Özel Okuldan Devlet Okuluna🥺🥺🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O tarz bı sendromda degiler zaten tam tersi çok akililar hayvan severler vicdanlı ve merhametliler bir okadarda kirilganlar ama

Kız hayatı alice harikalar diyarı zannedip büyücek dışarı tek çıkıcak kurtlar vadisi pıhahahah

Peki çözümünüz nedir ? Çocuklarınızı özel okulda devam ettirecek maddi güce sahip değilseniz; gerçekleri kabul edecek ve çocuklarınıza da anlatacaksınız.
Evet bende tam olarak ondan bahsediyorum belki biri çıkar da derdi korkmayın düşündüğünüz gibi olmicak merak etmeyin bir süre sonra aliscacklar vs bunlar beni rahatlatacakti mesela yorumlarınız benim için çok kıymetli kendime geliyorum bende küçük bir kız çocuğu gozule değilde ebeveynin olarak olaya bakış acimi değiştirmeme yardımcı oluyor

Kaç öğrenci artık kolejden devlete geçecek.
Yıllık ücretler 3 katı olmuş bile.
Ara sınıftakilerin çoğunluğu devlete geçecek.
Önceden memur gönderebiliyordu genelde şimdi aylık ödemeler memur maaşı olmuş
Devlete gelenlerin çoğu özelden çıkma olacak zaten

İyi de küçücük çocuğa orası özel okuldu pahalı falan demenize gerek yok ki. Hayır şimdiki okulda bu dersler yok, sen büyüdüğün için artık büyük ablaların okuluna gideceksin demen yeter. Ayrıca çocuğun yatkın olduğu sevdiği şeylere dışardan kurs şeklinde de göndermeye devam edebilirsin. Böyle orası pahalı yok özel çocuğu özel okula göndersen bile kafasına bunları sokmana gerek yok. Benim oğlan 4. Sınıfa geçti geçen biri sordu okulun adını özel mi diye döndü bana baktı koca çocuk o bilmiyor özel okul ne demek diye. Bilmesine de gerek yok zaten.

Çocukta biter her şey kabiliyet varsa her okulda okur ama ajitasyon yapmışsınız

Allah öğretmenlere sabır versin buldumcuk annelerden
Evet zor buldum nasıl bulduğumu bir ben birde Allah biliyor dünyada onlardan baska kimsem yok o yüzden biraz daha her konuda temkinli yaklaşıyorum

Çocuğa sürekli aradim geliyor diyerek yalan söyleyince mi alışacak okula

Çocuğa sürekli aradim geliyor diyerek yalan söyleyince mi alışacak okula
Hayır, hemen annesini arayacak ve veli gelecek çocuk okula alışamayacak. Bu şekilde alışır insallah.
Biz de zamanında çok ağladık sızladık. 1. sınıfa başlama gününüzü hatırlayın. Ne oldu peki? Arkadaşlarımıza alıştık ana babamız aklımıza bile gelmedi.

Evet zor buldum nasıl bulduğumu bir ben birde Allah biliyor dünyada onlardan baska kimsem yok o yüzden biraz daha her konuda temkinli yaklaşıyorum
Sakınan göze çöp batar bir tek anne siz değilsiniz herkes çocuğunu en iyi şartlarda okutmak ister ekmek bulamayıp aç yatan insanların olduğu dünyada ben buraya drama dersi alamıyor diye saçma sapan konu açmaya utanırdım

Size tavsiyem önce kendinizi eğitin zira dışarıya karşı savunmasız bir birey yetiştiriyorsunuz cam kavanozun içinde bir hayat

Kız hayatı alice harikalar diyarı zannedip büyücek dışarı tek çıkıcak kurtlar vadisi pıhahahah
Zaten pandemi, mülteci, terör, deprem, zam, zam ha birde zamların olduğu b*ktan bir döneme denk gelmiş çocuk hala yalansız, tatlış, ponçik hayat içinde kusursuzlaşıyor asdfg

Bakın anlamadiginizda bu işte bunlar pandemi çocuğu bunlar doğal afetlere mahzur kalmış çocuklar anne babalarına çok daha fazla düşkünler

Özel okullarda güzel bakımlı sınıflar,bol oyuncaklar,yüzme havuzu v.s çocuklar buna alışınca devlet zor olabilir ,ben iki cocugumu da devlete göndermiştim öğretmenlerden çok memnun kalmıştım ,özeldeki gibi pek süs püs olayı yok,ama çocuklar arkadaşlarını öğretmeni sevince çok iyi vakit geçiriyorlar..ama yarım gün..durumunuz sınırlı ise o kadar parayı 1 yıl için vermeye gerek yok bence..ben kızıma piyano dersini dışardan aldırıyorum, ama piano da pahalı bir uğraşı..eve piano almanız lazım, düzenli derslere gitmesi lazım,en önemlisi çok sevmesi lazım..pianoya bu kadar erken başlamalarına da gerek yok bence,biz pandemide ilkokulda başladık..iyi semtlerdeki okullarda iyi olur..

Bakın anlamadiginizda bu işte bunlar pandemi çocuğu bunlar doğal afetlere mahzur kalmış çocuklar anne babalarına çok daha fazla düşkünler
Ben afeti yaşayan illerden birindeyim. Burada da eğitimciyim. Hiç alakası yok. Aksine çocuklar akranlarıyla karşılaşınca kafaları dağılıyor. Daha çok eğleniyorlar. Veliler biraz dik durmalı bu konularda.

Eşiniz asgari ücret kazanıyor, siz çalışıyor musunuz bilmiyorum profilinizde ev hanımı yazıyor ve siz sırf bir haftada çocuklarınız okula alışamadı diye iki çocuğu özel okula mı gönderdiniz? Tam olarak bu duruma uyacak kelime bulamadım. Ne bileyim ilkokul eğitimi için olsa falan belki anlarım iyi bir eğitim alsınlar istemişsinizdir ama hepi topu bir sene üstelik anasınıfı için bu masrafa gerek var mıydı? Sonrasında devam ettiremeyeceğiniz de belliymiş üstelik. Çocuklar her sorun yaşadığında okul değiştirmeyi düşünmüyorsunuzdur umarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…