Özellikle Ev Hanımları, Kitap Okuyor Musunuz?

Asıl ben teşekkür ederim, yalnız olmadığımızı bilmek güç kattı bana :) Aynı şekilde benim annemde şartlardan dolayı okuyamamış ömrü tarlalarda geçmiş okutmamışlar. Şimdi diyor ki okusam profesör olurdum. Olurdu gerçekten, öyle bir azim var ki şuan onda seni beni 10'a katlar :)
Galiba ortaokulu dışardan bitirecekmiş değil mi? Azmine hayran kaldım açıkçası hiçbir şey için geç değil :)
Kadınlarımız başarır her şeyi istese ama tembel miyiz neyiz yav? :)

nerdeyse 10 yıldır hiç dizi izlemem nefret ederim hatta.
1 yildirda tv izlemiyorum.ne açsak saçma geliyor izleyecek bişey bulamıyorum.
kitap bir dönem çok okuyordum şimdi filme sardim.fırsat buldukça net ten film izliyorum.
katılıyorum size ama alışkanlığa dönüştürmek lazım.günlük belli bir sayfayı okumayı hayatımıza yerlestirsek bir kaç hafta sonra okumayinca eksikliğini hissederiz.ama işte:))
Ne güzel :) Size katılıyorum kesinlikle alışkanlığa dökerseniz bu iş olur. Filmler de gayet güzel, bende izliyorum. Birçok farklı şey öğreniyorum. Ama bunun yanında kitap da okuyorum :) benim dediğim boş boş dizi seyretmek ve izdivaç programlarına bakmaktansa zamanını kitapla geçirmek :) Alışkanlığınızı kazaabilirsiniz, neyi seviyorsanız ondan başlayın daha kolay gelecektir. Ve kitabın sonunu da getirin mutlaka :) Size inanıyorum bana mesaj atarsınız alışkanlığınızı kazandığınız zaman :)

Kültürle de alakalı olabilir. Bilmiyorum yani dedim işte akrabalarım izdivaç Müge Anlı bakarken annem hep haber kanallarını izler. Ya kötü bir şeyden demiyorum da geçen sene sınıfımdaki tüm kızlar Kısmetse Olura bakıyordu düşünün bir kere bakmadım bile. Bir de aynı kızlar Şeyma Subaşı'yı instagramdan takip ediyormuş dün dediler. Ne günlere kaldık yarabbim. Bu kızlar entelektüel bile değil hep dışlanıyorum konularından.
Zeki bilime araştırmaya düşkün Türk kadınları yetişmeli artık!
Çok güzel bu gibi programlardan zevk almamanız denekki evnizde birşeyler yolunda zaten genel yorumlarına bakınca bunu anlamak zor değil

Ya niye öyle diyorsunuz mügeyi esrayı diğerinin adı neydi her neyse izlemekte hayatı öğetir
Müge Anlı izlenebilir ben buna bir şey demedim zaten. Benim dediğim izdivaç programları ve diziler. Ne öğretiyor mesela izdivaçlar? Dedikodu mu, yapay davranışlar mı? Sahte gülüşler mi? Ukala davranışlar mı?

Galiba ortaokulu dışardan bitirecekmiş değil mi? Azmine hayran kaldım açıkçası hiçbir şey için geç değil :)
Kadınlarımız başarır her şeyi istese ama tembel miyiz neyiz yav? :)
Çok sağ olun, evet dışarıdan bitirecek inşallah :) Ona bilimsel şeyler söylediğimde de çok şaşırıyor ve merak ediyor. Bende anlatmaktan mutlu oluyorum :) Tembeliz ama çalışkan olmamız hiç zor değil, inanın :)

Dizi de izliyorum film de. Bilimkurgu ve distopya başta olmak üzere yeraltı edebiyatından klasiklere, polisiye-cinayetten popüler bilime kadar birçok türde kitap okurum. Çalışıyorum, ama calismasam da okurdum. Bu bir tutku, sevmek gerek. Çalışmamakla ilgisini pek kuramadım.

5- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu? , arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi, orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerede aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs" bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır. Açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu taşınır ve üye konu dışı uyarısı alır.

Keşke siz de önce bölüm kurallarını okusaydınız,
Dert değil şu yazdığınız.
Mune Mune @Margarikotin K Kazen

Ne güzel :) Size katılıyorum kesinlikle alışkanlığa dökerseniz bu iş olur. Filmler de gayet güzel, bende izliyorum. Birçok farklı şey öğreniyorum. Ama bunun yanında kitap da okuyorum :) benim dediğim boş boş dizi seyretmek ve izdivaç programlarına bakmaktansa zamanını kitapla geçirmek :) Alışkanlığınızı kazaabilirsiniz, neyi seviyorsanız ondan başlayın daha kolay gelecektir. Ve kitabın sonunu da getirin mutlaka :) Size inanıyorum bana mesaj atarsınız alışkanlığınızı kazandığınız zaman :)
bende tez canlılık var bir kitaba basladi mi gözlerim kizarip uyuyana kadar okurum hırs yapar en geç iki günde bitiririm zaten:))
bir ise başladım mi sonunu getirmeden birakamiyorum o sürekli kafama takılıyor ve merak ediyorum sonunu:)
teşekkür ederim bu vesileyle okumaya başlarım inşallah..

Valla annem 40 yaşında kadın kütüphaneye üye özellikle dünya klasikleri hastası sorsan ezbere bilir her ayrıntıyı
Bizede ondan geçti heralde kardeşlerim de bende kitap okuyarak büyüdük halende okuruz
Bende ev hanımıym bırakmadım hiç okumayı (arada yoğun olup okuyamadığım doğrudur)
Özellikle psikoloji-gerilim-korku-kurgu çok severim film zevkimde aynen böyledir öyle herseyi izlemem.
Herkes okumayı sevse tabi ama nerdee..

bende tez canlılık var bir kitaba basladi mi gözlerim kizarip uyuyana kadar okurum hırs yapar en geç iki günde bitiririm zaten:))
bir ise başladım mi sonunu getirmeden birakamiyorum o sürekli kafama takılıyor ve merak ediyorum sonunu:)
teşekkür ederim bu vesileyle okumaya başlarım inşallah..

Aynen bende öyleyim 600 sayfayı bir haftadan önce bitirdiğim doğrudur :KK70: uyku girmiyo insanın gözüne

Müge Anlı izlenebilir ben buna bir şey demedim zaten. Benim dediğim izdivaç programları ve diziler. Ne öğretiyor mesela izdivaçlar? Dedikodu mu, yapay davranışlar mı? Sahte gülüşler mi? Ukala davranışlar mı?
Müge!
Mesala izdivaç programı muhasebe etmeyi
Toplumu sorgulamayı
Neden kitlelere hitap ettiğini
Toplumdaki hasarın ne olduğunu
Eğlence kültürünün basitliğini
Tabbi veli dayı ile ayşe teyzenin akibetini:))))

tartışma çıkarmak için mi açtınız konuyu
okumayı seven okur sevmeyen okumaz ev hanimligi ile ilgisi ne
Kesinlikle feminist olduğumu düşünmeyin cumlesi de aslında sizin de ne kadar okusaniz da bilinçli olmadığınızı gösteriyor
kendiniz bu kadar yetersizken insanları eleştirmek haddinize mi
Asıl tartışmayı siz başlatıyorsunuz, ben burada bize bizim toplumumuza bir özeleştiri yaptım. Ve daha bilinçli olmamız gerektiğini ancak bu şekilde hem bireysel olarak hem ülke olarak daha iyiye gidebileceğimizi söyledim. İsteyen istediğini izler. Zevkler ve renkler farklıdır bu tartışılmaz. Ama sizin de gelip burada bana böyle cümleler kurmanız hiç yakışık almıyor. Çok şey öğrenmişsiniz gerçekten o dizilerden, izdivaçlardan.

Aslında bu bir dert olabilir okumayı çok seven ve toplumun kalkınmasını isteyen insanlar için. Gerçekten okuma devrimine ihtiyacımız var. Okuduğumuzu anlamaya. Ben ev hanımları diye ayrıştırmayacağım bu konuyu. Kadın erkek çocuk genç okuyan okumayan çalışan çalışmayan herkesin okuması gerek bence. Ya hadi okumasınlar şu tvdeki saçma programlara prim vermesinler. Onlar izlendiği için kaldırtılmıyor. Bir politika bile olabilir. Örneğin köy enstitülerinin kapatılması gibi. Ülke okumadıkça tvdeki saçma sapan insanlarla dalga geçilen programlara bakıldıkça hiç gelişemeyiz ne yazık ki.

Valla annem 40 yaşında kadın kütüphaneye üye özellikle dünya klasikleri hastası sorsan ezbere bilir her ayrıntıyı
Bizede ondan geçti heralde kardeşlerim de bende kitap okuyarak büyüdük halende okuruz
Bende ev hanımıym bırakmadım hiç okumayı (arada yoğun olup okuyamadığım doğrudur)
Özellikle psikoloji-gerilim-korku-kurgu çok severim film zevkimde aynen böyledir öyle herseyi izlemem.
Herkes okumayı sevse tabi ama nerdee..
aynı benim tarzim bende nerde gerilim yüklü konular var gözlerim onları arar:
Aynen bende öyleyim 600 sayfayı bir haftadan önce bitirdiğim doğrudur :KK70: uyku girmiyo insanın gözüne
bu kadar kalp kalbe karşı olur.
bende sizi alintiliyordum:))

ev hanımıyım. extra dısarı iş yaparım... dızı muhtesem yuzyıl ve vatanım sensını seyrederım. george orwelden tut merdan yanardagdan gec, s. hawking den, felsefeye, psikolojiye, sıyasi, anatomi, tarıh, bilimsel akademik calışmalara ve hosuma gıden romanları, seri kitaplar, resim ve sanat tarıhı kıtapları veeee aklınaa gelebılecek heeeerrrr kıtabı okurum.
okumayan kalmasın.....
bırde game of thırene dızısını seyrederım.
umarım okudugum kıtaplar ilgi alanlarım sıze yetmiştir. kültür ölçücü sevgılı arkadasım.
yapmak ıstedıgını cok iyi anladım. farkındalıgı arttırmak ıstıyorsun... sevgıler..
Valla harikasınız ne diyeyim :) Sevgiyle kalın :)

en sevdiğim şeydir kitap okumak rahatlatır dinlendirir beni ev hanımıyım vakit buldukça okuyorum kurs ev işi gezmeler derken gerçekten benim bile vaktim kalmıyor bazen okumaya ama kocaman bir kitaplığım mevcut aynı şekilde film de izlerim.evlilik programları hiç tarzım olmadı.bende bir kanal açıktır tv de ondan başkaa takılmam tv ye o tv de de o programlar zaten yok.
Bunları duymak inanın çok güzel çook :) sevgiyle kalın, Allah a emanet :)

Ev hanimiyim ve sıklikla kitap okurum bazan ayda 1 bazan 2 bazan 3 değisebiliyor ama mutlaka okurum. Bana iyi geliyir.
Ve cevremde de ev hanimi olup okuyann var bnce bunu ev hanimliğina mal etmeniz pek de doğru değil... Ne diplomali cahiller var.
Sizin mesleginizi ve kitap okuma sewiyenizi merak ettirdi dogrusu bu merakiniz???

X