• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özel sektörde bankacılık

olivia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
5.055
5.694
248
Merhabalar,

benim bir kuzenim Istanbul`da özel sektörde bir bankada calisiyor.
Kendisi evli ve bir cocugu var.
Calisitigi bankada gece saat 21-22 lere kadar calisiyor, eve gelmesi derken saat 23`ü buluyor.
Allah askina bu nasil bir adaletdir?
Ve kimsede birsey yapamiyormu?
Bu böyle dogrumu? Anlayamadim gitti. Bir insan nasil 12 saat ve daha fazlasi calistirilir? Neden kimse isci haklarim var diye savunmaz?
Yorumlarinizi cok merak ediyorum, ben bu isin pesini birakmayacagim, gerekirse insan haklarina bas vuracagim, bu adaletsizlige bir son demeli.

Canım sabah açıp da bu konuyu bir bankacı olarak görmek beni şaşırttı.çünkü bazı bankacıların güllük gülistanlık gibi herşeye boyun eğmeleri beni deli ediyor.Senin bu sorunun farkında olman bile çok güzel.
Ben geçen ay gece saat 2 de çıktım işten biliyor musun?Çocuğu olan arkadaşlarımız da var ve onlar için de aynı şey geçerli.
Ama ben şu an çocuğum yok diye çok zıtlaşmıyorum buradakilerle,ama bebeğim olsa kimse kusura bakmasın tepki koyarım erken çıkarım.
Bazen delirecek gibi oluyorum çekilecek şey değil inan :( verdikleri maaşı söylesem dudağın uçuklar belki de..

Ayrıca denetlemeden müfettişler gelip bazılarına genel müdürlükte çalışma saatlerini sormuş durumu bildikleri halde herhangi birşey yapılmıyor hala.Bankacıların grev hakkı yok maalesef.Bir gün iş yavaşlatsak bile kafidir aslında ama kimse cesaret etmiyor sanırım.
Fazla çalışmaya zaten mesai ücreti ödenmiyor bizim bankada.Mahkemeye versek kazanırız ama işinde olacağını bildiğinden kimse yapamıyor.
Eşim de şubede çalışıyor.Bi ara akşam 10 dan önce eve gelemezdi ve yardımcı eleman da alınmıyor kesinlikle.
Birileri musluğun başına oturmuş gözleri kör olmuş bunların

Merhabalar,

benim bir kuzenim Istanbul`da özel sektörde bir bankada calisiyor.
Kendisi evli ve bir cocugu var.
Calisitigi bankada gece saat 21-22 lere kadar calisiyor, eve gelmesi derken saat 23`ü buluyor.
Allah askina bu nasil bir adaletdir?
Ve kimsede birsey yapamiyormu?
Bu böyle dogrumu? Anlayamadim gitti. Bir insan nasil 12 saat ve daha fazlasi calistirilir? Neden kimse isci haklarim var diye savunmaz?
Yorumlarinizi cok merak ediyorum, ben bu isin pesini birakmayacagim, gerekirse insan haklarina bas vuracagim, bu adaletsizlige bir son demeli.

canım sanırım sayım günleri yoğun günlerde oluyor bu kadar geç gelmeler...bi arkadaşım da devlet bankasında ve sayım günleri müfettiş günleri mesai yapıyor bildiğim kadarıyla da hakkını alıyor..umarım kuzenin de hakkını alıyordur...şükretsin ki işi varmış işi olmayanlar ne yapsın en azından cumartesi pazarı olan bi iş...

işsizlik, türkiyedeki özel sektör işverenlerinin çok işine geliyor. bankada çalışmadım hiç. çalışan arkadalarımdan biliyorum. çok geç saatte çıkan da var, servis saati çıkan da...

5-6 farklı şikette farklı poziyonlar çalıştım... hepsinde aynı. işsizlik var nasılsa, açık bir pozisyona alabileceği en kalifiye elamanı almak, sömürüne kadar çalıştırmak. temizlik görevlisi için ilan verdik. önlisans mezunları başvuruyordu. ben işsizliğin bu durumuna üzülürken patronumuz "çaycım bile üniversite mezunu" diye geriniyordu. bir şey olana kadar da, "dışarıda asgari ücrete bu işi yapacak çok" diye göz dağı veren çok patron var...

hakkını arayan işten çıkarılıyor. zaten sözleşme falan olmuyor genelde. sigortası bile 3 ay sonra başlıyor. eğitim seviyen ne olursa olsun yeniden iş bulabileceğinin garantisi yok.

o yüzden zaten herkes devlette işe girmeye çalışıyor ya... ama işte devlet herkese iş verirse sonu ne olur.

aslında bu duruma sadece su soylenır;ya bu deveyı gudersın ya bu dıyardan gıdersın.

Canım sabah açıp da bu konuyu bir bankacı olarak görmek beni şaşırttı.çünkü bazı bankacıların güllük gülistanlık gibi herşeye boyun eğmeleri beni deli ediyor.Senin bu sorunun farkında olman bile çok güzel.
Ben geçen ay gece saat 2 de çıktım işten biliyor musun?Çocuğu olan arkadaşlarımız da var ve onlar için de aynı şey geçerli.
Ama ben şu an çocuğum yok diye çok zıtlaşmıyorum buradakilerle,ama bebeğim olsa kimse kusura bakmasın tepki koyarım erken çıkarım.
Bazen delirecek gibi oluyorum çekilecek şey değil inan :( verdikleri maaşı söylesem dudağın uçuklar belki de..

şok oldum şimdi :53:

ne kadar maaş veriyolar? :53:

Peki bankacilarin sendikalari yokmu?
Muhakkak buna bir c özüm olmali zira insan hayatindan bikar o kadar cok calismak olurmu ya?
Kizcagiz ne cocugunu görebiliyor dogru dürüst, nede esiyle evi oldugunu anlayabiliyor, zira hep calisiyor.
Yok böyle birsey.

İş Bankasında var sendika eşim orda çalışıyo ama orda da sendikanın pek bi meziyetini gördüğümüz yok.
Özel sektörde bankacılık yapılacak iş değil.İş var çalışıyoruz başka bişey değil.

Komşum özel bir bankada çalışıyor.
Oğlu akşam 6'da kreşten geliyor, saat 8'e dek babasını bekliyor bakıcı ile beraber, annesi de 9-10 gibi (gece) gelebiliyor ve bu bir rutin.
Sabahları çocuğun ağlama sesini duyuyorum, anne gitme diye.
Gidince gelemiyor kadın çünkü kolay kolay.
Çocuklu bir kadın için bankacılık pek uygun bir iş değil sanki.

Çocuk olmasa bile çok zor ki çocukla düşünemiyorum.
Eşim terfi alırsa işi bırakmayı istiyorum,ama maddi durum ne gösterir bilmiyorum.
Burda çocuğu olan arkadaşlar bazen çocuklarını bakıcıya yatılı bırakıyo.Ay sonu gece 4 te çıktıkları bile olmuş zamanında...

Hay Allah.. bende bankacıyım özel bir bankada ama çok şükür böyle değil. bekarken ilk sene arşiv çalışması olduğundan 10lara kadar çok durduk ama o kötü günler bitti şimdi en geç 19.30-20.00 de çıkıyoruz hatta pazarlamacılar 18.00-18.30 arası basıp gidiyorlar :=)

Hay Allah.. bende bankacıyım özel bir bankada ama çok şükür böyle değil. bekarken ilk sene arşiv çalışması olduğundan 10lara kadar çok durduk ama o kötü günler bitti şimdi en geç 19.30-20.00 de çıkıyoruz hatta pazarlamacılar 18.00-18.30 arası basıp gidiyorlar :=)

Canım sen şubedesin sanırım.Ben genel müdürlükteyim.
Ay sonları bizim için korku dolu geçiyo.Kaçta çıkacağını bilmiyorsun.Planın olsa bile kalacaksın dendiğinde kalıyosun

Bel fıtığı olmama sebep oldu banka:50:
Maalesef böyle...
Üstüne, bişey söyleyecek olsan "işinizi bitirdiğinizde tabiki çıkabilirsiniz" diyolar bi de ukala ukala..
Dağ kadar iş var tepemde, nasıl çıkayım?
Performans değerlendirmesi diye bişey var bide... eksi olarak yazılır anında :27:
Kurtuldum Allah'tan...

özel sektörede bankacılık malesef böyle çevremden biliyorum,daha doğrusu özel sektördeki her iş türü böyle...
bankanın bu koşullarda daha çok stresi ve yoğunluğu var ,özellikle evli ve çocuklu bayanlar için cidden zor.

özelde bankacılık çok çok zor.evlilik hayatı mahvoluyor,çocuklar perişan, çocuklara bakanlar daha perişan ama mecbur ekmek parası katlanıyor herkes

1 aylık bebeğimiz var, bugun şubenin toplantı gunuydu, eşim gelsin yemek yicektim ama az önce aradı genel müdürlükten gelenler varmış, yemeğe çıktılar:43:

Back