selamlar benim bebeğime kavuşma ve hamileliğim için son 20 günüm kaldı.kafama takılan bir konu oldu.
Ben özel sağlık sigortası kullanıyorum. Anadolu sigortaya ait bazı kapsamları işten çıkarıldığımda kurumsaldan bireysele döndü diye bazı hakları kaybettiğim söylenmişti.Biz kavga dövüş bu hakları aldık ama birazcık limitler küçüldü.şimdi doğumu bu kalan limitlerim ile yapacağım buraya kadar sorun yok.
Ama şunu bilmiyorum, bebek hastaneden çıkana kadar benden yararlanıyor sanırım.
(aracı sigorta firması söyledi)
Doğumda herhangi bir hastalık yada müdahale gerektiren durumlarda sigorta şirketim karşılıyormuş.
peki ya bebek büyürken belirli bir yaşa kadar kapsamı yok mu? ona ekstra dan mı sigorta yaptıracağız?anlamadım açıkçası firmaya sordum bana şu şekilde mail attı.
- Bebek doğduktan sonra bize kimlik fotokopisi, ekipriz raporu, bebeğe yapılan ilk muayene sonuç belgesi ve sağlık soru formu göndermeniz durumunda biz işlemleri başlatmış olacağız. Yalnız buradaki önemli konu bebeğin doğuştan gelen rahatsızlıklarını da kapsam dahiline alabilmemiz için doğumdan sonra 15 gün içinde işlemleri bitirmiş olmamız gerekiyor. Bu şekilde hem ömür boyu yenileme kazanacak hem de doğuştan gelen rahatsızlıklar kapsam dahiline alınacak. Bebek içinde prim hesaplaması sizin poliçe bitiş tarihinize göre hesaplanacaktır.
şimdi ben ne yapmalıyım anlayan yada kullanan var mı?