Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Yanilmiyorsam konu içinde konu olmustu. Yani baska bir üyede konuya dahil olmustu ve o üyenin exi zengindi. Kadinin kizinin tüm masraflarini ödüyordu, kadinin 32 tane montu felanda vardi. Onu kasitli olarak söyledim.

Kiza ait masraflar ortak ödenir. Karsi tarafin maddi gücü daha fazla ise, rica edersin biraz daha ödesin diye ancak bu her zaman mümkün degil. Maddi güc daha fazla gibi görünebilir fakat masraflarida daha fazla olmus olabilir,..
32 montu olan üye bu üye. 32 mont 30+ yaş için fazla değil, 20 yasından sonra sene de 2 mont alsa bile 40 mont olur ki şöyle bir durum var bu üye hırka ve ceketleri de saymıştı yani komple dış giyim olarak. Önceden maaş aynı ama alım gücümüz fazlaydı hepimiz öyleydik şu an alım gücümüz düştü. Kızının 1300₺ özel ders ücretini öderse zaten konu sahibi 250gr peynirle bu haftayı bitirmeye calısayım diye düsünmez. Şahsi ihtiyaclarını ödemesin ama cocugunun bütün masraflarını üstlensin zaten bakım-yeme-icme-alısveris kadına aitken egitim ve iki kurus harclık masraflarını cok görmemeli.

Annemde calışmaya başladı.birikim yapıp ev aldılar.kardeşlerimde calısıyor.o eski yoksulluk yok yani.
Eşimin babası da memurmuş.ufak bir birikim yapmışlar ev alabilmek için.eşim o parayı iş için degerlendirdi biz evlendikten sonra,13 yılda büyüdü. yanında suan 30 kişi calıştırıyor.büyük bir şirketi var
Durum eskiye göre nasıl iyi ya biri bana anlatsın misal esimin babası evlenip şehre gelmiş bi sandalyeleri bile yokmuş çalışmış etmiş 5 çocuk da yapıp büyütmüş kendilerine ev almışlar bir ikide ufak arsa ve o babanın esime verdiği evde oturuyoruz bana şimdi 5 çocukla tek baba çalışarak bunları yapacak birini gösterin :KK66:

Adam zaten kizininin herseyini alip ödüyormus, okul mesraflari, kiyafeti,.. Adamin etkilenip, etkilenmemesi önemli degil. Ister trilyoner olsun, mecbur degil konu sahibin ev masrafini ödemeye. Tersi olsa, zengin kadin, eski kocasinin alis veris masrafini ödermi? Kim bunu normal görür?
Siz konunun tamamını okudunuz mu? Bence kadın yada erkek farketmez, çocuk varsa o evde durumuda iyiyse karşılaması gayet normal.Zaten kimse ev masrafını karşılasın demiyor, ki kadın zaten istese boşanırken hem yüklü nafaka hemde tazminat alabilirdi almamış.Konu sahibi zaten herhangi bir talepte bulunmuyor.Adam kızının gerçek ihtiyaçlarını karşılasa, gereksiz harcama yapmasa sorun kalmayacak.Mesela ısrarla kızına mont, billmem kaç binlik elektronik eşya almak yerine, dokror masrafını karşılasın deniyor.Konu sahibi 4000 civarı maaş alıyormuş, kirada oturuyor, o çocuk o evde yaşıyor, çocuk okb li, artı dersleri anlamadığı için özel ders almak istiyor vs. 1 psikolok seansı ne kadar biliyormusunuz? Konu sahibi özel ders alıyorum aylık 800 tl diyor. Bu kadın bu maaşla anca standart ev geçimini sağlayabilir, kadında erkekte hangisinin durumu iyiyse seve seve çocuğun masraflarını karşılamak zorunda.Kadına lüks hayat sunmalı diyen kimse yok.Yorum yapmadan önce konuya hakim olun okuyun anlayın sonra yorum yapın

Durum eskiye göre nasıl iyi ya biri bana anlatsın misal esimin babası evlenip şehre gelmiş bi sandalyeleri bile yokmuş çalışmış etmiş 5 çocuk da yapıp büyütmüş kendilerine ev almışlar bir ikide ufak arsa ve o babanın esime verdiği evde oturuyoruz bana şimdi 5 çocukla tek baba çalışarak bunları yapacak birini gösterin :KK66:
Karı koca çalışanlar bile yapamıyor artık bibim.
Neyse ki kira ödemiyorsunuz.

Aynen öyle valla bu sekilde bi sekilde geçiniyoruz başımızk sokacak bi catımız var kp im sağolsun hep diyorum 🙏
Yıllardır ev alma girişimlerim oldu ama yapamadık bibi.
Ev gerçekten muhim.
Alınan maaslar kusa döndü.
Karı koca calistigimiz ve bir evladımiz olduğu halde durum belli anca kendimize yetiyoruz.

O eski yoksulluk yok derken kendi maddi durumlarını kast etmiş bence. Eskisi gibi yoksul değiliz evde herkes calısıyor diye.

Siz konunun tamamını okudunuz mu? Bence kadın yada erkek farketmez, çocuk varsa o evde durumuda iyiyse karşılaması gayet normal.Zaten kimse ev masrafını karşılasın demiyor, ki kadın zaten istese boşanırken hem yüklü nafaka hemde tazminat alabilirdi almamış.Konu sahibi zaten herhangi bir talepte bulunmuyor.Adam kızının gerçek ihtiyaçlarını karşılasa, gereksiz harcama yapmasa sorun kalmayacak.Mesela ısrarla kızına mont, billmem kaç binlik elektronik eşya almak yerine, dokror masrafını karşılasın deniyor.Konu sahibi 4000 civarı maaş alıyormuş, kirada oturuyor, o çocuk o evde yaşıyor, çocuk okb li, artı dersleri anlamadığı için özel ders almak istiyor vs. 1 psikolok seansı ne kadar biliyormusunuz? Konu sahibi özel ders alıyorum aylık 800 tl diyor. Bu kadın bu maaşla anca standart ev geçimini sağlayabilir, kadında erkekte hangisinin durumu iyiyse seve seve çocuğun masraflarını karşılamak zorunda.Kadına lüks hayat sunmalı diyen kimse yok.Yorum yapmadan önce konuya hakim olun okuyun anlayın sonra yorum yapın
Anlasıldıgım için cok mutlu oldum, aslında yaptıgım sey gurur degıl de ben buna bu parayı verecegıne sunu yapsaydık dedıgım zaman ınadına yapmaz, ornek vereyım onun oldugu sehre tasındık baba ile yakın diyalog olsun diye, babanın ıstegı uzerıne on yıl sonra, ev kucuk geldı cocuk buyudu. Cocuga oda takımı almam gerektı zaten gittim bir mobilya dukkanına senetle verıyor elden taksıt ama bırını ıstıyor ımza ıcın, kımseyı tanımıyorum kendı sehrım olsa yuz kısı bulurdum bunu aradım dedım boyle böyle, zaten üç bin lira takım ayda 250 lira, hanı oderim bilir asla bırakmam ama bıraksam bile o ay bır aksam yemegı parası onun, rıca ettim cocuk da ıstıyor baya o an adam dedı kı ne gerek var oda takımına, nıye alıyosunuz, bence hıc geregı yok, para bırıktırın pesın alın madem vs. O haftasonu da cocuga alısverıs yaptı kıyafet vs hep marka faturası ıcındeydı 2300 lira vermiş. Ben bir ay sonra odayı aldım ama cocuk gerı baka baka gitti o gün. Çocugu soylese bazen alır bazen ne gerek var nıye alıyosun nıye ıstıyosun dıye moralını bozar, bazen dediğimde ıste anne ıslak mendıl lazım dıyor gelırken alın babanla diyorum ona bile yok anne sen al diyor, gecen kulaklık ıstedı ya ilk babasına demıs babası tamam alalım demıs eskı kulaklıgını getırmıs bız gıdıp aldık ama adam bilmemkac bin liralıl telefon da aldı ustune cocugun telefonu da var ustelık calısıyor. Artık cok muhattap olmuyorum boyle kavga etmeden haftasonları ucumuz yemege cıkıyoruz bazen, cocuk dengelı buyuyor yoksa benı sınır hastası eder, ozel ders ıcın de ucretı ben vereyım dedı gecen sene, hocanın banka hesabını attık habıre adamı arayıp hesap sordu bılgı aldı ama habıre. Cocugun sınavı kotu gectı adamı arayıp calısmayacagız senle demıs adam yonetıcı ya herkese oyle davranmaya alısmıs bana yapamıyor cunku yaptıgı an saykoya baglıyorum tersım cok cok pıs o d biliyor bulaşmıyor bana ıyıyız boyle

Eskiden bu kadar imkan yoktu desek daha doğru olur ama yıl olmuş 2020 artık imkan var ne oluyor sanki kullanamadıktan sonra
Şimdi ev almak hayal oldu dolar dokuza cıkacak dıyorlar yabancı bır yayında okudum amerıkalı ekonomıstler degerlendırmıs sampuanın ellı lıra oldugu gunler yakındır

Ben anlatayım.eşinizin babası ev için para biriktirmiş ev almışlar ya bizde durum yukarda anlattığım gibi ev alınacak parayla iş kurup büyüttü.
Eşinizin babasına bir sorun isterseniz ne yiyip içmişlerde o birikimi yapmışlar.öyle kolay bir hayat olmamıştır eminim.

Bu topikte okuyorum mesela insanlar yoksulluktan kırılıyor gibi görüyor.sonra başka topic açıyorum çok alışveriş yapıyorum kendimi nasıl engellerim diye konu acılmış.orda aynı durumdan yakınan bir sürü insan var.
Bu işte bir terslik var ama ne 🙄

Ben anlatayım.eşinizin babası ev için para biriktirmiş ev almışlar ya bizde durum yukarda anlattığım gibi ev alınacak parayla iş kurup büyüttü.
Eşinizin babasına bir sorun isterseniz ne yiyip içmişlerde o birikimi yapmışlar.öyle kolay bir hayat olmamıştır eminim.

Bu topikte okuyorum mesela insanlar yoksulluktan kırılıyor gibi görüyor.sonra başka topic açıyorum çok alışveriş yapıyorum kendimi nasıl engellerim diye konu acılmış.orda aynı durumdan yakınan bir sürü insan var.
Tamam pahalılık yok bi peynir ekmek yemediğimiz için alamıyoruz haklısın

Yukarda seni savundum ama haksızsın. Sen ve senin gibi düşünenler yüzünden iflah olunmuyor zaten.

Neden yoklugu sadece evde sabah öğle aksam makarna yemek olarak algılıyorsun ki? Benim için normalde 600₺ verip alabileceğim cantanın paramın degeri azaldıgı icin 1000₺ almak bir yokluktur, çünkü hak ettiğim o değil. Ya da tatili 10 gece 11 gün yapacakken 2gece 3 gün yapmak yokluktur. Yokluk sadece aclık degil kisisel doyumla da orantılıdır. Herkes kendi hayatından pay biciyor, kimi zeytinyağı kullanıyor zamlandı diye sikayetleniyor öteki aycicek kullan diyor. Niye yani? Ya da 100g kıymayı 10 yemege bölüp hergün et yiyoruz diyor vsvs uzar gider. Bazılarının istedigi hayatta kalma savası ama olay o değil.

Yukarda seni savundum ama haksızsın. Sen ve senin gibi düşünenler yüzünden iflah olunmuyor zaten. Neden yoklugu sadece evde sabah öğle aksam makarna yemek olarak algılıyorsun ki? Benim için normalde 600₺ verip alabileceğim cantanın paramın degeri azaldıgı icin 1000₺ almak bir yokluktur .!.:
Diğer dediklerinize haklısınız, ama 600tl lik bir çanta alabiliyorsanız fakir değilsiniz, hatta 600 tl lik bir çantaya bakıyorsanız yokluğun yanından bile geçmemişsiniz demektir. Yokluk çeken insan temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanır. Sizin bahsettiğiniz lükse girer.

Diğer dediklerinize haklısınız, ama 600tl lik bir çanta alabiliyorsanız fakir değilsiniz, hatta 600 tl lik bir çantaya bakıyorsanız yokluğun yanından bile geçmemişsiniz demektir. Yokluk çeken insan temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanır. Sizin bahsettiğiniz lükse girer.
Karsımdaki duvara anlattım yazdıklarımı duvar anladı, iyi aksamlar

Yukarda seni savundum ama haksızsın. Sen ve senin gibi düşünenler yüzünden iflah olunmuyor zaten.

Neden yoklugu sadece evde sabah öğle aksam makarna yemek olarak algılıyorsun ki? Benim için normalde 600₺ verip alabileceğim cantanın paramın degeri azaldıgı icin 1000₺ almak bir yokluktur, çünkü hak ettiğim o değil. Ya da tatili 10 gece 11 gün yapacakken 2gece 3 gün yapmak yokluktur. Yokluk sadece aclık degil kisisel doyumla da orantılıdır. Herkes kendi hayatından pay biciyor, kimi zeytinyağı kullanıyor zamlandı diye sikayetleniyor öteki aycicek kullan diyor. Niye yani? Ya da 100g kıymayı 10 yemege bölüp hergün et yiyoruz diyor vsvs uzar gider. Bazılarının istedigi hayatta kalma savası ama olay o değil.
hislerime resmen tercüman olmuşsun bravoo.Mesela benim için araba sahibi olmamak derdi yok ama arbama alacağım benzin sorunu var hep kısa mesafe gezebilme sorunu var.Aynen zeytinyağı tüketiyoruz sadece kilosu 40 tl olacak diyorlar üzüldük.belli marka krem kozmetik alamamak son zamanlarda sorun evet.siirt fıstığı severim kilosu 120 oldu yarım kilo yarım kilo alıyorum dişimin kovuğuna yetmiyor ha bu da sorun .Pandemi de vitaminlere ihtiyacımız var iyi vitaminler eczanede 100 lü fiyattan başlıyor tanesi.yurtdışına çıkabiliyırduk son 2 yıldır o da lüks oldu.kitap alırken düşünür oldum sepete atarken artık.annem öğretmen maaşıyla geçinip ayda 10 gram bilezik alırdı 70 li yaşlarda şu an.ben onun kazancının 3 katına yakın para kazandığımız halde ayda 1 tam altın alamıyorum anca çeyrek.asgari ücretlinin de siniri bozuk benim gibi orta gelirlinin de.

hislerime resmen tercüman olmuşsun bravoo.Mesela benim için araba sahibi olmamak derdi yok ama arbama alacağım benzin sorunu var hep kısa mesafe gezebilme sorunu var.Aynen zeytinyağı tüketiyoruz sadece kilosu 40 tl olacak diyorlar üzüldük.belli marka krem kozmetik alamamak son zamanlarda sorun evet.siirt fıstığı severim kilosu 120 oldu yarım kilo yarım kilo alıyorum dişimin kovuğuna yetmiyor ha bu da sorun .Pandemi de vitaminlere ihtiyacımız var iyi vitaminler eczanede 100 lü fiyattan başlıyor tanesi.yurtdışına çıkabiliyırduk son 2 yıldır o da lüks oldu.kitap alırken düşünür oldum sepete atarken artık.annem öğretmen maaşıyla geçinip ayda 10 gram bilezik alırdı 70 li yaşlarda şu an.ben onun kazancının 3 katına yakın para kazandığımız halde ayda 1 tam altın alamıyorum anca çeyrek.asgari ücretlinin de siniri bozuk benim gibi orta gelirlinin de.
Biz artık orta gelirli değiliz ki, eskidendi orta alt üst diye artık fakir ve zengin var. Hepimiz fakiriz 😄 zenginler Porscheden selam yolluyor.
Aynen zeytinyagı aldım 6 aylık, zamlansın yine alıcam ama başka bişeyden kısıp alıcam, ya da 1000den 1500₺ Cıkan canta yerine 900₺ Olup onun alt segmentinde olan bi çanta alıcam. Şey gibi görüyorlar ferrariden selam gibi ama değil, hepppimizin alım gücü düsüyor ortalama zevkler lüks haline geldi, ben kücükken bizim eve fıstıklar torba torba girerdi o zamanın alım gücü ile suanınkini kıyaslayamıyoruz 😄😄😄

X