Pai Serpine 4g/4g Homozigot Mutasyon, Oksapar (4000) Günde Bir Tane mi İki Tane mi Kullandınız?

Ne mutlu sıze. Darısı bızım gıbılere ıns. Lekelenme vs yasadınız mı

Doktor artırdı tabıkı. 70 kg boy 1.63
Burda içime sinmedi 6000liğe kendi kendime yükselttim yazan çok kişi okudum o yüzden sordum. Boy kilo durumuna göre 6000lik yüksek geliyor olabilir. Benim boyum da kilomda senden bayağı fazla hangi doktora sorduysam 4000lik kullan dedi. Hatta 98 kilo bi tanıdığım var o da 4000lik kullanıyor. Bi doktor bana iki tane vur demişti iki gün vurdum, kanamam olmadı ama dayak yemiş gibi oldum,çok kötü oldum. Çok iyi bir hematoloğa gittim, günde iki iğne kanama riski oluşturur bi tane vur dedi. Bi anda 4000e indir diyemedim sana da şimdi, faktör 5 veya iğne kullandığın halde düşük geçmişin mi var. Doktor dozu artırırken açıklama yaptı mı?

0.6 ya cıkaran baska doktor. 2 dusugum var. Faktor 5 yok. Paı homozıgot um var bırde mthfr homozıgot

0.6 ya cıkaran baska doktor. 2 dusugum var. Faktor 5 yok. Paı homozıgot um var bırde mthfr homozıgot
Anladım. İki farklı doktorun farklı farklı ilaçlar vermesi çok zor oluyor. Pai homozigot için çok doktorla konuştum, düşük nedeni değil diyorlar ama yüzde yüz de emin olamıyorlar tabi. Kan sulandırıcı kanama yaptığında kese çevresinde kanama alanı oluşturuyor. Doktorunuza kanama alanı olup olmadığını sorun mutlaka varsa kan sulandırıcıyı düşürebilir doktorunuz. Bi de yakınlarda varsa bi hematoloğa da uğrayın onlar daha iyi anlıyor.

AHh canım gıtmedıgım doktor kalmadı hemotolaga da gıttım perınatologa da gittim kımse net bırsey demıyor. Her doktorun farklı gorusu var 2 doktor 0.6 kullanacaksın dedı ılk gıttıgım doktor 0.4 verdı. Kahverengi leke be karın agrım coktu. Herhalde dusuk yapıcam sandım . İyi dedıklerı baska doktor a gıttım 0.6 kullan dedı . Karın agrım falan geçtı. Kendı kendıne duran pembe leke gelmeye başladı. Bakalım nasıp rızkı varsa gelır.

Allah Allah Facebook’ta da kan pıhtılaşması grupları var. Oralara da çok bakındım. Neredeyse herkes 4000lik kullanıyor. Benim boyum 170 kilom 80. Bu iğnenin dozu vücuda göre belirleniyor. Bana ısrarla sana 4000lik yeter dedi tüm doktorlar. Benim de iki düşüğüm var. Sadece bi doktor iki tane kullan dedi günde, o da aslında iki kullan demedi ya iki kullan ya hipora geç dedi, hiborla anlaşması varmış, herkese zorla hibor kullandırıyormuş. Benim de 4000lik oksapar raporum var, geçmedim hibora. Sana niye ısrarla 6000lik dediklerini anlamadım. İçini ferah tutmaya çalış, bizim mutasyonlarımıza sahip olup hiç iğne hap kullanmayanlar da var. 6000lik kullanıyorum diyen bikaç kişi de okudum, sıkıntı yaşamıyorlardı. Şiddetli kanama yoksa bişey olmaz Allah’ın izniyle. Ama lekelenmenin sebebini açıklasalardı için rahat ederdi.

Evet canım doz testi diyorlar. Bir sonraki randevumda yaptıracağım
Merhaba Metalwoman . Doz testini yaptırabildin mi? Konuştuğumuz zaman iyi bir hematologla görüşmüştüm, günde bir iğne ve coraspin yeter demişti. O günden beri öyle devam ediyorum ama bu cumartesi karşıya geçicem geçmişken doz testi yaptırıcam. Senin sonucun nasıl çıktı dozun değişti mi merak ettim. Testin normal değeri kaç olmalıymış bilgin var mı ?

Merhaba ,

Doz testi yaptırdım. 0,06 çıktı. Sonrasında hematologa gittim . Yetersiz dedi. 1 aydır 6000 lik kullanıyorum. Normal dozu şu olmalı şeklinde bir bilgi vermedi. Sadece yetersiz olduğunu söyledi

Biraz karışık geldi bana sonuç

Eklentiler

• Screenshot_20210705-174839_Drive.jpg
    62,6 KB · Görüntüleme: 187
Biraz karışık geldi bana sonuç
Sana sorduktan sonra araştırmaya devam ettim. Testine göre 4000lik yetmemiş gibi görünüyor evet artırdığınız iyi olmuş. Hoş bayağıdır araştırıyorum bizim mutasyonlarla düşük riski olmuyor diyor doktorlar ama tedbir tedbirdir yine de. Bu hafta sonu ben de kan vericem içim rahat etmedi. Teşekkür ederim

Merhaba öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsun sağlıkla kavuşun inşallah bebeğinize. Benim tüp bebekten önce doğal yoldan 1 kimyasalım var hiç düşüğüm yok. Rezerv azalması nedeniyle tüp bebek yaptırdık ve doktorum standart herkese verdiği gibi transferden sonra günde 1 ocsapar 4000 ve coraspin verdi. 12. Haftaya kadar kullandım sonrasında sadece coraspine devam ettim 16ya kadar.
Sonrasında 21.haftada ayrıntılı ultrasonda bebeğin suyunda azalma gördü doktor ve pıhtılaşma testi istedi. Sonuç olarak pai homozigot, mthfr ikisi de heterozigot olduğu ortaya çıktı. Hem genetik doktoru, hem kadın doğumcum sadece günde 1 ocsapar 4000 yeterli dedi, coraspin bile önermediler. Halen kullanıyorum, doğumdan sonra da 1 ay devam edecekmişim.

Bu noktada sanırım doktorlar ayrışıyor. Ancak gebelik takibinizi yapan doktorunuzun görüşünü destekleyen yazılar okudum. Günde 2 tane ocsapar için daha ayrıntılı pıhtılaşma testleri gerekiyor diye biliyorum. Zaten yaptırmışsınız onu da 6000lik yeterli geldi mi peki?

Sizin de hamileliğiniz hayırlı olsun. Az kalmış doğuma bi an önce sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Bana 4000lik verdiler hep raporum da öyle çıktı. Gebelik takibimi yapan doktor coraspini kes oksapara devam et dedi ama korktum kesemedim . Hematolog da kesme dedi. 32. Haftada coraspini kesmeyi planlıyorum. Umarım 4000 yetiyordur çok tedirginim doz testi yaptırıcam

Teşekkür ederim amin inşallah. Coraspini sormuştum ben de, yarılanma ömrü diye bir şey söylediler, iğne daha etkiliymiş galiba. Tedirginseniz hiç atlamayın yaptırın doz testini rahat edin. Ama en azından erken düşük riski dönemini atlatmışsınız, çok da stres yapmayın olumlu düşünün bu arada size verilen raporda yazıyor muydu bilmiyorum ama benimkinde şu şekilde açıklamalar mevcut.

Eklentiler

• 20210706_001359.jpg
    79,7 KB · Görüntüleme: 209
Yok benimkinde hiçbir açıklama yoktu sadece yanında homozigot yazıyordu. Yanlız burda yüksek risk derken bacağa veya kalbe pıhtı atarak damar tıkamasından söz ediyor. Faktör 5 ve 2 dışındakilerin düşük ile ilişkisi yokmuş, onların ilişkisi de çelişkiliymiş. Çoğu doktor bunu bizim psikolojimiz rahat olsun diye veriyor, gerek olduğundan değil. Ya da anneyi korumak için. O kadar araştırma yaptım ki. Yine de içim rahat etmiyor işte. Bi doktor buna annelik içgüdüsü dedi tüm hamileler böyleymiş, bi kere kötü bişey duydular mı ne desen vazgeçiremiyorsun içlerinde şüphe kalıyor dedi. Aynen o moddayız.

Bana da açıklama olarak genetik doktoru hayat boyu pıhtılaşma riskiniz var, ancak hamilelikte bu risk artıyor demişti. Artık hangi doktora gidip ne müdahele yaptırırsanız yaptırın bunu belirtin dedi bir de.

Aynen dediğiniz gibi ben de aynı şekilde hissediyorum doğana kadar bilemeyiz bakalım sağlıklı mı diyorum hep. Ama bir süre sonra iyi olduğuna dair inancınız artıyor doktorum hareketlerini hissedince rahatlarsın demişti tam o zaman olmasa bile sonrasında gelişimi, kilosu, suyu iyi oldukça rahatladım.

Ayrıntılı ultrason özellikle biraz zor olabiliyor duyduğumuz risk ihtimalleri açısından. Gerçi her insan bir olmuyor gayet sorunsuz geçiren de var bu süreci. Umarım siz de rahat rahat geçirirsiniz. Bir de doktorum olumlu düşün ki olumlu olsun biz tam şimdi burada ultrasonla bakarken de bir şey olabilir bunu engelleyemeyiz ama böyle düşünerek hamilelik geçmez demişti.

Size tavsiyem tabiiki araştırın, bilin ama günün sonunda iyi olduğuna-olacağına dair inancınız var ya onu hep önde tutun. İşin psikolojik boyutu çok daha yoğun yaşanıyor çünkü.

Allah'ın izniyle kavuşuruz yavrularımıza

Çok doğru söylüyorsun sakin kalmak lazım

Ne yaptin igne vuruldunmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…