Pandemi, kısıtlılık, yaşam enerjisi ve mutsuzluk.

sayfalar çok ilerlemiş okumadım ilk sayfaya yorum yapıyorum
ah kanarya ah
seni şöyle evire çevire pataklayasım var
sen istediğin şeyi açıkla söylemezsen karşındaki müneccim mi anlayacak
şu gün şuraya gidelim mi de
şurdan geçerken buraya uğrayalım mı de
yada ben buraya gitmek istemiyorum de
sen leb diyip leblebiyi anlamasını bekliyorsun

Farklı bakış açıları göreyim diye yazdım çok sağolun sanırım ben fazla abartmışım ve hassas davranmışım. Bu saatten sonrada eşime ihtiyaç duymama gerek yok kendim gezip kendim biyerlere gidebilirim. Biirilerinin beni götürmesinede ihtiyacım yok. Ben kendi değerimi kendim verebilirim. Eşimde ne yapıyorsa yapsın eğlensin. Gidersemde memlekete kitaplarımı alıcam istediklerimi alıcam yürüyüşe çıkıcam keyif yapıcam. Fazla duygusal davranmışım

Görümcem sanırım engellememiş hesabını kapamış olsa gerek çünkü bizi çaya çağırdı. Samimi olmasakta bana bir hali olsa abisine tek gel derdi. Evet ondanda geriliyorum aram iyide olsa zaten hep görüyorum ne gerek var ki

Evet öyle yapıyorum yetiştirilme tarzı ah evbeveyn terörü. Söylemeden anlamasını bekleyip eşime sürekli kızıyorum. Gitmek istemiyorum demiyorum gidiyorum üstüne yine kızıyorum. Kendime gelmem lazım. Silkelenmem lazım.

Elbette kendiniz de gezin ama bence eşinizle gezme isteği de çok normal. Eşe ihtiyaç duymak anormal bir şey değil ki. Buradaki ihtiyaçtan kastım manevi olarak. Yoksa elbette tek başına bir yerlere gidebilirsiniz. Sadece kadın değil, erkek de eşine ihtiyaç duyar yoksa niye evlenelim, tek başımıza da yaşardık. Birlikte de gezin tek de gezin. Kendinize de değer verin, eşinizden de değer bekleyin. Onun da bireysel olarak takılacağı alanlar olsun sizin de bireysel olarak yapacağınız etkinlikler olsun. Konuya da kendi konummuş gibi baya yazdım kusura bakma :)

Son düzenleme:
Hiç söylemedim ki. Kendim kurdum kafamda. İşte giderken şuraya uğrasak ne güzel olurdu ama tek olmuyoruz of neden gidemiyoruz diye kendim kurdum kafamda eşime söylemedim. Söyleseydim olur gideriz derdi. Daha önceki deniz gezisinde de aynısını yaptım. Olur dedim sonra yeni evliyiz bune tek gidemiyoruz diye kızdım. İptal etti. Neden yapıyorum bilmiyorum. Amacım kampa kızmak gezmesine kızmak değildi. Bana karşı böyle heveslenmemesiydi.

karşındaki insan için de çekilmez bi durum bu
düşünsene eşime biyere gidelim dicem tamam dicek gidip-geldikten sonra bana surat asacak ben istemiyordum diye
deli mi ne derim, hatta bidaha hiç bi planıma dahil etmem onu.
ağzın var dilin var konuşsana
bişeylere hemen cevap vermek zorunda değilsin
sana memlekete mi gidelim dedi hemen tamam deme
bakarız bi düşünelim de
2-3 gün gerekirse düşün sen bunu istiyor musun istemiyor musun
istiyorsan 'gittiğimizde şunu da şöyle yapalım' diye konusunu açarsın
istemiyorsan 'ya oraya gitmek yerine şuraya mı gitsek hem bunu böyle yaparız' dersin
bence ilk başta sen ne istediğini bilmiyorsun
bu hayatta insanı en çok yoran, ne istediğini bilmeyen tiplerdir..
bide çok düşünmeyi bırak, o silmiş mi bu engellemiş mi.. tüm hayatın bunlardan ibaret gibi görünüyor.
yanlış anlama dışardan bi göz olarak gör diye söylüyorum arkadaşım olsan ve sürekli koca, kv görümce elti muhabbeti yapsan uzaklaşırım senden.. tüm dünyan bunlardan ibaretmiş gibi görünüyorsun.. silkelen artık

Yazın tabi ben severim muhabbet etmeyi kendimi eleştirmeyi geliştirmeyi bakış açılarını. Elleriniz dert görmesin :) peki bundan sonra ne yapayım ? Eşim üzgün

Bir dahaki sefere içinizde biriktirip sonrasında kızmak yerine yeri geldiğinde sakince ben seninle gitmek istiyorum deyin. İsteğinizi sakin dille dile getirmek ayıp degil..

Bunun neyine canın acıdı ne kadar zayıfsın. Her şeyi baştan kabul edip sonra neden böyle diye sızlanıyorsun ben çözdüm seni.
Ailesiyle aynı apartmanda oturmayı kabul etmeyecektin. Geçici meçici bunlar boş laf.
Bayram tatilinde şöyle olur böyle olur diye düşündüm kabul ettim diyip sonra adama sızlanıyosun.
Kabul etmeyeceksin o zaman hiçbir duruş sergilemiyosun sonra karşındakinin seni anlaması ve senin istediğin gibi davranmasını istiyosun.

Yazın tabi ben severim muhabbet etmeyi kendimi eleştirmeyi geliştirmeyi bakış açılarını. Elleriniz dert görmesin :) peki bundan sonra ne yapayım ? Eşim üzgün
Teşekkür ederim :)
Şunu yapın deyip yonlendirmis olmak istemem. Ama ben ilişkilerde açık olmaktan yanayım. Evli değilim bu yüzden bu dediğim doğru bir taktik mı bilmiyorum ama kendi ilişkilerimde böyleyim, evli olsamda boyle yapardım muhtemelen. Eşimi karşıma alırdım ve konuşurdum. Konuşurdum derken sizin yaptığınız gibi içimden geçenleri kendime saklayip sadece bir kısmını değil de beni neyin uzdugunu, neye bu kadar sinirlendiğimi ifade ederdim. Ben kampa gitmene kızmadım, hatta senin kamp için mutlu olduğunu görünce, seni mutlu görmek benim de hoşuma gitti. Benim kirildigim nokta ise deyip kirginliginizi suçlayıcı bir dil olmadan anlatın. Kamptan geldikten sonra da rica ederim kendi planınızı yapın ve gorumceyi, kv yi eşiniz plana dahil etmek istediğinde müdahil olun. Açıkça ifade edin kendinizi. Zaruri ya da istisna durumlar olmadıkça kendi planinizi başka kişiler için bozmayın. Başka kişiler için plan bozulur ama her iki plandan birinin bozulması normal değil.

Öncelikle memlekete gitmek istemesi çok normal geliyor bana .Çünkü ailesi ,kuzenleri orada ozlemiştir yani . Benim eşimin ailesi de uzakta bir ilde yaşıyor .İzninin büyük cogunlugunu oraya ayırmak istemesi bana normal geliyor mesela . Yazlık bir bölge bende denizden ve güneşten faydalanıyorum ama derseniz ki rahat ediyor muyum .Hayır . Sorun olduğu için falan değil ben sıkılıyorum tam alışamadım o yüzden . Başbaşa da plan yapıyoruz tabiki ama zaten pandemi var en az riskle önce ailesini görmek hedefimiz o da şu an değil vakalar azalırsa . Velhasıl sizinle de ayrı plan yapiyorsa yani onemsiyorsa bu durumu çok da büyütmeye gerek yok .Bunların dışında başka şeyler yoksa yorumların hepsini okuyamadım çünkü .

Haklısınız abartmışım. Hiç böyle biri değildim. İsteklerimi açıkça söyleyemedikçe mutlu olamicam sanırım. Çok yorucu değilmi eşime gidelim diyip gelince hep surat asıyorum. Ne yapıcağımı ne istediğimi bilmiyorum. Aslında tek isteğim kimse olmadan eşimle tatil. Evet olur dediğimde sonra surat asıyorum. Neden bilmiyorum sonra kendimce dolup patlıyorum. Kampada sorun çıkarmadım baktım ama sonra tüm hayatı kamp ben yokum biraz içerledim.

Yazdıklarınızı kağıda not aldım teşekkür ederim konuşucam eşimle akşam. Eşim onunla konuştuğumda tartışıyorum sanıp huzurumuz bozulcak diye geriliyor. Çokta sorun yokmuş ben dünyam başıma yıkılmış gibi davranıyorum. Umarım karşınıza gönlünüze göre biri çıkar. Sorun aslında bende. Ben kendim plan yapmadığım için yapılan planlara mecbur dahil oluyorum. Bi kere eşim sıkıldım diye yürüyüşe çıkardı akşam. Görümcem 1 hafta beni niye götürmedin diye laf yaptı. Nasıl oluyor ne oluyor bilmiyorum istemediğim için sürekli denk geliyor. Mesela dışarı çıkıcaz onlara bşşey bırakmamız gerekiyordu onlarda çıkıyormuş iyi abi hadi birlikte gidelim dedi. Hayır desem şimdi olmicak. Oladabilir ama diyemedim. Kişisel eşyamı da alamadım kocasının yanında. Tek kelime sesim çıkmadı. Aslında hata bende. Annem beni sesini çıkarma kızım diyerek büyüttü. Saygı ses çıkarmamak olarak kazınmış beynime.

Benimlede ilgileniyor istediklermi yapıyor ama bu konuyu sanırım fazla abarttım. Yeni evliliğimizden kaynaklı bir de bende alışamadım gitmek istemiyorum.

Bir dahaki sefere içinizde biriktirip sonrasında kızmak yerine yeri geldiğinde sakince ben seninle gitmek istiyorum deyin. İsteğinizi sakin dille dile getirmek ayıp degil..
Ben bunu evliliğimin ilk aylarından beri kavga ede ede söylüyorum. Birlikte birlikte diye. Başbaşa diye. O yüzden sanırım takatim kalmadı.

Benimlede ilgileniyor istediklermi yapıyor ama bu konuyu sanırım fazla abarttım. Yeni evliliğimizden kaynaklı bir de bende alışamadım gitmek istemiyorum.
Gitmek istemiyorsanız konuşun ben insanların gönülsüz birşey yapmasına karşıyım . Benimkinden daha farklı bir durum çünkü sizinki anladığım kadarıyla .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…