Pandemi, kısıtlılık, yaşam enerjisi ve mutsuzluk.

Madem o kadar kalablalığa gircez para harcicaz tatile gidelim bari dimi
Aynen, yeni evliymişsiniz, hem de başbaşa dikkat ederseniz tatil daha az riskli. Hem de ilk tatiliniz sanırım. İnşallah bu yönde karar verir eşiniz. Sizin çok ihtiyacınız var belli ki. Valla ilk evlendiğimizde yıllık izni de yoktu, her bayram onun memleketindeydik, başbaşa tatili 2 sene sonra yapabildik, artık bir bayram gidiyoruz, diğer bayram tatile. Bu yola girebilmesi 3 senemi aldı ama.

Evet bu beni çok geriyor fakar sürekli şikayet etmek ve söylemek ailemi istemiyorsun ve sevmiyorsunla sonuçlanacak o yüzden ne denir bilmem ki

Ya onun düşünmesi gerekir ki zaten annemlerin üst katında oturuyoruz bayramda da sülalemin diğer fertleriyle mi içiçe sokucam bu kızı, bari tatilde uzaklaşsın bi nefes alsın, onunki bencillik hemde dibine kadar bencillik.

3 senede kafayı yerim herhalde. İlk tatilimiz evet

Hayır ben de kalabalık ortamda tatili,eğlenceyi severim ama bu "kalabalık" her zaman eşimin kuzeni,kardeşi ,ana babasından oluşuyorsa ciddi bir sıkıntı var demektir .Bu adamın hiç mi arkadaşı eşi dostu yok anlamadım.

İnanın bende böyle haykırmak istiyorum. Sonra başlar sevmiyorsun ailemi diye. Pof

Adamın en büyük fantazisi kuzenleriyle kamp yapıp mangal yapmak valla gözümde yeni yetme ergen canlanıyor anamnezcim, evlendiğinin farkında değil ki köyünü özlüyormuş, sanki gelin gelen o da baba ocağını özlüyor, iyi valla anasının dibinde oturt bayramda köyüne götür bu kızçeyi yurttan aldı zaar bunun ailesi yok

Bilmiyorum geliniz diyemi böyle oluyor bizim aile yapımız böyle değil.

He valla sanki benim anam babam yok. Orda büyümüş çok seviyor ailesi kardeşi gidityor hep dayısı teyze neneleri orda. Fakat beni ilgilendiren bi durum yokki.

Otur eşinle güzel konuş bence , Duygularını ifade etmezsen hep yanlış anlaşılırsn..

Evlenmeden önce nasıldı size? Plan program yapar mıydı? Sonradan böyle olduysa belki dönemsel sıkıntılardandır.
Evlenmeden önce evlenme sebebimdi. Kardeşi abi beni şuraya götür dediğin de bile planım var derdi. Ailesi şuraya gidicez dediğinde gelemem derdi. Şimdide ara ara yapar kanaryayı alıcam der gidelim mi der ama şuan ne oldu bilmiyorum

İnanın bende böyle haykırmak istiyorum. Sonra başlar sevmiyorsun ailemi diye. Pof
Ya seversiniz sevmezsiniz mevzu bu değil ki.
Tamam o ailesiyle bir arada geçirmek istiyor bayram tatilini,planlar yapıyor amenna ama sizde varsınız artık,bireysel davranamaz,bireysel plan yapamaz ki. Yapmamalı yani.
Bilemiyorum ben bu konularda katıyım biraz. Tabi ki ailelerimizle gorüşücez kimse ağaç kovuğundan çıkmadı en nihayetinde ama herşeyin bir oluru var.
Aylarca evde oturup,tek aktivitem kayınvalidemle görümcemle ev oturması olsa idi,ilk fırsatta yine onlarla program yapmazdım. Bu arada es ailesi değil kendi ailemde olsa bu böyle. Yeni evliyken kırk yıllık evli,monoton bir emekli çift gibi yaşamakta zaten doğru değil. Yarın öbürgün çocuğunuz olunca,sinema,konser,tatil,gezi ne varsa şu an yapmadiğınız/yapamadığınız hepsine ayrı pişman olacaksınız.

Bilmiyorum geliniz diyemi böyle oluyor bizim aile yapımız böyle değil.
Yok bence sen söylemek istediklerini biriktirip biriktirip küçük meselelerde "ani patlamalar" yaşayabilecek bir mizaçtasın ..bir de neyi istemediğini söylüyorsun ama neyi istediğini
söyleme konusunda problem yaşıyorsun .Şu tarihte şuraya gitmek istiyorum ,akşam iş çıkışı beni al X parkına hamburger/pizza söyler çimlerde oturup yeriz gibi..net seni neyin mutlu edeceğini söyleyerek bir organizasyon planlamıyorsun.

Bu arada ailesine saygı göstermek zorundasın sadece öyle her tatilini onlarla geçirmek zorunda değilsin ya da onları sevmek zorunda değilsin, eşim sürekli bana bu soruyla gelse yeri geldiğinde evet sevmiyorum derim deli mi ne. Böyle imkanı da yok sevdiremez zaten olan sevgi kırıntılarını da yok eder. S Sunshine1

Tüm üzüntüm bundandır tek aktivitem görümcem ve kaynanamla oturmak söylediklerinizi eşime söylediğimde erkek kafası anlicak mıdır ki ? Planı ben yapmıyorum öyle gelişiyor ve eşimin buna müsaade etmesi. İlerde zaten yapamadığım her şey için pişman olacağım. Sırf bu yüzden eşime aman lanet olsun ya senlemi uğraşıcam tek derdim sen misin diyesim var

Çünkü bana küçüklüğümden beri kimse ne istediğimi sormadı bende söyleyemedim. Söyleyemiyorum. İsteklerimi söyleyemiyorum. Ufak şeylerde de ani patlıyorum.

Hiç öyle birşey sormadı lakin ben kaygılanırım

Ben de şunu anlamıyorum.
Sevgi,saygı tabii ki her daim. Ama sözüm meclisten dışarı bıktırmamak gerekiyor. Ben hep söylerim kocamın ana babasını çok çok severim. Ama haftada bir bile bazen çok geliyor karşılaşmak.
Her şey dozunda güzel.
Bir de derler ki herkes yerinde sağ olsun. Bu lafa çok inanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…