Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Yanında 300 çalışanı varmış keşke alsaymışsın nafakani o bir yana çocukla ilgili masrafları mahkeme düzenlemiyor mu?yeniden bi düzenleme yapılamaz mi?
Zaten yeni almaya basladım, yaklasık marttan beri alıyorum ondan önce almıyordum şimdiden yapmaz sanırım mahkeme. Üstüne en azından montunu ayaklabısını alıyor gecenlerde 10 bin kiralık laptop almıs bir de apple watch. 15 bin liralık alet alacagına keske ayda 500 liralık erzak alsa. Sureklı elektronık alet alıyor cocuga. Satsam diyecem de cocuga ait satılmaz olmaz. Watch kutusunda duruyor hala acmadı bile

Maasım 4 bin civarı, kiradayım aidat kira 1400 lira. Daha uyguna bulamadık ama okula yakın servıs vermıyoruz bi de guvenlık var korkuyoruz cunku dag bası, benim işe de cok yakın. Yol masrafları cıkınca kötu değil zaten cok kucuk 55 metrekare. Geriye faturaları cıkarınca 2000 civarı kalıyor. 1500 gıdaya kalanı ozel ders vs her ay ek cıkıyor okul kıtapları, baska bır ay kabızlık tedavısı gordu 500 e maloldu,, ondan once psıkolog oduyordum, şimdi dogalgaz gelecek
Evet doğalgaz çok masraflı oluyor kış daha zor geçiyor. Aldigin maaş kötü değil ama kira falan olunca zorlanman çok doğal bence özel ders olayını babaya paslamaya çalış çocuk ikinizin sonuç da onun o parayı vermesi bile seni rahatlatır çocuğunun masrafına kayıtsız kalmasin

Zaten yeni almaya basladım, yaklasık marttan beri alıyorum ondan önce almıyordum şimdiden yapmaz sanırım mahkeme. Üstüne en azından montunu ayaklabısını alıyor gecenlerde 10 bin kiralık laptop almıs bir de apple watch. 15 bin liralık alet alacagına keske ayda 500 liralık erzak alsa. Sureklı elektronık alet alıyor cocuga. Satsam diyecem de cocuga ait satılmaz olmaz. Watch kutusunda duruyor hala acmadı bile
Çocuğa bu kadar pahalı bir alet almaya ne gerek var?çocuğun başka gereksinimleri ön planda olmali

Nasıl basariyorsun bunu cidden😂. Bence hesabi yanlis yapiyorsun bir pozzacida 75 tl ye falan doydu doymadi olur büyük boylar uçmuşlar.
Hamuru kendin kar ya da al.
Dolu dolu 2 tepsilik, ben sucuklu severim yarim kangal gidiyor dolu dolu. Araya salam serperim arada, 2 3 biber, yarim kasar gidiyor, biber 2 3 tane, mantar yarim kilo alsgimin icinden 3 4 tane aliyorum yetiyir, zeytin, misir, birde pizza sosu yap bitti gitti. Ne koyuyon icine sen pepperoni, mozeralla falan mi😂 bunlar bile dolu dolu 2 tane 28 cm lik tepside her yerine yetiyor.
Olsa da yisek😂
Ahahahah
Pizzacıda orta boy 2 adet 65 70 tl arası.
Şimdi evde sıfırdan yaptım diyelim, 1 kg un kesin gidiyor.
Mayası var, yağı tereyağ kullanırım daima ama pizzaya sızma zeytinyağı.
E dediğiniz gibi kaşar, mantar, sosis, salam, mısır, zeytin, pastırması, biberi, kapyası.
Ve elimin çok bol olmasıyla ünlüyümdür, yani bir pizza başına 7 8 dilim salam, 3 sosis, 15 dilim sucuk, 5 6 dilim pastırma falan kullanırım, kaşarı avuç avuç artık, mantarı eşim sever onu da bol, ben kapyaya bayılırım 2 şer kapya kullanırım, parmesanı rendelerim az ama o pahalı😂
Bunların paketlerini açtığımda geriye kalan azıcık oluyor.
Yaptığımda 2 büyük boy yapıyorum ve yeniyor, koca kişisi abanıyor.
Artanı ertesi öğlen bir şekilde tüketiyor.
Sosu desen domatesler rendelenip baharatı, tereyağla sarımsakla pişiyor.
E fırın elektriği ekleniyor üzerine.

Benim yaptığım her şey öyle, güzel içli köfte yaparım, bir gün hesapladık dışarıdaki tane usulü benimkinin yarısı etti, onu da bıraktım.

Az önce makarnayı anlattım, makarna sosuna 1 paket labne kullanan insanım, elim aza gitmiyor😂😂

Bu sebeplerden mutfak masrafımız fazla bizim.
Keza deniz ürünü ağzıma sürmem, ellemem evde de pişemez.
Haftalık annem alıp pişirir 1levrek çocuklara ve 1 levrek kocama, dolayısıyla o masraf yok.
Yoğurdu annem mayalar çocuklara, sitelerine organik ürün satan meyve sebzeciler geliyor, çocuklara onları verir, hazır mantıyı yine orada yapan bir kadın var, annem alır yollar.

Düşünün bunlar olmadan zaten rakamımız tavan.

Evet doğalgaz çok masraflı oluyor kış daha zor geçiyor. Aldigin maaş kötü değil ama kira falan olunca zorlanman çok doğal bence özel ders olayını babaya paslamaya çalış çocuk ikinizin sonuç da onun o parayı vermesi bile seni rahatlatır çocuğunun masrafına kayıtsız kalmasin
Ben daha alısamadım galıba ondan zorluyor alısınca bı sisteme oturunca galıba rahatlarım hep cok rahattık ondan boyle soktayım. 5000 maas alıyordum 600 kira ödüyordum üstüne hersey daha ucuzdu. Her ay 2000 lira kalırdı bana gecen sene.

Maasım 4 bin civarı, kiradayım aidat kira 1400 lira. Daha uyguna bulamadık ama okula yakın servıs vermıyoruz bi de guvenlık var korkuyoruz cunku dag bası, benim işe de cok yakın. Yol masrafları cıkınca kötu değil zaten cok kucuk 55 metrekare. Geriye faturaları cıkarınca 2000 civarı kalıyor. 1500 gıdaya kalanı ozel ders vs her ay ek cıkıyor okul kıtapları, baska bır ay kabızlık tedavısı gordu 500 e maloldu,, ondan once psıkolog oduyordum, şimdi dogalgaz gelecek
Hangi şehirdesiniz?
Babayla aynı mı farklı mı?
1400 kira gerçekten uygun geldi, o sebeple küçük şehirlerden olabileceğini düşündüm.
Elinizden gelenin en en iyisini yapıyorsunuz zaten ama hayat ciddi anlamda ateş pahası.

Ahahahah
Pizzacıda orta boy 2 adet 65 70 tl arası.
Şimdi evde sıfırdan yaptım diyelim, 1 kg un kesin gidiyor.
Mayası var, yağı tereyağ kullanırım daima ama pizzaya sızma zeytinyağı.
E dediğiniz gibi kaşar, mantar, sosis, salam, mısır, zeytin, pastırması, biberi, kapyası.
Ve elimin çok bol olmasıyla ünlüyümdür, yani bir pizza başına 7 8 dilim salam, 3 sosis, 15 dilim sucuk, 5 6 dilim pastırma falan kullanırım, kaşarı avuç avuç artık, mantarı eşim sever onu da bol, ben kapyaya bayılırım 2 şer kapya kullanırım, parmesanı rendelerim az ama o pahalı😂
Bunların paketlerini açtığımda geriye kalan azıcık oluyor.
Yaptığımda 2 büyük boy yapıyorum ve yeniyor, koca kişisi abanıyor.
Artanı ertesi öğlen bir şekilde tüketiyor.
Sosu desen domatesler rendelenip baharatı, tereyağla sarımsakla pişiyor.
E fırın elektriği ekleniyor üzerine.

Benim yaptığım her şey öyle, güzel içli köfte yaparım, bir gün hesapladık dışarıdaki tane usulü benimkinin yarısı etti, onu da bıraktım.

Az önce makarnayı anlattım, makarna sosuna 1 paket labne kullanan insanım, elim aza gitmiyor😂😂

Bu sebeplerden mutfak masrafımız fazla bizim.
Keza deniz ürünü ağzıma sürmem, ellemem evde de pişemez.
Haftalık annem alıp pişirir 1levrek çocuklara ve 1 levrek kocama, dolayısıyla o masraf yok.
Yoğurdu annem mayalar çocuklara, sitelerine organik ürün satan meyve sebzeciler geliyor, çocuklara onları verir, hazır mantıyı yine orada yapan bir kadın var, annem alır yollar.

Düşünün bunlar olmadan zaten rakamımız tavan.
Ben tereyagjni hic sevmem esimde sevmez. Hic kullanmam bu sebeple. Biz yiyici aileyiz. 2 kisi 2 tepsi (28 cm) pizza bitirririz ama hesaplamadim da 70 i gececegini hic sanmam. Firin turbo zaten ha 1 tepsi pizza ha 2 birden ayni surede neredeyse psiyor. Surekli yaptığım için saymadim dilim olarak falan ama bana karli geliyor. Pizzada pastirma da sevmem. Tek sevdgim yeri cerez gbi tv karsisinda yemek o da koku yapiyor insana zTen birde ates pahasi almiyorum sayilir nerdeyse. Cig tuketmeyi seviyorum birde sadece ve çok zararliymis cig tuketmek.
Disarda o boyutta ve o dolulukta pizza yemek imkansiz bence. Bir daha düşün. Yemek olmasa yapardim canım istedi heeee😂

Cimri ama bi değişik cimri sizinki, parayi nereye harcayacagini bilmiyor.. babalik konusunda vicdaninin sesini de para saçarak susturuyor.
çocuğa apple watch almanin mantığı nedir. Koluna takip dışarı bile yollayamazsin, insanlar kötü saati çalacağım diye çocuğa zarar verirler. Onu kullanacak yasa gelene kadar eskinin de eskisi model olacak.. vallahi hiç akıl fikir yok, insan annesine sorar neye ihtiyaci var çocuğun diye

Açılın kızlar birikim topiğinden geliyorum...haftalık 3 kişilik mutfak masrafım 102 tl. tuttu diyen bir ablaya sordum nasıl yapıyorsunuz diye, rabbimin emir ve yasaklarına uyun, bol bol sadaka verin diye tavsiye aldım biraz önce :-) demek benim aradaki 700 tl. fark bu yüzdenmiş, sadakam azmıs, pahalılık yokmuş yani, verilmiş sadakası olanlar gayet 100 tl 3 kişi besleyebiliyormuş, kesin bilgi yayalım:confused:

dusunsenıze arkadaslar bır pazar sabahına bır uyanıyoruz kızarmıs ekmek kokusu cocuklugumuzdakı cokokrem
evlere kasa kasa meyvelerın alındıgı mis gıbı yerlı muzların poset poset alındıgı zamanlar
ali kırca ugur dundar ekranlarda aksam olacak o kadarın oldugu yalan ruzgarının oldugu zamanlar
doya doya yedıgımız zamanlar meyve sebzelerın mıs gıbı koktugu ve uygun oldugu zamanlar
gazozlarının bıle daha lezzetlı oldugu depozıtolu cam sıseler

meger su ana kadar yasadıklarımız kabusmus

ne guzel olurdu

Hangi şehirdesiniz?
Babayla aynı mı farklı mı?
1400 kira gerçekten uygun geldi, o sebeple küçük şehirlerden olabileceğini düşündüm.
Elinizden gelenin en en iyisini yapıyorsunuz zaten ama hayat ciddi anlamda ateş pahası.
İzmitteyim biraz sehır dısı oldugu için uygun evler merkezde 2000 lira

Açılın kızlar birikim topiğinden geliyorum...haftalık 3 kişilik mutfak masrafım 102 tl. tuttu diyen bir ablaya sordum nasıl yapıyorsunuz diye, rabbimin emir ve yasaklarına uyun, bol bol sadaka verin diye tavsiye aldım biraz önce :-) demek benim aradaki 700 tl. fark bu yüzdenmiş, sadakam azmıs, pahalılık yokmuş yani, verilmiş sadakası olanlar gayet 100 tl 3 kişi besleyebiliyormuş, kesin bilgi yayalım:confused:
mesela aksam ne yemek yıyorlarmıs 1 paket makarnayı pısırıp hergun ortaya 1 tabak koyup 1 hafta onu yeseler ancak o para tutar
deterjan kullanmadan bulasık camasır yıkasalar
1 kova suyu doldurup herkes onun ıcınden elını yuzunu yıkasa falan

ya da hergun sadece marul yıyor olabılırler

olabılıtesı mumkun :KK70:

Birikim topıgı nerde ben de istiyorum 100 liraya haftalık masraf

Cimri ama bi değişik cimri sizinki, parayi nereye harcayacagini bilmiyor.. babalik konusunda vicdaninin sesini de para saçarak susturuyor.
çocuğa apple watch almanin mantığı nedir. Koluna takip dışarı bile yollayamazsin, insanlar kötü saati çalacağım diye çocuğa zarar verirler. Onu kullanacak yasa gelene kadar eskinin de eskisi model olacak.. vallahi hiç akıl fikir yok, insan annesine sorar neye ihtiyaci var çocuğun diye
Hayatta sormaz bana montunu ingiltereden alıyor tam yirmi montu var oysa nevresım takımına ıhtıyacı var garıp kafasına gore alıyor şunu al desem onları da almaz

Hata sizde değil maalesef. Birşey lazım değilken markete girince 100₺ altında çıkmıyorum. Birşey lazımsa 400₺ altında çıkmıyorum. ( içinde et tavuk peynir vs yok) onu da ekleyince aylık mutfak 1000 altına düşmüyor.
kuruyemiş vs ile birlikte çok ciddi, yani ben tek basıma yasıyorum ama aynı maasla aile gecindirenler var. Hayatta kalma savası mubarek
gelir sabit zamlar babam vay.
Aynen geçen eşim normal ihtiyacın yarısını aldı 580 tutmuş.

X