Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Evet canım, çarşamba gidecektim. Ama işte, nedenini bilmiyorum, erteledim bu haftaya.. Bakalım ne olacak.. Artık erteleyecek , kaçacak yerim kalmadı.. Mecbur gideceğim.. Birazda canım sıkıldı yaa, araştırmada, bebişin ne kilosunu söylüyorlar sana, ne boyunu.. Sadece tahlil yap, tamam.. Hiçbirşey konuşmuyorlar adamla.. Canım onada sıkıldı biraz.. Ondanda gitrmek istemedim işte.. Sanırım ben yine bir özel dr. a daha gideceğim.. Sırf bu bilgileri alabilmek için.. Önceki gittiğim o gıcık dr.la aynı hastanede başka bir doktora gitmeye karar verdim.. En azından ilşgiliydi o .. Bakalın ne yapacağım.. Benim işler karışık yaren.. Bak, hala doktor arayışındayım. Ne zor bir durum..
Senin niye perşembeye kaldı yaa.. Hani pazartesiydii?

Eh, bir zahmet yanii. Ayda bir çağırılırmı artık yaa.. Bence de eğer yine öbür ay gel falan derse, olur mu hocami son ayım, ben 15 te bir gelmek istiyoum de bence.. Cık cık.. Bu doktorlar varyaa.. Neyseee....

Hoşgeldin arkadaşım.. Keşke gelmeseydin ama madem geldin, dertleşelim, paylaşalım ki azalsın dertlerimiz..
Geçmiş olsun öncelikle, senin yaşadığın şeyleri hepimiz yaşadık inan.. Sadece sana şunu demek istiyorum.. Bak, burası çok önemli...
PA HASTALIĞININ EN ZOR DEVRESİ İLK SENESİDİR..... Bunu hiiç unutma.. Bu hastalığa ilk yakalandığında, intihar bile geçer adamın aklından.. En zr devredir ilk seneler.. Ama sonra hiçbir zaman ilk seneler kadar ağırını yaşamayacaksın, merak etme.. Ama hayatından hiçbir zaman tam olarak çıkmayacak bu hastalık.. Ara ara gelecek ama hiçbir zaman şu an yaşadığın kadar ağır olmayacak..
Senin şanssızlığın, ilk sene hem yeni evlenmiş olman hemde bir bebişe hamile kalmış olman olmuş.. Yani zaten tek başına yaşadığın zor birey.. Birde üstüne yeni bir hayat ve bebiş eklenmiş.. Bu da senin imtihanın.. Benimde ilk kapandığım sene gelmişti bu hasytalık bana.. Benimde eski hayatım aklıma gelmişti hep.. Ama eski hayatına dönsen bile geldi bir kere bu hastalık, tekrar eski sağlıklı gfünlerine dönmeyeceksin.. O yüzden aklına anne evini getirme..
Sen ilacı da birden kesmişsin ki, bu sende tamamen kriz etkisi oluşturmuş.. Keşke kesmeseydin.. Ben, kesemedim mesela.. en başından beri ilaçlı hamileleik yaşıyorum.. Eğer ilacımı bende senin gibi kesseydim, aynen sen gibi kriz yaşayacaktım.. Buna eminim.. Zaten doktorumda sakın kesme dedi bana.. Sende kendini çok kötü hissedersen, zaten 19. haftana gelmişsin, rahatlıkla ilaç kullanıp, rahatlayabilirsin.. Bu şekilde bir hamilelik yaşaman bebeğe de zarar bece.. Emin ol, ilaçlar o kadarda canavar değiller.. Hatta bence, önümüzdeki yıllarda, masumluğu kanıtlanacak ve serbest brakılacak ilaçlardandır bu psikyatrik ilaçlar.. Kendini bu kadar sıokma.. Ve kendine daha fazla eziyet etme.. Rabb'im büyüktür.. Keşke en başından beri ilacını hiç bırakmasaydın.. Bak, ilacı da bırakmanıjn etkisiyle, hastalığın artmış.. Hatta bebeğini aldırmaya kadar gidip, masadan dönmüşsün.. Bebeğime birşey olur diye ilacı bırak, ama sonra kötü ol, bebeği aldırmaya git.. Ne kadar zıt değil mi. En başından ilaçlı, ama huzurlu götürseydin işi keşke.. Neyse, bunda da vardır bir hayır.. Buraya sık sık uğra.. Seni anlayan, dinleyen insanlart var burada.. Madem bu kadar da kötüsün, hamilelikte kullanılan ilaçlardan kullan.. Daha yolun yarısındasın.. Bu hamilelik böyle geçmez gülüm.. Sana da bebeğe de yazık.. Haa, ben ilaçsızda sabrederim diyorsan, tabii o daha iyi bir çözüm.. Allah Yardımcın- yardımcımız olsun.....

Ah canım benim ağlama beni anlıorsun ondan ağlıorsun..Allah ağlatmasın hep güldürsün inş..
Ben de Nil' e katılıyorum ilaç almalısın siratuu şu dönem şart gibi görünüor çünkü bu halde zaten beyin sağlıklı çalışmıor e bir de buna hamilelik hormonları eklenior baş etmek çok çok zorlaşıyor ben bu gidişle bebeğin kıpırdadığı zamanda zevk alabileceğini düşünmüorum..yani ben alamaıordum..
Ama şunu unutma arkadaşım şu an bu kadar şiddetli yaşamanın sebebi gebelik hormonları..Sakın ha ben hep böyle olacağım gibi bir karamsarlığa düşme..Delirmeyeceksin Allah'ın izniyle..hepimiz böyle düşündük ama delirmedik motive ol mutlaka motive edecek oyalayacak birşeyler bul kendine kitap oku puzzle yap bir elişi edin ama önce ilacına başla..

cnm bencede öle yap ıkısıne bırden gıt cunku kg boy geışım bunlarda gbelıgın sosyal boyutları anne adaylarının bunlarıda duymaya görmeye annelığı bu evrelerde hıssetmeye ıhtıyacı var
cnm benı dr salı başlıyomuş salı doludu carşambada bana uymadı gecmıyor gunler herhafta cagırsın her hafta gıdıcem o dereceyım yanı

Merhaba Arkadaşlar, bende buraya hamileliğmin başlarında yazmıştım, simdi 19. haftaya kadar geldim, bazen iyi bazen kötü oluyorum, kendimi oyalayabildiğm zamanlarda iyi ama olumsız bir haber duyduğumda, sacma sapan
bir aile dedikodusu bile olabilir, seyahat etmek zorunda kaldığımda kötüyüm..bir de zaten tedirgin bir tiptim iyice arttı bu... kilo almadım bebeğe bir sey mi oldu? niye kıpırdamıyor, ya eşime bir sey olursa, ya anneme bir sey olursa, yedğim sey pis miydi...durdugum yerde 1000 tane vesvese üretip dünyayı kendime zehir ediyorum...etrafımdaki insanlara fark etirmemeye calışıyorum ama o süreçte kendim çok yıpranıyorum..ben bu haldeyken içerdeki ufaklık kendini kötü hissetmiyordur umarım...bazılarınız 30 lu haftalarınıza gelmişsiniz, iyada doğurmuşsunuz nanın size cok imreniyorum, hayırlısıyla ve sağlıkla bende o haftalara gelebilsem keşke...

canım ilacı 3 ay dan sonra alabılırsın dıye duydum ama doktor aramaya basladım kayınvalıdem duyunca gene korktu yazık kadın napacagını sasırıyo. genemı psikolog dedı ıcınden kesin. randevu alayım dedım dolu dıyor 1 eylulde tekrar arayın dıyor baska hastanelerı pek bılmıyorum ılk bastan berı gorustugum hastane kapandı aslında ılacı o yuzden alamadım ıdare etmeye calıstım cunku herkes bıseyın yok ılac ıcme dıyordu. bir kisi bile anlamıyordu. neyse o haldeyken hamıle oldugumu ogrendım zaten dunya basıma göctü.

evet ılk evreler cok berbattı anlatılmaz yasanır gelinligimi giyip öldürmek istiyordum kendimi anneme kıyamıyordum allah dıyordum baska bısey demıyordum intihar etmemek cok zordu. balkondan atlamak ıstıyordum ama 2.kattaydım sakat kalırım anca dıye yapmıyordum. öyle cok berbat anlarım oldu. allaha sıgındım benım umudum o oldu cunku onun gucu herseye yeterdı.

benım anlamadıgım psikologlar bu hastalıgı cok basıte alıyor kıme gıttıysem 6 ay ılac kullan gecer dedıler daha kendıne gelemedınmı fılan sana baglı dedıler. ama burda sızı okudukca hıc gecmedıgını yazıyorsunuz bılmıyorum tamamen gecenlerde var demekkı. benım halam tamamen gecirmis oda cok beterını yasamıs zamanında. ilac istiyecem ve bu hamılelıgı kabullenecem mecburen of bu hastalıktan hamıle oldugumu unutacakmısım gıbı gelıyor delırıp karnımda kalacak sanıyorum nasıl sahıplenılırkı boyle nasıl sevılır bebek annem bebegınle konus dıyo ama ben o kıpırdayacak dıye korkudan geberıyorum ne konusacam kıpırdama sakın derım anca

Son düzenleme:
bugun dişlerim bı tuhaflasmaya basladı hamileliktenmiş dişlerim kasınıyor sızlıyor aslında rahat bı hamılelık gecırıyorum oyle aman aman mıgde bulantım olmadı. hamılelıgımı burda sızınle kabullenmeye calısacagım ıyıkı varsınız yalnız degılım

selam kızlar bugün yine sakin buralar kimsecikler yok.

efrah bugün belki karşılaşamazsak şimdiden hayırlı doğumlar Allah yardımcın olsun kızınla beraber evine dönmeyi nasip etsin.

bende yine halsizlik var baktım tansiyonuma 7-4 nabzım 120 olmuş

maşallah 19 a gelen 39 a da gelir Allah'ın izniyle bak ben düşe kalka geldim şükürler olsun yarın sezeryanım var inş..Bir de bu anlattığın olaylar ben de 20. haftalarda tavan yaptı eşimi işe gönderiorum yolda birşey olur mu?Bu sadece anksiyete veya pa dan değil kızlar gebelik hormonları da bizi aşırı duygusal veya tedirgn hale getirebilior benim son haftalarda azldı bu durum...

Canım mümkün mertebe bu hastalığı bilmeyen kimseyle konuşmayacaksın bu konuları anlamaları İMKANSIZ..Takma kafana,kendi kendine yapıosun bak biraz rahat ol filan diebilirler ellerinden birşey gelmez..Sen şartları zorla ilk 3 ayda ilaç kullanılabilior..

ADAY cım teşekkür ederim kuzum dua bekliorum çok heyecanlıyım çok korkuorum..Benim de nabzım hep böyleydi son ay normale döndü azcık tatlı ve tuzlu ye ayaklarını kaldır..Nabıza bişi diyemiorum benim de öyle..

Efrahcigim, aklimdasin.Sana Allahtan hayirli dogumlar diliyorum.Saglikla bebegini kucagina al, ve 3 kisilik hayatiniza güzel yazilarla basla insallah.Allah kolayliklar versin, herseyi rast getirsin.hic korkma. göreceksin hersey güzel olacak.Allah yar ve yardimcin olsun.

Senden sonra sira bende sanirim 13 Eylül:26:

Allaha emanet ol

Nisancım Allah razı olsun kuzum inş herşey yolunda gider..
ben neden hala güzel hayaller kuramıorum ya

ay cnm tatlı yeme şeker sınırda tuzlu yeme tsh yüksek dio doktor ne yiyecegimi şaşırdım hamileliğimn başından beri şikayet ediorum ama ben çözüm bulana kadar doğuracam aman bebeğim etkilenmesinde saglıklı olsun yeter.

Allah yardımcın olsun cnm korkma kurtuluosun hamilelilk çok zor özellikle son ayı rabbim bizede nasip etsin sagsaglim son ayımızı atlatmayı.dualarımız seninle sende bize dua et doğuma girerkene derlerya doğumda dualar kabul olur.kendini toparlar toparlamaz yaz bize.benimde saat 09.55 de randevum var yarın sen doğumdaykene bende belki ultrasonda yada nts de olurum :)

Ellerim titremeye başladı benim..

heyecandan cnm korkma doğaldır kalk bi abdest al dua et kuran oku yarın için ferah tut içini.dualarımız seninle sende herkes gibbi gireceksin ve çıkacaksın o ameliyathaneden hemde bebişinle beraber.Allahın izniyle

heyecandan cnm korkma doğaldır kalk bi abdest al dua et kuran oku yarın için ferah tut içini.dualarımız seninle sende herkes gibbi gireceksin ve çıkacaksın o ameliyathaneden hemde bebişinle beraber.Allahın izniyle

inş ADAY.. bı sıralar olumlu düşünebilen soğukkanlı olan güzel günleri hayal eden daha doğrusu bardağın dolusunu görüp hayatın tadını çıkarabilen insanlara bir kez daha özendim..
Korkunun ecele faydası yokki ben korkarak boşa zaman harcıyorum lu dünyada ama ne çare..olsun buna da şükür..Hamdolsun halimize elimiz ayağımız tutuyor Allah başka dert vermesin..

Efrah efrah, buurdasıın..
Naıslsın kuzum.. Ayy ayy yarının annesiii..
Hep aklımdaydın bugün, hiç aklımdan çıkaramadım seni..
Ama hep izenti vardı içimde.. Keşke ben yarın anne olsam dşye geçirdim içimden..
Bir yandan eşimle temizlik yapıyoruz, bir yandan aklımda sende..
Ama ne yap yap mutlaka en kısa süreed bize yaz, olur mu..
Ya da, ben sana tel. imi verdim faceden.. Bana mesaj at no.nu, ben burdakilere bildiririm durumunu..
Eşin bile olsa, haber verin bize oldu mu..
Birde kaçta senin ameliyat.. Kuzum, yasinler okuyalım sana o an..
Salavatlar getirelim, yardım isteyelim Rabb'imden senin için..
Tam saatini yaz bize.. Senin hastaneye gittiğin satlerde de okusak , olur..
Ayy çok heyecanlandım ben yaa...
Keşke yanında olsamda, her anında sana destek olabilsem..
İnan çok isterdim bunu...

cnm benım cok heyecanlı gördu senı ınşalla arkadaşımız hayırlısıyla alır bebgını kucagına
cnm benıde dualarla ugurlucanmı amelıyata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…