Özel okuldan alıp , devlet okuluna verme

Önerdiklerimi izleyesim geldi. Bayılıyorum eğlenceli şeylere.:) Duramadım birkaç şeye daha rastladım. Şu youtube kanalları da güzel; Dream English With Kids, Chucutv, Pocoyo.
Bir sorunuz olursa severek yardım ederim.:)
🙂Bende merak ettim, izleyeceğiz.Hepsine bakacağım. Zevk alacağına eminim.

Ben devlet okullarında okudum, İngilizce açısından pek bir şey öğrenmedim. Sırf gramer bilgisiyle de dil gelişmez zaten. Tamamen kendi ilgim ve dile yatkınlığım sayesinde C1 seviyesindeyim şimdi. Oğlunuzun alacağı eğitimler tabii ki süreci etkiler ama istiyorsa kendi de geliştirebilir

Almayin tabiki ozel okuldan ama fiyat bana da cok ucuk geldi..Daha hesapli bir yer bulabilirsiniz.Ben devlet okulunda okudum ve kolejlere de para tuzagi diye bakardim taa kiii bi aile dostumun hiperaktif cocugunu devletten alip ozele verinceye kadar.Cocuk ilac kullaniyordu buna ragmen kirip dokmedigi gun yoktu esyalarini,evi her yeri.Bir yil da oyle bi degisim yasadi ki bizzat sahit oldum.Artik derslerine calisiyor,durulmus ,sorumluluklarinin bilincinde ve surekli spor yapiyor basket oynuyor..Yani sadece ders degil bence kolajlerin farki.Cocugun kendine guveni geliyor kendini taniyor.Rehber ogretmeninin gozu uzerinde cocugun aile ile surekli iletisimde..Demem o ki sakin almayin cocugunuzu

Yani tabi ki 6 ay kursa gitmek veya yurtdışında bir dönem kalmak, ciddi şekilde okulda eğitim görmenin yerini tutmaz, mümkün değil. Bu iş kursla olur diyenleri hayretle okuyorum hiç alakası yok.
Mumkun degil kursla , orta birden universite son sinifa kadar ingilizce kursuna gittim , iki sene yaz tatilknde yaz okuluna ingiltereye gittim ve oglum kadar iyi ingilizce konusamiyorum ki dile yetenegi olan bir insanim
Ama mesela iki sene italyanca kursuna gittim , italyaya yerlesince italyancayi ana dilim gibi konusmaya basladim , bir dili iyi ogrenmek icin ya ozel okula gideceksin ya o ulkede yasayacaksin yoksa kursla mursla olacak sey degil

Merhaba arkadaşlar,
İlkokul 1.sinifa giden bir oğlum var. Açıkçası ingilizce eğitim açısından özel okula yöneldim.Haftada 20 küsür saat ingilizce dersi veren bir okula yazdırdım. Bu uzaktan erişimle eğitim sürecinde çocuğumun neye ne kadar hakim olduğunu daha net görmüş oldum.Bu arada çalışan oldukça da yoğun çalışan ve akşam 8 de evde olan biriyim .Oğlumun sınıfında yaşına göre ingilizce anlayan ve konuşan çocuklar var.Ancak gördüğüm benim oğlumun good morning ve how are you nün anlamını dahi bilmedigi . İngilizce öğretmeni ile arada konuştuğumuzda İngilizceyi ogrenemedigini söylüyordum ama ingilizce öğretmeni kendisinin konuşmalarını anladığını belirtiyordu.Ben çocuklar arasındaki farkı görünce ne noktada olduğumuzu anladım.Tabii ailelerden İngilizceye ağırlık veren vardır, içlerinde 2_3 çocuk öne çıkıyor onlarda belki anaokulundan beri ingilizce görüyordur.Muhtemelen benim oğlum İngilizceye çok kapalı zaten sevmiyor ama bu kadar fark beni üzdü.O zaman ben neden bu kadar çok ödeme yapıyorum diye sorguladım ki herseyimiz evlatlarımız için ama daha ev bile alamamisken ayda 5000 TL okula ödüyoruz ,devlet okuluna geceriz dışardan öğretmen veya kurslarla desteklerim diye düşündüm.En azından evimizi alır bu konuda rahatlar ortaokulda özele geçeriz diye düşündüm.Kafam karmakarışık yanlış kararlar vermek istemiyorum, sonradan devlete geçmek çocuğu üzer mi bilemiyorum.Bu arada özel okulların bir illüzyon olduğunu düşünmeye başladım.Cok fazla aktivite vb ile gözümüzün boyandigini düşünüyorum.Bu kadar çok çocuğumuz devlet okuluna gidiyor herkesin imkanı yok bu paralari vermeye ki bizde şartlarımızı zorlayarak oduyoruz. Benim gibi çocuğunu önceden özel okula verip devlet okuluna gecen veliler var mı aranızda. Birde özellikle değerli öğretmenlerimizden yanıt verecek olan olursa da çok mutlu olurum.
Valla oglum daha cok kucuk ama kendimden ornek vereyim ozel okuldaydim beni devlete aldilar sonradan cunku ozel ojul sadece velilerin gozunu boyamak icin turlu taklalar atan bir egitim kurumu... Ev almamissiniz ozele gondermissiniz belli ki cocougunuzun egitime cok onem veriyoesynuz ama inanin ozel okulda bi kere insanda diger arkadaslarinin maddi yonden durumuna erisme kaygisi olusuyo cocukta.. yani kendini eksikli hissediyorsun.. ikincisi ogretmenler velilere gore hareket ediyor biri diyo odev az odev manyagi oluyoruz oburu cok odev verdin diyo hadi bu sefer odev yok evde yatiyoruz vs... Aktiviteleri okulun bitmiyo gezileri bitmiyo paso velilerin gozu boyansin baska bisey degil oglumu hayatta ozele vermem ozel ders alir kurs murs tamam

İngiliCeyi de kurslarla hallettim bu arada zaten ileride unv erasmus vs ingilizce olayi hallediliyor

Benim oğlum devlet okulunda okudu ilkokulu. Ortaokula da iyi bir devlet okuluna verdik. Şuanda çok güzel ingilizce konusabiliyo. Dizi film altyazısız izliyo. Ama aynı okula giden ingilizce seviyesini hiç yğkseltemeyen arkadasları da var. Biraz evden destek biraz çocugun kendi yatkınlıgı yeterli bence. Her özel okul bir değil. O okulda çalışan öğretmenler hatta veliler bile çok önemli. Vermeyi düşündüğünüz devlet okulu nerde kimler gidiyo o okula ona göre karar verin.

Ben hep şey hesaplarım o para çocuğun geleceği için yatırım olarak saklansa çok çok daha faydalı olur herhalde

Ben başka bir öneride bulunmak istiyorum naçizane. Tabii eğer imkanınız varsa, yaşamınızı bilmiyorum sonuçta. İşten daha erken bir saatte çıkma ihtimaliniz varsa, daha az meblağa bunu yapsanız belki daha iyi olur. Bu yaş çocuklarının en temel ihtiyacı aile ilgisi, sizinle daha fazla vakit geçirmesi her şeyden kıymetli. Lise bitene dek İngilizce görecek zaten. Bir dünya kurs var, yurtdışı kursları dahi var. Ben olsam açıkçası akşam 8e dek çalışıp çocuğumun okuluna aylık 5bşn lira vermektense daha az bir ücret alacağım ama evime hiç olmazsa 5te gelebileceğim bir iş tercih ederdim. İngilşzceyi kurslarla toparlardım. İngilşzceyi veya başka herhangi bir dersi toparlarsınız sonrasında ancak geçen şu zamanı tekrar onunla yaşayamazsınız.
Ben özel bir bankada 24 yıldır çalışıyorum başka bir iş mümkün değil , emekliliğe de 8 senem var. Tempomuz maalesef yoğun yoksa hangi anne istemez çocuğuna daha çok vakit ayirmak

Ben özel bir bankada 24 yıldır çalışıyorum başka bir iş mümkün değil , emekliliğe de 8 senem var. Tempomuz maalesef yoğun yoksa hangi anne istemez çocuğuna daha çok vakit ayirmak
Eşiniz ne iş yapıyor bilmiyorum ama bankacıysanız devlet okuluna nasıl gidecek ?okulun saatleri ve sizin saatleriniz nasıl uyacak ?

bu önceliklendirmeyi çocuğunuzu o okula alıştırmadan önce yapsaydınız keşke. çocuk diyip geçmeyin, neden alındığını anlayacak ve ömür boyu aranızda sorun olacak.

Ben katılıyorum

Yanlış anlamayın devlet okuluna giden çocuklar kötü ya da terbiye almamış vb asla demiyorum ama türlü türlü ailelerden gelen çocuklar oluyor. Küfür edeni de, vuruşan dövüşeni de... Özel okulda benzer sosyoekonomik şartlarda ailelerden çocuklar geliyor, çocuğun bütün gün vakit geçirdiği sosyal ortamdan en azından içim rahat eder diye düşünüyorum. Öbür türlü dediğim gibi türlü türlü ailelerden gelmiş çocuklar oluyor.

Ev araba bir şekilde olur dediğiniz gibi ama çocuğa yatırım yapmak çok çok daha önemli benim için de. Çocuğun giden eğitim yılları geri gelmiyor.

Aynı şekilde köklü, sağlam arkadaşlıklar kurması da önemli ve manevi olarak besleyici. TEDli arkadaşlarım var anaokulundan beri beraberler çocukluk arkadaşı imreniyorum yani tadından yenmez bir durum. Ben sırf bu yüzden çocuğumu özel okula verirdim her şey eğitim ya da para değil manevi tatmin de önemli.
Haklısın haklı olmasına da her şey tam olarak böyle olmuyor dostum, keşke dediğin gibi olsa.
Kızın devlet okulunda 3. Sınıf öğrencisi, özele gönderme durumunu hiç düşünmedik zaten şu an maddi imkanım da yok. Ortaokul için değerlendireceğiz durumu.
Arkadaşlarımın çoğunun çocuğu özel okulda. Bizzat kulağımla duyduğum konuşmayı aktarayım sana. Arkadaşımın kızı X olsun(4. Sınıfa gidiyor)
X : Anne ben bugün valinin oğluna laf soktum.
Anne : Ne oldu yine?
X: Bana benim babam vali diye hava atmıştı ya ben de bugün ona benim amcam da sanayi odası başkanı dedim. Amcam validen daha büyük dedim.
Anne : Hihihihi ben sana böyle şeyler yapma demedim mi?
Bak bunlar senin dediğin aynı sosyoekonomik çevreye sahip ailelerin çocukları. Ben bu diyalogun ortasında kendi çocuğumu hayal edemedim, ne diyecek , benim annem de öğretmen sizin eve temizliğe gelsin falan m😂

Özel okul demek zaten dersleri iyi olacak demek değil. Özel okul demek sağladığı etkinlikler, yetenek kursları demek. Bir çok kişi özel okula bu yüzden gönderiyor.

Bir de şunu eklemek istiyorum ben, özel okulların eğitimi bir yana sosyal imkanları için gönderiyoruz diyen çok kişi var. Benim yaşadığım ilde özel okullar kendi bünyesinde imkan sunmaktan ziyade velileri yönlendiriyor; şunu yapın bunu alın vs şeklinde.
Ben devlet okulunda öğretmenim, maddi imkanım olsa ben de özel okula gönderirim sırf saatlerinden ötürü ( herkesin kendince bir sebebi var) . Ben okulda herhangi bir öğrencimi herhangi bir aktiviteye yönlendirmiyorum, çünkü veli ciddiye almıyor. En basiti kitap öneri listesi veriyorum, ayda bir kitap alınmasını istiyorum, veli onu bile almıyor, burası devlet okulu değil mi diyerek. Ama özel okulda yüzlerce lirayı ( bu paraları burda kayıt parası haricinde istiyorlar ) ekstra kitaplara veriyor aynı veli. Kuzenim çocuğunu devletten özele aldı, devletteyken bir sayfa ödev yaptırmamış insan şimdi her haftasonu kütüphaneye , spor faaliyetlerine çocuğu taşıyor( bunların hiçbir okul bünyesinde değil ) Geçenlerde piyano almak istediğinden bahsetti, öğretmeni yeteneği var demiş, bütün arkadaşları da bir şeyler çalıyormuş, çocuk heves ediyormuş.
Burda bahsi geçen her türlü aktiviteyi ben de destekliyorum ama devlet okullarını eleştirirken lütfen aile olarak kendi tutumunuza da bakın.
Ben de diyorum haftasonu tiyatroya götüreyim çocukları diye ama veli bana kim getirip götürecek diye karşı çıkıyor.
( bu yazdıklarımı sadece kendi gördüğüm , yaşadığım çevreye göre anlatılmıştır, özel okula asla karşı değilim parayı bulunca ben de göndereceğim:)

Eşiniz ne iş yapıyor bilmiyorum ama bankacıysanız devlet okuluna nasıl gidecek ?okulun saatleri ve sizin saatleriniz nasıl uyacak ?
Çocuğum zaten şu anda da 16.30 da evde oluyor ve annem karşılıyor. Sabahlari eşim servise bindirip işe gidiyor. Devlete geçme konusunda fikir almakla beraber gelinen noktada ya aynı okulda ya da duruma göre butik bir okulda devam edebiliriz

X