- 13 Mayıs 2017
- 1.625
- 7.248
-
- Konu Sahibi Ask-I Zuleyha
Üzülerek söylüyorum ki iş hayatında haddinden fazla süre "ruhuna dokunulan" kişiler başarılı olamıyor.Evet anlıyorum ama inanın konu evlat olunca çok farklı sen dokunmaya kıyamazken başka biri senin çocuğun ağladığı halde yokmuş gibi davranması bizi çok üzdü inanın kısa kesmek için konuyu yazmadım bile ruhuna dokunulmayan çocuğa hiç birşey ogretemesiniz ki belki saçlarını oksaydi güzel tatlı bir dille anlatsaydi bu sorunları yasamiyacktim ama olması gereken buymuş deneyimlerle ogrenicez heralde
Evet çok haklısınız en önemli kısım o gibi insaAllah Allah gönlümüze göre verirEe durumu anlatın ben kızıma söyledim kızım artık okulda okumayı yazmayı öğreneceksin benim gibi kitapları tv deki telefondaki yazıları okuyacaksın diye guzelce anlattım ee yüzmeye de bi zahmet siz götürün illa ki vardır çevrenizde yüzme kursları veya herhangi bir aktivite önemli olan öğretmen iyi olsun benim tek derdim öğretmen herkes öğretmen olmamalı yüzme hocası değişti yeni hoca bağıran biri çocuğum yüzmede soğudu artık götüremiyoruz sadece serbest bizle girmek istiyor havuza ana okulunda da 2.senemizdeki öğretmen bağırıyor diye kızım korktu anne ya bana da bağırırsa diyor hayır kızım o yaramazlara bağırıyor dedim sana bağırmaz valla okuldan çok öğretmende iş bitiyor siz onu düşünün de ilgili alakalı işini severek yapan öğretmene denk gelsinler
Orası özel okuldu paramız yok diye detaylı anlatmaniza gerek yok ki onların anlayacağı şekilde anlatın yavrularımız bu sene okuma yazma öğreneceğiz siz okulda guzelce bir şeyler öğrenince hep birlikte gezmeye gideceğiz gibi gibi anlatırsınız her gün okuldan geldiğinizde evde bir sürpriz bekliyor olacak gibi mesela ben kızım okulda ağlamadan durursan sana kay kay alacağım dedimEdebiliyorlar malesef yüzme varmı anne piyano varmı anne drama varmı anne diyip diyip dolaniyolar etrafımda ama herseferinde bıkmadan usanmadan anlatıyorum orası özel okuldu orası için ayıracak fazla paramız yok diye dışardan üzülmüş gibi durmuyorlar ama içten içe biseyler yaşıyorlarmi bilmiyorum
Galiba biraz duygusal ve derin düşüncelerinize en vazgeçme zamanımız geldi bizimde çok sağolun etkili bir yaklaşım oldu benim icinÜzülerek söylüyorum ki iş hayatında haddinden fazla süre "ruhuna dokunulan" kişiler başarılı olamıyor.
Hayatım boyunca devlet okullarında okudum 3 üniversite bitirdim 4.yolda gibi. Yöneticiyim. Hırpalandıkça palazlandik.
Evet anlıyorum ama inanın konu evlat olunca çok farklı sen dokunmaya kıyamazken başka biri senin çocuğun ağladığı halde yokmuş gibi davranması bizi çok üzdü inanın kısa kesmek için konuyu yazmadım bile ruhuna dokunulmayan çocuğa hiç birşey ogretemesiniz ki belki saçlarını oksaydi güzel tatlı bir dille anlatsaydi bu sorunları yasamiyacktim ama olması gereken buymuş deneyimlerle ogrenicez heralde
Gittikleri okulda ilk okulda vardı diye biliyorlar o yüzden derslerine giren branş öğretmenleri falan söylemiş seneye görüşüruz gibisinden mezuniyetlerinde ordan biliyolar .Orası özel okuldu paramız yok diye detaylı anlatmaniza gerek yok ki onların anlayacağı şekilde anlatın yavrularımız bu sene okuma yazma öğreneceğiz siz okulda guzelce bir şeyler öğrenince hep birlikte gezmeye gideceğiz gibi gibi anlatırsınız her gün okuldan geldiğinizde evde bir sürpriz bekliyor olacak gibi mesela ben kızım okulda ağlamadan durursan sana kay kay alacağım dedim
Evet çok haklısınız tüm sorun bizde aslında biz çok duygusal yaklaşıyoruz herşeye birde şu depremlerden sonra hayatımızda bı çok şeyi kaybettik işimizi duzenimizi onlarda bizi çok etkiledi diye duygusal yaklaşıyoruzsizi cok iyi anliyorum ben anneyim. Ancak hayatin sert ve gercek bir yanı var. Bunuda okulda ogreniyorlar. Disipline olmayi, kalp kirikligini, sorunlarini kendisinin cozebilmesini, idare edebilmeyi vs. Hepimiz ayni yollardan gectik. Kendi kendinizi rahatlatirsaniz çocuklarınızı daha iyi telkin edebilirsiniz
Ee olsun oraya gitmeyeceğiz yavrum dersiniz olur biter benim kızım da yakındaki okulu soruyor anne ben buraya mı gideceğim diye hayır kızım biz başka okula gideceğiz burası değil diyorum illa ki ben buraya gideceğim diye tutturmuyor yaniGittikleri okulda ilk okulda vardı diye biliyorlar o yüzden derslerine giren branş öğretmenleri falan söylemiş seneye görüşüruz gibisinden mezuniyetlerinde ordan biliyolar .
Bu kafaya özel okul da bir şey katmazHerkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler
Sorun devlet okulu değildi aslında sorun bukadar ilgiyi devlet okulunda gormicekler yaşlarında kucuk olduğu için üstesinden gelebileceklermiydi yanlış anlaşılmak istemem eşim asgari ücretli çalışan bir adam kimseye yukrdan bakmış gibi olmiyayim 5 yaşındaki çocukların gözünden bakmaya çalışıyorum benDevlet okulunda okuyanların canı yok mu, nerden baksam elimde kalan bir yazı
Hzhskaah hayat malesef bu kadar yumuşak degl ve malesef çocuklara da böyle olmayacak saçmalamayın lütfen oldu olacak kucağına alıp ağu buğu yapsın öğretmeni ağladılar diye.Evet anlıyorum ama inanın konu evlat olunca çok farklı sen dokunmaya kıyamazken başka biri senin çocuğun ağladığı halde yokmuş gibi davranması bizi çok üzdü inanın kısa kesmek için konuyu yazmadım bile ruhuna dokunulmayan çocuğa hiç birşey ogretemesiniz ki belki saçlarını oksaydi güzel tatlı bir dille anlatsaydi bu sorunları yasamiyacktim ama olması gereken buymuş deneyimlerle ogrenicez heralde
Sizin ayranınız yok içmek için.Ne çıtasıHayır pempe yalanlarda olsa söylemiyorum. Yalanın rengi olmaz bana göre citamizi aşağı cekmedeki amacım egitimle alakalı değil çok fazla ilgi yüzme dersleri piyano dersleri gibi dersleri gormicekler daha çok küçükler onlara için bunlar eğitimden çok eylence gibiydi
Anasinifin da bu gibi etkinliklere vakit ayiracaklari zamanları oluyor ama 1 . Sinifta öğrenim saatinde olacağını sanmıyorum olsa dahi anasinifindaki kadar çeşitli ve süresi uzun olmayabilir. Okul saatleri dışında gönderebilirsiniz ama ilgi alanları ne ise ona yönelik. 2 tane 1.sinif çocuğu sizi oldukça yoracak hiç kolay bir dönem değil öyle şu etkinlik bu etkinlik fırsatı pek kalmaz . Derslerde çocukları fazlasiyla oyalayacak .Edebiliyorlar malesef yüzme varmı anne piyano varmı anne drama varmı anne diyip diyip dolaniyolar etrafımda ama herseferinde bıkmadan usanmadan anlatıyorum orası özel okuldu orası için ayıracak fazla paramız yok diye dışardan üzülmüş gibi durmuyorlar ama içten içe biseyler yaşıyorlarmi bilmiyorum
Çocuklarınızı prenses sendromu ile yetiştirmeyin zira sizin dışınızda hiç kimse onlara bu hayatta imtiyaz tanımayacak.Sorun devlet okulu değildi aslında sorun bukadar ilgiyi devlet okulunda gormicekler yaşlarında kucuk olduğu için üstesinden gelebileceklermiydi yanlış anlaşılmak istemem eşim asgari ücretli çalışan bir adam kimseye yukrdan bakmış gibi olmiyayim 5 yaşındaki çocukların gözünden bakmaya çalışıyorum ben
Ya bakin size şöyle izah edeyim ben yurtan evlatlık alınmış bir anneyim eşim madee baglimisi bir babanın sidetine maruz kalmış bir baba evet biz cebimizde kuruş para bulamazken en iyi en güzel sartlarda büyütmeye çaba gosterdik herkes içinde evladı kendine kıymetlidir ama bizim şu özel durumlarimizdan dolayı fazla bir duskunlugumuz var çocuklarımıza karsi
Çocuktan çocuğa fark ediyo heralde bilemiyorum üstesinden geliriz insaAllahEe olsun oraya gitmeyeceğiz yavrum dersiniz olur biter benim kızım da yakındaki okulu soruyor anne ben buraya mı gideceğim diye hayır kızım biz başka okula gideceğiz burası değil diyorum illa ki ben buraya gideceğim diye tutturmuyor yani