Maşallah canım senin az kalmış.ben daha yolun yarısındayım.saçma olduğunu bildiğim halde bazı şeylerden korkuyorum.mantıklı düşünmeye çalışıyorum ama engel olamıyorum.ölüm korkum yok hiçte olmadı.aslında çok iyiydim bi anda izlediğim bir haber sonrası ya banada olursa diye kafada kurdum kaygı seviyem arttı.beş yılın sonunda kendiliğinden hamile kaldım.bebeğim benim için bir mucize.inşallah ona laik olabilirimHerkese sağlıklı günler diliyorum.31. haftanın bitirdim arada ataklar oluyor eyvah diyorum yine başa dönüyorum. İlaca devam ediyorum mecburen. Eskiye göre daha iyiyim ama sanki bu hal hiç bitmicek gibi geliyo bazen. Ne istediğimi ne yapacağımı bilemiyorum bazen. Ama geçecek inşallah
Mrb canim ne guzel 2.ye kalmissin ve mutlusun ilk hamileliginde hangi ilaci kullandin bende 27 haftamda lustral 50mg basladim ama ilac iciyorum bebekte problem olcak diye stres yaptim 10 gun sonra ilaci biraktim 1 hafta cok kotu oldum surekli aglama krizleri gittigim yerde duramama sikintiyla gelen carpinti uykuya daldigimda beyneme uykusuzluk tekrar basladim ama yine icim rahat degil kadin dogumcum kullanma diyo cunku eski hayatima ozlem duyuyorum surekli hamileligi hala kabullenemedim hastane ve doktor fobim dogum korkum cok daha tetikliyor olayi gercekten gececek mi bu gunlerslm arkadaşlar. öncelikle Allah hepimizin şifasını versin. Bir zamanlar bende bu sayfanın müdavimlerindendim.2016 da kızımı çok şükür sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım.hamilelik öncesi 4 yıllık pa+anksiyeteye bağlı ilaç kullanıyordum.hamile kalınca ilk 3 ay ilacı bıraktım ve hastalığım tekrarladı. hamileliğim mide bulantıları korkular ataklarla kabusa döndü.3.ayımdan sonra ilaç kullandım düşük dozda ve doğuma 2 hafta kala bıraktım. emzirirken de ilaca devam ettim maalesef. ama yavrum çok sağlıklı.sadece tahminime göre hamileliğimde sürekli yaşadığım stres korkudan dolayı bebeğim kolik doğdu.5 ay boyunca bitmeyen durduramadığımız bir ağlama hali.Şükür o günlerde geride kaldı.şimdi kızım 26 aylık bir abla adayı.30 mg lık ilacı kullanırken geçen hafta 2 aylık hamile olduğumu öğrendim ve ilacı hemen kestim.şimdilik sadece baş dönmelerim var.ilacın çekilme süreci bu biliyorum. 2. hamileliğin güzel yanı şu olacak benim için.artık geçmişte yaşadığım korkuların(bebek sağlıklı doğarmı,ilaç onu etkiler mi,çocuğu sevebilecekmiyim,ona yetebilecek miyim) hepsinin boş olduğunu biliyorum. siz de ilk hamileliğinizde yaşadığınız bu korkuların tetiklediği ataklarınızın boş olduğunu göreceksiniz ve şükredeceksiniz.inanın arkadaşlar hepimizi güzel günler bekliyor. bu çektiğimiz sıkıntıların sonrasında hayatımıza anlam katacak meleklerimizle hayata yeniden,sıfırdan daha sağlam adımlarla başlayacağız.hepinize ferah günler diliyorum.
Sen nasil oluyosun canim atak geldiginde ölüm korkun yoksa bi nebze daha iyiMaşallah canım senin az kalmış.ben daha yolun yarısındayım.saçma olduğunu bildiğim halde bazı şeylerden korkuyorum.mantıklı düşünmeye çalışıyorum ama engel olamıyorum.ölüm korkum yok hiçte olmadı.aslında çok iyiydim bi anda izlediğim bir haber sonrası ya banada olursa diye kafada kurdum kaygı seviyem arttı.beş yılın sonunda kendiliğinden hamile kaldım.bebeğim benim için bir mucize.inşallah ona laik olabilirimbebeklerimizle birlikte yeniden doğarız inşallah
Bende ayniyim canim sanirsin bundan sonra hep hamile kalacam koca gobekle gezecem:)bide dogum yaklastikca bende uykusuzluk artti kafaya taktigim icin uykuya dalamiyorum dalsamda saat basi uyaniyorum bi de cok sik idrara cikiyorum gece oda uyutmuyo bi hayirlisiyla bitseydi bebekle birlikte yeniden dogacamHerkese sağlıklı günler diliyorum.31. haftanın bitirdim arada ataklar oluyor eyvah diyorum yine başa dönüyorum. İlaca devam ediyorum mecburen. Eskiye göre daha iyiyim ama sanki bu hal hiç bitmicek gibi geliyo bazen. Ne istediğimi ne yapacağımı bilemiyorum bazen. Ama geçecek inşallah
Bende panik atak yok canım. Anksiyete bozukluğu var. Olmayacak şeyleri bile bile düşünüp düşünüp korkuyorum. Korktuğum bi olaydan sonra anksiyete bozukluğu olmuştu. Eski korkularda bazen aklıma geliyor. Hamile kalmadan önce hamile kalınca bebeği içimde hissedince korkarsam diye düşünürdüm hiç öyle olmadı tam tersi çok iyi hissettim aşık oldum. Simdide doğunca alışır mıyım benimsermiyim gibi değişik korkular varSen nasil oluyosun canim atak geldiginde ölüm korkun yoksa bi nebze daha iyi
Zamanında atakta yaşadım canım. Anksiyete bozukluğu panik ataktan çok daha zor. İkisinide yaşamış biri olarak söylüyorumZaten hep basimiza o da mi gelir bu da gelir dusuncesinden oluyor ne oluyorsa panik
atak yoksa cok daha sanslisin canim:)
Uyuyamama bende de başladı dön Allah dön gece ağrı da cabası. Gerçekten zor bir süreç olduBende ayniyim canim sanirsin bundan sonra hep hamile kalacam koca gobekle gezecem:)bide dogum yaklastikca bende uykusuzluk artti kafaya taktigim icin uykuya dalamiyorum dalsamda saat basi uyaniyorum bi de cok sik idrara cikiyorum gece oda uyutmuyo bi hayirlisiyla bitseydi bebekle birlikte yeniden dogacam
ilk hamileliğimde 13.haftadan itibaren selectra 50 mg kullandım. Ben de ilaçtan bebek olumsuz etkilenir diye çok korktum ama Allah a şükür öyle bir sıkıntı olmadı. benim de kadın doğumcum içmesen iyi olur diyordu ama bana bırakmıştı kararı.hamilelik öncesi hayatına özlem duyman normal çünkü bu hastalıkta belirsizlik ve gelecek hep korkutur bizi. Ama inan bebişten sonra çok yorucu ama bir o kadar anlamlı bir hayatın olacak.Ben arada diyorum çocuksuz hayat ne kadar boşmuş.gez toz nereye kadar.şimdi kızımın bir gülüşüyle basit şeyler bir anda farklı güzellikte birşeye dönüşüyor.doğuma bikaç hafta kala doğum korkun uçup gidecek merak etme,artık doğurayım da kurtulayım bu stresten bu ruh halinden diyorsun.ben doğum edeyim de asıl ilacıma döneyim toparlanayım diye gün sayıyıodum.selectra içtim ama sadece ataklarımı azcık frenledi,anksiyetem hiç bitmedi ki. Demem o ki geçecek bu zor günler.Beni de ruh haletim açısından nasıl günler bekliyor bilmiyorum.yani hastalığım nüksedecek mi, hamileliğim yine zor geçecekmi bilmiyorum. Çok düşünmemeye çalışıyorum.Mrb canim ne guzel 2.ye kalmissin ve mutlusun ilk hamileliginde hangi ilaci kullandin bende 27 haftamda lustral 50mg basladim ama ilac iciyorum bebekte problem olcak diye stres yaptim 10 gun sonra ilaci biraktim 1 hafta cok kotu oldum surekli aglama krizleri gittigim yerde duramama sikintiyla gelen carpinti uykuya daldigimda beyneme uykusuzluk tekrar basladim ama yine icim rahat degil kadin dogumcum kullanma diyo cunku eski hayatima ozlem duyuyorum surekli hamileligi hala kabullenemedim hastane ve doktor fobim dogum korkum cok daha tetikliyor olayi gercekten gececek mi bu gunler
Bende hamile kalmadan selektra kullandim ama sadece 2 ay hamile kalinca kestim bana iyi gelmisti ama suanda hem ilaca cok gec basladim iyice sinirlerim yiprandi simdide toparlanamiyorum zaman bir an once akip gecse istiyorum,bu hamileligin cok daha iyi gececektir kotu dusunce geldiginde bir kere basardim bunuda basaracam diye bilirsin bu sefer cok daha guclusun canimilk hamileliğimde 13.haftadan itibaren selectra 50 mg kullandım. Ben de ilaçtan bebek olumsuz etkilenir diye çok korktum ama Allah a şükür öyle bir sıkıntı olmadı. benim de kadın doğumcum içmesen iyi olur diyordu ama bana bırakmıştı kararı.hamilelik öncesi hayatına özlem duyman normal çünkü bu hastalıkta belirsizlik ve gelecek hep korkutur bizi. Ama inan bebişten sonra çok yorucu ama bir o kadar anlamlı bir hayatın olacak.Ben arada diyorum çocuksuz hayat ne kadar boşmuş.gez toz nereye kadar.şimdi kızımın bir gülüşüyle basit şeyler bir anda farklı güzellikte birşeye dönüşüyor.doğuma bikaç hafta kala doğum korkun uçup gidecek merak etme,artık doğurayım da kurtulayım bu stresten bu ruh halinden diyorsun.ben doğum edeyim de asıl ilacıma döneyim toparlanayım diye gün sayıyıodum.selectra içtim ama sadece ataklarımı azcık frenledi,anksiyetem hiç bitmedi ki. Demem o ki geçecek bu zor günler.Beni de ruh haletim açısından nasıl günler bekliyor bilmiyorum.yani hastalığım nüksedecek mi, hamileliğim yine zor geçecekmi bilmiyorum. Çok düşünmemeye çalışıyorum.
Ay hic gelmesin o dusunceler rahat biraksin guzel atlat insallah:)Zamanında atakta yaşadım canım. Anksiyete bozukluğu panik ataktan çok daha zor. İkisinide yaşamış biri olarak söylüyorumya şöyle olursa diye cümleler kurup kendimizi korkutuyoruz ve korktuğumuz şeyi beyin resmen yaşatıyor. Beş aydır bir kez bile bu düşünceler aklıma gelmemişti. Arada yokluyor işte
Gececek elbet bu surecte bak 32 olduk,umarim 37,38de dogururuz:)Uyuyamama bende de başladı dön Allah dön gece ağrı da cabası. Gerçekten zor bir süreç oldu
Gececek elbet bu surecte bak 32 olduk,umarim 37,38de dogururuz:)
Mrb canim hosgeldin demek istemiyorum buraya pek hosgelinmiyor,ilk 3aydan sonra ilac kullanan cok insan var bende 27.haftamda lustrale 50mg basladim cunku nerdeyse hergun carpinti korku atagi yasiyodum kendimi ve cevremi o kadar yiprattim ki ilacida bi biraktim bi basladim sadece 2 gundur iyiyim ben sıkintilarim hamilelikle alakali ya bebege bisey olursa hasta dogarsa ya bana bisey olursa vs dogum ve ölum korkusu hamilelik korkuttu yoksa hamile kalmadan once selektra 50mg kullaniyodum gerci 2 ay kullanabildim ondan oncesindede cipralex 10mg iciyodum bende babami ani kaybettim ondan sonra selektraya basladim sonrada hamilelik bir tranvayi atlatamadan 2.ye gectim o yuzden cok zor gecti geciyor Allahim saglikla kavustursun hepimizi zor bi surec keske tam tedavi olup hamile kalsaydim diye cok pismam oldum.
Çok az kalmış seninde:) hayırlısyla bebeğini kucağına alıcaksın umarım .Evet ilaci biraktiginda basa sariyosun genelde bende oyle oldu hep psikoterapi imkanin varsa al mutlaka bende dogumdan sonra basliycam emzirirken ilac kullanmak istemiyorum dogumla birlikte gider
umuyorum bebekle oyalanmak hepimize iyi gelecek inaniyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?