Anket Özel Okul mu, devlet okulu mu?

Özel okul mu, devlet okulu mu?

• Ankete Katılan
    125
  • Anket Kapalı .
Ben bütçeyi zorlayacaksa ilkokul için gerekli olduğunu düşünmüyorum.
Özel okul verilen paraya ne sunuyor önemli.
Atıyorum sınıf 20 kişiyse, devlet okulunda 25 kişiyse özel okul mevcut yönünde bir artı sağlamayacak.
Yakın olması çok iyi, o paraya değer mi yakınlık siz değerlendirin.

Benim için özel okulun fark yaratması önemli, çok önemli farklılıklar yoksa devlete gönderip çocuğu ilgi duyduğu alanlarda desteklemeyi tercih ederim.
Kurs ücretleri de az buz değil, özel okula gönderip ilgi alanına uygun bir kurs veya oyuncak için bütçe planlaması yapmak istemem.

devlet okullarının giriş / çıkış saatleri size uyuyor mu? tüm gün olan okullar bile 3/3.30 gibi bitiyor çünkü. çalışan annelerin en büyük problemi bu, saatler uymuyorsa her gün stres olacağıma özel okulu tercih ederdim.

Hangi şehir olduğuna göre değişir gerçi ama İstanbul için benim bölgemde ortalama okul fiyatları 50+yemek+servis falandı. 150+yemek+servise kadar da duydum.

27 bin'e ne kadar eklenecek? Yemekler genelde 14-18 bin bandında mesela. Bir de birinci sınıf çocuğu yan bina gibi okul da olsa kendi gidemez her halükarda götüreceksiniz.( Benim kızım gidemez oradan hesap ettim birinci sınıfa başlayacak )

Devlet okulu neden illa servis? Yakında çıkan okul alternatifler arasında mı yok?
Yani şartları çok net bilmek lazım, ben benzer durumda kalıp evi iyi muhite okulun karşısına taşıdım, yine cepten bir ton para çıkıyor ama bu sefer kiraya gidiyor özel okulun seneye ne fiyat vereceği belli değil, enflasyon ortada, ben devlet okulu tercih ettim.

Bir de geç kalmış olabilir misiniz? 2 hafta kaldı açılmasına okulların.

okuldan ziyade öğretmen araştırması yapmalısınız bu yaş grubu için. devlet veya özel fark etmeksizin tecrübeli, herkese eşit yaklaşan ve tatlı-sert diyebileceğimiz bir öğretmen arayışında olurdum ben şahsen. tabii sınıf mevcutları arasında uçurum varsa, devlet 40 kişi özel 20-25 bandındaysa da özel düşünülebilir. anne baba çalışıyorsa da etüt imkanı açısından özel tercih ediliyor.

Benim çalışma saatlerim 8-17 arası o yüzden çocuklarım kurumsal iyi bir özel okulda. Yalnız ben oğlum 1.sınıftayken böyle bütçesi uygun diye butik okul tercih etmiştim. Başımıza gelmeyen kalmadı. İngilizce öğretmeni defalarca değişti. Hocalar maaşlarını alamadılar. Dersleri bıraktılar. Okul doğru düzgün veliyi de idare edemedi. Çok kötü verimsiz bir yıldı. Ertesi sene okulu hemen değiştirdim. Üzgünüm ucuz olan okullar hayal kırıklığı oluyor. Beklentilerin çok altında kalıyor.

Bütçemin çokluğundan değil evladıma yapabileceğim tek yatırım iyi bi eğitim almasını sağlamak olduğu için bu yıl ortaokula gideceğinden iyi bi okul araştırmasına girdim genellikle öğretmenleri bu yeni açılan özel okulların şişirme puanlarla öğrencinin asıl seviyesini bilemiyeceğimizi söylediler ki ilk okulu okul birincisi olarak bitirdi devlet okulunda, buna rağmen özel okul sınavlarında da 50 soruda 2 yanlış olmasına rağmen aldığı burs %30 oldu bu yüzden yine devlet okuluna fakat bize çıkan değilde öğretmenin tavsiyesi olan farklı bi semtteki okula yazdırdık peşin olarak 12 bin lira aldılar buda okul birincisi olması nedeniyle bize özel fiyat ben bu eğitim sisteminden hiç bişi anlamadım bazen düşünüyorum tüm okulları dereceyle bitirebilse bile sonunda torpil gerekecek boşuna mı uğraşıyoruz

Okul doğru düzgün veliyi idare edemedi dediğim yorum yanlış anlaşılmasın. Demek istediğim veliler sürekli okulda at koşturmaya çalıştı. Sınıflara kadar giriyorlardı. Kurallar ve düzen yoktu. Velileri öğretmen görüşmeleri dışında randevusuz okula sokmamaları gerekiyordu. Engel olamadılar. Hatta bir tane veli bir keresinde oğlumu masasından kaldırıp arkaya oturmasını söylemiş. Sonra kızını oturtmuş masaya oğlumun masasına. Daha çok olumsuz şey yaşadık da neyse yaz yaz bitmez sanırım

Çocuğun eğitimdeki başarısının en temel sebebi kendisidir , kendi çalışırsa, içinden gelirse , zekiyse zaten başarılı olur
Ancak destek isteyen çocuklar için özel okul her zaman daha iyidir çünkü daha az mevcutlu sınıflarda daha fazla ilgiyle okuyorlar
Benim oğlum zeki bir çocuk ama caliskan degil, dersi derste dinleyerek anlayan evde asla ders çalışmayan bir çocuk, eğitim hayatının 6 senesi özelde 2 senesi devlette geçti
Her dönem takdir aldı hem devlette hem özelde ama devlette mutlu olamadı, çünkü dersi derste dinleyerek anladigi için kalabalık sınıflarda bunu yapamadi , devletteki öğretmenlerle anlasamadi çünkü belki bize öyle denk geldi ama çocuğu dinleyen , önemseyen öğretmenlere denk gelemedik
Özelde çok sağlam İngilizce öğrendi, şu anda nerdeyse ana dili gibi konuşuyor, sadece devlete gitse mümkün değildi bu
Ayrıca yine özel okul sayesinde pek çok aktivitede başarılı, kodlama , satranç, gitar , masa tenisi vs vs
Ben sizin yerinizde olsam özele gönderirdim en azından az kişilik sınıfta eğitim görürdü cocugum , okulun yakın olması da çok büyük avantaj

Bence, özel okulu lise ve daha sonrası için düşünmek daha mantıklı, sanki ilkokuldan özel okula vermiş gibi o parayı döviz veya altına yatırıp, çocuk lise çağına geldiğinde eğitimi için kullanırsan çocuğa daha iyi bir gelecek sunmuş olursun. Tabii ki, bu benim fikrim. Allah herkesin yavrusuna zihin açıklığı versin

Köklü zincir bir okul değilse devlet okulu derim.

Sınıf mevcudu nedir ? Sınıflarda göçmen vs çok var mı devlet okulunda beni bunlar düşündürüyor

Robert Kolejine falan vermeyecekseniz devlet okulu. Hem daha 1.sınıfmış çocuk, o paralarla çok daha iyi yatırımlar yapılabilir geleceğine.
Devlet okullarında sınıflar daha kalabalık bu durum sıkıntı ama diğer her yönden kesinlikle özellerden daha tercih edilebilir.

her ilde ilçede öne çıkan bir devlet okulu vardır. O kadar çok talep vardır ki bağışla alırlar. Bence özel okul için vereceğiniz paranın daha azını bağış olarak verip bu iyi devlet okullarından birine yazdırın ve İngilizce dersi aldırın mutlaka.

Şöyle düşünün, özelde okutmak sadece özelde okutmak değildir. O çocuğun ihtiyaçları olacak, arkadaşında görecek kendi de isteyecek, aklı erince arkadaşlarındaki marka şeyleri isteyecek. Ona göre düşünün.

Sınıf mevcudu nedir ? Sınıflarda göçmen vs çok var mı devlet okulunda beni bunlar düşündürüyor
34 kişi. Genelde 30 kişi oluyorlar. Göçmen 1 tane var eğitim seviyesi iyi ailenin. Kızımın kreşinde de var göçmen annesi hakim babası öğretim görevlisi falan.

Eğitim sektöründe çalışan birisi olarak etiketlere değil okul idarecisi ve öğretmenlerine bakarak hareket ederim.
İleride çocuğumda ilk olarak devlet okulunu tercih ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…