- 10 Ağustos 2021
- 49
- 58
- 32
- Konu Sahibi eftelya2015
yazdıklarınız o kadar taraflıca ki kimsenin bir şey yazmasına gerek yok bence. Öğretmenin işini bırakmasının zamla ne ilgisi var mesela? niye böyle bir bilgi verdiniz? küçülmeden bahsetmişsiniz küçülmenin açıklaması çalışan sayısının azaltılması demek değil mi? Pandemi başından beri kötü giden mali durumun önlemini kurum almalıydı demişsiniz. Kim yüzde yüze varan zamları tahmin edebilirdi? Yada mesela kendi bütçenizi bu zamlara göre ayarlayabildiniz mi önceden???Öğretmen demişken ara dönemde öğretmen değişikliğine gidildi ,öğretmen şahsi nedenlerle işi bıraktı. Buradada bizler mağduruz yeni bir öğretmene alışma süreci tahmin edersiniz ki çocuklar için uzun bir süreç. Pandeminin ilk dönemin de de sık aralıklarla öğretmen değişikliği oldu asıl öğretmenleri doğum yaptı ve işi bırakmak durumunda kaldı. Ama vardır bir geçerli sebebi deyip bu konuda kötü bir geri bildirimde bulunmadık ama bunun bile haberini öğretmenden aldık , ilk ağızdan bilgilendirmeyi yapması gereken kurum iken öğretmen haberi verdi bize. Bizim açımızdan da aksaklıklar oluyor ama karşılıklı hukuğumuz var diyerek bazı şeyleri görmezden gelebiliyoruz. Onlardan da beklediğimiz şey aynı anlayışı bize göstermeleri. Yoksa kimse işsiz kalsın tabiki istemem ama bunun baştan önlemini alacak olan kurumdur , pandemi sürecinin başından beri eksiye giden bir mali durum var az çok gelecek tahmini yapan her birey bugünlerin geleceğini tahmin edebilirdi. Dönem başında fiyatlarını belirlerken skalayı tavandan belirleyebilirlerdi. Bana gelmiş siz zaten en az ödemeyi yapıyorsunuz(erken kayıt imkanını sunan kurum ve bizde bundan faydalandık-faydalanmak istemeyenin kendi kararı bu bizi bağlayan bir durum değil), karşılıklı anlaştığımız halde yok okula gelmediği ayların ücretini geçmiş dönemde ödemediniz, son olarakta sözleşmeyi fesh edelim yerine güncel fiyattan yeni öğrenci alalım denirse benden nasıl anlayış göstermem bekleniyor ki????
Ben yasal haklarımı savunuyorum.
Ayrıca haksızsınız demiyorum dikkatinizi çekerim. Ama işveren üzerinden maaş zammı yapmak çok kolaydı. Onun dışında maaşına zam alan oldu mu? Hayır. Giderlerimiz de dağ gibi büyüdü. Benim, sizin herkesin. Her işletme bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyor mecburen zam yaparak. Çünkü bu ekonomide ezilmeden aynı şartlarda devam etmesi mümkün değil.
Özel okula vermek zorundayım gibi birşey yazmışsınız. Nasıl bir zorunluluk bilmiyorum ama daha uygun şartları sizi zorlamayacak özel okul bakmanız daha mantıklı çünkü cimer birşey yapamaz