Bir de şunu eklemek istiyorum ben, özel okulların eğitimi bir yana sosyal imkanları için gönderiyoruz diyen çok kişi var. Benim yaşadığım ilde özel okullar kendi bünyesinde imkan sunmaktan ziyade velileri yönlendiriyor; şunu yapın bunu alın vs şeklinde.
Ben devlet okulunda öğretmenim, maddi imkanım olsa ben de özel okula gönderirim sırf saatlerinden ötürü ( herkesin kendince bir sebebi var) . Ben okulda herhangi bir öğrencimi herhangi bir aktiviteye yönlendirmiyorum, çünkü veli ciddiye almıyor. En basiti kitap öneri listesi veriyorum, ayda bir kitap alınmasını istiyorum, veli onu bile almıyor, burası devlet okulu değil mi diyerek. Ama özel okulda yüzlerce lirayı ( bu paraları burda kayıt parası haricinde istiyorlar ) ekstra kitaplara veriyor aynı veli. Kuzenim çocuğunu devletten özele aldı, devletteyken bir sayfa ödev yaptırmamış insan şimdi her haftasonu kütüphaneye , spor faaliyetlerine çocuğu taşıyor( bunların hiçbir okul bünyesinde değil ) Geçenlerde piyano almak istediğinden bahsetti, öğretmeni yeteneği var demiş, bütün arkadaşları da bir şeyler çalıyormuş, çocuk heves ediyormuş.
Burda bahsi geçen her türlü aktiviteyi ben de destekliyorum ama devlet okullarını eleştirirken lütfen aile olarak kendi tutumunuza da bakın.
Ben de diyorum haftasonu tiyatroya götüreyim çocukları diye ama veli bana kim getirip götürecek diye karşı çıkıyor.
( bu yazdıklarımı sadece kendi gördüğüm , yaşadığım çevreye göre anlatılmıştır, özel okula asla karşı değilim parayı bulunca ben de göndereceğim:)