Panik atak vücudu ele geciriyor

Hayal10

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2017
316
200
Merhaba arkadaşlar lise yillarimdan beri bu dertle uğraşıyorum..Allah beterinden saklasın.. ilk zamanlar ataklarim çok fazlaydı.. ilaç kullanmaya karşı olduğum için kullanmadım.. 3 sene gibi bir zaman hiç uğramadı ataklar.. evlendikten bir sene sonra gibi atak şeklinde değilde nefes problemi şeklinde yoklamaya başladı.. bir süre ilaç kullanıp yavaş yavaş bıraktım.. daha sonra karnımda ağrı ve gaz sancıları başladı.. bağırsak problemi olduğunu düşünüp kontrollerini yaptirdim fakat bir problemim cikmadi.. acaba buda panik atagin bir oyununu yaşayan var mı böyle bir durum kizlar

Evet canım.panik bazılarında direk bağırsakları etkiliyor.bizzat yaşadım....rahatsızlık geçince düzeliyor....

Bende de panik atak önce nefes darlığı çarpıntı olarak başlamıştı.
3 senedir gaz sancısı, düzensiz tuvalete çıkma, mide bulantısı olarak devam ediyor.
Sanırım dönem dönem farklı belirtilerle hayatımıza etki ediyor bu rahatsızlık.

Bağırsak gurultusuda yaşıyor musun peki ağrıyla birlikte

İbs diye bir rahatsızlık var biliyorsundur sanırım panik atak zamanla bu hastalığa dönüşüyor

Biliyorum, ben şuan tedavisini de görüyorum etkileri %70 azalttım diyebilirim, psikolog yardımıyla.

İlaç mı kullanıyorsun canım terapi mı
Terapi kimseye de ilaç tavsiye etmiyorum. Terapi ile 3 seansta bile faydasını gördüm. İlaçlar beni 7/24 uyutuyordu ve bir süre sonra bağımlı olmaya başlamıştım. Terapide asla mutsuz ayrılmıyorsun, kendini daha güçlü hissediyorsun. Tanımadığın birine bütün dertlerini anlatıyorsun bundan daha güzel bir his olamaz bence. Üstelik karşındaki doktor ister ağla ister kahkaha at istersen kus hiçbir şekilde seni yadırgamıyor

Son zamanlarda sitres yaptınız mı?bendede kapalı kitli alanda duramama var teşhisi doktor değil ben koydum doktorun yazacağı ilaçlar fayda etmeyecek tamamen kafamızda bitirmeniz gerekir

Anladım canım doğru söylüyorsun bende ilaç kullanma taraftarı değilim.. ama aklımda almıyor bu ağrı sancıları terapi nasıl iyi gelebilir

Son zamanlarda sitres yaptınız mı?bendede kapalı kitli alanda duramama var teşhisi doktor değil ben koydum doktorun yazacağı ilaçlar fayda etmeyecek tamamen kafamızda bitirmeniz gerekir
Seninki atak şeklinde değil o zaman canim.. korku temelli.. ilaca bende karşıyım ama çoğu kişi ilacsizda atlatamiyor malesef.. evet korkularimizla yüzleşmek gerekiyor

Anladım canım doğru söylüyorsun bende ilaç kullanma taraftarı değilim.. ama aklımda almıyor bu ağrı sancıları terapi nasıl iyi gelebilir
Şöyle söyleyeyim bu ağrıların acıların kaynağı ne, beynimiz. Ben de 3 sene hiç durmadan mide bulantısı çektim, aylarca evden dışarı adımımı atmadım. Terapide bazı egzersizler var, nefes kas gibi. Bunlarla vücudumuzdaki gerginliği panik atakları yaşamamayı başarıyoruz. Ben mesela stres yaptığımda midemi sıkıyordum kas egzersizleriyle bunu fark ettim. Onun dışında zihnimizde bu problemlerin ne zaman oluştuğunu, kaynağını bulup onları çözüyoruz.
Yani terapi denilen şey sadece sohbet değil. Vücuduna kontrol edebilmeyi öğreniyorsun.

Bdnde a

Bende alt karın bolgemi sıkıyorum bunun farkındayım.. ve sonra o bölgede ağrı oluyor ve direk bağırsaklarımi etkiliyor.. nefes egzersizi dediğin diyafram nefesi mı

Bende alt karın bolgemi sıkıyorum bunun farkındayım.. ve sonra o bölgede ağrı oluyor ve direk bağırsaklarımi etkiliyor.. nefes egzersizi dediğin diyafram nefesi mı
Evet canım diyafram nefesi. kas egzersizlerinde de belirli kaslarını sıkıp gevşetiyorsun. Ayrıca emdr diye bir yöntem de uyguluyorlar onu da araştırmanı tavsiye ederim.

Bu şikayetlerin panik atak olduğuna nasıl karar veriyorsunuz. Sindirim sistemi problemi gibi geldi bana. Ben de benzer sıkıntılar yaşadım şimdi iyiyim çok şükür. Bol bol kefir, yoğurt yiyin. Doğru nefes almayı öğrenin ve vücudunuzda bir tuhaflık hissettiğinizde önemsemeyin(bu hiç kolay değil biliyorum). Gaz probleminden acillere çok gittim. Benimki sancı değildi. Kalbimi sıkıştıran ve beni halsiz bırakan bir mide gazıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…