Bende direneceğim bakalım . Antidepresanı bir anda kesince feleğim şaştı gerçekten:) sağlıkla , sıhhatle inşallah:)Evet hamileligimin basindan beri sıkıntim vardi ama direndim iste 27 haftaya kadar ilk zamanlar bukadar degildim kilo alimi havalarin cok sicak olmasi bunlarda fiziksel olarak darlatiyo insallah saglikla kavusuruz son zamanlarda vakit gecmiyor ne yazikki sabirsizlaniyosun bitsede kavussam diye:)
Uzun zaman oldu bu konuya girmeyeli.yazdıklarınızı okuyunca duygulandimne çabuk geçmiş geçmez sandığım hamilelik süreci . Bana yardımcı umut olun lütfen. 20 haftalık hamileyim. 14. Haftada mide bulantısı yüzünden medpamidden içtim ve hayatımın kabusu başladı. Bende çok büyük yan etki yaptı ve bütün vucüdumu hissedemez hale geldim. Acilde serumla attılar ilacı uyuşuklar geçmedi ve daha önceden bilmediğim yaşamadığım anksiyeteyi tetiklemiş büyük Bi iç sıkıntısı ve intihar eylemiyle gittiğim hastanede söylediler. Atarak verdiler 1hafta kullandım iyi gibiydim ama hayat bnm için bitmişti. Hafta sonu tekrar Bi kriz ağlama ve ardından gülme deliriyorum sandım. Tekrar acildeyiz ve lustural başlattılar 25mg ama ben yaşayan ölüyüm hapını etkisi hala yok. 3gündür gece gündüz ataklar geçiriyorum acı çekiyorum beni öldürün yada ben kendim öldür em DİE atakları sabah bacaklarından kollarımda uyuşukluklar başlıyor sıkıntı ve ağlama krizleri sakinleşemeyen ben. Dün sabah en ağır Bi şekilde yaşadım bacakta titremeler ve kendine hakim olamama uzman Bi doktora gittik ve anksiyete olduğumu bunun Bi süreç olduğunu söyledi lustural 50.mg çıkardı yanında ativan sakinleştirici verdi. Gerektiği zaman dedi ama benim ataklarım her gün var ve eskisi gibi kendimede hakim olamıyorum sürekli intihar etmeyi düşünüyorum daha önce anti deprasan kullanmadığım için bilmiyorum etki eder mi bende eskisi gibi mutlu olur uyum gülermiyim bu arada depresyonuda tetiklemiş anksiyete eski mesajlarında da aynı cümle "kendimi hamile gibi değil hasta gibi hissediyorum". Rabbim kolaylık versin öyle böyle geçiyor arkadaşlar.. hamileliğim süresince ve doğumdan 5ay sonraya kadar asla bebek istemiyorum başka bir daha hamilelik Allah korusun filan deniliyor ama beş aydan sonra yavaş yavaş tekrar bir bebek isteği gelişiyor çok uzun sürmü yor yani hamileliğin olumsuz etkileri
Daha önce hiç ilaç kullanmadığım için normal hayat bana hayal iş gibi geliyor eskisi gibi olcakmıyım kendimi iyi hissetcekmiyim artık iyiyim mutluyum dicekmiyimMrb canimm gercektrn bu bi surec ve gececek ilac 3 haftadan once etkisini gosteriyor sabrrtmen lazim demesi kolay biliyorum bende bu tarz sikintilar yasadim yasiyorum ne yazikki hamileligin yarisni gecmissin bende lustral kullaniyorum 4 haftadir 25 ile basladim 50ye cikardim simdi 25e dondum yine ilac bebege zarar vermiycek desede doktorlar ben kendimi ikna edemedim ama 4 hafta oncesine gore cok iyiyim sende duzelcen merak etme
Neyden korkuyosun canim hani seni kaygilandiran nedir ativan d grubu ilac diye biliyorum gunluk sakinlestirir diye okumustum gecmis yazișmalarda kullananlar vardi lustral etki edecek ama vakit lazim bende hergununumu korkuyla gecirdim inan daha yeni alistim hamilelige anca kabullendim bende yada bebekte problem cikcak korkususu vardi hastane fobisi dogum korkusu flan senin gibi istemiyorum yapamam diye agliyodum biyandanda cocugum olsun cok istiyodum bebekleride cocuklarida cok seviyorum cunku bak bu zamana kadar ne bebegi ne bana bisey olmadi Allah buyuk yardim ediyor buda bizim sinavimiz demek bitecek duzeleceksin
Anksiyete bacak uyuşması ağrısı ellerde batma huzursuzluk oluyormuş hap etki edince bunlarda geçer miBazi ilaclara vucut tepki verebiliyor belki metpamit oyle yapmistir,antideprasanlarda ilk 15-20 gun insana daha cok sikinti veriyor o da etkilemistir ama zamanla daha duzene gircen emin ol
Bu hastalık neymiş böyle başta sıkıntılara nefes egzersizi yapıyordum şimdide bacak ağrısı uyuşukluk ellerde batma boğazımda hep bişey varmış gibi artık fiziksel olarak etki etmeye başladı hepsi anksiyete mi yapıyor lustural bunların hepsini bitirecek mi inanasım gelmiyorEvet canim 1 hafta oncesine kadar bendede vardi uyku uyuyamiyodum sen ilaca erken baslayip iyi yapmisin ben 27 haftaya ka dar direndim tukendikten sonra basladim toparlanmam daha zor oldu sen daha cabuk toparlarsin
İllaki hafifliycek canim ilaclar bosa degil emin olSabah iç sıkıntılarım huzursuzluk ağlama krizlerim ataklarım gider mi normal gibi olurmuyum 1aydır kendimi tanımaz hale geldim az olana katlanırım
Çok teşekkür ederim Daha önce böyle bişey yaşamadığım için ilaçlar hakkında hiç Bi bilgim yok sanki hiç geçmicek etki etmicek gibi hissediyorum böyle yaşamaktan korkuyorumİllaki hafifliycek canim ilaclar bosa degil emin ol
Merhabalar herkese. B n ilacıma 10. Hafta bitince mecburen başladım çünkü attık dayanacak gücüm kalmamıştı. Doğum dr um da “ keşke hiç bırakmasaydın citoles verdiğimiz bir ilaç” deyince rahatladım ve başladım. Yalnız terapiyi bıraktım. Çünkü terapist ilaçsız da atlatabilirsin deyince ona sinir olmaya başlamıştım. İyi değilim diyorum önemsemiyor tabi “kendim iyi yaptım” diyeceği için öi bilmiyorum. Yani bende hem terapi hem ilaç bir Arada gitmedi. Hamdolsun çok iyiyim eskiye oranla. Sürekli korkuyla uyanmak sürekli hayatta ölğm olduğunu düşünerek bebeğimin bile tadına varamamak çok olumsuz ve insanı yıpratan duygular. Kimse demesin ki ilaç kullanmamak beynimizin elinde istesek kullanamayız.Ben bir oyleyim bir boyle sanki hamile degilimde hasta gibi hissediyorum kendimi,bide aynen korku var ama sabirsizlikta cok var zaman cabuk gecsede hayirlisiyla kavusmak istiyorum,gece uykularim böluk böluk icimde hamileligimin basindan beri bitmeyen sıkinti var buzamana kadar ilacsiz durmamin nedeni bide korkularim tabi biliyorum napsam bilemedim ya bide dogumdan once birakman gerekiyor mu hani ne biliyim sezaryan olur komple bayiltirlar falan bunlara etkisi var mi ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?