Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Hiç öyle bir anımı hatırlayamadım.biz anneannemin köyden gönderdiği çökelikle ekmek yerdik hep.babam memurdu.annemde el işi yapar satardı.
Şimdi çok şükür annemlerin durumuda bizim durumumuzda oldukça iyi
Ailenizin durumu sonradan nasıl iyileşti?piyango, miras filanmı?memur maaşları hala düşük çünkü.Babanız emekli olduysa eskiye göre dahada düşmüştür maaşı.Anlayamadım herkes şu an geçim sıkıntısı çekerken sizinkilerin durumu nasıl iyileşti?

Ailenizin durumu sonradan nasıl iyileşti?piyango, miras filanmı?memur maaşları hala düşük çünkü.Babanız emekli olduysa eskiye göre dahada düşmüştür maaşı.Anlayamadım herkes şu an geçim sıkıntısı çekerken sizinkilerin durumu nasıl iyileşti?
Annemde calışmaya başladı.birikim yapıp ev aldılar.kardeşlerimde calısıyor.o eski yoksulluk yok yani.
Eşimin babası da memurmuş.ufak bir birikim yapmışlar ev alabilmek için.eşim o parayı iş için degerlendirdi biz evlendikten sonra,13 yılda büyüdü. yanında suan 30 kişi calıştırıyor.büyük bir şirketi var

ben sormadan yapıştırdı zaten herşeyin en güzelini tüketiyoruz diye, bi de o topicte günluk menülerini filan da paylaşıyor herkes, şöyle bir göz gezdirdim hakkaten etinden salatasina sütlusunden tatlısına dört dörtluk menüler hep.... bilemedim valla, şu sadaka konusunda biraz daha bilgi alıcam ben zira aradaki farkı mantıkla bilimle ekonomiyle filan açıklamak olanaksız gorünüyor
Porsiyonlarda sıkıntı vardır.Mesela ben bir keresinde birine kahvaltıya gitmiştim,davet edilmiştim yani, kahvaltıda 5 kişiydik benim tek başıma kahvaltıya koyduğum kadar peynir vardı masada.Avuç içi kadar ,kişi başı bir kibrit kutusu bile düşmüyordu belki.Aç kaldım resmen çünkü ben ekmekle doyan biri değilim,kahvaltı peynirdir ,zeytindir,yumurtadır benim için.Sorsan masada peynir, zeytin,yumurta vardı.5 kişiye haşlanmış 3 yumurta dilimlenmişti, zeytin zaten çürük gibi yenmiyor bile.yanlış anlaşılmasın sonuçta misafir olarak gittim tabiki küçümsemek amaçlı yazmıyorum, ama herkesin herşeyi yiyorum mantığı farklı.Mesela köfte yedim diyor ama kişi başı 2 köfte, 1 tabak makarna,2 kaşık salata onun porsiyonuyken benim 8 köfte,1 koca tabak salata oluyor mesela.Biri 3 tl iken diğeri 12 tl oluyor falan filan.Nitekim bu olayda yiyorum yiyorum kilo alamıyorum olayı kadar yalan 😂ve göreceli

Annemde calışmaya başladı.birikim yapıp ev aldılar.kardeşlerimde calısıyor.o eski yoksulluk yok yani.
Eşimin babası da memurmuş.ufak bir birikim yapmışlar ev alabilmek için.eşim o parayı iş için degerlendirdi biz evlendikten sonra,13 yılda büyüdü. yanında suan 30 kişi calıştırıyor.büyük bir şirketi var
Anladım yani tek maaşla gelinen bir durum değil, ayrıca sonraki mesajdada yazmışsınız,durum eskiye göre iyi sadece.

amaan , suç değildir ya hepinize atıyorum işte allahın linki, koskoca topic, alın öğrenin tasarruf masarruf bişeyler :rolleyes: bu da sadaka sayılır bence:21:bu hafta gıda bütçemde hatrı sayılır bir düşüş bekliyorum sayenizde:dua:
Ben yazan kişiyi başka birikim topiklerinden tanıyorum.2 çouğuyla yaşıyor, babalarından ayrı,ama babaya alışveriş yaptırıyordu çocuklar, adamın aldıklarını hesaba katmamıştır 😉

Benim anlamadığım bizim ülkemizde her şey mi dolara bağlı üretiliyor. Biz hiç mi bir şey üretmiyoruz da dolarla birlikte her şeyin fiyatı uçuyor. Tamam ithal ürünler anlarım da kendi ülkemin ürettiği şeyler niye ona bağlı artıyor
Üretimde kullanılan enerji ve hammadde ithal o yüzden doların artmasıyla maliyetler artıyor,maliyet artıncada otomatik fiyat artıyor.Birde sadece üretim değil, dağıtım ve satış maliyetlerinide düşünürsek oda artıyor

Ben yazan kişiyi başka birikim topiklerinden tanıyorum.2 çouğuyla yaşıyor, babalarından ayrı,ama babaya alışveriş yaptırıyordu çocuklar, adamın aldıklarını hesaba katmamıştır 😉
Stoklu yaşıyor iyi de yapıyor, ondan düşüktür mutfak masrafı.
Edit: küçük bir ilin daha küçük bir ilçesindeymiş, oradaki masraflar ile istanbul ankara aynı olmaz. Eski eş kısmını bilemem.

Stoklu yaşıyor iyi de yapıyor, ondan düşüktür mutfak masrafı.
Edit: küçük bir ilin daha küçük bir ilçesindeymiş, oradaki masraflar ile istanbul ankara aynı olmaz. Eski eş kısmını bilemem.
Evet öyle ama stokta yapıyor fazlasıyla.Bende yapıyorum stok.Mesela deterjan ,yağ, kağıt ürünleri türü uzun süre bozulmayacak ürünleri indirim zamanları alıp stokluyorum.Ama süt ve süt ürünleri,kahvaltılık,vs. Bunları stoklayamıyoruz.sebzede çok pahalı.ilden ilede çok farkediyor cidden

Evet öyle ama stokta yapıyor fazlasıyla.Bende yapıyorum stok.Mesela deterjan ,yağ, kağıt ürünleri türü uzun süre bozulmayacak ürünleri indirim zamanları alıp stokluyorum.Ama süt ve süt ürünleri,kahvaltılık,vs. Bunları stoklayamıyoruz.sebzede çok pahalı.ilden ilede çok farkediyor cidden
İşte buzlukbanktan faydalanmak masrafları inanılmaz düşürüyor ama stok yapmak için de para lazım tabi. Allah yardımcısı olsun herkesin hele bu kışta.

Valla sağlık istatistiği yapıldı mı bilmiyorum ama sanırım küçük ve stressiz şehirlerle kıyaslanırsa, İstanbul'da sağlık sorunu yaşayan insan sayısı çoktur, mesela annem tansiyon hastası, diyabet de var, tansiyona bağlı kalp sıkıntıları da mevcut, biz genetik geçiş olmasın diye kaçtık küçük yere :)

İstanbul'da yaşıyorsanız öyle, ya en iyi ihtimalle iş yerinize tek araç değiştirerek gidersiniz ama durakta 10 dakika bekleseniz, gelen aracın dolu olmaması, trafiğin açık olması gibi şansınızın yaver de gitmesi halinde 1,5 saatte eve varırsınız ammaaaa trafik kilitse, araçlar balık istifi gibiyse, bir de 30 dakika beklediyseniz eşinize söyleyin sizi akşam yemeğine beklemesin, 2 araç değiştirerek gidiyorsanız akşam yemeğine beklemesin sabah kahvaltısını hazırlasın, gelince bir kahvaltı edip üstünüze değiştirip sonra yeniden yola koyulmanız gerekir :KK70:

Biz alıştık buraya ve az öz trafiğine, bir sene İstanbul'a gittik bizimkileri ziyarete, oradan da Trakya tarafında bir arkadaşa geçelim dedik ev aldı hayırlı olsuna gideceğiz hem hasret gidereceğiz, 5 saatte İstanbul trafiğinden çıkamadık, eşim direksiyonda öyle bunaldı ki adamı çocuk gibi oyalamak zorunda kaldım hayatım az kaldı, şimdi çıkarız, İstanbul işte unuttun mu trafiğini, derin nefes al evren içinde diye diye bir hal oldum :))
Geçen hafta istanbuldaydım, cidden çekilecek gibi değil trafiği.Normalde ankarada yaşıyorum, evimle işim arası 2.5 km arabayla 10 dk.Isanbulda öyle bir imkanda yok,işine yakın ev tutsan hem çok pahalı hemde en yakın ev 1 saat mesafede nerdeyse.Benimde hayalim en kısa sürede egede bir yere taşınmak.

Geçen hafta istanbuldaydım, cidden çekilecek gibi değil trafiği.Normalde ankarada yaşıyorum, evimle işim arası 2.5 km arabayla 10 dk.Isanbulda öyle bir imkanda yok,işine yakın ev tutsan hem çok pahalı hemde en yakın ev 1 saat mesafede nerdeyse.Benimde hayalim en kısa sürede egede bir yere taşınmak.
Maalesef İstanbul'un çocukluğumdaki tadı kalmadı, pahalılığı, kalabalığı, trafiği, gaspı, tacizi her şeyiyle kötü bir hal almaya başladı, geçenlerde bir de buna hava kirliliğindeki artışın eklendiği belirtildi haberlerde, uzmanlar uyarıyor İstanbul'da hava kirliliği kırmızı alarm veriyor diye.

Tutumlu arkadaslara bişey sormak istıyorum. Evim cok kucuk dolayısı ile yerim yok. Kıyafetlerimizin yüzde yetmişi baza altında hurclarda. Kızımın 32 tane montu benım de 14 tane montum var bunlar yepyeni olanlar ya giymeye fırsat bulamadık ya da sureklı değişe değişe gıyıldığı için pek eskımedı.bunların dısında hıc ama hıc gıymedıgımız ekstra olan İçlerinden beşini satısa cıkardım. İkisi satıldı ama cok ucuza gitti aynı marka ucuncu montu satıstan aldım cunku fiyatı 1500 civarı ve cok ucuza verdim. Daha once kullandıgımız iki mont kaldı satısta. Bir tanesini vericem zaten kızım giymiyor ama diğerini ben gıymediğim için satıyordum bugun biri ustumde görmek istedi foto cekıp attım ama cok guzel duruyor ustumde hem zayıf da gosterıyor ama bir beden kucuk geldiği için giymiyordum evde hiç yerim yok cok cuzı bir paraya satıyorum zaten acaba bu yakısan montu satıstan ceksem mı yoksa ben collector mı oldum? Esya toplayanlar var ya ama cok montum var aslında ama bu da sankı bes kilo versem yakısacak bayadır giymiyordum bunu cok yeni değil zaten yenilerim var baya napsam?
Bence mont almayı bırak, o parayla evi büyüt

Maalesef İstanbul'un çocukluğumdaki tadı kalmadı, pahalılığı, kalabalığı, trafiği, gaspı, tacizi her şeyiyle kötü bir hal almaya başladı, geçenlerde bir de buna hava kirliliğindeki artışın eklendiği belirtildi haberlerde, uzmanlar uyarıyor İstanbul'da hava kirliliği kırmızı alarm veriyor diye.
Ne yalan söyleyim 2006-2010 yılları arası sık giderdim istanbula, güzelde gezerdim.Ama son 3 yıldır gezmek için bile gitmek istemiyorum.Ne olduğu belirsiz insanlarının.Dükkanlar filan hep yabancılar işletiyor.Geçen yıl ortaköye gittim, ağlayacaktım nerdeyse, bütün dükkanlar suriyeli dolu.Çalışan değil bu arada işletmecileri suriyeli şaka gibi.Gerçekten ürküyorum artık,oysa çok değil 6-7 yıl önce ne güzel eğlenirdim istanbulda.Bu sorgusuz süalsiz mültecileri ülkemizin heryerine alıp, istediklerini yapmalarına izin vermemiz çok yazık etti memleketimize.Umarım düzelir

Sattınız mı birşeyler banlıydım bugün açıldı banım merak ettim
Evet sattım ama yorucuymus biraz ürünü alan kişi ben yanında öbür parçayı da istiyordum diyor aldıktan sonra, öbür parça başka bir satışa konulmuş bu arada, onu da ücretsız göndermemi istiyor, fotoda ürün açıklamasında belirtmişim oysa, geri iade et kargoyu ben oderim diyorum onu da kabul etmiyor, şu an için toparladım zaten, babam da destek oldu bana biraz habersiz, güzel insanlar daha çok ama çok yorucu.

Evet sattım ama yorucuymus biraz ürünü alan kişi ben yanında öbür parçayı da istiyordum diyor aldıktan sonra, öbür parça başka bir satışa konulmuş bu arada, onu da ücretsız göndermemi istiyor, fotoda ürün açıklamasında belirtmişim oysa, geri iade et kargoyu ben oderim diyorum onu da kabul etmiyor, şu an için toparladım zaten, babam da destek oldu bana biraz habersiz, güzel insanlar daha çok ama çok yorucu.
siz taviz verdiğinizden yorucu hediye ufak tefek şey olur büyük parça ürün olmaz yüz vermeyin alıcılara onlar zaten ürünü beğendilerse alırlar biri almazsa diğeri alır :KK70:

siz taviz verdiğinizden yorucu hediye ufak tefek şey olur büyük parça ürün olmaz yüz vermeyin alıcılara onlar zaten ürünü beğendilerse alırlar biri almazsa diğeri alır :KK70:
Anlamıyorum bende fotoda olan ürünleri almıssın, sonrasında baska fotodakileri gorup bu urunun setı deyıp ısrar ediyor, ama ben zaten setı ayırdığım ıcın az fiyata sattım, iade et deyince de etmiyor kırmak da istemiyorum napsam bilemedim ürünü zaten üçte bir ucuzlatıp vermiştim.

X