- 28 Mart 2018
- 5.144
- 12.540
Otizm demiyorum çünkü ben özel eğitimci değilim ama çocuk gelişimci bilemez bunu ve video ile de anlayamaz.Otizm açısından diyorsanız oğlumun bir çok videosunu çocuk gelişiminde yüksek lisans yapan bi tanıdığımın arkadaşı ile paylaştık bizde başta otizm mi acaba diye düşündük çünkü yukarıda yazdığım arkadaşımın oğlu yıllarca otizm şüphesiyle bir türlü üstün zeka tanısını alamamış iyi bir uzmana düşememişlerdi o yüzden videoyu gönderdiğimiz kişi oğlum için otizm asla değil otizm böyle bir şey değil onları kendi dünyaları var insanlarla sosyalleşip iletişim kurmazlar dedi üstün zeka olabilir o açıdan iyi gözlemleyin dedi. Benim oğlumun iletişim problemi yok yani sık kullandığı ikili cümlesi bile var anne al diyor mesela almamı istediği şeylerde komutları yerine getiriyor hatta üçlü dörtlü yönergeleri bile yapıyor
Özel eğitimde idareciydim ve otizmin de çeşitleri vardır. A tipik otizm denen durumda bu durumla beraber eşlik eden konusma ifade de vardır örnek olsun diye söyledim sizin evladnz da vardır diye demiyorum benim de 22 aylık oğlum var bir şey için kesin konuşmmmk lazım.
Benim anlattınız durumda olsa evladım hem içimin rahatlamasi hem de bir durum varsa erken teşhis anlaminda.Öncelikle iyi bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine götürür uzman ÖZEL.EGİTİM ÖĞRETMENİ ( Cocuk gelişimci doktora bile yapsa olmaz onun uzmanlık alanı değil çünkü) gözlem yaptırrdim. Sonra tehlike var derlerse mutlaka çocuk psikiyatrissne götürurdum.
( Bu arada cevrenizde yaşıtı çocuk yok ama bir kreşe 1 2 saatlik oyun saatinde gotureblrsnz akranlariyla sosyalleşmesi olsun diye, benim oğlum 22 aylık ve sizin dedgnzden ki burda az anlatms olablrsnz fazlasını yapıyor ama hiç zekası konusunda ileri oldgnu düşünmedim şimdiki çocuklar bir başka maşallah sizin yavrunuza da )