E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
-
çamaşırları sepetlere renlerine göre ayrı koyarım ben yemekde aramam ne olsa yerim:)
canım bu tozsavar sprey gibi bişey galiba nasıl faydası varmı? markette görmüştümde almadım ama. .Haftalık yemek listesi oluşturur,bütün malzemeleri hazır ederim.
Sabah kahvaltı hazırlanırken,sulu yemekse hemen düdüklüye.Gelince pilav ,makarna salata işlem tamam.
Kolay dolap böreği tarifim var,evde olduğum zaman yapıp pişirir dipfrize atarım ,aniden gelen misafir gelse çay demlenirken fırında ısıtırım.Çoğunlukla mozaik pasta vardır,hemen krem şanti veya çikolata sos dökerim değişiklik olsun diye...
Gece yatarken muhakkak tuvalet ve lavabomu ovar ,öyle yatarım.
Yeni çıkan temizlik mobum elim ayağım oldu.Yer kovamda suyum hazır,akşam yemekten sonra görünen yerleri beş dakikada silerim.
Tozsavar ile iki günde bir toz alırım.
Çamaşırı seleye koymam hemen ütü masasını açıp,ütüler yerleştiririm.Seleye girdimi ha şimdi yaparım derken kalır gider,elimi attığımda da hazır bulayım.
Şimdilik aklıma gelen bunlar,ama en önemlisi elinize aldığınızı hemen yerine koyar,o anki işi ertelemezseniz, yine rahatlığı siz yaşarsınız.
canım bu tozsavar sprey gibi bişey galiba nasıl faydası varmı? markette görmüştümde almadım ama. .
Genelde dipfriz de hazir da seyler bulundururum yaprak sarmasi, manti, pogaca, kurabiye vs.
Aniden biri cikageldiginde yada isten yorgun argin geldigimde alternatif oluyor..
Ev islerine gelince camasir birikince yikatirim kurur kurumaz toplarim, katlar yerlerine yerlestiririm ama
utu icin genelde bekletirim, kafama gore evi haftada 2-3 kez cektiririm, yerleri silerim, hafta sonunda
buyuk temizligi kesin yaparim..
Buzdolabinin ve mutfak dolaplarinin icini genelde temiz tutmaya gayret ederim..
Haftalık yemek listesi oluşturur,bütün malzemeleri hazır ederim.
Sabah kahvaltı hazırlanırken,sulu yemekse hemen düdüklüye.Gelince pilav ,makarna salata işlem tamam.
Kolay dolap böreği tarifim var,evde olduğum zaman yapıp pişirir dipfrize atarım ,aniden gelen misafir gelse çay demlenirken fırında ısıtırım.Çoğunlukla mozaik pasta vardır,hemen krem şanti veya çikolata sos dökerim değişiklik olsun diye...
Gece yatarken muhakkak tuvalet ve lavabomu ovar ,öyle yatarım.
Yeni çıkan temizlik mobum elim ayağım oldu.Yer kovamda suyum hazır,akşam yemekten sonra görünen yerleri beş dakikada silerim.Tozsavar ile iki günde bir toz alırım.Çamaşırı seleye koymam hemen ütü masasını açıp,ütüler yerleştiririm.Seleye girdimi ha şimdi yaparım derken kalır gider,elimi attığımda da hazır bulayım.
Şimdilik aklıma gelen bunlar,ama en önemlisi elinize aldığınızı hemen yerine koyar,o anki işi ertelemezseniz, yine rahatlığı siz yaşarsınız.
renkli çamaşırlar daha çok çıkıyor o yüzden onları makinenin içine atıyorum....beyazlarıda sepete...
en güzeli dolabın başında giyinmek çıkardığımızı anında katlayıp yerine koymak...artık çocuğu öyle yapıyorum çıkarıp hemen katlayıp dolabına koyuyorum. kendimde çarşıya bile gidecek olsam eşofmanımı katlayıp çekmeceye koyuyorum.
üç beş parça bulaşık oldu mu çok biriktirmeden makineye yerleştiriyorum..
her gün bir yeri mutlaka temizleyip düzeltiyroum bir iki çekmece mesela.
dondurucu varsa hazır kurabiye vs yapılıp atılabiir sonra mikrodalga da çözülür. pratik bikaç tarif edinilir. mesela peksimetli bir tatlı var şerbeti peksimetlerin üzerine kepçeyle döküp, üzerine dr otker cremole (soğuk sütle üç dk hazırlanıyor) ondan yayılıyor. çok kısa sürede oluyor. ya da eve hazır keklerden alıp koyulabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?