Özellikle Çanakkalel'liler yardım edin...

Ama şive konusunda aklsınız. Trakyada bile insanlar üle konuşmüyü beyaa. A ben Çanakkaleye iç gitmedim ama Ata demirerden bilirim. En güzeli Ata Demirerin ki. Eyva eyva filminde çok süper konuşmuş beya :))

ata demırer in eyvah eyvah fılmındekı gbı de konusulmuyor çanakkale de...........
dalga mı gecıosunuz anlayamadım ama Çanakkale ye gelmenızı tavsıye ederm.. Her TÜRK ün gelmesını tavsıye ederm..

Ben diziyi takip ediyorum gayet de beğeniyorum. Çok komik bir dizi, oldum olası trakya ve ege şivesi ile çekilen filmleri dizileri beğenmişimdir. Hiç izlerken vay demek Gelibolular böyleymiş demedim. İzleyenlerinde bu düşüncelere kapıldığını hiç sanmıyorum. Üçkağıtçı düzenbaz insan Türkiyenin her yöresinden çıkabilir. Bu kadar abartmanıza ben anlam veremedim.

sizde diyorsnuz üçkagıtcı düzenbaz her yöreden cıkabılır dıye.. evet bende bundan bahsedıyorum.. hırsızlık olayları dönuyor vee " ee burası canakkale" denılebılıyor.. çanakkaleliler mi hırsızlık yapıyormus.. valla buraya diğer ıllerden gelenler ohhh bee dıyorlar.. burası ztn küçük bir ilimiz.. öyle hırsızlık falan fılan olmaz. her adımda tanıdıgın ınsan vardır.. herkes bırbırını bilir. diger yerlerde insanların çelik kapıları şak şak kilitledıklerı şartlara bakılırsa burda tahta kapılarını bıle kmse kılıtlemez.... canakkalelıler hırsızlıkmı yapıyor yanı.. fılmın vermek ıstedgı msj bu mu !!!

Son düzenleme:

kusura bakma BEN OKADAR GENİŞ OLAMIYORUM CNM YAAA

keske sadece beyaa ve haydee deseler ama btn konusmalarda şive olatı var. ve burda da hiç bir şekilde öyle konusulmuyor...

gereksiz alınganlık sizinkisi.... adamlar BELGESEL değil komedi çekiyorlar tabiki abartacaklar... Allah Allah ya , bi şeyede kulp bulmasanız, gülüp geçseniz nolur sanki. kullanmadığınız bir dili kullanıyorlarmış, küfür varmış, mış da mışşş ... çok anlayışsızsınız ..
bu arada bende karadenizliyim, benimlede karadenizlilerlede çok dalga geçilir, gülüp geçerim ben, ne var yani espri işte .. ama siz sanki sizin kişiliğinize, namusunuza laf söylüyorlarmışcasına tepkilisiniz...
aman çanakkalelilere laf söyleme, hemşirelerle ilgili espri yapma, onu elleme bunu söyleme ooo bu sanatçıların işi zor valla ya
biraz hoşgörülü olmayı öğrenin lütfen

bu arada ÇANAKKALE yi bize anlatmanıza savunmanıza gerek yok, orası adı üstünde ÇANAKKALE zaten... binlerce şehidin yattığı, resmen kanla alınan bir zafere imza atılmış, bana göre Türkiyedeki en güzel, en özel, en sevdiğim şehir..

Son düzenleme:
valla egede doğdum büyüdüm egenin de hiç bir yerinde dizilerde kullanıldığı gibi bir dil kullanılmıyor daha doğrusu dizilerdeki gibi abartılmıyor.benzetmeye çalışıyorlar güya ama bilmediklerinden olsa gerek komik oluyorlar."gari" kullanılır bizde evet,lakin her cümlenin başında ortasında ve sonunda kullanılması kulak tırmalıyor ve eğreti duruyor dizilerde.sadece bir örnek bu.daha niceleri..o yüzden dizilerdeki şiveye pek takılmamak lazım.
not:bu arada söz konusu dizi hakkında en ufak bir fikrim yok.

Çanakkale üzerine belgesel çekmemişler ya..
Komedi dizisi işte..Yine karadeniz örneği vereceğim ama
bizimle ilgili her yapılan dizide erkeklerimiz rus kadın düşkünü( hahahaa bi aralar öyleydiler ya neyse)
kadınlarımız da buna göz yuman kişiler olarak gösteriliyordu.
Sonra tün karadeniz erkekleri çalışmayan boş gezen,cebinde silahla gezen,ateş eden falan..
Abartmadan komedi yapmak zor iş ülkemizde de abartıya gülünüyor..
İyiler kalır kötüler gider endişelenmeyin..

diziyi izlemedim ama konu sahibinin verdiği ters cevapları da anlayamadım..siz konu açtınız,biz yorum yapıyoruz ama karşıt yorumlara karşı ılımlı olmak gerekir.Çanakkale'yi bilmeyen yoktur,buradan anlatmanıza ve her cümlenizde bunu kullanmanıza gerek yok.her ilden askerimiz,evladımız şehit oldu orada.o destan hepimizin dedeleri sayesinde yazıldı zaten.ama adı üstünde kurgu,dizi.bunu o toprakların yüceliğine bağlamak garip geldi bana.evet belki abartılar vardır dizide,tepkinizde haklı olabilir ama bize verdiğiniz tepkiler çok yersiz.

Son düzenleme:
yasamda herseyin abartisi kotu oluyo bence bu komedi diziside olsa abartisi tarzi bastan sona yanlis
ve birileri para kazanacak diye olmayan bisey varmis gibi gosterip uzerinde bu kadarda kurgu yapmanin cok anlmali olmadigini dusunuyorum
canakkalede bu sekilde bir konusma tarzi yoktur
bu konusma tarzi ile ilgili bir komedi dizi adi herne ise yapilacaksa o sekilde konusulan bir yer secilmelidir
konu bu kadar basiit
karadeniz laz ornegi veriliyo fakat anlasilmayan suki canakkale marmar bolgesinde trakyada deil ve trakya sivesi kullanilmamakta..

ata demirerin filimindeki sivede trakya sivesidir ve oda canakkaleye ozgu deil ama orda farkli bi anlatim var daha kaliteli seviyeli sayginligi bozmadan iste o espri evet gulelim eglenelim amacli zaten kimsede o fillmme bir tepki vermedi hepberaber gulduk eglendik izledik
ama bu dizideki hersey bi garip ve tuhaf abartinin abartisi
konuyu acan arkadaslada bizim isyanimizda bunaydi
durum budurr
herkese ii geceler arkadaslar
degerlerimize sahip cikmaliyiz diye dusunuyorum..

tskkr ederm tatlm ilgin için.. Sessiz kalmadgn için..
Iyi gecelerr cnm

google izleyici temsılcısı yazdgmda dırekt olarak izleyici temsilcisi-show tv çıktı ordan şikayetımı bıldırdım.. yardımcı olan arkdsada cok tesekkurler.. =)

Ben bu kanıya bu diziyi izledikten sonra varmadım ki, dizinin de öyle bir mesaj vermeye çalıştığını sanmıyorum, siz abartıyorsunuz.

Konu Edirne de de geçebilirdi, daha başka bir yörede de oraların insanları da sizin gibi düşünseydi ortada dizi çekilecek yöre kalmazdı. Komedi dizilerinde abartı hep olur, şive olayını abartmış olabilirler. Takıldığınız bahsi geçen hırsızlık İstanbul da yaşandı, üvey kardeş üçkağıtçı o da İstanbul da yetişmiş...

yalan dünya dizsindede aile antakyalı ama özellikle baba antakya şivesiyle alakasız bir şive konuşuyor,ayrıca damat son derece dalavereci ailenin kızı son derece görmemiş ama sonuçta bunun bir dizi olduğunu herkes biliyor... antakyadan da kimse çıkıp aman rezil olduk , herkes bizi görmemiş zannedecek demiyor... bence bu tüp dizilere özellikle de komedi dizilerine çokda ciddiyetle bakılmamalı... ayrıca burada bu diziden bahsederek birçok seyretmeyen kişiyide diziden haberdar ettiniz.. :)) yani tepkii verelim derken dizinin yararına bişeyler yapmış oldunuz....

azönce bunu düşündüm bende bılmeyenlere ögretelım durumu oldu resmen..
olsun en azından bı arkds yardımcı olduda şikayetımı bildirebıldım gerekl yerlere. amac da buydu zaten. bi çözüm istemiştim.. yoksa herkes tartsıyo kendı arasında ama ii ama kötü.. bu konu ckalede her yerde konusulup tartısılıyor. ama böyle halk arasında komsu kızıyla onla bunla konusup tartsmakla olmuyor ıste.. rahatsız oldgmz konuları gereklı mercilere bildirmek gerekıyor. amacım buydu yapmıs oldum bukdr.

Son düzenleme:

dediğin gibi..dizi işte..
orası çanakkale değilde başka bi şehirde olabilirdi..
dizilere göre şehirleri yargılayacak kadar kimse aptal zihniyette değil ki..
hangi birimiz birini tanırken "aa bu dizide izledim bu şehirliler böyle oluyor..."diye..
dizi işte diyip geçiliyor.
çok saçma..

Biz de Trabzonlu'yuz. Artık yeni nesilde laz şivesiyle konuşanımız kalmadı . Yıllarca fıkralarda bizi salak tiplemeleriyle gösterdiler. Ya da nerde saçma bir şey yapılmışsa ilk verilen tepki '' kesin laz işidir '' bu dendi. Oysa karadenizde ne yaratıcı, mucit insanlar var. O zaman bu yapılan fıkralar, şakalar lazlara küfür etmek gibi bir şey. Ee biz napcaz şimdi? Hiçbir şey çünkü yapılanların gerçeği yansıtmadıgını biliyoruz. O da bir dizi biz de bunun bilincindeyiz. Gerek yok böyle atarlanmalara ...
He olur da biri çıkar sesinizi duyarsa, karadenizlilere de el atsın. Çanakkaleliler'inki cansa bizimki de can

Ayrıca İstanbul'da nice diziler çekiliyor. Fuhuşu, organ mafyası, hırsızı, satanisti vs. Ne yani İstanbul lanet bir şehir mi şimdi ?

.

Son düzenleme:

siz şimdi buna atarlanmak mı dıyorsunuz ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…