Aslında özel okullar da kolay kolay öğretmeni değiştirmiyor.Servis fiyatı ile özel okul aynı fiyata çıkacak gibi görünüyor. Eğer aktiviteleri bol bir okulsa, okul haricinde kurslarla uğraşmanıza gerek kalmayacaksa özel okul daha iyi bence. Sonuçta memnun kalmazsanız öğretmeni de değiştirme şansınız var.
Genelinde bu hakkın var diye biliyorum. Elbette iyi veriler gerekiyor öğretmen değişimi için. Sıradan olaylarda kabul edilmiyordur. Sanırım gideceği okulda ön sıralarda yer alan özellerden değil. Ama servisle gideceğine aynı masrafa özel okula gitse daha iyi olur. Öğretmeni değiştirmezlerse okulu değiştirir o zamanAslında özel okullar da kolay kolay öğretmeni değiştirmiyor.
Her velinin isteği farkli olabiliyor sonuçta somut bir şey sunmazsan aa hadi değiştireyim demiyor. Doğrusu da o bence.
Bazı veliler de abartıyor çünkü olayı.
Okul da sonuçta öğretmeni de öğrenciyi de veliyi de korumalı.
Özel okulların en kötü yanı bu işte.Kızım ilkokul üçe geçti. Devlette okuyor. Çünkü özel okulda velinin ağzına bir parmak bal çalıyorlar ki müşteri kaçmasın. Çok iyi çok süper diye velileri kandırıyorlar, sınav zamanı çocuk başarısız oluyor. Öğretmen devlet okulunda beni pohpohlayacak değilgerçek potansiyelini görebiliyorum. Güzel yayınlar takip ediyoruz ders kitabı olarak. Kısacası 1. Sınıf alacak öğretmenleri araştırın bahsettiğiniz iki okulda
Aynen o daha mantıklı evinin yanındaymış hem.Genelinde bu hakkın var diye biliyorum. Elbette iyi verileri gerekiyor. Sıradan olaylarda kabul edilmiyordur. Sanırım gideceği okulda ön sıralarda yer alan özellerden değil. Ama servisle gideceğine aynı masrafa özel okula gitse daha iyi olur. Öğretmeni değiştirmezlerse okulu değiştirir o zaman
Çoğunda bahçe yokki zaten. Heryer beton. Al sana bahçe. Bu konuda anca kale okulları falan olacak ki beklentiyi karşılasın. Devlet okullarının bahçesi daha güzel. Dediğiniz gibi çalışınca mecbur kalınıyor özele.Aynen o daha mantıklı evinin yanındaymış hem.
Benim kızım da özelde mecburen anne,baba çalıştığı için başka şansımız yoktu zaten. Biz özellerden en mantıklısını seçmeye çalıştık 30 küsür yıllık okul.Ama çok da çoğalmamış bir okul. Ben başta standartlarıma uymasının yanında öğretmenlerine verdiği değeri gördüğü için de verdim.
Kızımın okulunda beğenmedim değiştireyim diye bir olay yok mesela belki dediğiniz gibi büyük olay lazımdır.
İlkokulu bitirdi 6ya geçti aynı okulda.
Ben mesela okul binası okul için mi yapılmış ona da dikkat ettim.
İki sene oldu çok köklü çok bilindik bir okul 500 metre ilerimizde okul açtı ama değiştirmek aklıma gelmedi.
Çünkü okulun okul binası ve bahçe standartları aklıma yatmadı çok saçma geldi.
Okulun bahçesi çok saçma geldi diyeyim. Bahçe de demeyeyim bahçemsi
Ama belki sadece ismini gören vermiştir.
Bu okul işleri çok zor Allah kolaylık versin konu sahibine.
Çalışan veli iseniz özel okul en mantıklısı ama öncelikle okulu iyi gözlemleyip velilerden yorum almayı unutmayın, bende kızımı özele yazdırdım butik bir okul (Final okullarının bir şubesi) ilkokul ve ortaokul aynı binada ama bahçeleri ve giriş çıkış yaptıkları yerler ayrı girişli, sınıflar maksimum 18 kişi resim, müzik vs atölyeleri var ve 2 yabancı dil eğitimi var online platformlardan destekli arada quiz show adı altında öğrencilerle birebir dil pratiği yapan bir sistemleri var.Merhabalar, malum okulların açılmasına az bir zaman kaldı ama bir konuda kararsız kaldım. Oğlum bu sene 1. sınıfa başlayacak. Evimin hemen bitişiğinde özel bir okul var ama öyle köklü matah bir okul değil. Senelik 27.000 TL. Sabahları evden çıkıp kendisi okula gidebilecek. Daha iyi bir özel okul için de bütçem yeterli değil maalesef. Devlet okuluna yazdırırsam da ya servisle gidecek ya da aracımla ben bırakacağım, artık hangisi uygun olursa. Hangisini seçmeliyim? Deneyimli velilerden ve öğretmen arkadaşlardan fikir rica ediyorum.
Ben ilkokul için özel önermem çünkü mahalle arası diye nitelediğimiz özel okullarda öğretmen kadrosu sabit olmuyor, atanan öğretmen çekip gidiyor ya da yeni mezun oluyor yeterli tecrübesi olmadığından çok bocalıyor. Tecrübesi yeterli, emekli olmayı ya da tayin istemeyi planlamayan bir öğretmenle devlet okulu bence ilkokul için en sağlıklısı. İlkokul öğretmeni çok önemli ve hassastır, bu süreçte öğretmen değişikliği riski alınmamalı kanısındayım. İsterseniz ortaokulda verin özeleMerhabalar, malum okulların açılmasına az bir zaman kaldı ama bir konuda kararsız kaldım. Oğlum bu sene 1. sınıfa başlayacak. Evimin hemen bitişiğinde özel bir okul var ama öyle köklü matah bir okul değil. Senelik 27.000 TL. Sabahları evden çıkıp kendisi okula gidebilecek. Daha iyi bir özel okul için de bütçem yeterli değil maalesef. Devlet okuluna yazdırırsam da ya servisle gidecek ya da aracımla ben bırakacağım, artık hangisi uygun olursa. Hangisini seçmeliyim? Deneyimli velilerden ve öğretmen arkadaşlardan fikir rica ediyorum.