- 7 Şubat 2012
- 2.979
- 21
-
- Konu Sahibi Purposeless
Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde çekimlerine haziran ayında başlanan ve yayınlanan ‘Düşman Kardeşler’ dizisine vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.
Bir TV kanalı için çekilen dizide oyuncuların Gelibolu'da kimsenin kullanmadığı bir dili kullanmaları ve Gelibolu'nun hırsız yatağı gibi gösterilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Çekimler sırasında teknik ekibe ve oyunculara sitem eden vatandaşların ardından bir tepki de Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Gelibolu Şube Başkanı Canan Bıyıklı’dan geldi. Oya Aydoğan, Tarık Pabuçcuoğlu, manken Hande Subaşı, Murat Eken, Metin Keçeci gibi oyuncuların yer aldığı dizi ile ilgili bir açıklama yapan Bıyıklı, “İlçemizde ‘Düşman kardeşler’ adı altında çekilen ve özel bir kanalda yayınlanan dizide kullanılan tabirler şehitler diyarı Çanakkale'mize ve onun güzide ilçesi Gelibolu’muza yakışmamaktadır. Dizide Çanakkale’nin hırsızlık yatağı gösterilmesi, ilçemizde hiç kullanılmayan konuşma tarzının sürekli kullanılıyormuş gibi aktarılması, kullanılan dilin amiyane tabirle çok argo olması, aile mefhumu ayaklar altına alınarak, bizlerin tabiri caizse zampara, üç kağıtçı, düzenbaz gibi gösterilmesini şiddetle kınıyoruz. Dizinin Gelibolu’muzda çekileceğini öğrenen halkımız o zaman ne kadar çok sevindiyse, şimdi bu görülen manzara karşısında hayretler içersinde kalarak, yapılan bu aşağılayıcı tavra tepki göstermektedir. Bu dizinin çekimine hala destek veren belediye başkanımızın gerçekleri görmesini, halka ses vermesini istiyoruz. Tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ve halkımızın tepkilerini ortaya koymasını beklemekteyiz” dedi.
Çanakkale Gelibolu ilçemizde çekilen bi dizi canım. konuşmalar okdr cok abartılmıs kiii, burda hc kmse öyle konusmuyor. bırde sureklı hırsızlık olayları gecıyor. eee burası canakkale falan dıyorlar.. böyle sacma bi dizi işte ttlm
biraz önce görüp izledim, resmen kötü bir iş..
bir-iki haftada yayından kaldırılır kesin...
Çanakkale'ye kurban olsunlar...
canım bu millet böyle şeylere tepkisiz kalıyor maalesef.. haklısın bende katılıyorum sana egeli olmama rağmen.. bende james bond filminin Türkiyedeki çekimleri ve filmde ülkemizin ne kadar kötü tanıtıldığı konusunda bir başlık açmış ve tepki gösterelim demiştim ama bir Allahın kulu katılmadı.. biz böyleyiz işte canım, ''amaaaaannnn boşver'' mantığı
Ya ben de tüm karadenizlilere laz denmesine kızardım eskiden.Lazca farklı bir dil aslında.
Cideyrum celeyrum şive..Neyse şimdi laz edklerinde gurur duyarım diyorum.
Bir tane filmde de adam gibi karadeniz şivesi yapanı görmedim.Bir kaç iyi tiyatrocuyu saymazsak tabii.
Aman ne var karadenizi tanıtıyor hiç değilse diyip geçiyorum.
Bak aklıma geldi doktorlar dizisinde de hemşireler ayaklanmıştı di mi..Böyle bakarsak hiç bir memleket veya iş
koluyla ilgili film çekilemez di mi..
esimle 2 haftadir diziiyi hayretler icerisinde izliyoruz biz canakkaleliyiz ve canakkalede geliboluda ne bu tarz bir sive vardir ne konusma tarzi anlayamadik hicbisey nasil tepki vermiyor kimseler derkenn bugun bu yaziyi okuyunca inann cok mutlu oldum hatta esimi cagirip okuttum
biz londradayiz ama canakkalede olsaydim daha etkili yepkiler vermek yada tepki verenlere destek olmak isterdim .
ayrica GELIBOLU hakkinda onemli bi bilgiyi paylasmak isterim
sehitler diyari olmasi yanisira gelibolu sinirlari icerisinde 99 adet yatir bulunmakta ve eger bu sayi 100 olsa imis burasi hac mekani kadar kutsal hale gelicegi soylenmektedir
kaldi kiiii yatan binlerce sehirtlerimizi dusunursekkkkk bu sayinin 99 dannn nerelere ciktiginida dusunelimm
umarim sesler duyurulur ve dizi ya duzgun bir sekil alir yada bitirilir hatta ozur dilenerek bitirilir............
tekrar sayfayi acan arkadasa cani gonuldenn tesekkurler....
rica ederm canım.. Gelibolu hakkında bu bilgiyi vermenede sevındım =)
bu konuda Gelibolu halkı zaten tepkiliymiş haberlerden okudugum kadarıyla.. ama işte çözüm ne olablir bunu bilmek gerek aslında.. ne yapılablır blemıorm :/
canım bu millet böyle şeylere tepkisiz kalıyor maalesef.. haklısın bende katılıyorum sana egeli olmama rağmen.. bende james bond filminin Türkiyedeki çekimleri ve filmde ülkemizin ne kadar kötü tanıtıldığı konusunda bir başlık açmış ve tepki gösterelim demiştim ama bir Allahın kulu katılmadı.. biz böyleyiz işte canım, ''amaaaaannnn boşver'' mantığı
arkadaslar bu sive ile konusan hicbir ilcemiz yoktur ... bu kesan - edirne taraflari belkiiiiiii ama trakya ile alakasi yokki canakkalenin .
yok artık ya
kurtlar vadisi'nde çakır karekteri ölünce adına cenaze namazları kıldırmışlardı da şaşırmıştım.
bizim ülkemiz dizinin bir kurgu olduğunu hala anlayamadı.
dizi hanımefendi adı üstünde dizi.
Canım o film çekilirken esnaf ne kadar para kazandı biliyor musun?
Bazen de tepki gösterirken iyi yönlerini de görmezden gelmemeliyiz..
Ayrıca afişlerini gördüm bond filminin arkada kocaman istanbul..Ülkemizi para vermeden
üstüne para alarak nasıl böyle tanıtabilirdik ki
Geceyarısı ekspresi gibi ülkemizi suçlayıcı şeyler olursa ses çıkarabiliriz belki ama
dünyada her çekilen filmde bu tür eleştiriler olur.Biz milletçe fazla alınganız sadece..
yok artık ya
kurtlar vadisi'nde çakır karekteri ölünce adına cenaze namazları kıldırmışlardı da şaşırmıştım.
bizim ülkemiz dizinin bir kurgu olduğunu hala anlayamadı.
dizi hanımefendi adı üstünde dizi.
katılmıyorum canım.. haberlerde gördük esnafın halini, kan ağlıyodu hepsi.. işimizi yapamıyoruz ekmek paramızdan oluyoruz diye..
Türkiyenin resmi olsa ne olacak afişte, filmde nasıl gösterildiği önemli, geri kalmış ülkeler gibi gösteriliyor filmlerde nedense Türkiye.. olmayan şekliyle.. neden boğazda çekilmedi o muhteşem manzara gösterilmedide, balat ın camdan cama çamaşır asılmış dar köhne sokaklarında eski yıkık dökük yerlerde çekildi.. neden alışveriş merkezleri tercih edilmedide (ki avrupanın en büyük 2. alışveriş merkezi bizde) eminönünün göbeğine pazar kuruldu acaba? bumu parasız reklam? istemez kalsın..
katılmıyorum canım.. haberlerde gördük esnafın halini, kan ağlıyodu hepsi.. işimizi yapamıyoruz ekmek paramızdan oluyoruz diye..
Türkiyenin resmi olsa ne olacak afişte, filmde nasıl gösterildiği önemli, geri kalmış ülkeler gibi gösteriliyor filmlerde nedense Türkiye.. olmayan şekliyle.. neden boğazda çekilmedi o muhteşem manzara gösterilmedide, balat ın camdan cama çamaşır asılmış dar köhne sokaklarında eski yıkık dökük yerlerde çekildi.. neden alışveriş merkezleri tercih edilmedide (ki avrupanın en büyük 2. alışveriş merkezi bizde) eminönünün göbeğine pazar kuruldu acaba? bumu parasız reklam? istemez kalsın..
Alışveriş merkezi her ülkede aşağı yukarı aynıdır.Belirgin bir özelliği yok.Zaten gelen turistler (Araplar hariç) alışveriş merkezlerine gitmiyor.
Kapalıçarşı,en eski alışveriş merkezlerinden biridir.Tarihi ve karakteristik bir bölgedir.
Boğaz manzarası ise,daha önce bir Bond filminde,tekne takibi sahnesinde kullanıldı.
Canım kuruyemişçi bir akrabam var orda..
şundan emin ol bir ayda kazanamayacağı parayı bir haftada kazandı..
Ayrıca boğaz köprüsünde tadilat var kafayı yedi millet trafikten.
Film için kapatılsa halimiz nice olurdu.
Neyse konu bond filmi değil,bu kadar alınganlığa gerek yok.Bir kez gördüm o diziyi
evet başarısız bence de ama o kadar da celallenecek bir şey yok bence..
Zaten reytinglerden alacak cevabını.Bu şekilde ben de onu beğenmedim,ben de bunu dersek ve buna
prim verirsek bir gün sadece tek tip şeylerle yaşamaya mecbur kalırız benim da benim fikrim