Özellikle Çanakkalel'liler yardım edin...

Purposeless

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
1.819
1.242
33
Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde çekimlerine haziran ayında başlanan ve yayınlanan ‘Düşman Kardeşler’ dizisine vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

Bir TV kanalı için çekilen dizide oyuncuların Gelibolu'da kimsenin kullanmadığı bir dili kullanmaları ve Gelibolu'nun hırsız yatağı gibi gösterilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Çekimler sırasında teknik ekibe ve oyunculara sitem eden vatandaşların ardından bir tepki de Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Gelibolu Şube Başkanı Canan Bıyıklı’dan geldi. Oya Aydoğan, Tarık Pabuçcuoğlu, manken Hande Subaşı, Murat Eken, Metin Keçeci gibi oyuncuların yer aldığı dizi ile ilgili bir açıklama yapan Bıyıklı, “İlçemizde ‘Düşman kardeşler’ adı altında çekilen ve özel bir kanalda yayınlanan dizide kullanılan tabirler şehitler diyarı Çanakkale'mize ve onun güzide ilçesi Gelibolu’muza yakışmamaktadır. Dizide Çanakkale’nin hırsızlık yatağı gösterilmesi, ilçemizde hiç kullanılmayan konuşma tarzının sürekli kullanılıyormuş gibi aktarılması, kullanılan dilin amiyane tabirle çok argo olması, aile mefhumu ayaklar altına alınarak, bizlerin tabiri caizse zampara, üç kağıtçı, düzenbaz gibi gösterilmesini şiddetle kınıyoruz. Dizinin Gelibolu’muzda çekileceğini öğrenen halkımız o zaman ne kadar çok sevindiyse, şimdi bu görülen manzara karşısında hayretler içersinde kalarak, yapılan bu aşağılayıcı tavra tepki göstermektedir. Bu dizinin çekimine hala destek veren belediye başkanımızın gerçekleri görmesini, halka ses vermesini istiyoruz. Tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ve halkımızın tepkilerini ortaya koymasını beklemekteyiz” dedi.

çevremdekı hemen hemen herkes bu diziye lanet yağdırmakta.. bi şekilde şikayet etmeliyiz. tepkimizi ortaya koymalıyız ama nasıl :/

Yaaa nedir bu Trakyalıların alınganlığı. Daha öncede Tuğba Büyüküstünün çingene rolunde oynadığı diziye de demişlerdi. Yok dalga geçiliyor, yok bütün Trakyalılar çingene gbi gösterilmeye çalışılıyor falan...

Yıllarca laz fıkraları olur, kafası öğleden sonra çalışmaz denilir ne bileyim doğu şivesi konuşulur, İlyas Salmanın saftirik tiplemeleri sayesinde doğulularla dalga geçilir bir tane Laz ve Kürt çıkp isyan etti mi.. Gülüp geçiyorlar yani. Trakyalılar seçilmiş millet. Hepsi çok asrii. Avrupai. Haaa yaşamasam bilmecem beyaa...

Son düzenleme:
Ama şive konusunda aklsınız. Trakyada bile insanlar üle konuşmüyü beyaa. A ben Çanakkaleye iç gitmedim ama Ata demirerden bilirim. En güzeli Ata Demirerin ki. Eyva eyva filminde çok süper konuşmuş beya :))

Hırsızlar İstanbul'daydı zaten.Çanakkale'ye sonradan gittiler.
Oldum olası İstanbul'a gelen kötü yola düşer filmlerde.İstanbul'da yaşayanlar hiç isyan etmiyor.

Ben bu diziyi seyrediyorum.Hiç aşağılama görmedim.Çok fazla beyaa diyorlar bir de haydee diyorlar o kadar.
Aynı zamanda "sudan bıkmış balıklar" ı takip ediyorum.Onun ilk bölümleri Kaş'ta başladı.
Kaşlılardan bir atraksiyon bekliyorum bu durumda :)

keske sadece beyaa ve haydee deseler ama btn konusmalarda şive olatı var. ve burda da hiç bir şekilde öyle konusulmuyor...

bunu alınganlık olrk nıtelendırmeyelım de, halkın haklarını savunması dıyelım..

hmm konuyu açınca bıraz ızledım nette çok saçma
bızde körfezde oturuyoruz çanakkaleye çok gıttım geldım
hıç böylesını görmedım :44:

hmm konuyu açınca bıraz ızledım nette çok saçma
bızde körfezde oturuyoruz çanakkaleye çok gıttım geldım
hıç böylesını görmedım :44:

cidden sacma bi dizi işte canım.. kesınlıkle bu sekılde bu şiveyle konusulmuyor..özellıkle Çanakkale gibi tarihi değeri olan bir ilimizin bu sekılde gösterılmesı cok üzücü cidden..

biz karadenizliler toplu intihar edelim o zaman..ne diziler,filimler yapıldı hakkımızda gülüp geçtik.

cidden sacma bi dizi işte canım.. kesınlıkle bu sekılde bu şiveyle konusulmuyor..özellıkle Çanakkale gibi tarihi değeri olan bir ilimizin bu sekılde gösterılmesı cok üzücü cidden..

Saçma olabilir,bu bir komedi dizisi neticede...
Kimsenin,demek Çanakkaleliler böyle insanlarmış dediğini sanmıyorum.

Çanakkale'de komedi dizisi çekilemez mi ?
Sadece kahramanlık dizileri mi çekilmeli mesela ?
Veya belgeseller...

Bu kadar alıngan olmaya gerek yok bence.

biraz önce görüp izledim, resmen kötü bir iş..
bir-iki haftada yayından kaldırılır kesin...
Çanakkale'ye kurban olsunlar...

biz karadenizliler toplu intihar edelim o zaman..ne diziler,filimler yapıldı hakkımızda gülüp geçtik.

ayakta alkışlıyorum canım.
Gerçekten biz karadenizlilerin hakkındaki fıkralar,filmlerin hepsi bizi mi yansıtıyor sanıyorsunuz.
Alakası yok ama işte kendimizle dalga geçebiliyoruz diye saat 12 den sonra zekanız düşüyor sözüne bile gülüp
geçiyoruz.Takılmayın hakaret filan yoksa.Olabilir ratingler zaten verir o filmin hakkını

aynen

diziyi seyretmiyorum ama genelleme yapmak çok yanlış

bi sürü dizi var ona bakılırsa bu yönde bakınca hepsinde bi şikayet bulabilirsin

Akasya Durağı da İstanbul'da çekiliyor. Bizim de ayaklanmamız lazım o zaman.
Eğer hakaret seviyesinde bir şey yoksa bu kadar abartmaya gerek yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…