• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel üniversiteler hakkında yardımcı olur musunuz?

BalePabucu

Devenin Bale Pabucu
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2011
648
8
46
İstanbul
Kızlar ablamın kızı bu yıl üniversiteye başlayacak nasipse.

Bu ikinci yılıydı herkes derece bekliyordu ama o kadar çok aksilik yaşadı ki sınav sonucu beklediği gibi gelemedi maalesef...

Bir yıl daha kaybetmemek için özel üniversite yazmayı düşünüyor tabii burssuz olacak şekilde.

Eğer ilk yılını başarılı bir şekilde bitirirse burslu olabilme şansı var mı acaba?

Benim ablamda özelde,arkadaşı 2.sene devlet üniversitesine geçti
İmkanlar mümkün
Ayrıca Aydın üni. yanılmıyosam ilk 3 tercihe yazınca fazladan burs veriyo aklınızda bulunsun :34:

Gercekten kendı bolumunde basarı gosterırse burs alabılır..Ve devlet unıversıtesıne gecıste yapabılır.Ama egıtım sevıyesı yuksek ozel unıv. yazsınlar pişman olmayacagını dusunuyorum.

Benim ablamda özelde,arkadaşı 2.sene devlet üniversitesine geçti
İmkanlar mümkün
Ayrıca Aydın üni. yanılmıyosam ilk 3 tercihe yazınca fazladan burs veriyo aklınızda bulunsun :34:

Doğru ya geçiş imkanı da var, ama büyük ihtimalle İstanbul'da olacağından İstanbuldaki devlet üniversitelerine biraz zor geçer. :9:

Aydın Üniversitesini bilmiyordum canım teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. :34:

Doğru ya geçiş imkanı da var, ama büyük ihtimalle İstanbul'da olacağından İstanbuldaki devlet üniversitelerine biraz zor geçer. :9:

Aydın Üniversitesini bilmiyordum canım teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. :34:

Geçiş yaptı dediğim kişi İst. üni. geçiş yaptı
Çok çalışması lazım tabi,olmaz diye bişey yok

Gercekten kendı bolumunde basarı gosterırse burs alabılır..Ve devlet unıversıtesıne gecıste yapabılır.Ama egıtım sevıyesı yuksek ozel unıv. yazsınlar pişman olmayacagını dusunuyorum.

Evet eğitim seviyesi yüksek bir okul tercih etmeyi düşünüyor.

İnşallah pişman olmaz dediğin gibi, burs alınıp alınmadığını merak ediyorduk zaten canım sağolasın. :16:

Kızlar ablamın kızı bu yıl üniversiteye başlayacak nasipse.

Bu ikinci yılıydı herkes derece bekliyordu ama o kadar çok aksilik yaşadı ki sınav sonucu beklediği gibi gelemedi maalesef...

Bir yıl daha kaybetmemek için özel üniversite yazmayı düşünüyor tabii burssuz olacak şekilde.

Eğer ilk yılını başarılı bir şekilde bitirirse burslu olabilme şansı var mı acaba?

ne bölüm okumak ıstıyorsun bılmıyorum ama her özel okuldada egıtım alınmaz diye düşünüyorum yanı sırf unıversıteye gıtmek ıcın gıtmemelısın ve ayrıca adam akıllı özellerde zaten ucuk fıyatlarda durumunuz musaıt degılse burslu yazabılırsın..mesela benım kardesım girne amerıkan unıversıtesınde okuyor ve 100 de 100 burslu öyle birşey yakalarsan git derım hem mavi dıplamalı mezun oluyorsun yanı yurt dısında gecerlı bır dıploma

İnş hakkında hayırlısı olur. özel üniversiteler burs olaylarına daha cok onem verıyorlar ınanınkı ben ıcerısındeyım hıcbır basarıyı karsılıksız bırakmıyorlar.hem tercıh edılmek adına hemde ogrencıyı matove etmek adına.:36:

ne bölüm okumak ıstıyorsun bılmıyorum ama her özel okuldada egıtım alınmaz diye düşünüyorum yanı sırf unıversıteye gıtmek ıcın gıtmemelısın ve ayrıca adam akıllı özellerde zaten ucuk fıyatlarda durumunuz musaıt degılse burslu yazabılırsın..mesela benım kardesım girne amerıkan unıversıtesınde okuyor ve 100 de 100 burslu öyle birşey yakalarsan git derım hem mavi dıplamalı mezun oluyorsun yanı yurt dısında gecerlı bır dıploma

Ben zaten okuyorum bir devlet üniversitesinde, ablamın kızı için yardım istedim çünkü özeller hakkında pek bir bilgimiz yok tercih zamanı da geldi çattı. :34:

Aslında kıbrıstaki özel üniversiteye rahat girer ama ailesi pek yanaşmıyor.

Dizlerinin dibinde olsun istiyorlar. :9:
Bu yüzden İstanbul'u tercih edecek ama İstanbuldaki özel üniversitelerin de puanları hayli yüksek.
Burslular bile olmuyor.

Maddi durumları da müsait ama 4 yıl boyunca okula para ödemek pek istemiyor.:31:

Kıbrısı tercıh etmeyın derım hem bır bayan ıcın cok ucuk bır yer olabılıyor bazen.Ücretleri ıstanbuldakılere gore dusuk olabılır puanlarıda oyle ama ınanın kaç tane arkadasımm tek ders yuzunden senelerdır donem uzattılar ordakı okullar pek basarı agırlıklı deıl zaten hem öğrencı için pahalı bıraz ıstanbuldakılerle aynı hesaba gelıyor.

özel üniversiteler öyle zannedilen gibi parayı verip diplomayı aldığın bir yer değil hocalar genellikle dinozor diye tabi edilen devlet üniversitelerinin emekli hocaları çoğu hoca derse girmek yerine asistanını yollar dersi slayttan anlatyır ve öğrenciyi banka kartı olarak görür.benim abim ankara da özel bi üniversitede hukuk okuyor okul ingilizce ve zorunlu hazırlıgı olan bir okul bir kere ablan tercih yaparken bence hazırlık olan bi okulu tercih etmesin çünkü belli bir dil birikimi yoksa gecmesi cok zor.

ayrıca hocalar ve yönetim yaz okulana kalman veya sene tekrarı yapman için elinden geleni yapıyo yani o toplumdaki ön yargı "parayı bastır oku ,özel üniversitedeki de eğitim mi " gibi şeylere asla inanmasın ve okulu , bölümü ve en önemlisi hocaları çok iyi arastırıp gitsin yoksa parasınada zamanınada yazık olur.

Ben zaten okuyorum bir devlet üniversitesinde, ablamın kızı için yardım istedim çünkü özeller hakkında pek bir bilgimiz yok tercih zamanı da geldi çattı. :34:

Aslında kıbrıstaki özel üniversiteye rahat girer ama ailesi pek yanaşmıyor.

Dizlerinin dibinde olsun istiyorlar. :9:
Bu yüzden İstanbul'u tercih edecek ama İstanbuldaki özel üniversitelerin de puanları hayli yüksek.
Burslular bile olmuyor.

Maddi durumları da müsait ama 4 yıl boyunca okula para ödemek pek istemiyor.:31:

Kültür üniversitesinin puanları çok yüksek diil aslinda

özel üniversiteler öyle zannedilen gibi parayı verip diplomayı aldığın bir yer değil hocalar genellikle dinozor diye tabi edilen devlet üniversitelerinin emekli hocaları çoğu hoca derse girmek yerine asistanını yollar dersi slayttan anlatyır ve öğrenciyi banka kartı olarak görür.benim abim ankara da özel bi üniversitede hukuk okuyor okul ingilizce ve zorunlu hazırlıgı olan bir okul bir kere ablan tercih yaparken bence hazırlık olan bi okulu tercih etmesin çünkü belli bir dil birikimi yoksa gecmesi cok zor.

ayrıca hocalar ve yönetim yaz okulana kalman veya sene tekrarı yapman için elinden geleni yapıyo yani o toplumdaki ön yargı "parayı bastır oku ,özel üniversitedeki de eğitim mi " gibi şeylere asla inanmasın ve okulu , bölümü ve en önemlisi hocaları çok iyi arastırıp gitsin yoksa parasınada zamanınada yazık olur.

dediklerine katılıyorum ingilizce okuyor kızım 3 kez sınava girdi sonunda geçti kolay bir okul olsa hemen geçirirlerdi ingilizceyi ana dili gibi bilmesi şartmış

emin olun eğer ablanızın kızı uzak bir yere giderse özel üniversiteye harcama yapacağı paradan daha fazla harcama yapıcak bende devlet üniversitesinde okuyorum orda barınma beslenme kişisel ihitiyaçlar derken aynı fiyata gelcek tabi ailesine düşkünse ayrı kalmazsa o da onun için psikolojik bir neden olcak ben özel üni. ılımlı bakıyorum arkadaşlarım bazıları özel üni. memnunlar ama gene iyi araştırması gerekiyor

bence yanılıyorsunuz istanbul şehir ünüversitesinde kızım tam burslu okuyor çok güzel egitimi var

Yanılma payım var elbet haklısınız sonsuz saygılar :) yeni üniversiteler kendilerini geliştirme aşamasında yavaş yavaş farklarını ortaya koyacaktır, gerek eğitimi gerekse kalitesi açısından. Ancak mevcut günümüz şartlarında durum bu üç okul etrafında dönmektedir. Bu da yeni okullar arasında rekabeti meydana getirir, rekabetse ilerlemeyi:) saygılar :)

Back