Özel okul ücretine ara dönemde zam yapılmak istenmesi!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye herkes okul küçülmeye mi gitsin demiş anlamadım… okulun az kar etmesi mümkün değil mi??
Her gider artarken iş sahibi nasıl kendi gelirini azaltsın? Okulların hepsi ultra zengin her yerde şubeleri olan okullardan mı? Ne olur ben size söyleyeyim Bende iş sahibi olarak söylüyorum bunu. Benim gelirim sabitken tüm giderlerim arttı. Bu ekonomide ne oldu ezilen ben oldum mesela. Başka bu şekilde örneği olan varsa söylesin mesela gelirini azaltıp hayatına normal devam eden benden farklı bir örnek varsa lütfen cevap yazsın bende öğreneyim

Son cümlenize bakarak memurlar yıllardır enflasyonun altında zam alıyor mesela? Ama o zaman küçülmeye giderim demeden çalıştık biz. Bana göre taahhüt ettiğin şeyi yerine getirmekle yükümlüsün. Geçen sene pandemide harcamadıkları elektrik su ve ısınmaya sayabilirler bu seneki artışları

O zamanla bu zman aynı mı? Bir kaşar bir yıl önce kaç liraydı????

Niye herkes okul küçülmeye mi gitsin demiş anlamadım… okulun az kar etmesi mümkün değil mi??

Konu sahibinin önerisi bu yönde. Gerekirse okul küçülmeye gitsin yazdı ondan sonra herkes bu cümle üzerinden yorum yapmaya başladı. Okulun az kar etmesi mümkün değil çünkü orası bir işletme, ticarethane neticede. Eğer velilerden ek ödemeleri olmazsa mevcut zamların etkisini düşünürsek az karı geçtim eksiye bile düşebilirler

Asgari ücretli maaşları arttı. Neden? Çünkü maaşları iş veren ödüyor. Peki emekli, memur, işçi? Hepsi de kendince zorlanmıyor mu ekonomide. Onlara ne olacak?

Demek istediğimizin aynı olduğunu düşünüyorum. Ama bunu işverenlerin geliri azalsın şeklinde söylemeyi doğru bulmuyorum. Ben size kendi durumumu söylüyorum. Küçücük bir işletmeyim ve bırakın karımı sabit tutmayı ödemeleri denk getirsem şükür ediyorum. İki taraflıda bakmak lazım

Bizim okul oncesi ozel okulumuzda istedi. Ben hak verdim açıkçası bu isteklerine evet yasal değildi ama çalışanlar beklenmedik calisna artislari karşısinda bu artis belki yasal olarak istemek haklari olmasa da ben kendimi okul sahibi yerine koyup hakli buldum ve artisi kabul ettim. Ben artis yapilmasi yönündeyim o kdr ogretmenin parası çocukların yemesi icmesi nasil ödenecek

Bu gidişle kurumu bile kapatabilir sahipleri.
Sitemizin dışında mini bir bakkal var.
Dun akşam konuşmasına şahit olduk.(belli bir süredir şikâyetçi gidişattan) Kapatacagim baş edemiyorum ,dışarda hamallık etsem daha kårda olurum diyordu.
Adam yılların esnafı.

Ben konu sahibini de haklı buluyorum, öyle bir çıkmaz ki. Ama ben asıl problemin gelen zam yığınları olduğunu düşünüyorum.

Eger itiraz edeceksek bunlara etmeliyiz ki hickimse mağdur olmasın daha fazla.
150 kw dan 210 kw çıkarmışlar elektriği neden çünkü insanlar isyan ediyor artık.

Böyle böyle hakkımızı almalıyız. Bu zaman kadar dönem ortasında zam yapmak zorunda kalan bir okul, kurs , kurum görmemiştim ben.

İyi dileğiniz için teşekkür ederim sözleşmede de beyan etmişlerdi zaten almayacaklarini.

Umarım biran önce ülke olarak bu zor günleri geride bırakırız ve hickimse mağdur olmaz tek temennim bu.

Okul öncesi eğitiminde neler dahil mesela kırtasiye, yemek, servis vs...
Eğitim haricindeki giderlere zam yapıldıysa mantıksız değil asla.
Bir de siz senelik sözleşme yapmıyorsunuz o sebeple bir noktada o sebeple okulun tavrını garip bulamadım. Dönemlik mi senelik mi ücret belirliyorlar.
Eşim özel okulda lisede öğretmen okul zam vs yapmadı. Çünkü sözleşmeleri onların da okul dönemlerine göre yapılıyor. Yani ocaktan ocağa değil, eylülden eylüle göre. Öğrencilerden de dönem ortası zam istemediler.
Ara dönemde öğretmenler de zam istiyor ama arkadaşlar. Çünkü geçim zor

Eger itiraz edeceksek bunlara etmeliyiz ki hickimse mağdur olmasın daha fazla.
150 kw dan 210 kw çıkarmışlar elektriği neden çünkü insanlar isyan ediyor artık.
Kesinlikle katılıyorum size, bakın nasıl yanlışlardan donulebiliyor öyle değil mi? Haklarımızı aramalıyız,kırmadan dökmeden...Gerçekten bu dönemde yedirebilen yedirdigi kadar .

300 lira zam yaptılar bize, gık demedik açıkçası.
Olağanüstü bir döneme girdik, herkes zor durumdayken herkesin bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum.
Ama ben okulun bizi sömürdüğünü sanmıyorum, iyi niyetlerine inanıyorum.

Eşim kabul etmeyenlere yaptırımınız var mı diye sorduğunda okulun sahibi yasal olarak hiçbir şey yapamayız demişti.

Aynen öyle millet ayaklansa bak bakalim kişin ortasimda servis parasini iki katina cikartabiliyormu ama yok bizim toplumumuz malesef kuzu gibi seslerinin cikmasi gerektigi yerde çok güzel susuyorlar
Hanımefendi sizce servisçilere, okul müdürlüğüne mi ses çıkarılmalı? Gündemi takip etmiyorsunuz sanırım, milletin gideri şu 3 5 ayda 2 katına çıktı.
Kusura bakmayın ben onlara da hak veriyorum. Servisçi dediğiniz adam okul servisi değil mi?? Benzine ne kadar zam geldi sizin haberiniz var mı? Zamlar yapılırken susalım, gideri artan adam gelirini giderini dengelemeye çalışınca ona ses çıkaralım. Benzine zam gelirken ses çıkardınız mı? O zaman sizde söylediğiniz grup içersindesiniz.

Konu sahibi hem siz haklısınız, hem okul yönetimi.
Servisten ekmeğe herşeye zam geldi, haliyle adamların geliri sabit kalırken gideri arttı. E bunların çalışanı var öğretmeni de cartı curtu var varda var. O yüzden pek birşey söyleyemiyorum ben.
Ben okula servisle gidip geliyorum, aylık 700 lira Sakarya İstanbul arası. Sözleşmenin arkasında bile olağanüstü hallerde zam yapılabileceği yazıyor, isterseniz atabilirim. Zam yapsalar da sesimi çıkarmazdım sanırım, zira adamlar giderleri sabitken zam yapmıyorlar, giderleri en az 2 kat arttığı için zam yapıyorlar. Ha haklılar mı evet. Siz haklı mısınız yine evet.

Bizim okulda zam yapti 250 tl ama esim yaz doneminde oducek 3 ay 3 taksit olarak. Yaz donemi cunku okul fiyati baya dusuk oldugu icin normal aylik gibi olucak nerdeyse. Cocugumun ayni kalitede ayni duzende aldigi egitimin devam etmesi icin bende sesimi cikarmadim. Simdi butcesi kisitli olanlarmizda var herkes bir sekilde gecinmeye calisiyor fakat cogunlugun dedigi gibi herseye yuzde yuz zam geldi. Okul yonetimi eger ara zam yapmazsa birseylerden kismak durumunda kalicak yemek, egitim, temizlik gibi ve kimsede bunu istemedigi icin kabul etmek zorunda kaliyor. Herkes hakli hepimiz bu ulkede oldigumuz icin zenginide fakiride hepimiz artik etkileniyoruz herseyden o yuzden bana dokunmayan yilan devri bitti. Umarim biran once duzelir bazi seyler

Yazdim bende umarim sesimizi duyan bizi dikkate alan birileri olur
CİMER İLçe Milli Eğitime yazımı iletmiş, dün avukatla da görüştüm sözleşmede de bu tarz ibare olmadığı için (ek ücret talebi vs.) kesinlikle sizden böyle bir artış talep edemezler, ödemeyin dedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…