Anket Özel Okul mu, devlet okulu mu?

Özel okul mu, devlet okulu mu?

• Ankete Katılan
    125
  • Anket Kapalı .
Ben ilkokulda ortaokulda özele göndereceğim. Lisede nitelikli lise kazanması için uğraşacağız. İngilizceyi kolejdeki kadar asla öğrenemiyorlar devlette çünkü. Artı sınıf kalabalık daha az öğrenci olsun da istedik. Dil eğitimi ve özel ilgi için özele erken göndermek mantıklı bana göre. Lisede de kolejden çok nitelikli okullardan çıkıyor iyi bölümleri kazananlar. Bu sene yeğenim nedeniyle tüm liselerin kazanma oranlarına baktık fen liseleri nitelikli Anadolu liseleri tüm kolejlerden çok öğrenci sokmuştu üniversiteye. Bu nedenle böyle bir karar aldık.

Ben öğretmenin iyi arastirilmasi gerektigini düşünüyorum.
Özel okul için bütçem yeterli ama devlete göndereceğim. Bu yil devlet ana okuluna gidecek gecen seneki gibi. Ogretmeninden cok memnunum.
Bu sene ama öğretmen seçme kalktı devlette. Bağışla da seçemiyorsunuz. Kuraya döndü. Artık tamamen şans işi oldu.

Okul evet önemli ama en önemlisi ilkokulda öğretmen. Öğretmen iyiyiyse veli de ilgili iş birliği halindeyse çocuk başarılı oluyor. Öğretmenleri araştırın okuldan ziyade. İki çocuğumunda öğretmenleri çok iyiydi. Büyük olanın meyvesini 6.sınıfta almaya başladım. İl geneli deneme sınavlarında kendini belli ediyor çocuklar.

Bu sene ama öğretmen seçme kalktı devlette. Bağışla da seçemiyorsunuz. Kuraya döndü. Artık tamamen şans işi oldu.
Evet biliyorum. Ama ülkemizde biliyorsunuz her sey tanidiginiz var mi yok mu ona bakiyor. Her seyi bu sekilde halledebiliyorsunuz.
Tasvip etmiyorum tabi ki o ayri.

Ama ozel okullara karsi vir on yargim da oluştu sahit oldugum bazi hos olmayan seyler sebebi ile.
O yuzden kendi adima, en azindan ilk okul caginda ozel okulu gerekli bulmuyorum.

Ortaokul sona kadar devlet okulu sonra özel mantıklı geliyor bana. Ama sizin şartlarınızda ortaokul daha mantıklı sanki

Köklü özel okullar dısında özel okulu mantıklı bulmuyorum. Ama kötü&ortalama bir semtte devlet okuluna da vermezdim. Bütcem düsük semtim kötüyse de ya iyi bir semte tanıdığın evine ikametini aldırırdım ya da ucuz özel okulları daha kapsamlı arastırırdım

ilkokul ilk 3 senesinde özellikle öğretmen çok önemli.devlet okulu olmasında sakınca yok.öğretmen çocuk veli işbirliğiyle gayet başarılı olunuyor.sonraki senelerde düşünülebilir kolej.ama anne baba yoğun çalışıyorsa ilgilenecek başka kimse yoksa mecbur koleje veriyorlar 1. sınıftan itibaren.

İlkokulda bence okuldan ziyade öğretmen etkili
İyi bir öğretmene denk düştükten sonra özel veya devlet fark etmez.
Siz bence öğretmen araştırarak karar verin.
Hangisinin öğretmen kadrosu daha iyi ise onu tercih edin.

23 yaşındayım ve 1. Sınıftan itibaren bi özel okula gidiyodum köklü olmayan, lise de okul değiştirmek istedim sıkıldığım için ve lise 1 e d..ğ.. okullarında devam ettim. Lise 2ye kadar orada okudum ama o kadar baskıcı bi okuldu ki sürekli ders çalışmamız için baskı uygularlardı, lise 3ü orada okumamak için babama çok yalvardım oda eski okuluma tekrar yazdırdı. Yani ben eğer o okulda 2 sene okumamış olsam ingilizcem şuan da bu kadar iyi olmazdı. Orada ki temelimle ingilizcem şuan bu kadar iyi bir seviyede. Özel okulların hepsi iyi olmuyor, benim ilkokulda, lise 3 ve 4te gittiğim özel okul bana hiç fayda sağlamadı. Eğer özel olucaksa da iyi seçilmeli diye düşünüyorum.

Eğitim sektöründe çalışan birisi olarak etiketlere değil okul idarecisi ve öğretmenlerine bakarak hareket ederim.
İleride çocuğumda ilk olarak devlet okulunu tercih ederim.
Bizim zamanımızda öyleydi devlet iyiydi

Ama halen devlet öncelikli tercih edilebilir mi

Bizim zamanımızda öyleydi devlet iyiydi

Ama halen devlet öncelikli tercih edilebilir mi

Tabiki tercih edilebilir.
Bugünün şartları için söylüyorum.
Bulunduğu mevki, idareci, öğretmenler hepsi etken.
Açıkçası öylesine bir özel okula o kadar para vermektense iyi bir devlet okulu tercih ederim. İyi bir devlet okulu demekte isim yapmış olması demek değildir. Özellikle 1.sınıfta öğretmen odaklı araştırmak lazım.

Devlet okulu, iyi öğretmen. Çok köklü değilse özel okulları asla tavsiye etmiyorum. Öğretmene doğru dürüst maaş vermezler, mobbing had safhadadır. Öğretmenin mutlu olmadığı yerde öğrencinin başarılı olması mümkün değildir. Özele vereceğiniz paranın 1/3’ini devlet okuluna bağışlasanız çok daha rahat edersiniz.

Sakın özel okula verme. Ucuzsa çok vasattır eğitim. Ben çocuğumu özleden alıp devlete verdim. Daha ilk okuldan özele verirsen lise sona kadar nasıl okutacaksın.
Çok iyi devlet okullarıda var. İlk okulda önemli olan öğretmen.

Merhaba arkadaşlar oğlumu devlet okuluna yazdırmaya karar verdik çünkü bahsettiğim özel okulun cemaat okulu olduğuyla ilgili duyum aldım. Benim için ihtimali sıfırlandı artık. Ben de inançlı muhafazakar biriyim ama çocuğumu cemaat okuluna vermeyi asla düşünmem.

Bir sınıf öğretmeni olarak söylüyorum üniversiteye kadar kesinlikle devlet okulu. Çünkü zaten okul özellikle temel eğitimde %30 u falan bu işin %70 i aile ve çocukta bitiyor. Özel okula vereceğiniz parayı çocuğunuzun hobilerine harcayın

İyi akşamlar bu sorunun cevabı çok değişken, sinav grubu öğretmenligi yaptım özel okuldan gelip toplama çıkarma bilmeyen öğrenci de gördüm , devlet okulundan gelip heceleyerek okuyan da aslında okuldan ziyade iş ogretmende özel okula yazdınız diyelim dört yıl aynı öğretmen olacak mı daha önce bu öğretmenin yetiştirdiği öğrenci ile tanıştınız mı , devlet okulunda doğuda iseniz görevi bitince kaçmayı planlayan biri mi yarım bırakıp gidecek mi , kadın ve yeni evli mi ,( bunun doğum izni düğün izni ücretsiz izni say say bitmez,,) açıkçası ben ilk öğretim birinci kademede süreklilik arz edecek dört yılını tamamlatacak) tecrübeli( 15/20 yıllık öğretmen ) yada taze kan 2/3 yıllık öğretmen tercih ederim bunları yazdığım için linç yiyebilirim ama söz konusu ilk öğretimse tercihim kendi adıma o memleketten olan erkek öğretmen olur

Üniversiteye kadar kesinlikle devlet lisesi olacak diye bir durum olmamalı. Elma ile armut karıştırılmasın. Evet ucuz özel okullar çocuğa bir şey katmaz ama maddi imkanlar yerindeyse ya da çocuk burslu kazanabiliyorsa köklü çok iyi özel okullar var. Ayrıca hedefler artık çoğunlukla yurt dışı olduğu için uluslararası liseler puanlarda da tırmanışa geçti. Bir Alman lisesi (en düşük 480 puanla almış) dururken aile maddi durumu iyiyse Haydarpaşa lisesini ( almanca) (en düşük 472 ile almış) tercih etmez. Haydarpaşa da bu arada çok iyidir. Sadece karşılaştırma yaptım. Robert koleji, üsküdar Amerikan, avusturya liseleri, fransız liseleri vb uluslararası ve Bahçeşehir fen teknoloji liseleri, koç lisesi, enka vb yine şu an aklıma gelmeyen harika özel Türk liseleri var.

Bende çalıştığım için anasinifindan itibaren koleje verdim oğlumu. Çünkü bakıcı ile zaten fiyat ayniya geliyordu . . Birkac aydır izinliyim. Alt kat komşum oğlunu devlete gönderiyor evde bakıcı var ama çocuk sabahtan akşama kadar sokakta ve fasfod besleniyor. Sürekli güneşin altında koşturuyor ben üzülüyorum çocuğa hatta dün uyardım bu saatlerde dışarı çıkma hasta olursun diye. Ama bakicinin umrunda değil. Annesinde uyarmayı düşünüyorum en azından bakıcıya söyler. Onu görünce kararımın doğruluğunu gördüm. Bizim kolej öğretmenimiz harika ve tecrübeli bir öğretmen ve devlet okulundan gelmiş. Yani okuldan önce öğretmen önemli ama çalışan anne olmak koleji gerektiriyor

Ozel okullara girmek icin mi sinava girdi oglunuz yoksa burslu okumak icin mi? Tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…