Özel okul ve veliler

Özel okulda çalışan bir öğretmen olarak seni okadar iyi anlıyorum ki...
Kademem farklı olsa dahi, yaşanan sıkıntıların konuları hep aynı. Asla değişmeyecek olan bir sistem. İnkar edilemez bir "ticaret" kafası.

Bu soruyu kendime çok sordum, hayır arkadaşım, sen öğretmenliği seviyorsun. Özel okulda sömürülmeyi sevmiyorsun. Maddi boyutunu geçtim, psikolojik olarak verdiği hasar çok daha fazla...

Kolaylıklar diliyorum

Ay ben de bıktım sürekli hasta çocukların okula gönderilmesine. Bizim oğlanın sınıfında bir çocuk var hep ilk o getiriyor hastalığı. Hep önce başı ağrır boğazı ağrır ateşi çıkar hemşire calpol verir ama eve gitmez çünkü veliler almaz. Olan bize oluyor cidden 3 çocuğum hepsi aynı anda hasta oluyor çok yoruldum artık.
Sizin yerinizde olsam bu kadar çocuk kabul etmem bana hiç mantıklı gelmedi bu kadar çok çocuk bir öğretmen için?

Bir çocuk hasta olunca öbürüne geçiyor ve bu durum abartmıyorum aylarca sürüyor herkes sürekli hastalık geçirip başkasına bulaştırıyor

İdareyle açıkça konuştunuz mu? Diğer sınıflar ve öğretmenlerin sorumlulukları sizinle benzer mi?

En azından çok hasta çocukların getirilmemesi konusunda idareyle aynı fikirde olup velilere iletilmeli.
İdare bu konuda hiçbir şey yapmaz maalesef. Veli kaybetmekten çok korkuyorlar

İnanın müdür çok etkisiz bu konuda sözleşme yapmamış olsam şimdi çıkardım… bez konusunda da eğer tekrarlarsa gerçekten ihmaldir ama çok nadir oluyorsa o an öğretmenin müsait bir durumu yoktur ve sonradan unutmuş olabilir

İlk toplantıda konuştuk bunları ama anlamıyorlar maalesef . MEB’e bağlı bir okul. İki kişi takıyor ama baya takıyor

Bir ara çok istiyordum hem tek çocuk hem de maaşı iyi KPSS’ye de rahat hazırlanırım dedim ama evlerden ne çıkacağı belli olmuyor bu dönemde maalesef hiç güvenli gelmedi sonra

Sözleşme elimi kolumu bağlıyor… kendisi çalışırken bir gün izin alıp çocuğuna baksa hastalığı da hafifler bulaş süresini de bir gün de olsa evde geçirir şaka gibiler ya

2-3 yaşındaki çocuk ne etkinlik yapacak ya Allah aşkına kaç dk dikkat süreleri var ki ne cahil insanlar var ben anlam veremiyorum
Çooook kısa ben oyun odaklıyım daha çok kitap çalışmaları ve günde sıkmayacak yaşlarına uygun bir etkinlikle gönderiyorum ama veli istiyor ki her gün eve bir etkinlik gelsin çok güzel fotoğrafları çekilsin

Ozel okul bir cukurdur. Gercekten parasini sanki okula degil de kisisel olarak ogretmene oduyorlarmis gibi davraniyorlar. Siz okul oncesi ogretmenisiniz sanirim. Ben 3 sene bi ozel okulda muzik ogretmeni olarak calistim. Okul sonrasi etutlerde piyano dersi veriyordum. Bir ogrencim vardi. Beden egitimi dersinden cikip bana geldigi icin terli oluyordu genelde ve annesi kizinin ustunu benim degistirmemi istiyordu… saka gibiydi. Ne veliler tanidim tehdit eden mi dersin, yuzune gulup arkadan mudure sikayet eden mi dersin korkunc bir sektor.

Çok teşekkür ederim… 5 tane bebeğim var ve inanın çok zor okurken hiç böyle hayal etmedim

İlk toplantıda konuştuk bunları ama anlamıyorlar maalesef . MEB’e bağlı bir okul. İki kişi takıyor ama baya takıyor
Henüz 18 aylık bebeğim. Ben de kreşe gönderebileceğim kadar geç göndereceğim bu hastalık meselesinden. Etkinliğe gelecek olursak fiyatları bilmiyorum ama sürekli kartondan bi şey yapıp getireceği bir okul istemem, sürekli fotoğraf panosu falan da itici geliyor sonradan ne düşünürüm bilmiyorum. Zaten 2 yaş 3 yaş neyi ne kadar yapabilir ki.. Tabi bir de öğretmenin de mutlu olacağı bir kurum isterim.

Küçük bir yer değil aslında okul da köklü bir okul ben tamam dedim sınıfa bir girdim şok oldum

Benim de seneye durumum bu olacak gibi… yahu çocuk terlese tabi ki değişirim ama terlememiş ve temiz diye gönderdiği kıyafetleri de dehşet derecede sigara kokuyor kendisi çok önem veriyormuş gibi benim de hassas olmamı beklemesi çok garip

Aslında en büyük sorun idarede. Seni de mutlaka dinlendirmeli. 2 yaş bebek grubuna 2 öğretmen asla yetmez. İngilizce, ritim, robotik kodlama, jimnastik gibi dersler koyup her gün bir öğretmen gelmeli. Ayrıca yardımcı bir atlet değişmiyorsa neden var? Velileri maalesef yönlendiremezsin. O konuda çözüm yok.
Kızım anaokuluna gidiyor. Bir kere şurubunu koyup gönderdim. Çalışıyorum mecburum. Hemen uyarı geldi okuldan. Asla ilaç vermiyoruz biz bir daha olmasın diye. Ben de okulun kuralı diye asla bşr daha tekrar etmedim

Asgari alıyorum üstüne. Geçen sene çalıştığım kurum hiç böyle değildi. Evlere güvenemiyorum kimden ne çıkacak bilemiyorum o yüzden uzak durdum hep

Özel okul mu gündüz bakım evi mi? Gündüz bakım evi değilse orayı şikayet ettirsenize. Bu kadar küçük çocukları okula yazdırmazlar usulsüzlük var zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…