- 16 Ağustos 2016
- 3.566
- 8.828
- 158
Kendinize özeleştiri yapmak güzel ama kendinize de haksızlık etmeyin.Yazdıklarınızı kağıda not aldım teşekkür ederim konuşucam eşimle akşam. Eşim onunla konuştuğumda tartışıyorum sanıp huzurumuz bozulcak diye geriliyor. Çokta sorun yokmuş ben dünyam başıma yıkılmış gibi davranıyorum. Umarım karşınıza gönlünüze göre biri çıkar. Sorun aslında bende. Ben kendim plan yapmadığım için yapılan planlara mecbur dahil oluyorum. Bi kere eşim sıkıldım diye yürüyüşe çıkardı akşam. Görümcem 1 hafta beni niye götürmedin diye laf yaptı. Nasıl oluyor ne oluyor bilmiyorum istemediğim için sürekli denk geliyor. Mesela dışarı çıkıcaz onlara bşşey bırakmamız gerekiyordu onlarda çıkıyormuş iyi abi hadi birlikte gidelim dedi. Hayır desem şimdi olmicak. Oladabilir ama diyemedim. Kişisel eşyamı da alamadım kocasının yanında. Tek kelime sesim çıkmadı. Aslında hata bende. Annem beni sesini çıkarma kızım diyerek büyüttü. Saygı ses çıkarmamak olarak kazınmış beynime.
Kavga etmeden, bagirmadan güzel dille anlatın birde. Suçlamadan anlatın.Ben bunu evliliğimin ilk aylarından beri kavga ede ede söylüyorum. Birlikte birlikte diye. Başbaşa diye. O yüzden sanırım takatim kalmadı.
O zaman başlıyorum doğru zamanda tepkimi vermeye. Bu kendime sözümdür. Doğru zamanda doğru tepki doğru hisler. Aslında ben insan severim yani meslek gereği sanırım insanları olduğu gibi kabul ettiğimden olabilir. Lakin görümceme içim ısınmıyor. Yüksek sesle konuşması bile beni ortamda geriyor. Avmye gittik görümcem ne evi abi ben evden bunalmışım şuraya gidelim dedi. Şuraya gidelim diyemedim. Fikrimi söyleyemedim. Sesimi çıkaramadım. Ben oraya gittim sevmiyorum ya şuraya gidelim de diyemedim. Bilmiyorum annemde söylettirmezdi fikrimi. Kafamda kurup surat asıyorum ve söyleyemiyorum. Beni böyle bilsinler de istemiyorum.Kendinize özeleştiri yapmak güzel ama kendinize de haksızlık etmeyin.
Gorumcenizin huyunu biliyorsunuz. Onlara bir şey bırakmanız gerektiği vakit geziye giderken değil dönüşte birakin, eşiniz kapıdan versin gelsin. Ya da oturmak istiyorsanız beraber dönüşte verirsiniz. Sesiniz doğru yerde doğru şekilde çıksa güzel olur. Annelerimiz sesini çıkarma deyip büyüttü ama bu otuz yıl öncenin kuraliydi. Zaten o kurala uyanlarda hep hayattan çekmiş insanlar. Değişim zordur, ben de kendimden biliyorum bunu fakat imkansız da değil. İlk başlarda hayır demek zordur, ses çıkarmak zor gelir ama birkaç seferden sonra daha rahat oluyor. Ayrıca istemediğiniz şeyleri saygı çerçevesinde söylemek saygısızlık değildir.
Kesinlike katılıyorum erkekler bundan nefret ediyorlar, kısa ve net kırmadan söylemek lazım..Uzun uzun konuşursanız konuşmaz büyük ihtimal uzun uzun yazdınız konuştunuz. Kısa ve net olin istediklerinizi destansı şekilde soylemeyn adamlara kızlar.
Hayır hiç böyle anlatmadım. Suçladım genelde kızdım. O da başbaşada gideriz bunlar basit şeyler önümüzde koca yıl var dedi. Sonra başbaşa biyere gittik. Aslında benim takıldığım nokta her zaman gitmeye fırsatımızın olmadığı yerlere birlikte gitmek. Mesela diyelim ki hayvanat bahçesine gitmek istiyorum hevesle. Hayvanat bahçesine gidilcek bütçe xaman vermek biz bunu neden karı koca değerlendirmeyelim ki ? Eşim de başbaşada gideriz ne var bunda diyor. Ben her gün seninleyim zaten diyor.Kavga etmeden, bagirmadan güzel dille anlatın birde. Suçlamadan anlatın.
Bu şekilde anlattınız mi hiç? Siz böyle anlattıktan sonra yine mi başkalarını dahil ediyor planlara?
Üzüldüm şuan. Asıl üzüldüğümde ne biliyor musunuz 1 hafta önce yıldönümümüz. Kutlamaya paramız yok çünkü bütçe ona ayrıldı. Bu düşüncem eşim tarafından haksızlık olarak görülüyor birliktede gezicez ben sürekli böyle mi yapıyorum diyor. Ne olacak peki ? Nasıl anlatacağım ?Abartmıyorsunuz konu sahibi. Yeni evlilik bu değil. Tatile para yok diyen ve hatta 60 liraya sandalye almayan adam anası kardeşi bilmem nesi 500 km yol yapıp kuzeniyle kamp yapıyorsa bu kızılacak bir şeydir. İki trip attı diye hemen alttan almayın. O bayram gezisi size kaç liraya mal olacak? O paraya ikiniz pekala da bir şeyler yapardınız.
Biz evlendiğimizde ilk iki sene başbaşa pek çok şehir gezdik. Tek maaştık o zaman gayet de zorlansak da yaptık. Normali de budur. Yeni evli biri kuzenle kamp hayali kuruyorsa bir tuhaftır bence. Biz mesela jakuzili romatil tatil için para biriktirirdik. Bence o köye siz gitmeyin bırakın gitsin. Zaten ailesiyle iç içesiniz bir de köye gitmeyin. Abinizi görün o da ne halt ederse etsin. Bir önceki konuda haksız bulmuştım ama burda siz haklısınız. Sosyal medya özentisi fln değil bu normal olan sizin bekledikleriniz
O terbiyesiz Görümcene arada haddini bildir, resmen zevk alıyor senin üzülmenden...Arkadaşlarım ve kuzenlerim hep şey diyor “ siz yeni evle değilmisin ya hiç çıkmıyorsunuz, yine mi başbaşa değilsiniz, ya balayında da yalnız değilsiniz, işte bi arkadaşım iyiki evlenmişim heryere gidiyoruz eğleniyoruz, sonra ardı arkasaı kesilmeyen arkadaşlarımın kocalarıyla resimleri anıları. Benim bahsedeceğim anlatacağım birşeyim yok. Bir de şöyle bi durum var. Oturuyoruz görümcem kayınvalidem ve onların teyzesi kızı. Dediler ki canım cicim aylarınız siz napıyorsunz evde işte şurdayken şuraya gitseydiniz. Görümcem atladı “ abim hayatta götürmez götürmüyor ki kızı biyere falan dedi güldü. Yoo gittik ki şuraya müze güzeldi dedim. Haha o da müze diye gitmiştir yoksa gitmez dedi. O kadar canım acıdı ki. O kadar canım yandı ki. Yazarken bile gözlerm doluyor.
Görümcemi tanısan ben buna 2 laf edip güzel dilimi yoramam dersinO terbiyesiz Görümcene arada haddini bildir, resmen zevk alıyor senin üzülmenden...
Siz ve eşiniz sizi bilsin yeter. Geriye kalanlar sizi iyi bilmiş, kötü bilmiş önemli mi sizce? Kötü biri olun, her şeye itiraz edin demiyorum ama her şeye de istemediğiniz şeylere de susmayın lütfen. Birde konularinda gördüğüm kadarıyla gorumceye ve başkalarına susup eşinize bağırıyorsunuz. Bu sizi yipratir. Suçlayıcı olmadan konuşmak daha hos.O zaman başlıyorum doğru zamanda tepkimi vermeye. Bu kendime sözümdür. Doğru zamanda doğru tepki doğru hisler. Aslında ben insan severim yani meslek gereği sanırım insanları olduğu gibi kabul ettiğimden olabilir. Lakin görümceme içim ısınmıyor. Yüksek sesle konuşması bile beni ortamda geriyor. Avmye gittik görümcem ne evi abi ben evden bunalmışım şuraya gidelim dedi. Şuraya gidelim diyemedim. Fikrimi söyleyemedim. Sesimi çıkaramadım. Ben oraya gittim sevmiyorum ya şuraya gidelim de diyemedim. Bilmiyorum annemde söylettirmezdi fikrimi. Kafamda kurup surat asıyorum ve söyleyemiyorum. Beni böyle bilsinler de istemiyorum.
Ooo ilk yıldönümüne bütçe ayırmayan adam kamp derse ben yüzüne bakmam. Net! Huzur da bırakmam. Her şeyi söylerim, önceliği ben olmadığım sürece de konuşmayacağımı söylerim. Köye de gitmeyeceğimi söylerim. Onun kuzeni değerliyse benim de abim değerli. Abimle görüşeceğimi gelmeyeceğimi söylerim. Ne konuşurum ne yemek yerim.Üzüldüm şuan. Asıl üzüldüğümde ne biliyor musunuz 1 hafta önce yıldönümümüz. Kutlamaya paramız yok çünkü bütçe ona ayrıldı. Bu düşüncem eşim tarafından haksızlık olarak görülüyor birliktede gezicez ben sürekli böyle mi yapıyorum diyor. Ne olacak peki ? Nasıl anlatacağım ?
İşte kizmadan, bagirmadan anlatın. Üslup çok şeydir. Haklıyı haksız haksizi haklı gösterir. Ya da ben bu konuda çok hassasım bilemiyorum. Mesela yüksek sesle bunları eşim bana anlatsa haklı olsa bile sinirlenirim. Ama suçlamadan, ses tonunu ayarlayarak söylese daha iyi empati yapabilirim. Siz anladığım kadarıyla bir iki susup sonrasında kendi dusuncelerinizi dile getirirken bağırma yoluyla ifade etmişsiniz. Buraya gayet sakin şekilde anlatıyorsunuz. Eşinize de anlatın. Önümüzde koca yıl var deyince haklısın hayatım bu defa hayvanat bahçesine ikimiz gidelim, bir dahaki sefere onlarla gideriz deyin. Buna ne der mesela? Bence gayet mantıklı. Zaten bir daha hayvanat bahçesine ne zaman gidersiniz kim bilir :)Hayır hiç böyle anlatmadım. Suçladım genelde kızdım. O da başbaşada gideriz bunlar basit şeyler önümüzde koca yıl var dedi. Sonra başbaşa biyere gittik. Aslında benim takıldığım nokta her zaman gitmeye fırsatımızın olmadığı yerlere birlikte gitmek. Mesela diyelim ki hayvanat bahçesine gitmek istiyorum hevesle. Hayvanat bahçesine gidilcek bütçe xaman vermek biz bunu neden karı koca değerlendirmeyelim ki ? Eşim de başbaşada gideriz ne var bunda diyor. Ben her gün seninleyim zaten diyor.
O kadar doğru ki. İstemediğim yere gittiğimden kimsenin haberi yok. Sadece kendi kendime söylendim. Bir de normal mi bilmiyorum alışkanlıktan ya da eşim söylüyor. Mesela eşime kıyafet aldım eskidi diye atıyor kardeşine artık yeni yeni kıyafetlerim var diye kendi aralarındaki muhabbet ben karışmam. Konuşma esnasında diğer ayda şu taksit bitiyor diyor kayınçosuna mesela. Ya da ne bileyim biyere gitsek resim atar kardeşine takılır güler. Şimdi buna da laf yapsam herşeyede söyleniyorsun olucak.Siz ve eşiniz sizi bilsin yeter. Geriye kalanlar sizi iyi bilmiş, kötü bilmiş önemli mi sizce? Kötü biri olun, her şeye itiraz edin demiyorum ama her şeye de istemediğiniz şeylere de susmayın lütfen. Birde konularinda gördüğüm kadarıyla gorumceye ve başkalarına susup eşinize bağırıyorsunuz. Bu sizi yipratir. Suçlayıcı olmadan konuşmak daha hos.
Mesela o gün sizin gitmek istemediğiniz yere gittiğinizden eşinizin haberi yok, bir tek sizin haberiniz var. Buradan bakınca mesela görümcenin dediği yere gitmek çok sıkıntı mı bence değil. Ben olsam ben de çoğunluğa ayak uydurmayi tercih ederdim, illa istediğim yer olsun demezdim. Ama bunu sürekli de yapmazdım. Bir iki kez belki yapardım. Kendimden taviz vermeden, zaten o bir iki kez de gözüme batmazdi sürekli olmadığı icin. Ayrıca bu şekilde karşı taraf kötü olmasa da siz onlara doldugunuz için yanlış davranmasalar bile sinir olursunuz. o gün Instagramdan engelledi beni demiştiniz ama hesabı kapatmış mesela. Yani ortada size karşı alınmış bir tavır yoksa bile normal hareketlerini bile kişisel algılayabilirisiniz.
Siz mümkünse biraz mesafe koyun. Bu mesafeyi de ben size mesafe koyuyorum diye dile getirmeye gerek yok. Mesela bir hafta sonu kahvaltıya eşinizle gidecekseniz tutup da bunu gorumceye kayınvalideye anlatmayın. Az çok tanıyorsunuz bu aileyi. Ben bile konularda anlattığıniza bakınca şunu diyebiliyorum, siz cuma akşamı bunu onlara anlatsaniz cumartesi bizde gelelim diyebilirler ya da hazırlık yapıp cumartesi sabahı sizle yola çıkabilirler.
Allah yardım etsin, görmeyip yok gibi davranmak en iyisi gibiGörümcemi tanısan ben buna 2 laf edip güzel dilimi yoramam dersininsanlara Allah akıl fikir vermiş kullansınlar had bildirince üzülcekler
Gerçekten mi ? Yıldönümüzde bişeyler yaparız bunu konuşmadık tabi ama bence yapıcak paramız kalmicak. Konuşmadık sabahtan beri işe gelincede yazmadım normalde hep yazarım. Doğumgünğmde çok pahalı hediye almıştı hakkını yiyemem. Lakin şuan gündemimiz kamp.Ooo ilk yıldönümüne bütçe ayırmayan adam kamp derse ben yüzüne bakmam. Net! Huzur da bırakmam. Her şeyi söylerim, önceliği ben olmadığım sürece de konuşmayacağımı söylerim. Köye de gitmeyeceğimi söylerim. Onun kuzeni değerliyse benim de abim değerli. Abimle görüşeceğimi gelmeyeceğimi söylerim. Ne konuşurum ne yemek yerim.
Onu içimden diyorum. “ of ya önümüzde yıllar varmış varsa sonrada onlarla gideriz ne bu başka sevdası naparsan yap diye içimden söylenip eşime de sadece naparsan yap ya seninle bişey planlamicam çok sinirleniyorum diyorumİşte kizmadan, bagirmadan anlatın. Üslup çok şeydir. Haklıyı haksız haksizi haklı gösterir. Ya da ben bu konuda çok hassasım bilemiyorum. Mesela yüksek sesle bunları eşim bana anlatsa haklı olsa bile sinirlenirim. Ama suçlamadan, ses tonunu ayarlayarak söylese daha iyi empati yapabilirim. Siz anladığım kadarıyla bir iki susup sonrasında kendi dusuncelerinizi dile getirirken bağırma yoluyla ifade etmişsiniz. Buraya gayet sakin şekilde anlatıyorsunuz. Eşinize de anlatın. Önümüzde koca yıl var deyince haklısın hayatım bu defa hayvanat bahçesine ikimiz gidelim, bir dahaki sefere onlarla gideriz deyin. Buna ne der mesela? Bence gayet mantıklı. Zaten bir daha hayvanat bahçesine ne zaman gidersiniz kim bilir :)
Ben de her şeyi söylemeyi, fotograf atmayı sevmem ama eşiniz böyle değil. Herkesin karakteri farklı. Misal siz instagrama atmayı seviyorsunuz o kardeşine.O kadar doğru ki. İstemediğim yere gittiğimden kimsenin haberi yok. Sadece kendi kendime söylendim. Bir de normal mi bilmiyorum alışkanlıktan ya da eşim söylüyor. Mesela eşime kıyafet aldım eskidi diye atıyor kardeşine artık yeni yeni kıyafetlerim var diye kendi aralarındaki muhabbet ben karışmam. Konuşma esnasında diğer ayda şu taksit bitiyor diyor kayınçosuna mesela. Ya da ne bileyim biyere gitsek resim atar kardeşine takılır güler. Şimdi buna da laf yapsam herşeyede söyleniyorsun olucak.
Abi beni neden götürmedin beni de götürsene diyor. Bize geldiğinde de hadi abi bensiz gidiyorsun diyor. Mesela tatlı yedik diyelim banada alsana diyor. Belkide istemediğim şeyleride söylüyordur bilemem ki. En basitinden taksinin bittiğini söylemesi demek görümcemin eşimden para istemesi demek. Ver abi ver abi. Ya da borcunda bitti zaten bana şunu al demesi gibi. ya da birşey aldığımızda ee hani paranız yoktu gibiBen de her şeyi söylemeyi, fotograf atmayı sevmem ama eşiniz böyle değil. Herkesin karakteri farklı. Misal siz instagrama atmayı seviyorsunuz o kardeşine.
Sizinle alakalı sizin istemediginiz bir şeyi anlatıyor mu atıyor mu kardeşin? Ya da şöyle sorayım mesela fotoğraf atıyor kardeşine gittiğiniz bir mekanın, bu noktada sizi tam olarak rahatsız eden nedir
İşte böyle içimizden söylemek yerine, biraz gülerek surat asmadan haklısın hayatım ama ben bu sefer kocamla gitmek istiyorumOnu içimden diyorum. “ of ya önümüzde yıllar varmış varsa sonrada onlarla gideriz ne bu başka sevdası naparsan yap diye içimden söylenip eşime de sadece naparsan yap ya seninle bişey planlamicam çok sinirleniyorum diyorum
Bunları size söylüyor mu gorumce? Eşiniz sizin ihtiyacınız varken para veriyor mu? Sizinle gitmek yerine kardeşiyle gidiyor mu? Eger bunlar olmuyorsa birakin abi kardeş kendi aralarında ne yapıyorsa yapsın tâki ucu size dokunana dek. Baktınız onların arasındaki muhabbetin ucu size dokunuyor yani somut olarak siz de etkileniyorsunuz o zaman olaya müdahil olun.Abi beni neden götürmedin beni de götürsene diyor. Bize geldiğinde de hadi abi bensiz gidiyorsun diyor. Mesela tatlı yedik diyelim banada alsana diyor. Belkide istemediğim şeyleride söylüyordur bilemem ki. En basitinden taksinin bittiğini söylemesi demek görümcemin eşimden para istemesi demek. Ver abi ver abi. Ya da borcunda bitti zaten bana şunu al demesi gibi. ya da birşey aldığımızda ee hani paranız yoktu gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?