sağlıklı olurlar inşallah
Evet yoğun bir anksiyete hem de eşlik eden panik atak.Anksiyete mi sizinkide ne ilaç kullanıyorsunuz kaç günde etki yapıyor
Bende 2haftadır lustural başladım ama bu hafta anksiyete bütün vucüdumu etkilemeye başladı ataklarım gün boyu geçmiyor bacaklarım falan tamamen güçsüzleşti maalesef her gün ativan kullanmak zorundayım haplar etkisini gösterince fiziksel olan şikayetlerim biter mi daha önce hiç başıma gelmemişti hamilelikte yakalandım ilaçlar gerçekten umut mu iyileşiyor mu böyle kalmaktan bebeğimi istememekten çok korkuyorumEvet yoğun bir anksiyete hem de eşlik eden panik atak.
Citoles 10 mg 2-3 haftada etkisini gösteriyor ilk etapta sarsıyor ama sonradan iyi. Önceki halimizden Daha iyi en azından
Merhaba ,şimdi daha iyi olduğuna sevindim.ilaç işe yaramaya başladı sanırım,hamile olduğunu öğrenincemi bıraktın antidepresanı? Banada bıraktırdı doktor bi bakalım duruma olmazsa tekrar başlatıcam dedi.ilaç kulllanan hamileler var dedi.Merhabalar herkese. B n ilacıma 10. Hafta bitince mecburen başladım çünkü attık dayanacak gücüm kalmamıştı. Doğum dr um da “ keşke hiç bırakmasaydın citoles verdiğimiz bir ilaç” deyince rahatladım ve başladım. Yalnız terapiyi bıraktım. Çünkü terapist ilaçsız da atlatabilirsin deyince ona sinir olmaya başlamıştım. İyi değilim diyorum önemsemiyor tabi “kendim iyi yaptım” diyeceği için öi bilmiyorum. Yani bende hem terapi hem ilaç bir Arada gitmedi. Hamdolsun çok iyiyim eskiye oranla. Sürekli korkuyla uyanmak sürekli hayatta ölğm olduğunu düşünerek bebeğimin bile tadına varamamak çok olumsuz ve insanı yıpratan duygular. Kimse demesin ki ilaç kullanmamak beynimizin elinde istesek kullanamayız.
Böyle bir şey Yok. Düşünün ki şeker hastası ilacını kullanmadan şekerini düşürsün ki şeker de stresle bağlantılı bir hastalık.
Onun için Bu aşamadan sonra dua etmekten başka şansımız yok. Bebeklerimiz inşalalh ilaçtan olumsuz etkilenmez ve sağlıklı olurlar inşallah
Ya bebeğimi istemezsem korkusu hepimizde var canım. Okuyoruz ya doğum sonrası depresyon olaylarını o yüzden etkileniyoruz. Herkes bebeğini görünce bu korku geçiyor diyor. Ben hamile kalınca içimde canlı olduğu düşüncesinden korkar mıyım istemez miyim diye korkardım. Ama asla öyle olmadı. Eminim doğurunca da bebişle birlikte yeni bir hayat başlayacak hepimiz içinBende 2haftadır lustural başladım ama bu hafta anksiyete bütün vucüdumu etkilemeye başladı ataklarım gün boyu geçmiyor bacaklarım falan tamamen güçsüzleşti maalesef her gün ativan kullanmak zorundayım haplar etkisini gösterince fiziksel olan şikayetlerim biter mi daha önce hiç başıma gelmemişti hamilelikte yakalandım ilaçlar gerçekten umut mu iyileşiyor mu böyle kalmaktan bebeğimi istememekten çok korkuyorum
Bian önce hapın etkisi başlasın istiyorum bıktım bu ataklardan kötü düşüncelerden eskisi gibi olmak istiyorum haplar iyileştiriyor mu siz nasılsınız ben hiç bişeyden umudum kalmadıYa bebeğimi istemezsem korkusu hepimizde var canım. Okuyoruz ya doğum sonrası depresyon olaylarını o yüzden etkileniyoruz. Herkes bebeğini görünce bu korku geçiyor diyor. Ben hamile kalınca içimde canlı olduğu düşüncesinden korkar mıyım istemez miyim diye korkardım. Ama asla öyle olmadı. Eminim doğurunca da bebişle birlikte yeni bir hayat başlayacak hepimiz için
Ben ilaç kullanmıyorum canım iki senedir.ilk sene kullanmıştım.pek bir değişim göstermedi anksiyete bozukluğu var bende.terapi aldım iyi geldi.arada korkular sıkıntılar geliyor başediyorum.hamilelikte bazı korkular canlandı ama ilaç kullanmıyorum.umudunu kesme bak bebeklerimiz bizim umutlarımız.onlarla herşey değişecekBian önce hapın etkisi başlasın istiyorum bıktım bu ataklardan kötü düşüncelerden eskisi gibi olmak istiyorum haplar iyileştiriyor mu siz nasılsınız ben hiç bişeyden umudum kalmadı
Geçmiş olsun arkadaşım. İlk hamileligimde senin gibiyim. İlaca 13.haftada başladım ve panik ataklarım azaldı ama anksiyete ve hayattan tat alamama,umutsuzluk geçmedi. Tam artık ben bundan sonra böyle bir hayata mahkum oldum diye düşünürken bebek ve onun değiştirdiği dünyam kötü olan herseyi sildi süpürge. İlaca geri döndüm ama toparladım da.sen de şimdi olmasada doğum sonrası toparlayacaksin emin ol.Çok teşekkür ederim Daha önce böyle bişey yaşamadığım için ilaçlar hakkında hiç Bi bilgim yok sanki hiç geçmicek etki etmicek gibi hissediyorum böyle yaşamaktan korkuyorum
Geçmiş olsun arkadaşım. İlk hamileligimde senin gibiyim. İlaca 13.haftada başladım ve panik ataklarım azaldı ama anksiyete ve hayattan tat alamama,umutsuzluk geçmedi. Tam artık ben bundan sonra böyle bir hayata mahkum oldum diye düşünürken bebek ve onun değiştirdiği dünyam kötü olan herseyi sildi süpürge. İlaca geri döndüm ama toparladım da.sen de şimdi olmasada doğum sonrası toparlayacaksin emin ol.[/QUOTE benim şuan 3.5 yaşında bi kızım var ve bana ihtiyacı var bense ativanı içmediğim gün akşama kadar anksiyete atağı geçiriyorum ve ayağa kalkamıyorum bacaklarım tutmuyor ve çocuğuma bakamıyorum dayanılmıcak hale geliyorum Ativan d grubu ilaç olduğu için karnımdaki bebekten endişe ediyorum onu içmezsem her gün acildeyiz ve ailecek çok yıprandık hayatımda böyle bişey yaşamadım kaç kere intihar etmeyi düşündüm bi bilseniz hep çocuklarım için mücadele etmeye çalıştım ve sonunda bende tükendim bu ilacı içmeye mecbur bırakıldım. Şimdi tek istediğim lusturalin etki etmesi ve tedavi olmam yoksa hayatım bitmiş durumda tek umudum lustural ve ativanı bırakmam ayivan olmazsa kliniğe yatırılmam söz konusu
Gerçekten iyi hissetmeye başladınız mı ben aylardır dışarı çıkmıyorum lustural işe yaradı mı benim öyle korkularım çok büyük kaygılarım Yok sadece bu durumdan kurtulmak istiyorum bitmeyen beni bitiren iç sıkıntım bitsin istiyorum sıkıntı girdikçe terliyorum sonra kalp sonra uyuşma sonra hep böyle kalçam düşüncesi ve işin içinden çıkamıyorum artık önceden bu kadar değildi şimdi baş edemiyorum resmen acı çekiyorum ativanı kullanmak zorunda kalıyorum her gün bi umutla hapın etkisi başlamışmıdır die kalkıyorum ama üstüne hemen atak geçiriyorum her gün 7 buçukta uyandıran sıkıntı sonrası geçmeyen ataklar çok uzun oldu k. Bakma ama bilen anlayan biriyle konuşmak iyi geliyor. Sakinleştiriciyi içince normale dönüyorum acaba hapın etkisi de böyle olcak rahatlatacakMrb kizlar Allah herkesin yardimcisi olsun bol bol dua edin Allah biliyor ne yasadigimizi gecici bir surec ve bebekleri kucagimiza aldigimizda herseyi unutucaz buna inandirin kendinizi eddai bende senin gibiydim en basindan beri taaa 2 hafta oncesine kadar dusun bide ben bebegi istemiyorum diye cok agladim bi turlu kabullenemedim Allah beni cezalandirdi diyodum hastane diktor fobim ve dogum korkum yuzunden, kontrollere gtmek iskenceydi benim icin isteyerek hamile kaldigim halde ibadet etmeyi birakmistim hergun agliyodum uyuyamiyodum sonra lustralin etkiside buyuk muhtemelen zorlada olsa kalktim namaz kildim internetten dualar indirdim basaracam bu da gececek bu zamana kadar korktuklarim olmadi buda olmayacak diyorum artik ve inaniyorum.
Sabırsızlıkla ilaçları bekliyorum umudum onlarSenı cok ıyı anlıyorum canım bende 3 gun hıc uyumadım vucudumu o kadar sıkmısım kı hamılelıgın basından berı uykuya dalarken sureklı ırkılıyodum ve bıdaha ben hıc uyuyamıycam dıye aglıyodum ama cok sukur tabıykı oyle bısey olmadı o da gectı yıne uyurken zorlanıyorum ama bu son aylara geldıgım ıcın oluyor artık biliyorum sende duzelcen merak etme ılaclar ıse yarıyor
Canım cok gecmiş olsun senin yasadıkl0arını ya Bi eksik yada fazlasını burada hepimiz yaşadık ben 6 senedir ilac aralıklarla ile kullandım ilacı bırakılan sonra tekrar başlamam en fazla 3 yada 4 ayımı alıyo ilaç kullanmakla kullanmama ak arasında oyle fark varki ilerleyen zamnlarda göreceksin en fazla 10 15 Gune baya Bi rahatlama oluck göreceksin ati ana falanda ihtiyac duymayacaksın emin ol ondan sonra gergecen gün dahada iyi olacaksın inşallah inan buna bu sıkıntıları kat ve kat yaşayan biri olarak yazıyorum Allah yardımcın olsun canımSabırsızlıkla ilaçları bekliyorum umudum onlar
Amin Allah razı olsun Çok teşekkür ederim inş Bi an önce gösterir etkisini iyim diyebilirim buna çok ihtiyacım varCanım cok gecmiş olsun senin yasadıkl0arını ya Bi eksik yada fazlasını burada hepimiz yaşadık ben 6 senedir ilac aralıklarla ile kullandım ilacı bırakılan sonra tekrar başlamam en fazla 3 yada 4 ayımı alıyo ilaç kullanmakla kullanmama ak arasında oyle fark varki ilerleyen zamnlarda göreceksin en fazla 10 15 Gune baya Bi rahatlama oluck göreceksin ati ana falanda ihtiyac duymayacaksın emin ol ondan sonra gergecen gün dahada iyi olacaksın inşallah inan buna bu sıkıntıları kat ve kat yaşayan biri olarak yazıyorum Allah yardımcın olsun canım
Slm canım ona drun karar verir yengemin 3 hafta ondeydi yinede 40.haftada sezeryan oldu 4 bucuk kiloyla masallah benimde iki hafta önde ama hiç onla alakalı erken olur faln demiyo 38den once olmaz diyoDogum yapan arkadaslar benim bebek bir hafta onden gidiyor bu sezaryan tarihini öne alir mi acaba ultrasona gore 40 hafta eylul 21de doluyor??
Bebek kendiliginden gelmeden yada acil bi durum olmadan en erken 38+0damiSlm canım ona drun karar verir yengemin 3 hafta ondeydi yinede 40.haftada sezeryan oldu 4 bucuk kiloyla masallah benimde iki hafta önde ama hiç onla alakalı erken olur faln demiyo 38den once olmaz diyo
O iç sıkıntısını benim kadar yaşayan olmamıştır bak canım gerçekten sabır ile geçecek içine sıkıntı geldiği gibi Felak nas ayetle kürsü oku elini kalbinin üzerine koy inşirah suresi oku bak bir haftaya kuş gibi hafifleyecen allaha sığın bu çok zor bir imtihan ama bu imtihanı geçmek elinde zor bir sınav çalışırsan geçersin bol bol oku kevser süresini gün boyunca ağzından düşürme ve allahın isimlerini zikret sonra nasıl geçecek banada dua etmeyi unutma allah yar ve yardımcın oldusunGerçekten iyi hissetmeye başladınız mı ben aylardır dışarı çıkmıyorum lustural işe yaradı mı benim öyle korkularım çok büyük kaygılarım Yok sadece bu durumdan kurtulmak istiyorum bitmeyen beni bitiren iç sıkıntım bitsin istiyorum sıkıntı girdikçe terliyorum sonra kalp sonra uyuşma sonra hep böyle kalçam düşüncesi ve işin içinden çıkamıyorum artık önceden bu kadar değildi şimdi baş edemiyorum resmen acı çekiyorum ativanı kullanmak zorunda kalıyorum her gün bi umutla hapın etkisi başlamışmıdır die kalkıyorum ama üstüne hemen atak geçiriyorum her gün 7 buçukta uyandıran sıkıntı sonrası geçmeyen ataklar çok uzun oldu k. Bakma ama bilen anlayan biriyle konuşmak iyi geliyor. Sakinleştiriciyi içince normale dönüyorum acaba hapın etkisi de böyle olcak rahatlatacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?