Kesinlikle haklısın. Ben alıntıladığım arkadaş özel okulda daha elit bir çevresi olur gibi bir şeyler yazdığı için bahsettim konudan.Esra,o duruma çocuğu getiren maalesef ki aileleri.Kendini bilen insan çocuğuna iyi örnek olur.
Ben çocuğuma özel okulda olmasının ayrıcalık olmadığını,öğretmenini sonuna kadar dinlemesi gerektigini hep izah ediyorum.OKuldaki görüşmelerde de burası özel okul diye çocuğumun benim göremediğim olumsuz davransilari varsa benimle paylaşmalarını rica ediyorum üstüne basa basa.Ben de o çarkın içinde olayım ki cocuguma faydası olsun.Ozel okul velisi çocuğunun geleceği için bu bilinçte olmalı.yoksa özel okulda lise çağındaki gençlerin çözülen ayakkabılarını baglasin diye öğretmenine uzattigini bilirim.Kesinlikle haklısın. Ben alıntıladığım arkadaş özel okulda daha elit bir çevresi olur gibi bir şeyler yazdığı için bahsettim konudan.
Anladım. Çocuğunuz okuldan kaçta çıkıyor kaçta geliyor buna göre verin bence kararınızı. Örneğin devlet okuluna gitse 3-3 buçuk gibi okuldan çıkacak. Sonrasında kurs olsa belki saat 4buçuk gibi okuldan çıkabilir. Bu saatten sonra eve dönecek. Özel okullarda genellikle saat 5e dek kurs oluyor diye biliyorum, eğer öyleyse özel okul daha makul sizin için. Göndereceğiniz devlet okulu da çok önemli, okul çıkışı kursu olan büyük bir devlet okulu bulmanız lazım. Şuan devlet okulları da çok kötü değil. Hatta bazı devlet okulları var ki imkanları özel okullarda yok. Futbol okulu olan, tenis kortu olan devlet okulları dahi var bazılarında. Böyle bir okula verip ingilşzceyi kursla tamamlayabilirsiniz. Ancak tabii sınıftaki öğrenci sayısı da mühim olmalı sizin için. Devlet okullarındaki öğretmenlerimiz de elinden geleni yapıyor ancak sınıf mevcudu 30-40 kişi olduğunda birebir ilgi bekleyemeyiz öğretmenden. Özel okul o konuda daha doğru bir tercih olabilir. Göndereceğiniz kursu, imkanı bol bir devlet okulu veya özel okul, şartları ve olanakları değerlendirip karar vermelisiniz . Gönderdiğiniz okul çok köklü bir okul ne bileyim ted falan değilse 5bin lirada çok bence bu arada.Ben özel bir bankada 24 yıldır çalışıyorum başka bir iş mümkün değil , emekliliğe de 8 senem var. Tempomuz maalesef yoğun yoksa hangi anne istemez çocuğuna daha çok vakit ayirmak
Haklısın haklı olmasına da her şey tam olarak böyle olmuyor dostum, keşke dediğin gibi olsa.
Kızın devlet okulunda 3. Sınıf öğrencisi, özele gönderme durumunu hiç düşünmedik zaten şu an maddi imkanım da yok. Ortaokul için değerlendireceğiz durumu.
Arkadaşlarımın çoğunun çocuğu özel okulda. Bizzat kulağımla duyduğum konuşmayı aktarayım sana. Arkadaşımın kızı X olsun(4. Sınıfa gidiyor)
X : Anne ben bugün valinin oğluna laf soktum.
Anne : Ne oldu yine?
X: Bana benim babam vali diye hava atmıştı ya ben de bugün ona benim amcam da sanayi odası başkanı dedim. Amcam validen daha büyük dedim.
Anne : Hihihihi ben sana böyle şeyler yapma demedim mi?
Bak bunlar senin dediğin aynı sosyoekonomik çevreye sahip ailelerin çocukları. Ben bu diyalogun ortasında kendi çocuğumu hayal edemedim, ne diyecek , benim annem de öğretmen sizin eve temizliğe gelsin falan m
Karşılayacak biri olunca tabi biraz daha iyi ..ben ve çevremde arkadaşlarımın en büyük sorunu bu saatler olduğu için okul bakarken ilk önceliklimiz saat oluyor maalesefÇocuğum zaten şu anda da 16.30 da evde oluyor ve annem karşılıyor. Sabahlari eşim servise bindirip işe gidiyor. Devlete geçme konusunda fikir almakla beraber gelinen noktada ya aynı okulda ya da duruma göre butik bir okulda devam edebiliriz
Butik okul ilkokul doneminde cok daha iyi oluyor.sinif mevcutlari cok olmuyor ve ogretmen birebir ilgileniyor. Ozelde eger bilinen bir okulsa mevcut 20 25 kisi oluyor.Çocuğum zaten şu anda da 16.30 da evde oluyor ve annem karşılıyor. Sabahlari eşim servise bindirip işe gidiyor. Devlete geçme konusunda fikir almakla beraber gelinen noktada ya aynı okulda ya da duruma göre butik bir okulda devam edebiliriz
Hayirli olsun nomu. Bebis geliyor desene. Hayirla saglikla al kucagina.Bu iş sadece öğretmen eğitimiyle bitmiyor.
Özel okulun velisi de öğrencisi de başka olur.
En kötü şartları açıklayayım, annesi babası medeni bir şekilde boşanmış velinin çocuğu vardır.
Hiperaktiftir ama ailesi gerekli uzman yardımını almaktan çekinmeyecek kadar bilinçlidir.
Çocuğun sıra arkadaşı, oyun arkadaşını hesaplayın.
Devlette neler var neler..
Kuması ile yaşamak istemiyor diye babası tarafından gözü önünde annesinin boğazına
bıçak dayanılan öğrenci mi, dünden çamur olmuş pijamayla günlerce yataktan kaldırılıp
okula gönderilen öğrenci mi, annesinin ordan burdan yardım toplayarak geçindirdiği evde
işsiz babadan görülen şiddet mi, küfürbazı mı ne ararsanız var..
Derya deniz yani.
Ben devlette öğretmenim.
Uzaktan eğitim için internet mi arıyorsunuz 22 de 6 kişinin evinde var.
Kalanlar telefon paketiyle idare ediyor.
Hangi sosyal aktivite?
Kitap almak, aldırmak mesele.
Kantinden aldığı abur cubur gözüne batmıyor ama eğitime harcadığı 5 lira zoruna gidiyor velinin.
Corona belası başımızda, korkudan panikatak olmuşuz.
Velisi 23 nisan için alınan kıyafete tühh boşa aldık diye üzülüyor..
100 tl için bu yaygara yani siz düşünün gerisini..
Devlet okulunda da o kadar kısalıkta giyenler oluyor ve kimse bir şey demiyor. Rüzgarın küçüğü meltem oluyor değil mi? Hah işte! Meltem esse pornografik bir görüntüyle karşı karşıya kalacak insanlar.Bu durum tabi ki var maalesef, çocuğum olsa korkacağım bir durum olurdu açıkçası. yani şu şımarık zengin bilmem nesi denen türden oluyor sizin bahsettiğiniz tipler maalesefOnların kız versiyonları da var, etekleri kıçta ellerinde telefon bütün gün, daha sessiz sakin kızlara akran zorbalığı yapıyorlar. Bir tanıdığımız abla annemle konuşuyordu, "çocuğu özel okula yazdırmaya gittik kızların etekleri kıçlarındaydı gördüm vazgeçtim" dedi çok gülmüştük abla gittikten sonra
Hayirli olsun nomu. Bebis geliyor desene.
Ben sadece okuldaki eğitimin yeterli olacağını düşünenlerden değilim., isin cocukta bittigini de düşünmüyorum. O yüzden cocukken devlet yeterli bence ama iyi bir devlet okulu. Ek destek saglayacak olan, ödev bilincini aşılayan yine veli olmali. Oyle parayi vereyim ozel okul cocugu yetistirsin kafası bana gore degil. Velinin bilincli olduğunu hesaba katarak hala özel mi dersin?
Zaten öğretmenlerin yetiştirdiği çocukları bir başka oluyor. Bu da eğitimin evde desteklenmesi gerektiğinin bir başka kaniti. Konu sahibi cok zengin degil. Ev almasi da hem yatırım (ileride yine çocuğuna kalir) hem de çocuğun daha iyi bir evde büyümesine olanak sağlaması acisindan onemli.Hayır demem :)
Velisi bilinçliyse eğer, çocuk da ilgili ve almaya meraklıysa her yerde başarılı olur o çocuk.
Buna inanıyorum.
Ben de devlette okuturum çocuğumu özel hakkı olacaksa üniversiteye saklarım açıkçası şu imkanlarımla.
Ama itiraf etmeliyim çiçek gibi öğrencilerimin sıra arkadaşlığı yapmak zorunda olduğu
çocuklarla günden güne tanıştığı çirkinlikleri hesaplayınca üzülüyorum ben.
Onların ailesi için çok zor..
Durumum çok iyi olsaydı belki de baştan sona özel okul düşünürdüm sırf bu yüzden.
Zaten öğretmenlerin yetiştirdiği çocukları bir başka oluyor. Bu da eğitimin evde desteklenmesi gerektiğinin bir başka kaniti. Konu sahibi cok zengin degil. Ev almasi da hem yatırım (ileride yine çocuğuna kalir) hem de çocuğun daha iyi bir evde büyümesine olanak sağlaması acisindan onemli.
Yazımda ben böyle düşünüyorum dedim, düşüncem beni bağlar kesin hüküm değil elbette. Size göre elma daha faydalıdır bana göre portakal. Konu sahibi düşüncelerimizi sormuş, herkes kendi fikrini söyleyecek tabii ki.Bu durumda özel okula gitmeyen çocuklar ne sağlam temele sahip olabiliyor, ne de düzgün çevre kurabiliyor sanırım?
Ozel okula gidipte butun cocuklarin sifir durumda olduguna inanan kisiler var ama durum oyle olmuyor.
Ozel okul cocuga sihirli degnek degdirmiyor.cocugun icinde de olacak azim.
Diger turlu devlette de ozelde de birsey zaten degismez.
Butik okul ilkokul doneminde cok daha iyi oluyor.sinif mevcutlari cok olmuyor ve ogretmen birebir ilgileniyor. Ozelde eger bilinen bir okulsa mevcut 20 25 kisi oluyor.
Oglum ilkokulda butik okuldaydi sonra daha koklu bir okula gecti ama ben butik okuldaki ogretmenlerinin egitiminden daha memnundum.
Oglum acik bir zekaya sahipti ve siniftan ilerdeydi mesela ogretmeni herbirini tek tek calistirabildigi icin daha cok ilerleme kaydediyordu.
[/QHer sene çocuğumuzun okulu için ayırmış olduğumuz bir bütçemiz var.Devlet okullarinin icinde gayet iyi durumda olanlar var, mevcudu az olanlar falan. Tabi hftada 20 saat ingilizce gormez. Ama zaten 1.sinifa giden bir cocuga da bu kadar yuklenilmemeli diye dusunuyorun.
Bir de su var; ne zamana kadar ozel okula gondereceksiniz? Maddi durumunuz buna yeter mi?
Benim oğlum da 4 yaşında 2 yıldır kreşe gidiyor. kreşte ingilizce de veriliyor ama bırakın ingilizce renkleri sayıları Türkçesini daha yeni öğrendiBen öğretmen çocuğu olmasına rağmen çok şaşırtan çocuk da gördüm :)
Biraz çocuğun kendisinde de bitiyor iş.
Yani aslında şunu da kabullenmek lazım.
Her çocuk her konuda yetenekli olmak zorunda değil.
Çabalar çabalar ama yabancı dili başaramaz, zorlamamak lazım.
Matematiği sevmez ve öğrenmeye kapatır kendini istediğin kadar destekle, özel ders aldır boş.
Sınıfımda köyde yetişmiş bir çocuk var ana sınıfına gitmemiş.
Geldiğinde kalem bile tutmayı bilmiyordu.
Renkler falan yoktu bu zamanda düşün.
(Benim 4 yaşına girmemiş yeğenim biliyor ingilizce saymaları, renklerin bile ingilizcesini. )
Ama öğrenme konusunda ana sınıfına giden pek çok çocuktan da hızlı.
Evde ilgi olmadığı halde böyle.
Çünkü iyi huyludur, söz dinler.
Bunlar da çok önemli.
Aslında okul çağına gelene kadar çocukta pek çok şey oturuyor.
Zamanı kaliteli etkinliklerle geçirmeyi, dikkatini bir işe vermeyi, söz dinlemeyi, gerçek anlamda
iyi huylu olmayı öğretseler sonrası kolay esasen.
Aileler okuldan mucize bekliyor.
Öğretmenin elinde sihirli değnek yok.
Ben özel okulu öğretmen eğitimi için değil, arkadaşlık ortamı, daha temiz, pak hijyenik ortamlar,
yemekhane, sanat gibi etkinlik imkanları için öneririm.
Benimde kızım ilk okul 1. Sınıf koleje gidiyor benim asıl göndermemin sebebi kızım ünlü bir çocuk yıldız ve bu yuzden özele gonderdik parayida pesin yatirdik. Bende uzaktan egitim doneminde kizimin çokta fazla bisey anlamadigini fark ettim. Ve çok sacma bir sekilde sadece 10 dakika araliklar ile her saat basi ders yapiyorlar goruntulu. Benim sacma buldugum ise şu beden egitimi gorsel sanatlar muzik origami dersi drama dersi gibi dersleri bile işliyolar. Bende devlete gecirmek istiyorum ama psikoljisi nasil olur bilemiyorum. Bencede ozel okullar goz boyuyor egitimcilerin hicbirsey bildikleri yok ve çogu sözlesmeli ogretmen. Kadrolu asla yok buda demek oluyorki cocuklarin egitimi alt duzeyde bosa havadan para odemisiz. Bilemiyorum bende ne yapicagimiMerhaba arkadaşlar,
İlkokul 1.sinifa giden bir oğlum var. Açıkçası ingilizce eğitim açısından özel okula yöneldim.Haftada 20 küsür saat ingilizce dersi veren bir okula yazdırdım. Bu uzaktan erişimle eğitim sürecinde çocuğumun neye ne kadar hakim olduğunu daha net görmüş oldum.Bu arada çalışan oldukça da yoğun çalışan ve akşam 8 de evde olan biriyim .Oğlumun sınıfında yaşına göre ingilizce anlayan ve konuşan çocuklar var.Ancak gördüğüm benim oğlumun good morning ve how are you nün anlamını dahi bilmedigi . İngilizce öğretmeni ile arada konuştuğumuzda İngilizceyi ogrenemedigini söylüyordum ama ingilizce öğretmeni kendisinin konuşmalarını anladığını belirtiyordu.Ben çocuklar arasındaki farkı görünce ne noktada olduğumuzu anladım.Tabii ailelerden İngilizceye ağırlık veren vardır, içlerinde 2_3 çocuk öne çıkıyor onlarda belki anaokulundan beri ingilizce görüyordur.Muhtemelen benim oğlum İngilizceye çok kapalı zaten sevmiyor ama bu kadar fark beni üzdü.O zaman ben neden bu kadar çok ödeme yapıyorum diye sorguladım ki herseyimiz evlatlarımız için ama daha ev bile alamamisken ayda 5000 TL okula ödüyoruz ,devlet okuluna geceriz dışardan öğretmen veya kurslarla desteklerim diye düşündüm.En azından evimizi alır bu konuda rahatlar ortaokulda özele geçeriz diye düşündüm.Kafam karmakarışık yanlış kararlar vermek istemiyorum, sonradan devlete geçmek çocuğu üzer mi bilemiyorum.Bu arada özel okulların bir illüzyon olduğunu düşünmeye başladım.Cok fazla aktivite vb ile gözümüzün boyandigini düşünüyorum.Bu kadar çok çocuğumuz devlet okuluna gidiyor herkesin imkanı yok bu paralari vermeye ki bizde şartlarımızı zorlayarak oduyoruz. Benim gibi çocuğunu önceden özel okula verip devlet okuluna gecen veliler var mı aranızda. Birde özellikle değerli öğretmenlerimizden yanıt verecek olan olursa da çok mutlu olurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?