- 23 Şubat 2019
- 432
- 133
- 23
- 24
- Konu Sahibi monarosa352
-
Ozel egitime gidiyor zaten haftada 3saatUyaran eksikliği ciddi bir durum, benimde oğluma önce otizm, sonrasında uyaran eksikliği teşhisi konuldu.
Yapılması gereken hemen bir çocuk psikiyatristinden randevu almak ve acilen özel eğitime başlatmak.
Lütfen zaman kaybetmeyin.
Mesajımı düzenledim, yapılacak en önemli şey zaten iyi bir özel eğitim aldırmak ve evde bol bol ilgilenmek. Okuldaki egzersizleri biz evde de yaptırdık. Çok şükür oğlum yaşıtlarını yakaladı, konuşması düzeldi. Artık kreşe başlayacağız.Ozel egitime gidiyor zaten haftada 3saat
İşte evdede ayni şeyleri yapmaya çalisiyorum oradaki ogretmenlerin dedigi şeyleri filan ama durum bi dinlemiyo bakmiyo kaçiyo gidiyo başka şeylerle ilgileniyo nasil yapacagim bilmiyorumMesajımı düzenledim, yapılacak en önemli şey zaten iyi bir özel eğitim aldırmak ve evde bol bol ilgilenmek. Okuldaki egzersizleri biz evde de yaptırdık. Çok şükür oğlum yaşıtlarını yakaladı, konuşması düzeldi. Artık kreşe başlayacağız.
tv izletme pedorog mu ne ona götürünMerhaba hanımlar 21aylık bebeğim var pandemi sürecinde hep tek başina yalniz kaldi evde hiç insan görmedi bi ben bi babasi ayda 1-2defa dede nene göruyodu. Evimizden hic cikmiyorduk. Eşim butun gun iş yerinde oluyordu butun gun bende evde cocukla yalnizdim kendi çapımda tek başima ilgilenmeye çaliştim ama tek başıma nereye kadar ev işlerini filan yapacakken yemek yerken filan çocuk dursun diye çizgi film açiyordum. Ve bağimlisi oldu. 10aylikken cizgi filmle tanışti cizgi film izlemeden önce gelişimi normaldi. Öpucuk atip bay bay yapardi al ver komutlarinı anlardı 13-14aylik olunca bu yaptiklarini yapmamaya başladi cok hiparaktifleşti ve git gide göz teması kurmamaya başladı. Doktora göturduk otizimden şuphelenip bunu demek için cok erken cocuk kisa surelide olsa arada goz temasi kuruyor o yüzden uyari eksikliği buyuk ihtimal dediler ve eğitime başladik haftada 2saat dediler biz sıkı bi egitim olsun dedim 3saate cikarttik psikolog ve ozel egitim ogretmeni eşliginde haftada 3gun egitime gidiyor. Ve ogretmeni evde sizde şunu yaptirin bunu yaptirin bunu oynayin diyor ama yapmaya çalışiyorum olmuyor mesela aynanin karışina oturun burun kulak neredeymiş tanıtın diyor aynanin karşisina oturtturamiyorum ki cocugu hareket ediyo durmuyo dursa bile bakmiyo kaçma yolu ariyo kitap okuyorum okurken baska birseylerle oynuyo ilgisini cekmeye çalisiyorum takmiyo onunla beraber kule yapboz oynamak istiyorum sinirleniyo tek başina oynamak istiyor ne yapacagim bilmiyorum. Arada beraber oynarsam montessori oyunlarindan cubuğa boncuk makarna dizmek oynuyoruz delikten çubuk geçirme filan diger turlu beni dinlemiyo oyun oynamiyor.
Birşey istedigi zaman beni o yöne itiyor mesela buzdalbindan birşey istiyorsa beni buzdolabina itip buzdolanin kapagini açip ele plerini cirpiyo yada zipliyo buzdolabindan su yada meyve istedigini anliyorum. Bu istediklerini isaret parmagiyla gostermeyi ogrenemedi ogretmeye çalisiyorum mesela yolda kopek goruyoruz bak oglum kopek hav hav diye isaret ediyorum bakmiyo o yöne 21.ayina girdi bugun baba dede buvv uuu öö oo gibi şeyler söylüyor hala anne dahi demiyor. Ne yapabilirim bu durumlar hakkinda bilgisi olanlar var mı? Nasil beni dinlemesini durmasini saglarim?
benim 3 buçuk yaşındaki yeğenimde aynı durumda dr 2 yıl tv bilgiayar cep teli yasak demiş ve dedeye çok düşkün kreş araştrdık bulamadıkBenim oğlumda atipik otizm bulguları var. Pandemi süreci aynı sizin anlattığınız gibi geçti. Ancak bizimle göz teması problemi olmadığı, bize tepki verdiği için birşey anlamadık. Konuşması yaşıtlarının gerisinde kaldı ama abiside geç konuştu dedik. Takılmadık. Harfleri hatta alfabeyi, renkleri, rakamları, bazı ingilizce kavramları çok erken öğrendi. Algısı açık dedik. Ne zaman ki insan içine çıktı. Farklılıklar ortaya çıktı. İnsanlar yokmuş gibi davrandıgını farkettik. Yaşıtlarını görmüyordu. Öte yandan bazı davranışların otistik tepkileri olduğunu farkettik. Takıntılı davranışlar, tek tip beslenme, bazı tipik davranışları, çıkardığı bazı seslerin aslında normal olmadığını o zaman farkettim. Hemen kreşe başlattık. Evde üç gün özel eğitim aldırıyorum. Tüm ekranları kapattık. Parka bahçeye çıkartıyorum. Ekstra ilgileniyoruz. Çok şükür yeni düzenine hemen uyum sağladı. İnanın bir ay öncesine göre çok açıldı. Zaten belirtileri hafifti.
Sizinde çocuğunuz çok küçük olduğu için çok şanslısınız. Mümkünse kreşe de başlasın. Olmazsa oyun grubuna. Zamana karşı yarışla çoğu şeyi düzeltebilirsiniz.
Biraz sabırlı olmanız gerekiyor maalesef. Zamanla farklı olmaya baslayacak. Bize İlk başta eğitimi 2 yıl sürebilir denilmişti.İşte evdede ayni şeyleri yapmaya çalisiyorum oradaki ogretmenlerin dedigi şeyleri filan ama durum bi dinlemiyo bakmiyo kaçiyo gidiyo başka şeylerle ilgileniyo nasil yapacagim bilmiyorum
Bu işler malesef zamanla oturacak şeylerMerhaba hanımlar 21aylık bebeğim var pandemi sürecinde hep tek başina yalniz kaldi evde hiç insan görmedi bi ben bi babasi ayda 1-2defa dede nene göruyodu. Evimizden hic cikmiyorduk. Eşim butun gun iş yerinde oluyordu butun gun bende evde cocukla yalnizdim kendi çapımda tek başima ilgilenmeye çaliştim ama tek başıma nereye kadar ev işlerini filan yapacakken yemek yerken filan çocuk dursun diye çizgi film açiyordum. Ve bağimlisi oldu. 10aylikken cizgi filmle tanışti cizgi film izlemeden önce gelişimi normaldi. Öpucuk atip bay bay yapardi al ver komutlarinı anlardı 13-14aylik olunca bu yaptiklarini yapmamaya başladi cok hiparaktifleşti ve git gide göz teması kurmamaya başladı. Doktora göturduk otizimden şuphelenip bunu demek için cok erken cocuk kisa surelide olsa arada goz temasi kuruyor o yüzden uyari eksikliği buyuk ihtimal dediler ve eğitime başladik haftada 2saat dediler biz sıkı bi egitim olsun dedim 3saate cikarttik psikolog ve ozel egitim ogretmeni eşliginde haftada 3gun egitime gidiyor. Ve ogretmeni evde sizde şunu yaptirin bunu yaptirin bunu oynayin diyor ama yapmaya çalışiyorum olmuyor mesela aynanin karışina oturun burun kulak neredeymiş tanıtın diyor aynanin karşisina oturtturamiyorum ki cocugu hareket ediyo durmuyo dursa bile bakmiyo kaçma yolu ariyo kitap okuyorum okurken baska birseylerle oynuyo ilgisini cekmeye çalisiyorum takmiyo onunla beraber kule yapboz oynamak istiyorum sinirleniyo tek başina oynamak istiyor ne yapacagim bilmiyorum. Arada beraber oynarsam montessori oyunlarindan cubuğa boncuk makarna dizmek oynuyoruz delikten çubuk geçirme filan diger turlu beni dinlemiyo oyun oynamiyor.
Birşey istedigi zaman beni o yöne itiyor mesela buzdalbindan birşey istiyorsa beni buzdolabina itip buzdolanin kapagini açip ellerini cirpiyo yada zipliyo buzdolabindan su yada meyve istedigini anliyorum. Bu istediklerini isaret parmagiyla gostermeyi ogrenemedi ogretmeye çalisiyorum mesela yolda kopek goruyoruz bak oglum kopek hav hav diye isaret ediyorum bakmiyo o yöne 21.ayina girdi bugun baba dede buvv uuu öö oo gibi şeyler söylüyor hala anne dahi demiyor. Ne yapabilirim bu durumlar hakkinda bilgisi olanlar var mı? Nasil beni dinlemesini durmasini saglarim?
Ciddi manada çok maruz kaldığını tahmin ediyorum. Sadece yemek yapma is vs olsa 2 saat izler, bu şekilde olmaz. Ama bu pandemide iplerin ucu kaçtı. Bize gelen anasınıfı öğrencileri bile oyun oynamak istemiyor. Sürekli yorgun oturmaktan bile yoruluyorlar. Sürekli yatarak TV ya da tabletle meşgul olmuşlar. Çok çabuk sıkılıyor işlerin çoğunun sonunu getirmiyorlar. Bir de insanlarla iletişime gecmedikleri için duygu okumada empati yapmakta zorlanıyorlar.Bu arada günde kaç saat birşey izledi gerçekten merak ediyorum
Allah yardimcimiz olsunBu işler malesef zamanla oturacak şeyler
Bende iki durumu ayrı çocuklarda yaşadım
İlki hiperaktifliğinden duymaz görmezdi oyun bilmezdi hep hareket hep hareket
Konuşması iyiydi ama
İkincide 32 aylik hala az konuşuyor
Kelimeleri tek tek kullaniyor cumle kuramiyor hala
Öyle aşırı bir kelime hazneside yok sayılıdır söyledigi seyler
Zamanla oturuyor hersey
Konusmayi bile birden bire toparliyorlar
Ben sadece her öğün 10 dk izlemesine izin veriyorum oda benim seçtiklerimi . Herşeyi izlemek istemiyor zaten onu fark ettim . Mesela Ali baba kırmızı balık ve sevimli dostlar . Günde 40 dk toplam . Kukuli diye bir şey var ona denk geldi bir kere ağladı görünce izlemedi . Aralık annelerinde bir arkadaş var ismini etiket yapamadım yanlış yazıyorum galiba onun kızı böyle bir durumdaydı doktor 2 saat gibi birşey demiş sanırım bunu duyunca oha demiştim resmen 2 saat bana çok fazla gelmişti .Ciddi manada çok maruz kaldığını tahmin ediyorum. Sadece yemek yapma is vs olsa 2 saat izler, bu şekilde olmaz. Ama bu pandemide iplerin ucu kaçtı. Bize gelen anasınıfı öğrencileri bile oyun oynamak istemiyor. Sürekli yorgun oturmaktan bile yoruluyorlar. Sürekli yatarak TV ya da tabletle meşgul olmuşlar. Çok çabuk sıkılıyor işlerin çoğunun sonunu getirmiyorlar. Bir de insanlarla iletişime gecmedikleri için duygu okumada empati yapmakta zorlanıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?