- 24 Aralık 2016
- 459
- 228
- 103
Ay şuan gördüm hahahahKullanici adinizdaki gonderme konuya cok uygun
Bir çocuk hasta olunca öbürüne geçiyor ve bu durum abartmıyorum aylarca sürüyor herkes sürekli hastalık geçirip başkasına bulaştırıyorPara veriyoruz diye karşıdakini satın aldığını düşünen bir veli grubu var... şahsen evde tek başına 1 çocuğa bakarken zorlandığım oluyor, öğretmenden her çocukla ekstra ilgilenmesini beklemek saçma geliyor bana. O kadar özen isteyen otursun kendi baksın diyeceğim ama yapan azdır.
Ayrıca hasta çocuk okula gönderilmez, diğer çocukları hasta etmeye kimsenin hakkı yok. Gerekirse veliler izin almak zorunda. Hastayken hiç göndermedim, gönderen olduğunda da ekstra sinir oluyorum.
Ahahahahahahhahsh bilerek seçtimKullanici adinizdaki gonderme konuya cok uygun
İdare bu konuda hiçbir şey yapmaz maalesef. Veli kaybetmekten çok korkuyorlarİdareyle açıkça konuştunuz mu? Diğer sınıflar ve öğretmenlerin sorumlulukları sizinle benzer mi?
En azından çok hasta çocukların getirilmemesi konusunda idareyle aynı fikirde olup velilere iletilmeli.
İnanın müdür çok etkisiz bu konuda sözleşme yapmamış olsam şimdi çıkardım… bez konusunda da eğer tekrarlarsa gerçekten ihmaldir ama çok nadir oluyorsa o an öğretmenin müsait bir durumu yoktur ve sonradan unutmuş olabilirBen de çocuğumu yeni kreşe başlattım. Bi kere bezini hiç değiştirmemişler bez doluydu ve çocuk pişik olmuştu. Hocam gözden kaçmıştır illa ki ama dikkat ederseniz sevinirim falan dedim. İnsanlar kreşe yollayıp 10 kişilik sınıfta tek kişilik ilgi bekliyor. İmkanım olsa bi sene daha yollamazdım. Şartları bilerek bazı konuları tolere edebilmek gerek. Oğlumun öğretmeni akşam falan da aklınıza bi şey takılırsa arayabilirsiniz dedi ama bi kere bile aramadım. Çocuk hastaysa babayla dönüşümlü izin alıp yollanmaması gerek. Yazık günah o hastalık diğer çocuklara da bulaşacak. Müdürle konuşun yardımcım görevlerini yapmıyor hepsine tek başıma yetemem deyin.
İlk toplantıda konuştuk bunları ama anlamıyorlar maalesef . MEB’e bağlı bir okul. İki kişi takıyor ama baya takıyorAile sosyal politikalara bağlı bir kreştesiniz sanırım.
Toplantı yapın ve bu durumları nedenleriyle beraber dile getirin. 1-2 kişiyse etkinlikleri eleştiren göz ardı edin zaten, yani ağzı olan konuşur. Ama çoğunluksa toplantıda beklentilerini anladığınızı ama yaş dönemi nedeniyle çocukları sıkmanın anlamsız olduğunu, yapılan etkinlikten ziyade bol eğlence, oyun ve mutluluk odaklı olduğunuzu belirtebilirsiniz. Hastalıkla ilgili de neden göndermemeleri gerektiğini, o döngünün kısır döngüye dönüştüğünü belirtebilirsiniz. Tam iyileşme sağlanmadan sürekli hastalık döngüsü sizi de yoracaktır diye tane tane, açıkça anlatabilirsiniz.
Bir ara çok istiyordum hem tek çocuk hem de maaşı iyi KPSS’ye de rahat hazırlanırım dedim ama evlerden ne çıkacağı belli olmuyor bu dönemde maalesef hiç güvenli gelmedi sonraSize öğretmen değil bakıcı muamelesi yapıyorlar ve tatmin edici maaş verdiklerini de sanmıyorum. Bakıcılık yapmayı düşünmez misiniz? Mahalle teyzeleri çocuk bakarken binbir naz kapris yapıp 30k kazanacaklarına.. hem tek çocuk sizi sınıf ortamından daha az yorar diye düşünüyorum hem de çocuk için mahalle teyzesinden eminim çok ama çok daha fazlasını verirsiniz.
Sözleşme elimi kolumu bağlıyor… kendisi çalışırken bir gün izin alıp çocuğuna baksa hastalığı da hafifler bulaş süresini de bir gün de olsa evde geçirir şaka gibiler yaYa vallahi kimse kusura bakmasın ama yazacağım bunu . Oğlum 5 yaşında devlette geçen sene de devletteydi . Geçenlerde oğlumu okula bıraktım o gün bir arkadaşın çocuğunun hasta olduğunu öğrendim bir önceki hafta da hastaydı acaba atlatamadı mı diye düşündüm. Arkadaşla da sohbet ediyorduk arada bende msj yazdım . Konuşurken dedi ki ( kendi öğretmen eşi asker ) bıktım artık çocuğun sürekli hasta olmasından siz ev hanımları çocuk hastayken okula yollamayın sonra biz izin alamıyoruz perişan oluyoruz bilmem ne . Ben çocuğumu hastayken okula yollamadım ve zaten onun çocuğu hasta olarak okula geldiği için sürekli bizim çocuklar hasta olup okula gidemiyorlar. Anne baba dönüşümlü izin alıp çocuğa bakacak veya komşu vs birisi hep ekstra hazır olacak başka çare yok maalesef ki . Sizde bebek ve hasta bakıcısı değilsiniz. Doğru düzgün bir maaşta almadığınıza eminim. Başka bir okulda iş baksanız ?
Çooook kısa ben oyun odaklıyım daha çok kitap çalışmaları ve günde sıkmayacak yaşlarına uygun bir etkinlikle gönderiyorum ama veli istiyor ki her gün eve bir etkinlik gelsin çok güzel fotoğrafları çekilsin2-3 yaşındaki çocuk ne etkinlik yapacak ya Allah aşkına kaç dk dikkat süreleri var ki ne cahil insanlar var ben anlam veremiyorum
Ozel okul bir cukurdur. Gercekten parasini sanki okula degil de kisisel olarak ogretmene oduyorlarmis gibi davraniyorlar. Siz okul oncesi ogretmenisiniz sanirim. Ben 3 sene bi ozel okulda muzik ogretmeni olarak calistim. Okul sonrasi etutlerde piyano dersi veriyordum. Bir ogrencim vardi. Beden egitimi dersinden cikip bana geldigi icin terli oluyordu genelde ve annesi kizinin ustunu benim degistirmemi istiyordu… saka gibiydi. Ne veliler tanidim tehdit eden mi dersin, yuzune gulup arkadan mudure sikayet eden mi dersin korkunc bir sektor.Herkese merhaba. Özel okulda öğretmenim ve gerçekten işimi severken artık sevemediğimi farkettim. Veliler ayrı idare ayrı çok yoruyor. Çoğunuzun anne olduğunu biliyorum ve sizlerden tavsiye almak istiyorum.
Öncelikle öğrencilerimi çok seviyorum ama çok küçük bebekleri de benim sınıfıma veriyorlar. 2 yaşına girmemiş bebekler var ve hastalıktan kırılıyorlar. Yine de her gün geliyorlar anneleri çalışıyor olabilir ama çalışmadıkları izinli oldukları günlerde de o çocuklar geliyor. İzinli olduklarını biliyoruz belirtiyorlar çünkü. Evde olan anneler de var ve oğlu hastalıktan dolayı nefes alamıyor uyuyamıyor yine de gelmediği bir gün yok. Yanlış anlamayın ben çocuğa bakmayayım demiyorum mecburlarsa göndermeye tabi ki seve seve bakarım ama onlardan dolayı hastalıklar yayılıyor ben de hasta oluyorum ve etkili olamıyorum maalesef. Ellerinde olmasına rağmen göndermeleri artık çok sinirimi bozuyor. Geçenlerde bir çocuğun atletini değişmedim çünkü hiç terlemedi zaten hava soğuk annesi aradı akşam neden değişmediniz diye. Yardımcım zaten yardımcı olmuyor bu konuda da bir şey yapılmıyor. Tek başıma bu kadar küçük çocuklara yetişemiyorum sınıfım kalabalık bir de. En ufak bir aksaklık olduğunda uyarılıyorum ben de insanım elimden geleni yapıyorum çocuklarım için ama yetmiyor. Uykularında bile gözlerimi ayırmıyorum üstlerinden bir dakika bile yemek yerlerken de aynı şekilde başlarına bir şey gelmesin hep iyi olsunlar istiyorum ama yetmiyor. Etkinlik yapıyoruz çocuklar 2-3 yaşlarında oldukları için düzgün yapamıyor haliyle ve veliler bunu bile sorun ediyor. Çok sıkıldım işe gitmek istemiyorum artık. Yanlış anlamayın hepsini ayrı ayrı çok ama çok seviyorum hepsi benim çocuğum gibi fakat yoruldum artık
Çok teşekkür ederim… 5 tane bebeğim var ve inanın çok zor okurken hiç böyle hayal etmedim2 yaşında kaç bebekle ilgileniyorsunuz? Çok zordur eminim. Ne etkinliği yapılabilir ki o kadar küçük bebekle? Maaşınız nasıl? Yukarda bir arkadaş yazmış, evde bebek bakıcılığı bile daha kolay ve maaş açısından daha iyidir eminim. Allah kolaylık versin
Henüz 18 aylık bebeğim. Ben de kreşe gönderebileceğim kadar geç göndereceğim bu hastalık meselesinden. Etkinliğe gelecek olursak fiyatları bilmiyorum ama sürekli kartondan bi şey yapıp getireceği bir okul istemem, sürekli fotoğraf panosu falan da itici geliyor sonradan ne düşünürüm bilmiyorum. Zaten 2 yaş 3 yaş neyi ne kadar yapabilir ki.. Tabi bir de öğretmenin de mutlu olacağı bir kurum isterim.İlk toplantıda konuştuk bunları ama anlamıyorlar maalesef . MEB’e bağlı bir okul. İki kişi takıyor ama baya takıyor
Küçük bir yer değil aslında okul da köklü bir okul ben tamam dedim sınıfa bir girdim şok oldum2 yaş ve 3 yaşı ortak sınıfa veren okulda çalışmayın hocam, daha 2 yaşına girmemiş bebek de varmış üstelik
başka okul bakın derim
normalde bu yaşları hep ayırıyorlar
yeğenim 4 yaşında ona rağmen 8-10 kişi filanlar, 2-3 yaşta bir de yüksek mevcutla nasıl çalışacaksınız ki - ha yüksek mevcut olur birden fazla hoca olur ve kimse aman aman bi etkinlik filan beklemez. bazı ülkelerde öyle bir mantık var, ama sizinki özel
özel velisi çocukları uzaya çıkarın diye bekliyor.
sizin okulda sıkıntı var
küçük yerde misiniz?
Benim de seneye durumum bu olacak gibi… yahu çocuk terlese tabi ki değişirim ama terlememiş ve temiz diye gönderdiği kıyafetleri de dehşet derecede sigara kokuyor kendisi çok önem veriyormuş gibi benim de hassas olmamı beklemesi çok garipBende ayni şeyleri çokça yaşadım çalışanı bırakın ev hanımları bile aynı durumda, çocuk hastalıktan kırılıyor gelip almanız lazım diyorum yok yatıp uyusa iyileşir evde bir şeyi yoktu diyor ateşten yanıyor çocuk, sonra haliyle bana da diğer çocuklara da bulaşıyor, atlet kıyafet değişme konusunda da çok sorun yaşadım, biz öğretmeniz bakıcı değiliz ama ozellerde çoğunlukla maalesef öğretmene bakıcı gözüyle bakılıyor hem veliler hem idare tarafından, geçen yıl çalıştım özel okulda ama asla yapamayacağımı fark ettim, mesleğimi sorguladım yanlış meslek mi seçtim kendime diye gerçekten. Zor çok zor....
O yüzden bıraktım bu yıl velilerim hala arıyor seneye gelseniz keşke diye ama yok gelmeyi düşünmüyorum hatta artık ogretmenlik yapmayı bile düşünmüyorum yani o kadar içim soğudu maalesef ki..
Asgari alıyorum üstüne. Geçen sene çalıştığım kurum hiç böyle değildi. Evlere güvenemiyorum kimden ne çıkacak bilemiyorum o yüzden uzak durdum hepKaç para alıyorsunuz bilmiyorum ama iyi bir aile bulsanız da evde çocuk bebek eğiticiliği/bakıcılığı yapsanız daha iyi bence. Benim imkanım olsa eve bakıcı değil eğitimli birisini tutar, çocuğum küçük yaş grubunu evde mahalle teyzesiyle tv izleyerek değil kaliteli zaman geçirerek atlatsın isterdim. Hem en kötü ihtimalle aynı parayı alırsınız
Özel okul mu gündüz bakım evi mi? Gündüz bakım evi değilse orayı şikayet ettirsenize. Bu kadar küçük çocukları okula yazdırmazlar usulsüzlük var zaten.Herkese merhaba. Özel okulda öğretmenim ve gerçekten işimi severken artık sevemediğimi farkettim. Veliler ayrı idare ayrı çok yoruyor. Çoğunuzun anne olduğunu biliyorum ve sizlerden tavsiye almak istiyorum.
Öncelikle öğrencilerimi çok seviyorum ama çok küçük bebekleri de benim sınıfıma veriyorlar. 2 yaşına girmemiş bebekler var ve hastalıktan kırılıyorlar. Yine de her gün geliyorlar anneleri çalışıyor olabilir ama çalışmadıkları izinli oldukları günlerde de o çocuklar geliyor. İzinli olduklarını biliyoruz belirtiyorlar çünkü. Evde olan anneler de var ve oğlu hastalıktan dolayı nefes alamıyor uyuyamıyor yine de gelmediği bir gün yok. Yanlış anlamayın ben çocuğa bakmayayım demiyorum mecburlarsa göndermeye tabi ki seve seve bakarım ama onlardan dolayı hastalıklar yayılıyor ben de hasta oluyorum ve etkili olamıyorum maalesef. Ellerinde olmasına rağmen göndermeleri artık çok sinirimi bozuyor. Geçenlerde bir çocuğun atletini değişmedim çünkü hiç terlemedi zaten hava soğuk annesi aradı akşam neden değişmediniz diye. Yardımcım zaten yardımcı olmuyor bu konuda da bir şey yapılmıyor. Tek başıma bu kadar küçük çocuklara yetişemiyorum sınıfım kalabalık bir de. En ufak bir aksaklık olduğunda uyarılıyorum ben de insanım elimden geleni yapıyorum çocuklarım için ama yetmiyor. Uykularında bile gözlerimi ayırmıyorum üstlerinden bir dakika bile yemek yerlerken de aynı şekilde başlarına bir şey gelmesin hep iyi olsunlar istiyorum ama yetmiyor. Etkinlik yapıyoruz çocuklar 2-3 yaşlarında oldukları için düzgün yapamıyor haliyle ve veliler bunu bile sorun ediyor. Çok sıkıldım işe gitmek istemiyorum artık. Yanlış anlamayın hepsini ayrı ayrı çok ama çok seviyorum hepsi benim çocuğum gibi fakat yoruldum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?