- 25 Aralık 2015
- 2.420
- 2.295
- 31
-
- Konu Sahibi Ask-I Zuleyha
O tarz bı sendromda degiler zaten tam tersi çok akililar hayvan severler vicdanlı ve merhametliler bir okadarda kirilganlar amaÇocuklarınızı prenses sendromu ile yetiştirmeyin zira sizin dışınızda hiç kimse onlara bu hayatta imtiyaz tanımayacak.
Sürekli ilgiye bağımlı hale gelirler.
Yanlış eş veya ilişki seçimi bile yapabilirler.
Okulda kimse kimseye özel tolerans tanımak zorunda değil ki zaten asla olmamalı da.
Her çocuk her öğrenci eşittir.
Kız hayatı alice harikalar diyarı zannedip büyücek dışarı tek çıkıcak kurtlar vadisi pıhahahahBunun yalanla ne ilgisi var? Burada tek bir hatalı var o da sizsiniz. Kızınıza hayatı bu kadar mükemmelleştiremezsiniz. Daha bu kadar basit ve anlamsız bir meseleden okul değiştirmeye çalışıyorsanız ben ilkokul liseyi düşünemiyorum. E kızınızda alışacak tabi minnacık sorunları dert edip hemen okul değiştirmek isteyip size dayanacak. Bence gerçekleri konuşun çocuğunuzla.
Evet bende tam olarak ondan bahsediyorum belki biri çıkar da derdi korkmayın düşündüğünüz gibi olmicak merak etmeyin bir süre sonra aliscacklar vs bunlar beni rahatlatacakti mesela yorumlarınız benim için çok kıymetli kendime geliyorum bende küçük bir kız çocuğu gozule değilde ebeveynin olarak olaya bakış acimi değiştirmeme yardımcı oluyorPeki çözümünüz nedir ? Çocuklarınızı özel okulda devam ettirecek maddi güce sahip değilseniz; gerçekleri kabul edecek ve çocuklarınıza da anlatacaksınız.
İyi de küçücük çocuğa orası özel okuldu pahalı falan demenize gerek yok ki. Hayır şimdiki okulda bu dersler yok, sen büyüdüğün için artık büyük ablaların okuluna gideceksin demen yeter. Ayrıca çocuğun yatkın olduğu sevdiği şeylere dışardan kurs şeklinde de göndermeye devam edebilirsin. Böyle orası pahalı yok özel çocuğu özel okula göndersen bile kafasına bunları sokmana gerek yok. Benim oğlan 4. Sınıfa geçti geçen biri sordu okulun adını özel mi diye döndü bana baktı koca çocuk o bilmiyor özel okul ne demek diye. Bilmesine de gerek yok zaten.Edebiliyorlar malesef yüzme varmı anne piyano varmı anne drama varmı anne diyip diyip dolaniyolar etrafımda ama herseferinde bıkmadan usanmadan anlatıyorum orası özel okuldu orası için ayıracak fazla paramız yok diye dışardan üzülmüş gibi durmuyorlar ama içten içe biseyler yaşıyorlarmi bilmiyorum
Evet zor buldum nasıl bulduğumu bir ben birde Allah biliyor dünyada onlardan baska kimsem yok o yüzden biraz daha her konuda temkinli yaklaşıyorumÇocukta biter her şey kabiliyet varsa her okulda okur ama ajitasyon yapmışsınız
Allah öğretmenlere sabır versin buldumcuk annelerden
Çocuğa sürekli aradim geliyor diyerek yalan söyleyince mi alışacak okulaÇocuklarınıza hiç pembe yalanlar söylemiyor musunuz gerçekten? Sürekli sizi arayıp eve gitmek isterse o çocuk nasıl okula alışacak?
Devlet okulunda da gayet başarılı eğitimciler var. Çıtamızı aşağı çekeceğiz derken?
Neden simariklik olsun ki ben burda çocuğumun piskolojisi bozulurmu nasıl davranmam lazim bilinci ve tecrubeli annelerden yorum almak için geldim sizin bana söylediğiniz çirkin cümleye bakinKusura bakmayın ama baştan aşağı şımarıklık yazdıklarınız.
Hayır, hemen annesini arayacak ve veli gelecek çocuk okula alışamayacak. Bu şekilde alışır insallah.Çocuğa sürekli aradim geliyor diyerek yalan söyleyince mi alışacak okula
Sakınan göze çöp batar bir tek anne siz değilsiniz herkes çocuğunu en iyi şartlarda okutmak ister ekmek bulamayıp aç yatan insanların olduğu dünyada ben buraya drama dersi alamıyor diye saçma sapan konu açmaya utanırdımEvet zor buldum nasıl bulduğumu bir ben birde Allah biliyor dünyada onlardan baska kimsem yok o yüzden biraz daha her konuda temkinli yaklaşıyorum
Zaten pandemi, mülteci, terör, deprem, zam, zam ha birde zamların olduğu b*ktan bir döneme denk gelmiş çocuk hala yalansız, tatlış, ponçik hayat içinde kusursuzlaşıyor asdfgKız hayatı alice harikalar diyarı zannedip büyücek dışarı tek çıkıcak kurtlar vadisi pıhahahah
Bakın anlamadiginizda bu işte bunlar pandemi çocuğu bunlar doğal afetlere mahzur kalmış çocuklar anne babalarına çok daha fazla düşkünlerHayır, hemen annesini arayacak ve veli gelecek çocuk okula alışamayacak. Bu şekilde alışır insallah.
Biz de zamanında çok ağladık sızladık. 1. sınıfa başlama gününüzü hatırlayın. Ne oldu peki? Arkadaşlarımıza alıştık ana babamız aklımıza bile gelmedi.
Herkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler
Özel okullarda güzel bakımlı sınıflar,bol oyuncaklar,yüzme havuzu v.s çocuklar buna alışınca devlet zor olabilir ,ben iki cocugumu da devlete göndermiştim öğretmenlerden çok memnun kalmıştım ,özeldeki gibi pek süs püs olayı yok,ama çocuklar arkadaşlarını öğretmeni sevince çok iyi vakit geçiriyorlar..ama yarım gün..durumunuz sınırlı ise o kadar parayı 1 yıl için vermeye gerek yok bence..ben kızıma piyano dersini dışardan aldırıyorum, ama piano da pahalı bir uğraşı..eve piano almanız lazım, düzenli derslere gitmesi lazım,en önemlisi çok sevmesi lazım..pianoya bu kadar erken başlamalarına da gerek yok bence,biz pandemide ilkokulda başladık..iyi semtlerdeki okullarda iyi olur..Herkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler
Pandemi çocuğu ne ya hakaret gibi tövbe yarabbim siz bence bir görünün iyi gelirBakın anlamadiginizda bu işte bunlar pandemi çocuğu bunlar doğal afetlere mahzur kalmış çocuklar anne babalarına çok daha fazla düşkünler
Ben afeti yaşayan illerden birindeyim. Burada da eğitimciyim. Hiç alakası yok. Aksine çocuklar akranlarıyla karşılaşınca kafaları dağılıyor. Daha çok eğleniyorlar. Veliler biraz dik durmalı bu konularda.Bakın anlamadiginizda bu işte bunlar pandemi çocuğu bunlar doğal afetlere mahzur kalmış çocuklar anne babalarına çok daha fazla düşkünler