Özel Okuldan Devlet Okuluna🥺🥺🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üzülerek söylüyorum ki iş hayatında haddinden fazla süre "ruhuna dokunulan" kişiler başarılı olamıyor.

Hayatım boyunca devlet okullarında okudum 3 üniversite bitirdim 4.yolda gibi. Yöneticiyim. Hırpalandıkça palazlandik.

Evet çok haklısınız en önemli kısım o gibi insaAllah Allah gönlümüze göre verir

Orası özel okuldu paramız yok diye detaylı anlatmaniza gerek yok ki onların anlayacağı şekilde anlatın yavrularımız bu sene okuma yazma öğreneceğiz siz okulda guzelce bir şeyler öğrenince hep birlikte gezmeye gideceğiz gibi gibi anlatırsınız her gün okuldan geldiğinizde evde bir sürpriz bekliyor olacak gibi mesela ben kızım okulda ağlamadan durursan sana kay kay alacağım dedim

Galiba biraz duygusal ve derin düşüncelerinize en vazgeçme zamanımız geldi bizimde çok sağolun etkili bir yaklaşım oldu benim icin

sizi cok iyi anliyorum ben anneyim. Ancak hayatin sert ve gercek bir yanı var. Bunuda okulda ogreniyorlar. Disipline olmayi, kalp kirikligini, sorunlarini kendisinin cozebilmesini, idare edebilmeyi vs. Hepimiz ayni yollardan gectik. Kendi kendinizi rahatlatirsaniz çocuklarınızı daha iyi telkin edebilirsiniz

Gittikleri okulda ilk okulda vardı diye biliyorlar o yüzden derslerine giren branş öğretmenleri falan söylemiş seneye görüşüruz gibisinden mezuniyetlerinde ordan biliyolar .

Emrah Sefa Gürkan isimli bir tarih profesörü var. O kızını özel okuldan alıp devlet okuluna vermişti. Üstelik 1. Sınıf değil daha büyük iken. Velilerin, yönetimin tutumundan zamanla rahatsız olmuş ve hayatı öğrenecekse şimdiden öğrensin diğer çocuklardan ne farkı var diyordu.

Bunu söylemesi kolay gelebilir tabi. İmkan olsa belki içimizde özel okula pek tabi göndermek isteyenler de çıkacaktır. Ancak şu an keşkeden ziyade önünüze bakmak an akılcı yol ki siz de öyle yapmaya çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla.

Öncelikli olarak öğretmene güvenin. Hele hele ilk dönem sorunlu geçebilir bu çok normal. Kimi çocuk çabuk uyum sağlıyor kimisi ise daha zor. Günümüzde çocuklar genelde evde yetişiyor birden o kadar çocuk ve tek otorite ile karşılaşmaları da farklı oluyor. Öğretmenin geçiştirmesi onun çocuk ruhundan anlamayan, şiddete meyilli vs olduğu anlamına gelmez. Sadece 1 gün onun yerinde olsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Zamanla bilgilendirme yapmaya başlayacak ve çocuklar, veliler, öğretmen bu duruma uyum sağlayacaktır. Siz sosyal imkanlarını yapabildiğiniz kadar yine dışarıdan yaparsınız. Sadece biraz zaman verin yeter :)

Evet çok haklısınız tüm sorun bizde aslında biz çok duygusal yaklaşıyoruz herşeye birde şu depremlerden sonra hayatımızda bı çok şeyi kaybettik işimizi duzenimizi onlarda bizi çok etkiledi diye duygusal yaklaşıyoruz

Hayat zordu şu an ne kadar ne kadar da zor.

Benim uzun yıllar çalışma hayatım oldu.
Başarısız, bir iş yapamayan, hep sızlanan, işten hemen ayrılan tipler vardı.
Hepsinin ailesi prens yada prens olacak gibi büyütmüş, zorluklar karşısında direnç kazandırmamış aileler çocuklarına.

Annemi her ara dediğinde öğretmen aramak zorunda değil ki.
Sanki yıllarca özel okullara gitmiş, Koleje gitmiş de cocuklar lise sonda babası iflas esip devlet okuluna gitmek zorunda kalmış gibi davranıyorsunuz.

O yaşta çocuk özel okul devlet okulu ayrımını nerden bilecek.

Gittikleri okulda ilk okulda vardı diye biliyorlar o yüzden derslerine giren branş öğretmenleri falan söylemiş seneye görüşüruz gibisinden mezuniyetlerinde ordan biliyolar .
Ee olsun oraya gitmeyeceğiz yavrum dersiniz olur biter benim kızım da yakındaki okulu soruyor anne ben buraya mı gideceğim diye hayır kızım biz başka okula gideceğiz burası değil diyorum illa ki ben buraya gideceğim diye tutturmuyor yani

Bu kafaya özel okul da bir şey katmaz

Devlet okulunda okuyanların canı yok mu, nerden baksam elimde kalan bir yazı
Sorun devlet okulu değildi aslında sorun bukadar ilgiyi devlet okulunda gormicekler yaşlarında kucuk olduğu için üstesinden gelebileceklermiydi yanlış anlaşılmak istemem eşim asgari ücretli çalışan bir adam kimseye yukrdan bakmış gibi olmiyayim 5 yaşındaki çocukların gözünden bakmaya çalışıyorum ben

Hzhskaah hayat malesef bu kadar yumuşak degl ve malesef çocuklara da böyle olmayacak saçmalamayın lütfen oldu olacak kucağına alıp ağu buğu yapsın öğretmeni ağladılar diye.

Sizin ayranınız yok içmek için.Ne çıtası

Anasinifin da bu gibi etkinliklere vakit ayiracaklari zamanları oluyor ama 1 . Sinifta öğrenim saatinde olacağını sanmıyorum olsa dahi anasinifindaki kadar çeşitli ve süresi uzun olmayabilir. Okul saatleri dışında gönderebilirsiniz ama ilgi alanları ne ise ona yönelik. 2 tane 1.sinif çocuğu sizi oldukça yoracak hiç kolay bir dönem değil öyle şu etkinlik bu etkinlik fırsatı pek kalmaz . Derslerde çocukları fazlasiyla oyalayacak .

Çocuklarınızı prenses sendromu ile yetiştirmeyin zira sizin dışınızda hiç kimse onlara bu hayatta imtiyaz tanımayacak.
Sürekli ilgiye bağımlı hale gelirler.
Yanlış eş veya ilişki seçimi bile yapabilirler.
Okulda kimse kimseye özel tolerans tanımak zorunda değil ki zaten asla olmamalı da.
Her çocuk her öğrenci eşittir.

Peki çözümünüz nedir ? Çocuklarınızı özel okulda devam ettirecek maddi güce sahip değilseniz; gerçekleri kabul edecek ve çocuklarınıza da anlatacaksınız.

Çocuktan çocuğa fark ediyo heralde bilemiyorum üstesinden geliriz insaAllah

Bunun yalanla ne ilgisi var? Burada tek bir hatalı var o da sizsiniz. Kızınıza hayatı bu kadar mükemmelleştiremezsiniz. Daha bu kadar basit ve anlamsız bir meseleden okul değiştirmeye çalışıyorsanız ben ilkokul liseyi düşünemiyorum. E kızınızda alışacak tabi minnacık sorunları dert edip hemen okul değiştirmek isteyip size dayanacak. Bence gerçekleri konuşun çocuğunuzla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…