- 16 Ağustos 2016
- 3.566
- 8.828
- 158
Kendinize özeleştiri yapmak güzel ama kendinize de haksızlık etmeyin.Yazdıklarınızı kağıda not aldım teşekkür ederim konuşucam eşimle akşam. Eşim onunla konuştuğumda tartışıyorum sanıp huzurumuz bozulcak diye geriliyor. Çokta sorun yokmuş ben dünyam başıma yıkılmış gibi davranıyorum. Umarım karşınıza gönlünüze göre biri çıkar. Sorun aslında bende. Ben kendim plan yapmadığım için yapılan planlara mecbur dahil oluyorum. Bi kere eşim sıkıldım diye yürüyüşe çıkardı akşam. Görümcem 1 hafta beni niye götürmedin diye laf yaptı. Nasıl oluyor ne oluyor bilmiyorum istemediğim için sürekli denk geliyor. Mesela dışarı çıkıcaz onlara bşşey bırakmamız gerekiyordu onlarda çıkıyormuş iyi abi hadi birlikte gidelim dedi. Hayır desem şimdi olmicak. Oladabilir ama diyemedim. Kişisel eşyamı da alamadım kocasının yanında. Tek kelime sesim çıkmadı. Aslında hata bende. Annem beni sesini çıkarma kızım diyerek büyüttü. Saygı ses çıkarmamak olarak kazınmış beynime.
Gorumcenizin huyunu biliyorsunuz. Onlara bir şey bırakmanız gerektiği vakit geziye giderken değil dönüşte birakin, eşiniz kapıdan versin gelsin. Ya da oturmak istiyorsanız beraber dönüşte verirsiniz. Sesiniz doğru yerde doğru şekilde çıksa güzel olur. Annelerimiz sesini çıkarma deyip büyüttü ama bu otuz yıl öncenin kuraliydi. Zaten o kurala uyanlarda hep hayattan çekmiş insanlar. Değişim zordur, ben de kendimden biliyorum bunu fakat imkansız da değil. İlk başlarda hayır demek zordur, ses çıkarmak zor gelir ama birkaç seferden sonra daha rahat oluyor. Ayrıca istemediğiniz şeyleri saygı çerçevesinde söylemek saygısızlık değildir.