- 5 Ağustos 2020
- 3.282
- 5.552
Gecınemıyorum diyen kişiler özellikle kk’da aclıktan olen insanlar değil nedense her zorlanıyorum diyeni kafamızda dolabı bombos yogurt ekmek yiyen insanlar olarak canlandırıyoruz, insanların alısverıs yapmaları da gecınememelerine engel değil, ben elli liralık canta alırım eskiden iki yuz liralık alırken rahat gecınırken şimdi elli liralık canta alırken o hafta yediğim meyveden feragat ederim, ya da artık kartlar var taksıtler var. Gecenlerde bırı yoksuluz dedi diye adamın telefonuna bakmak isteyen birinin videosuna denk geldim. İnsanların kafasındaki algı ya asırı fakırsın ya durumun iyi. Oysa iyinin kötüsü, kötünün iyisi var. Eğer ben ihtiyacım olan cantayı almak için fiyat aralıgını 0-50 yaparak aratıyorsam, eğer begendıgım çantayı değil de paramın yettiği cantayı alıyorsam demek ki gecınemıyorum. Yoksulluk sınırı ve aclık sınırı farklı seyler, ayrıca yoksul insanların da alısverıs yapmaya, insanca yasamaya hakları var. Bunun bir kural listesi de yok. Cunku hayat nefes almaktan ibaret değil. Ben bir ay evde yemek yerım ama hosuma giden seyı alırım, gecınememek budur. Durumun iyi olması hem kendınden kısmayıp hem de ıstedıgını alabılmektır.Ben anlatayım.eşinizin babası ev için para biriktirmiş ev almışlar ya bizde durum yukarda anlattığım gibi ev alınacak parayla iş kurup büyüttü.
Eşinizin babasına bir sorun isterseniz ne yiyip içmişlerde o birikimi yapmışlar.öyle kolay bir hayat olmamıştır eminim.
Bu topikte okuyorum mesela insanlar yoksulluktan kırılıyor gibi görüyor.sonra başka topic açıyorum çok alışveriş yapıyorum kendimi nasıl engellerim diye konu acılmış.orda aynı durumdan yakınan bir sürü insan var.
Bu işte bir terslik var ama ne