Börekler Paçanga Böreği

pearlshine

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
31 Ocak 2012
4.001
9.178
Paçanga Böreği

Selamlar , hayırlı ramazanlar herkese , yarışmanın son gününe yetişebildim tariflerde el açması börekler ,hamurlar havada uçuşuyor, ben de paçanga için elde hamur mu açsam acaba diye düşündüm, sonra el açması paçanga tarifi bulamadım hiç bir yerde orjinalini bozmayalım, benim tarifim de böyle olsun dedim ,ama daha sağlıklı halini tercih ettim, fırında pişirdim ramazan deyince pastırma geliyor aklıma, o yüzden de bu tarifi seçmiştim, umarım beğenirsiniz

• 2 adet yufka (artırılabilir)
• 2 ,3 adet biber
• 3, 4 adet domates
• 150 gram kaşar peyniri
• 10 dilim pastırma

Sosu İçin;

• Yarım çay bardağı zeytin yağı
• Yarım çay bardağı su

Üzeri İçin;

• 1 adet yumurta
• Yarım çay bardağı süt
• 1 yemek kaşığı Pınar Labne
• Galeta unu

Yapılışı

• Biber ve domatesler, minik minik doğranır.
• Pastırma küçük parçalara ayrılır.
• Yufka, 4 eşit üçgen parçaya bölünür.
• 8 tane üçgen elde edilir.
• Uygun bir kapta sıvı yağ ,su ve Pınar Labne karıştırılarak, üçgen parçaya sürülür.
• Üçgen parçanın geniş kenarına pastırmalı harçtan konularak, geniş şekilde sarılır.
• Yumurta sarısı ve süt karıştırılır.
• Sarılan börekler önce karışıma, sonra galeta ununa batırılarak pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
• Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık. Çok lezzetli görünüyor. . Yarışmada başarılar dilerim.

Allahım sana geliyorum yaw sizi bana sayıyla mi verdiler, bu kadar güzel yapmak zorunda mısınız acaba ayy bayılırım bu böreğe, iyiki iftar sonrası gördüm ellerine sağlık canım, harika gözüküyor başarılar dilerim

Canımsın senin menemenin de efsane canım, sana bir sır vereyim, kk menemeni çok seviyor kahvaltı yarışmasında menemenle katılmıştım, yazlıkta olduğumuz için özenli hazırlayamamıştım ama bayağı oy almıştı, ben de çok şaşırmıştım senin hem tarifin, hem sunumun çok güzel, inşallah bol bol oy alırsın kuzucum senin için kiraz emojisi da koydum, şans getirsin

Yaaaa kirazını sevsinler senin bebekim hayırlısı olsun inş ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…