- 15 Mayıs 2012
- 1.819
- 1.242
- 33
-
- Konu Sahibi Purposeless
Biz de Trabzonlu'yuz. Artık yeni nesilde laz şivesiyle konuşanımız kalmadı . Yıllarca fıkralarda bizi salak tiplemeleriyle gösterdiler. Ya da nerde saçma bir şey yapılmışsa ilk verilen tepki '' kesin laz işidir '' bu dendi. Oysa karadenizde ne yaratıcı, mucit insanlar var. O zaman bu yapılan fıkralar, şakalar lazlara küfür etmek gibi bir şey. Ee biz napcaz şimdi? Hiçbir şey çünkü yapılanların gerçeği yansıtmadıgını biliyoruz. O da bir dizi biz de bunun bilincindeyiz. Gerek yok böyle atarlanmalara ...
He olur da biri çıkar sesinizi duyarsa, karadenizlilere de el atsın. Çanakkaleliler'inki cansa bizimki de can
Ayrıca İstanbul'da nice diziler çekiliyor. Fuhuşu, organ mafyası, hırsızı, satanisti vs. Ne yani İstanbul lanet bir şehir mi şimdi ?
.
rahatsız oldgm bi konuyu dıle getrdım. ki sadece ben rahatsız olmadım yani... şu durumdan rahatsız oluyorm nası bi çözüm bulablrm nereye şıkayet edeblrm dıye yardım istedm , atarlanmak dedınızolaya bak lafa bak hyr sankı kalktım gttım gelıboluyada çekim sırasında daldım oraya "dayııııııııı noluyooooooooooo ne ayaksınız" falan dedım atarlandım KOMİK.
atarlanmak '' sinirlenmek'' anlamına gelir, ben o manada kullandım. Takıla takıla bir kelimeye mi takıldınız? Bari önce bir sorsaydınız ne anlamda kullandınız diye. Ben yıllardan beri onu sinirlenmek manasında bildim öyle kullandım. öyle gülücük atıp, komik demekle komik olunmuyor ama çok güzel saygısızlık olmuş.Başka takıldıgınız kelime olursa özel mesaj atabilirsiniz, onun dışında burayı anlamsız boş bir tartışma alanına çevirmicem. Iyi günler
ya arkadaslar burda tartisilacak bisey yok
canakkaleli biri bu diziyi izlediginde hayrete dusuyo CUNKU canakkalede boyle bir siveeee yokkkkkkkkkkkkk
bu sive trakya sivesi canakkalede trakyada deil
karadenizi il il inceleyelim illaki karadeniz sivesini konusan iller ilceleri illeri vardir deilmiiiiiiiii ama canakkalede bu sekilde konusan yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
evet bu dizi trakyada cekilseydi
edirne kesan tekirdag hayrabolu malkara muratli cerkezkoy luleburgaz uzunkopru kirklareli vssssssssss evet bu sive trakya sivesi bu illerden ilcelerden birinde olsa idi evet biraz abartmislar ama sonucta komedi dizisi yaz dizisiiiii denirdi
konuyu acan arkadasin anlatmak istedigi bu
bizim ilimizde ilcelerimizde bu sekilde bir konusma yokkkkkkkkkkkk hele hele geliboludaa hicccccc yokturr durum bu
hadi iyi uykularrrrrr
ama lutfen her konuda deilllllllllll
Bu "bir trakya entrıkası" değil....
çanakkale zaten trakyada değil... Marmara bölgesınde !
ata demırer in eyvah eyvah fılmındekı gbı de konusulmuyor çanakkale de...........
dalga mı gecıosunuz anlayamadım ama Çanakkale ye gelmenızı tavsıye ederm.. Her TÜRK ün gelmesını tavsıye ederm..
Bu "bir trakya entrıkası" değil....
çanakkale zaten trakyada değil... Marmara bölgesınde !
ohooo bakın yerden yere vurduğunuz dizi gelibolu'nun trakya'da olduğunu biliyor.
ya siz?
güzelim iide GELİBOLU tekırdagın veya baska bır yerın ilçesi degıl.. ÇANAKKALENIN İLÇESİ.... ÇANAKKALEDE MARMARA BÖLGESINDE YER ALIR. TRAKYADA SAYILIR DA NE DEMEK YAAA... oldu biraz ondan bıraz bundan..
siz hiç vanda karsta cekılen laz filmi gördunuzmu??? doguda doguluların şivesi konusulur. ve o yörede o fılm cekılecekse de dogu şivesi konusulur.. ki birçok örnegıde var günümüzde. karadenızde her hangı bır yerde fılm cekıleceksede o yörenın şivesıne göre uyarlanır.. sümelanın şifresını kalkıpta o topraklarda dogu şivesı konusarak yapmadılar ya....
anlatmak ıstedgm sey bu.. madem trakya entrıkası ozmn marmara bölgesınde bulunan ÇANAKKALE nin alakası ne ???
trakyanın göbegınde çeksinler diziyi. azcık sankı trakyaya yakın burası deyıp hooooppp trakya şivesını sergılemek de neyın nesı??..