• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özellikle çalışan hanımlar,evle ilgili pratik yaptığınız işler....

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Arkadaşlar ;
Evle ilgili pratik yaptıgınız işimizi kolaylaştıracak , pratik , hızlıca yaptıgınız işler püf noktaları nelerdir..
Özellikle çalışan ve tecrübeli hanımlar bilgilerimizi paylaşalım
Benim gibi tatlicadiarzu iş bilmeyen yada yeni evlenicek arkadaşlara yardımcı olalım...

Örnegin ben evde boşken özellikle pasar günleri sigara böregi sarar busdolabında saklarım..
Banyo ya girdigimde mutlaka çamaşır suyu ile temizlerim...
Bunun dışında salonu her daim toplu tutarım..
Sabah giyeceklerimi akşamdan hasırlayamam ama kafamda gece düşünürüm..takılarıma kadar kafamda hasır ederim..
Makarna sosis gibi kolay yapılabilecek yemekler her daim bulundurmaya çalışırım

Şöyle söyliyim bulduğum ve uyguladığım en pratik fikir
Ev işlerini eşimle paylaşmaknaniknanik

Evet Paris
Saolsun benim ki de yardım eder içten hemde..
Teşekkür ettigimde de evde dursan hayatta yapmam der...

bizimki biraz yapıyo ardından da yoruldum diyerek yayılıyo :mymeka:

pratik olarak evde hazır kek bisküvi ve susamlı çubuk bulundurun derim..misafir geleceği zaman hemen ortalık toparlarsınız ikram da hazırlarla olur :icecream:

toz al diye bir temizlik malzemesi var hani köpek kuyruğuna benzeyen mutlaka evde olsun acil temizlikte birebir vallaa.s.

çamaşırları sepetlere renlerine göre ayrı koyarım ben yemekde aramam ne olsa yerim:)

çamaşırları sepetlere renlerine göre ayrı koyarım ben yemekde aramam ne olsa yerim:)

Aplacım
çok saol bu önerileri dikkate alacagım
Banyoma 1 sepeti zor sıgdırıyorum ama ilerde büyük ev allah isin verirse 2 sepet koyarım...
Bende ne bulsam yerim ama pat die misafir zili çalsa ??

renkli çamaşırlar daha çok çıkıyor o yüzden onları makinenin içine atıyorum....beyazlarıda sepete...

en güzeli dolabın başında giyinmek çıkardığımızı anında katlayıp yerine koymak...artık çocuğu öyle yapıyorum çıkarıp hemen katlayıp dolabına koyuyorum. kendimde çarşıya bile gidecek olsam eşofmanımı katlayıp çekmeceye koyuyorum.

üç beş parça bulaşık oldu mu çok biriktirmeden makineye yerleştiriyorum..
her gün bir yeri mutlaka temizleyip düzeltiyroum bir iki çekmece mesela.

dondurucu varsa hazır kurabiye vs yapılıp atılabiir sonra mikrodalga da çözülür. pratik bikaç tarif edinilir. mesela peksimetli bir tatlı var şerbeti peksimetlerin üzerine kepçeyle döküp, üzerine dr otker cremole (soğuk sütle üç dk hazırlanıyor) ondan yayılıyor. çok kısa sürede oluyor. ya da eve hazır keklerden alıp koyulabilir.

Haftalık yemek listesi oluşturur,bütün malzemeleri hazır ederim.
Sabah kahvaltı hazırlanırken,sulu yemekse hemen düdüklüye.Gelince pilav ,makarna salata işlem tamam.
Kolay dolap böreği tarifim var,evde olduğum zaman yapıp pişirir dipfrize atarım ,aniden gelen misafir gelse çay demlenirken fırında ısıtırım.Çoğunlukla mozaik pasta vardır,hemen krem şanti veya çikolata sos dökerim değişiklik olsun diye...
Gece yatarken muhakkak tuvalet ve lavabomu ovar ,öyle yatarım.
Yeni çıkan temizlik mobum elim ayağım oldu.Yer kovamda suyum hazır,akşam yemekten sonra görünen yerleri beş dakikada silerim.
Tozsavar ile iki günde bir toz alırım.
Çamaşırı seleye koymam hemen ütü masasını açıp,ütüler yerleştiririm.Seleye girdimi ha şimdi yaparım derken kalır gider,elimi attığımda da hazır bulayım.
Şimdilik aklıma gelen bunlar,ama en önemlisi elinize aldığınızı hemen yerine koyar,o anki işi ertelemezseniz, yine rahatlığı siz yaşarsınız.

camları silmek için bi bezim var mikrofiber siliyorum tertemiz oluyor ne camsil ne kurulamak hiç bişey yok. o bezden edinilebilir. zor yemeklerde bazen içini bir gün önceden hazırlıyorum sarma, mantı gibi.

Sabah kahvaltı hazırlanırken,sulu yemekse hemen düdüklüye.Gelince pilav ,makarna salata işlem tamam.
Kolay dolap böreği tarifim var,evde olduğum zaman yapıp pişirir dipfrize atarım ,aniden gelen misafir gelse çay demlenirken fırında ısıtırım.Çoğunlukla mozaik pasta vardır,hemen krem şanti veya çikolata sos dökerim değişiklik olsun diye...
Yeni çıkan temizlik mobum elim ayağım oldu.Yer kovamda suyum hazır,akşam yemekten sonra görünen yerleri beş dakikada silerim.
Tozsavar ile iki günde bir toz alırım.
Çamaşırı seleye koymam hemen ütü masasını açıp,ütüler yerleştiririm.Seleye girdimi ha şimdi yaparım derken kalır gider,elimi attığımda da hazır bulayım.
Şimdilik aklıma gelen bunlar,ama en önemlisi elinize aldığınızı hemen yerine koyar,o anki işi ertelemezseniz, yine rahatlığı siz yaşarsınız.
canım bu tozsavar sprey gibi bişey galiba nasıl faydası varmı? markette görmüştümde almadım ama. .

Genelde dipfriz de hazir da seyler bulundururum yaprak sarmasi, manti, pogaca, kurabiye vs.
Aniden biri cikageldiginde yada isten yorgun argin geldigimde alternatif oluyor..
Ev islerine gelince camasir birikince yikatirim kurur kurumaz toplarim, katlar yerlerine yerlestiririm ama
utu icin genelde bekletirim, kafama gore evi haftada 2-3 kez cektiririm, yerleri silerim, hafta sonunda
buyuk temizligi kesin yaparim..
Buzdolabinin ve mutfak dolaplarinin icini genelde temiz tutmaya gayret ederim..

Genelde dipfriz de hazir da seyler bulundururum yaprak sarmasi, manti, pogaca, kurabiye vs.
Aniden biri cikageldiginde yada isten yorgun argin geldigimde alternatif oluyor..
Ev islerine gelince camasir birikince yikatirim kurur kurumaz toplarim, katlar yerlerine yerlestiririm ama
utu icin genelde bekletirim, kafama gore evi haftada 2-3 kez cektiririm, yerleri silerim, hafta sonunda
buyuk temizligi kesin yaparim..
Buzdolabinin ve mutfak dolaplarinin icini genelde temiz tutmaya gayret ederim..

Aynen canım bende temiz tutmaya çalışıyorum..
Her hafta sonuda aynı işleri yapmak sıksada
temizlik imandan gelir diyerek tembellikten kurtuluyorum

Yeni çıkan temizlik mobum elim ayağım oldu.Yer kovamda suyum hazır,akşam yemekten sonra görünen yerleri beş dakikada silerim.Tozsavar ile iki günde bir toz alırım.Çamaşırı seleye koymam hemen ütü masasını açıp,ütüler yerleştiririm.Seleye girdimi ha şimdi yaparım derken kalır gider,elimi attığımda da hazır bulayım.

18 aylık evli birisi olarak yeni yeni aldıgımı yerine koymaya ( bekarken hiç ev işi yapmasdım annecim saolsun) ertelememeye bulaşıkları hemen yemekten sonra yıkamaya başladım...işten geldikten sonra etrafın düzensiz olması ve sana dogru aç bakan 2 gözden se zamanında vaktinde iş yapmak daha güsel...Önerilerin için teşekkürler...

renkli çamaşırlar daha çok çıkıyor o yüzden onları makinenin içine atıyorum....beyazlarıda sepete...

en güzeli dolabın başında giyinmek çıkardığımızı anında katlayıp yerine koymak...artık çocuğu öyle yapıyorum çıkarıp hemen katlayıp dolabına koyuyorum. kendimde çarşıya bile gidecek olsam eşofmanımı katlayıp çekmeceye koyuyorum.

üç beş parça bulaşık oldu mu çok biriktirmeden makineye yerleştiriyorum..
her gün bir yeri mutlaka temizleyip düzeltiyroum bir iki çekmece mesela.

dondurucu varsa hazır kurabiye vs yapılıp atılabiir sonra mikrodalga da çözülür. pratik bikaç tarif edinilir. mesela peksimetli bir tatlı var şerbeti peksimetlerin üzerine kepçeyle döküp, üzerine dr otker cremole (soğuk sütle üç dk hazırlanıyor) ondan yayılıyor. çok kısa sürede oluyor. ya da eve hazır keklerden alıp koyulabilir.

CANIM ARKADAŞIM
Hayatı kolaylaştırmanın sende yollarını bulmuşsun..
Dolabın başında giyinmek ii fikir gerçekten.
Kirli konusunda makine içinde çamaşır bekletmeyi sevmiyorum,
agırlık çekmesin tatlicadiarzu onunda canı var die düşünüyorum
Çamaşır makineme:utangac: evde biriymiş gibi bakıomda yük taşımasını istemiyorum..
Hafta sonu kirlilerle as kurut sevmiyorum hafta içi yıkayıp hafta sonu da katlıyorum ve hemencecik ütülemeye çalışıyorum yoksaaaa 2 3 gun öle kalıyor

makine konusunda yazdıklarını okudken güldüm inanki canikom kuru çamaşır yük çekmez fazla. bak beyazlarıda atınca deterjanı alıp yıkadıktan sonra suda ısınınca kapatıyorum makineyi öyle bir süre bekliyor. sonra açıp yıkatınca kar gibi oluyor deterjanda önemli tabi ariel omo. yada ön yıkamaya domestos koymak gerekiyor...

detarjan konusunda ise tavsiyem lavabolar ve mutfak mermerit tezgah benim domestosla fırçalayıp bir süre bekletince pırıl pırıl oluyor wc de de aynen. akıp gitmiyor hem..

muslukları da cif power sprey var mavi ondan bir iki sıkınca parlıyor resmen...

aklıma geldikçe yazarım..Şeniz

kızlar bende yazdan buzlukta beklenebilecek herşeyi poşetler kısın her sıkıstıgımda pişiririm düüdklü tencere kullanıyorum hem temizlik hem yemek yapacaksam yemeği koyar ben işimi yaprken o yemek pişer her işimi gece yaparım cam silmek hariç esela eşimde alıstı artık prş akşamları evi temizliıyrum 8 gibi yemeğe oturuyoruz böylece haftasonları dinlenebiliyorum ütüyü sevdiğim bir tv programını izlerken yaparım yemeğimi pazar gunu 2-3 cesit yaprım böylece beni hafta ortasına kadar götürür eşimde bende ıspanağı çok severiz ama sıkısık oldugum dönemde ayıklanmıs ıspanak alırım böylece kolayca yıkarım sabah bazen even çıkmadan evi toplarım bazen çamasır cok sa haftasonunu işle geçirmemek için prş akşamı yatarken kurarım mak. sabah asarım çamasırları
buzlukta mutlaka kurabiye vs bulundururum salata yapmak yıkamak zaman aldıgı için kısın genekde ıceberg denşlen göbek salatadan alırım hemen yıkanıyor çünkü

Son düzenleme:
bizim dondurucuda pizza mutlaka olur. her hafta mutlaka bir yaş pasta yaparım oda dolapta kek fanusunda bulunur mutlaka. hergün bir dolak temizlerim. her banyo yapışımda banyoyu temizlerim böylece banyo asla iğrenç hale gelmez. bulaşıkları makinede biriktirerek yıkarım. gece yatmadan önce makineleri boşaltırım. çamaşırları asılı oldukları yerden alıp ütüleyip kaldırırım. eve gide gitmez kıyafetlerimi çıkarıp yıkanmıycaksa bile ütüleyip kaldırırım. dolaptaki sebzeleri sırayla pişiririm asla hiçbiri çürümez. yeşil fasulye filan yapıcaksam bugün ayıklayıp yarın pişiriyom anca yetişiyo napıyım.

Back