- 24 Nisan 2015
- 6.865
- 7.041
-
- Konu Sahibi eftelya2015
Normalde de yapıyor kastım kısa çalışma ödeneği değil.Artık pandemi bitti devlet artık yapmıyor diye biliyorum.
Ben atanamayan eski ozelli bir ogretmenim... Sizi anlıyorum davanizda sonuna dek haklısınız ama onlarda anlıyorum istemesemde. Bir top kağıdın fiyatlarina bir bakın nasıl yetisilsin??Normalde de yapıyor kastım kısa çalışma ödeneği değil.
İşte okul kendi önlemini kendisi alacak,gerekirse kurumsal küçülmeye gidilecek.
Birde şu varki zaten kafadan 1 ay okul kapalı (2 ara tatil ve şubat tatili), sene başında 1 aylık ücret kadar kırtasiye parası alınıyor ama kırtasiye malzemeleri ortak kullanılıyor sadece kullanılan kitap setleri bireysel en azından bizde uygulama bu şekilde. Yemek desen et türevi zaten çok az genelde makarna, çorba, salata vs. İkindi kahvaltısı desen kek poğaça türevi. Yani yemekler zaten çok kaliteli değil. Pandemide okul kapanınca alınan kırtasiye ücretleri iade edilmedi. Bazı okullar vermediği eğitimin parasını bile talep etti velilerden, bizimki almadı ama bu şahsıma yapılan bir iyilik değil okulun genel uygulaması idi. Yani okullar zaten kendi açılarından bazı durumlarda karlılar. Birde bu açıdan bakmak lazım olaya.
Yazarim tabiki.siz ne şekilde ve hangi başlik altinda yazdinizYazarsanız çok sevinirim.
İşte okul kendi önlemini kendisi alacak,gerekirse kurumsal küçülmeye gidilecek.
Birde şu varki zaten kafadan 1 ay okul kapalı (2 ara tatil ve şubat tatili), sene başında 1 aylık ücret kadar kırtasiye parası alınıyor ama kırtasiye malzemeleri ortak kullanılıyor sadece kullanılan kitap setleri bireysel en azından bizde uygulama bu şekilde. Yemek desen et türevi zaten çok az genelde makarna, çorba, salata vs. İkindi kahvaltısı desen kek poğaça türevi. Yani yemekler zaten çok kaliteli değil. Pandemide okul kapanınca alınan kırtasiye ücretleri iade edilmedi. Bazı okullar vermediği eğitimin parasını bile talep etti velilerden, bizimki almadı ama bu şahsıma yapılan bir iyilik değil okulun genel uygulaması idi. Yani okullar zaten kendi açılarından bazı durumlarda karlılar. Birde bu açıdan bakmak lazım olaya.
İstanbul'dayız. Bizden de yüzde onbeş arttırma istediler. Kabul ettikKızım Bursada MEB e bağlı özel okul öncesi kurumunda öğrenci. Her sene Mart ayında kayıt yeniliyoruz erken kayıt indiriminden faydalanmak adına. Sözleşmeler Eylül Haziran dönemini kapsayacak şekilde senede 1 kez yapılıyor. Şunu da belirtmek isterim dönemsel olarak okula geç başlattığımız yada erken aldığımız oluyordu ama bunu karşılıklı konuşuyorduk ve okul yönetiminin onayı ile gitmediği ayların ödemesİni yapmıyorduk. Ve bu seneye kadar ara tatil, şubat tatili vs hep açıktı okul,bu sene kapatıyorlar ki nöbetçi sınıf uygulaması yapan okullar da var aynı kategoride olan.Yazında Temmuz Ağustos aylarında yaz okulu gibi hizmet veriyorlar ve biz yazın hiç göndermedik okula. Onun ücreti ekstra öğrenci okula devam ederse ödeniyor.
Biz bu ücret farkını yönetmeliğe aykırı oluşundan ve kendi bütçemizi zorladığından ödemek istemediğimizi hem sözlü hem yazılı olarak okula bildirdik.
Okulun bahanesi gelen zamlar ve gelir gider dengesinin şaşması ama şu var ki bu zamlar herkesin bütçesini etkiliyor. Bizim maaşlarımıza da aynı oranda zam yapılmıyor ki ektra olarak sözleşme dışı ödeme yapalım. Ki şuan mevcut ödemeleri baz alarak önümüzdeki sene için farklı bir okula kayıt yaptırdık ve onun ödemelerini de başlattık yani 2 okulun taksidini aynı anda ödüyoruz. Bunu da kendilerine ayrıca belirttim.
Okul yetkilisi anlaşamazsak sözleşmeyi fesh edelim dedi, yani alın çocuğu ne haliniz varsa görün demeye getiriyor. Bende ara dönemde ne okul bulmakla uğraşmak ne de çocuğumun düzenini bozmak istemiyorum. Zaten bu sene okulda son senemiz seneye ilkokula başka okula gidecek.
Bu konuyla ilgili CİMER e şikayet yazdım, tüm yönetmelikleri topladım ve avukat tanıdığıma danıştım.
Merak ettiğim aynı durumda olan veliler varsa nasıl bir yol izlediniz? Birbirimize destek olalım istiyorum.
Öğretmen demişken ara dönemde öğretmen değişikliğine gidildi ,öğretmen şahsi nedenlerle işi bıraktı. Buradada bizler mağduruz yeni bir öğretmene alışma süreci tahmin edersiniz ki çocuklar için uzun bir süreç. Pandeminin ilk dönemin de de sık aralıklarla öğretmen değişikliği oldu asıl öğretmenleri doğum yaptı ve işi bırakmak durumunda kaldı. Ama vardır bir geçerli sebebi deyip bu konuda kötü bir geri bildirimde bulunmadık ama bunun bile haberini öğretmenden aldık , ilk ağızdan bilgilendirmeyi yapması gereken kurum iken öğretmen haberi verdi bize. Bizim açımızdan da aksaklıklar oluyor ama karşılıklı hukuğumuz var diyerek bazı şeyleri görmezden gelebiliyoruz. Onlardan da beklediğimiz şey aynı anlayışı bize göstermeleri. Yoksa kimse işsiz kalsın tabiki istemem ama bunun baştan önlemini alacak olan kurumdur , pandemi sürecinin başından beri eksiye giden bir mali durum var az çok gelecek tahmini yapan her birey bugünlerin geleceğini tahmin edebilirdi. Dönem başında fiyatlarını belirlerken skalayı tavandan belirleyebilirlerdi. Bana gelmiş siz zaten en az ödemeyi yapıyorsunuz(erken kayıt imkanını sunan kurum ve bizde bundan faydalandık-faydalanmak istemeyenin kendi kararı bu bizi bağlayan bir durum değil), karşılıklı anlaştığımız halde yok okula gelmediği ayların ücretini geçmiş dönemde ödemediniz, son olarakta sözleşmeyi fesh edelim yerine güncel fiyattan yeni öğrenci alalım denirse benden nasıl anlayış göstermem bekleniyor ki????Bence sizin durumunuzun çözümü yok. Cimerden çözüm geleceğini sanmıyorum. Maaşlar arttı, elektrik su doğalgaz benzin arttı, gıda fiyatları arttı, kırtasiye falan uçtu zaten , çok normal değil mi okulların zam yapması? Devlet size ne diyecekki en fazla gönderme o zaman özele der çıkar işin içinden. Okulda getirme o zaman ne yapalım diyecek. Bizim kreşimizde zam yaptı, biz normal karşıladık mesela, hatta beklediğimizden az yaptılar falan diye konuştuk velilerle. Ayrıca konuya başlarken insanlar üzüldüğünden ses çıkarmıyor galiba demişsiniz arada bir mesajda da kurumsal küçülmeye gitsinler demişsiniz. Evet, ben üzülüyorum, kızımın sevdiği öğretmen kovulsun işsiz kalsın istemiyorum.
Okuldan alabilirsiniz denmedi sözleşmeyi fesh edelim dendi, yani burada benim rızam yok. Bunu belirteyim. Ve yasal bir gerekçe olmadıkça ben neden okuldan alayım ki çocuğumu durduk yere??? Ticarethane mantığı ile işlediği için şu an bu uygulamalar yapılıyor ve her kurum kendince bir fiyat arttırımı yapmaya gidiyor zaten. Ama onlar kendilerini düşünüyorsa bende kendimi düşünmek zorundayımi bencillikse bencillik yapacak şey yok. Zaten gelirim fazla olsa bende a segment bir yere veririm ama elimizdeki ile olan bu.Çözümünüz küçülmeye gitsinler öyle mi yani ciddi ciddi? Bu önerinizle eleştirdiğiniz sistemle aynı bencilliği yapıyorsunuz. İnsanları işten mi çıkartsınlar? Çocuklardan mı kıssınlar ki bu kez eminim ona da tepki göstereceksiniz. Daha kaliteli yemekleri olan bir kurum seçebilirsiniz eğer memnun değilseniz. Okul elbette karlı olacak orası bir ticarethane neticede. Okul kendi çözümünü kendisi bulmak zorunda kalmamalı zaten saçma olan bu. Velilerden talep etmelerine ben hak veriyorum, ödemek istemiyorsanız çocuğunuzu okuldan alabilirsiniz demişler güzel bir çözüm bence.
Elektrik faturası iki kat fazla gelince kimse şikayette bulunmuyor. Her hafta benzine zam geliyor kimse gık diyemiyor.Oğlum da özel bir okul öncesi kuruma kayıtlı. İlçedeki tum okullar bu donemde zam yapma kararı almış ancak bizim okulun sahibi şu tarihte bir zammı etik bulmadığı için yapmamaya karar vermiş. Ancak artan maliyetlerden ötürü önümüzdeki yılın kırtasiye ücretini marta kadar peşin istiyorlaronların maliyetleri de çok arttığı için haksız değiller. İsyanı yanlış yere yapıyorsunuz bence. İsyan kendi maaş artışlarimiza olmalı.
Ona da isyanım var. Ayrıca sizin kurum doğru bir uygulama yapıyor. Ayrıca devam edecek ise öğrenci bu çözüm yolu mantıklı ama kızım zaten bu sene mezun olacak.Oğlum da özel bir okul öncesi kuruma kayıtlı. İlçedeki tum okullar bu donemde zam yapma kararı almış ancak bizim okulun sahibi şu tarihte bir zammı etik bulmadığı için yapmamaya karar vermiş. Ancak artan maliyetlerden ötürü önümüzdeki yılın kırtasiye ücretini marta kadar peşin istiyorlaronların maliyetleri de çok arttığı için haksız değiller. İsyanı yanlış yere yapıyorsunuz bence. İsyan kendi maaş artışlarimiza olmalı.
Dönem başında tavandan belirleyebilirlerdi diyorsunuz da Eylül ayındaki dolar vs ile kasım ayını bi kıyaslayın isterseniz. 2 ay içinde her şey %100 arttı. Böyle bir şeyi kim bekliyordu, enflasyon ÜFE %80, TÜFE güya % 36. Yasal olarak evet sözleşme yıllık nasılsa öyle olmalı ama bu zamları yapmazsa o kurumlar da batar, her şey inanılmaz zamlandı. bizimki de yılbaşında % 20 arttı, aslında yasal değil yapılan ama vicdanen ve mantıken hak verdik, zamlı ödedik. Okuldan memnunuz, zaten şu dönemde onlarca yer kapandı, okulumuzda olumsuz etkilenmesin dedik.Öğretmen demişken ara dönemde öğretmen değişikliğine gidildi ,öğretmen şahsi nedenlerle işi bıraktı. Buradada bizler mağduruz yeni bir öğretmene alışma süreci tahmin edersiniz ki çocuklar için uzun bir süreç. Pandeminin ilk dönemin de de sık aralıklarla öğretmen değişikliği oldu asıl öğretmenleri doğum yaptı ve işi bırakmak durumunda kaldı. Ama vardır bir geçerli sebebi deyip bu konuda kötü bir geri bildirimde bulunmadık ama bunun bile haberini öğretmenden aldık , ilk ağızdan bilgilendirmeyi yapması gereken kurum iken öğretmen haberi verdi bize. Bizim açımızdan da aksaklıklar oluyor ama karşılıklı hukuğumuz var diyerek bazı şeyleri görmezden gelebiliyoruz. Onlardan da beklediğimiz şey aynı anlayışı bize göstermeleri. Yoksa kimse işsiz kalsın tabiki istemem ama bunun baştan önlemini alacak olan kurumdur , pandemi sürecinin başından beri eksiye giden bir mali durum var az çok gelecek tahmini yapan her birey bugünlerin geleceğini tahmin edebilirdi. Dönem başında fiyatlarını belirlerken skalayı tavandan belirleyebilirlerdi. Bana gelmiş siz zaten en az ödemeyi yapıyorsunuz(erken kayıt imkanını sunan kurum ve bizde bundan faydalandık-faydalanmak istemeyenin kendi kararı bu bizi bağlayan bir durum değil), karşılıklı anlaştığımız halde yok okula gelmediği ayların ücretini geçmiş dönemde ödemediniz, son olarakta sözleşmeyi fesh edelim yerine güncel fiyattan yeni öğrenci alalım denirse benden nasıl anlayış göstermem bekleniyor ki????
Ben yasal haklarımı savunuyorum.
Sizde söylüyorsunuz yasal değil. Benim derdim bu.Dönem başında tavandan belirleyebilirlerdi diyorsunuz da Eylül ayındaki dolar vs ile kasım ayını bi kıyaslayın isterseniz. 2 ay içinde her şey %100 arttı. Böyle bir şeyi kim bekliyordu, enflasyon ÜFE %80, TÜFE güya % 36. Yasal olarak evet sözleşme yıllık nasılsa öyle olmalı ama bu zamları yapmazsa o kurumlar da batar, her şey inanılmaz zamlandı. bizimki de yılbaşında % 20 arttı, aslında yasal değil yapılan ama vicdanen ve mantıken hak verdik, zamlı ödedik. Okuldan memnunuz, zaten şu dönemde onlarca yer kapandı, okulumuzda olumsuz etkilenmesin dedik.