Bu sene ama öğretmen seçme kalktı devlette. Bağışla da seçemiyorsunuz. Kuraya döndü. Artık tamamen şans işi oldu.Ben öğretmenin iyi arastirilmasi gerektigini düşünüyorum.
Özel okul için bütçem yeterli ama devlete göndereceğim. Bu yil devlet ana okuluna gidecek gecen seneki gibi. Ogretmeninden cok memnunum.
Evet biliyorum. Ama ülkemizde biliyorsunuz her sey tanidiginiz var mi yok mu ona bakiyor. Her seyi bu sekilde halledebiliyorsunuz.Bu sene ama öğretmen seçme kalktı devlette. Bağışla da seçemiyorsunuz. Kuraya döndü. Artık tamamen şans işi oldu.
Ortaokul sona kadar devlet okulu sonra özel mantıklı geliyor bana. Ama sizin şartlarınızda ortaokul daha mantıklı sankiMerhabalar, malum okulların açılmasına az bir zaman kaldı ama bir konuda kararsız kaldım. Oğlum bu sene 1. sınıfa başlayacak. Evimin hemen bitişiğinde özel bir okul var ama öyle köklü matah bir okul değil. Senelik 27.000 TL. Sabahları evden çıkıp kendisi okula gidebilecek. Daha iyi bir özel okul için de bütçem yeterli değil maalesef. Devlet okuluna yazdırırsam da ya servisle gidecek ya da aracımla ben bırakacağım, artık hangisi uygun olursa. Hangisini seçmeliyim? Deneyimli velilerden ve öğretmen arkadaşlardan fikir rica ediyorum.
ilkokul ilk 3 senesinde özellikle öğretmen çok önemli.devlet okulu olmasında sakınca yok.öğretmen çocuk veli işbirliğiyle gayet başarılı olunuyor.sonraki senelerde düşünülebilir kolej.ama anne baba yoğun çalışıyorsa ilgilenecek başka kimse yoksa mecbur koleje veriyorlar 1. sınıftan itibaren.Köklü özel okullar dısında özel okulu mantıklı bulmuyorum. Ama kötü&ortalama bir semtte devlet okuluna da vermezdim. Bütcem düsük semtim kötüyse de ya iyi bir semte tanıdığın evine ikametini aldırırdım ya da ucuz özel okulları daha kapsamlı arastırırdım
Bizim zamanımızda öyleydi devlet iyiydiEğitim sektöründe çalışan birisi olarak etiketlere değil okul idarecisi ve öğretmenlerine bakarak hareket ederim.
İleride çocuğumda ilk olarak devlet okulunu tercih ederim.
Bizim zamanımızda öyleydi devlet iyiydi
Ama halen devlet öncelikli tercih edilebilir mi
Sakın özel okula verme. Ucuzsa çok vasattır eğitim. Ben çocuğumu özleden alıp devlete verdim. Daha ilk okuldan özele verirsen lise sona kadar nasıl okutacaksın.Merhabalar, malum okulların açılmasına az bir zaman kaldı ama bir konuda kararsız kaldım. Oğlum bu sene 1. sınıfa başlayacak. Evimin hemen bitişiğinde özel bir okul var ama öyle köklü matah bir okul değil. Senelik 27.000 TL. Sabahları evden çıkıp kendisi okula gidebilecek. Daha iyi bir özel okul için de bütçem yeterli değil maalesef. Devlet okuluna yazdırırsam da ya servisle gidecek ya da aracımla ben bırakacağım, artık hangisi uygun olursa. Hangisini seçmeliyim? Deneyimli velilerden ve öğretmen arkadaşlardan fikir rica ediyorum.
İyi akşamlar bu sorunun cevabı çok değişken, sinav grubu öğretmenligi yaptım özel okuldan gelip toplama çıkarma bilmeyen öğrenci de gördüm , devlet okulundan gelip heceleyerek okuyan da aslında okuldan ziyade iş ogretmende özel okula yazdınız diyelim dört yıl aynı öğretmen olacak mı daha önce bu öğretmenin yetiştirdiği öğrenci ile tanıştınız mı , devlet okulunda doğuda iseniz görevi bitince kaçmayı planlayan biri mi yarım bırakıp gidecek mi , kadın ve yeni evli mi ,( bunun doğum izni düğün izni ücretsiz izni say say bitmez,,) açıkçası ben ilk öğretim birinci kademede süreklilik arz edecek dört yılını tamamlatacak) tecrübeli( 15/20 yıllık öğretmen ) yada taze kan 2/3 yıllık öğretmen tercih ederim bunları yazdığım için linç yiyebilirim ama söz konusu ilk öğretimse tercihim kendi adıma o memleketten olan erkek öğretmen olurMerhabalar, malum okulların açılmasına az bir zaman kaldı ama bir konuda kararsız kaldım. Oğlum bu sene 1. sınıfa başlayacak. Evimin hemen bitişiğinde özel bir okul var ama öyle köklü matah bir okul değil. Senelik 27.000 TL. Sabahları evden çıkıp kendisi okula gidebilecek. Daha iyi bir özel okul için de bütçem yeterli değil maalesef. Devlet okuluna yazdırırsam da ya servisle gidecek ya da aracımla ben bırakacağım, artık hangisi uygun olursa. Hangisini seçmeliyim? Deneyimli velilerden ve öğretmen arkadaşlardan fikir rica ediyorum.
Ozel okullara girmek icin mi sinava girdi oglunuz yoksa burslu okumak icin mi? Tesekkurler.Benim oğlum da 1. Sınıf olacak inşallah. Büyük oğlum da devlet okulunda okudu bu da öyle .
Öğretmen ve Veli ilgisi çok etkili ilkokulda.
Büyük oğlum girdiği tüm özel okul sınavlarında 1. Oldu , burslu olarak okuyor şu anda güzel bir özel okulda . Hem de epey köklü bir okulda .
Öğretmene göre okul seçin . Kolay gelsin