Evet canım doz testi diyorlar. Bir sonraki randevumda yaptıracağıminşallah canım sağlıkla kucağımıza alırız. Onun bi testi varmış aslında yeterli mi değil mi iğne anlaşılıyormuş
benim heterezigot diye ben yapmadım ama senin homozigot yaptır canım bence deEvet canım doz testi diyorlar. Bir sonraki randevumda yaptıracağım
Ben heterozigotum, ne zaman baslamistin igne kullanmayabenim heterezigot diye ben yapmadım ama senin homozigot yaptır canım bence de
Selam ben varımArkadaşlar merhaba. Üniversite hastanesinde yapılan pıhtılaşma tahliline göre Pai Serpine 4g/4g Homozigot ve MTHFR Heterozigot mutasyonlarım var. Bunu bir düşükten sonra öğrendik. Takiben 4 kere tüp bebek denemem oldu. Doktorlar hep 4000lik oksapar yazdı ve tutarsa günde bir kere kullanmamı söylemişti. Şimdi 11. haftadayım. İlk günden beri günde bir tane oksapar vuruyorum ve coraspin içiyorum. Gebelik takibimi yapan doçent doktor riskli gebelik uzmanı bu konuda üniversitede çalışması olduğunu, Faktör 2 ve 5'in çok riskli olduğunu, pai mutasyonunun düşüğe sebep olmadığını, normalde pai mutasyonlarına oksapar kullandırmadığını, geçmişimden dolayı bana günde bir oksapar kullandırdığını söyledi. Buralarda çok meşhur ve deneyimli bir perinatolog var. Birkaç gün önce ona da gittim. O da tam tersini pai mutasyonunun çok riskli olduğunu, sabah akşam günde iki tane oksapar vurmam gerektiğini söyledi. Günde iki kan sulandırıcı kanama alanı oluşturma vb risk oluşturur diye iki tane vurmaya da çekiniyorum, yeterli gelmezse diye de korkuyorum. Homozigotu olup günde bir veya iki oksapar kullananlar, özellikle ileri hamileliğe ulaşan veya doğum yapan arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim. Yardım bekliyorum :)
Peki arasındaki fark nedir?benim heterezigot diye ben yapmadım ama senin homozigot yaptır canım bence de
Saol canım yazdıkların içimi ferahlattı gerçekten. Hematologla da konuşayım tam kafamı toparlarım. Çok teşekkürler.Selam ben varımTamamen aynı mutasyonlarım sizinkiyle. Gittiğim prof dr asla kullandırmadı ne coraspin ne iğne. Sağlıkla tam zamanında tek bir sorun yaşamadan şükür ki bebeğime kavuştum. Sonra süpriz bi gebeliğim oldu daha 3 aylık kızım bunda da önce normal bi dr a gittim o hem coraspin hem oksapar kullandırdı, ama daha sonra o dr umu bıraktım içime sinmedi başka bi prof a gittim o da gerek olmadığını söyledi ve sağlıkla bu evladıma da kavuştum.
haklısınız bende buradan çok okudum bizimle aynı mutasyonları olan arkadaşların dr ları kimisi eyvah tamamen düşük sebebi deyip 0,6 veriyor, kimisi de bizim tibi önemsiz diyor. Benim en son ki prof dr um şöyle bş yorum yaptı bana. Önce gittiğin dr kendi üzerine sorumluluk almadığı için iğne hap vermiş, normal şrtlarda bu mutasyonlr düşük sebebi olsa bile senin vücudunda biri için 0,4 lük iğne olmaz, 0.6 lık vurulmalısın demişti. Ben 1,76 boyunda 70 kgum. Ben türkiye de çok bilinmiş perinatologlara da gittim o da aynı şeyi söyledi. Normal şartlarda kullanmak riskli diyorlr. Ama tabi ki herkesin testi tahlili yan etkenleri farklı canım
ben adetim üzerinden 5 gün geçtiğinde başladım canımBen heterozigotum, ne zaman baslamistin igne kullanmaya
heterezigot olunca ya anne ya babadan herhangi birinden geçmiş oluyor. Homozigot mutasyon olunca taşıyıcı değil hasta oluyorsun hem annen hem babanın genlerinden sana geçmiş demekPeki arasındaki fark nedir?
Hayirli olsun canim, icin rahat etmistir umarimMerhaba arkadaşlar. Bugün hematolog ile görüştüm. Hikayemi anlatınca doğuma kadar ve doğumdan iki ay sonrasına kadar günde bir oksapar ve bir coraspin kullanmamı söyledi. Doz testi için güvenilir değil dedi. Bu şekil devam edicem. Hepimizin hamilelikleri Allah’a emanet inşallah. Allah isteyen herkese nasip etsin.
Konuşunca rahatladım. Transfer oldun mu pozitif olur inşallahHayirli olsun canim, icin rahat etmistir umarimben de cumartesi gunu gidiyorum
Transfer oldum Pazartesi gunuKonuşunca rahatladım. Transfer oldun mu pozitif olur inşallah
Gözen oldun hayırlı olsun. İnşallah güzel haberlerini alalımTransfer oldum Pazartesi gunuPihtilasma icin Perinatologa da Ctesi gidiyorum, hadi hayirlisi
Amin, cok tesekkurler guzel dileklerin icin
Selam canim, ben de bugun doktora gittim. Pai ve mthfr c677 Heterozigot icin 5000lik hibor ve Coraspin yazdi. Pai olmasa sadece Coraspin olacakmis. Ben henuz pozitif haberi almadim, transferin 5. gunundeyim, 7. gun igneye basla dedi. İnsallah pozitif gormek nasip olursa da devamMerhaba arkadaşlar. Bugün hematolog ile görüştüm. Hikayemi anlatınca doğuma kadar ve doğumdan iki ay sonrasına kadar günde bir oksapar ve bir coraspin kullanmamı söyledi. Doz testi için güvenilir değil dedi. Bu şekil devam edicem. Hepimizin hamilelikleri Allah’a emanet inşallah. Allah isteyen herkese nasip etsin.
Hayırlı olsun canım. İnşallah pozitif sonuç alırsınSelam canim, ben de bugun doktora gittim. Pai ve mthfr c677 Heterozigot icin 5000lik hibor ve Coraspin yazdi. Pai olmasa sadece Coraspin olacakmis. Ben henuz pozitif haberi almadim, transferin 5. gunundeyim, 7. gun igneye basla dedi. İnsallah pozitif gormek nasip olursa da devam
Bende de paı homozıgot var. doktorum önce 0.4 luk verdı sonra 0.6 lık iğneye basladım. İki gundur pembe leke gelıyor. Açaba doz fazla mı geldı dıye dusunuyorum bende.Arkadaşlar merhaba. Üniversite hastanesinde yapılan pıhtılaşma tahliline göre Pai Serpine 4g/4g Homozigot ve MTHFR Heterozigot mutasyonlarım var. Bunu bir düşükten sonra öğrendik. Takiben 4 kere tüp bebek denemem oldu. Doktorlar hep 4000lik oksapar yazdı ve tutarsa günde bir kere kullanmamı söylemişti. Şimdi 11. haftadayım. İlk günden beri günde bir tane oksapar vuruyorum ve coraspin içiyorum. Gebelik takibimi yapan doçent doktor riskli gebelik uzmanı bu konuda üniversitede çalışması olduğunu, Faktör 2 ve 5'in çok riskli olduğunu, pai mutasyonunun düşüğe sebep olmadığını, normalde pai mutasyonlarına oksapar kullandırmadığını, geçmişimden dolayı bana günde bir oksapar kullandırdığını söyledi. Buralarda çok meşhur ve deneyimli bir perinatolog var. Birkaç gün önce ona da gittim. O da tam tersini pai mutasyonunun çok riskli olduğunu, sabah akşam günde iki tane oksapar vurmam gerektiğini söyledi. Günde iki kan sulandırıcı kanama alanı oluşturma vb risk oluşturur diye iki tane vurmaya da çekiniyorum, yeterli gelmezse diye de korkuyorum. Homozigotu olup günde bir veya iki oksapar kullananlar, özellikle ileri hamileliğe ulaşan veya doğum yapan arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim. Yardım bekliyorum :)
Cok arastırdım paı homozıgot özellıkle dusuk rıskını 2.5 kat artırıyor mus. Yanı öyle dusuge neden olmaz dıye bırsey yok. Ben bana öyle dıyen doktora daha gitmiyorumBende de paı homozıgot var. doktorum önce 0.4 luk verdı sonra 0.6 lık iğneye basladım. İki gundur pembe leke gelıyor. Açaba doz fazla mı geldı dıye dusunuyorum bende.
6000liğe kendi kendine mi yükselttin. Rapor çıkarmadılar mı sana. Boy kilo durumun ne ?Bende de paı homozıgot var. doktorum önce 0.4 luk verdı sonra 0.6 lık iğneye basladım. İki gundur pembe leke gelıyor. Açaba doz fazla mı geldı dıye dusunuyorum bende.
Doktor artırdı tabıkı. 70 kg boy 1.636000liğe kendi kendine mi yükselttin. Rapor çıkarmadılar mı sana. Boy kilo durumun ne ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?