• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel hayat

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.105
108
Ne çok konu açar oldum.

Özel hayatımı asla kimseye anlatmam. Kendimden bile bir nebze uzak tutarım öyle söyleyeyim ama artık duygu taşkınlığı, gerçeklere objektif bakamadığımı düşünmem -özel hayatımı- sizlerle paylaşmama neden olacak.

Bi ilişkim var. İlişkiye başlarken geçmişte yaşadığım ne varsa en yalın ve yalansız haliyle anlattım.

Kendisi Ankara’da bir okulda. (İfşa olmamak adına okula nasıl girdiğini yazamıyorum. Merak edenlere özelden yazabilirim). Ben ise bu yıl tekrar üniversite sınavına gireceğim.

Şimdi başlıyorum. Kendisi asla moral vermiyordu okul konusunda. Zamanla bu köstek olma durumu moral bozmaya, dalga geçmeye, ezmeye kadar geldi. Safsın demeler, -ailemle sorunlu olduğumuz için pek dışarı çıkamıyorum-, sana acıyorum demeler. Asla ezdirmedim kendimi, cevabını verdim ama nasıl bir karakteri varsa tüm bunlar artarak devam etti.

Beni rahatsız eden bir çocuk vardı anlatmıştım bir konumda. Onunlayken de devam etti bunlar ve ondan saklamadım hiçbir şeyi. Son olayda -ailem öğrenmeden-, onunla paylaştım. Mantıklı düşünemediğim bir sırada annemlere anlatmam için üzerimde baskı kurdu. Ben de “Anlatamayacağımı annemlerin normal karşılamayacağını başka bir çözüm bulmamız gerektiğini” anlattım. Daha da arttı baskısı ben de bir hışımla “Sana anlatmıştım böyle yapacaksaydın en başından kabul etmeseydin” dedim. O da “Keşke” dedi. Bu konuyla ilgili ilk “Keşke” deyişi değil, son da olmayacak biliyorum.

Dışarı çok çıkamadığımdan bahsettim. Az görüşüyoruz bu nedenle. Çıktığımızda da iyi ve temiz bir yere gidelim istiyorum. Gidiyoruz gitmesine ama biraz maliyetli bir şey yemek ya da içmek istesem, (emin olmamakla birlikte) surat asıyor ya da ben tokum diyor. Hesabı paylaşalım diyorum onu da kabul etmiyor, çoğu zaman. Ne yapacağımı şaşırdım. Hatta geçen gün aramızda yine para lafı döndü. Dışarı çıktığımızda “Hiç uygun bir yere gidelim ya da uygun fiyatlısını alalım diye düşündüğün oluyor mu” diye sorular yöneltti. Sakın sanmayın hep onun üzerinden geçiniyorum falan asla böyle bir şey yok. Yemek o alıyorsa kahve ben alıyorum. Ya da çeşitli kibarlıklar yapmaya çalışıyorum falan vesaire.

Toparlayacak olursam kendimi onunlayken yetersiz biri olarak görmeye başladığımı farkettim. Kasıntı bir şey oldum çıktım. Yapma, etme, düşüncesizsin, benim çevremdeki insanlar senin gibi değil, (kız kardeşi var ve bir kavga sırasında) sen onun tırnağı bile olamazsın, (ufak bir yanlışımda) insanlar diğer türlü yapar sen insan değilsin, senin gibi birini hayatımda istemiyorum, sorumluluk edin biraz... gibi bir sürü söylem.

Bazen durup kendime neden bunu yakıştırdığımı soruyorum. İyiyken çok iyiyiz aklımı bu çeliyor galiba. Benim objektif yorumlara ihtiyacım var açıkçası. Hayatımda gerçekten hiçbir şey yolunda değil ve çok yoruldum.

Ps; iyiyken gerçekten çok iyiyiz ancak iki gün iyiysek beş gün zehir zemberek geçiyor.

Son düzenleme:
Böyle biriyle birliktesin ve sinava giriceksin. Hemen söyleyeyim sen bu adami hayatindan cikarmassan onu hakli cikarip sinavi kazanamayacaksin ve soyledikleri tescillenicek büyük ihtimal is hayatina da atılinca ayrilirsiniz.. bence hayatina bak bu zamanlar daha gelmeyecek otur da derslerine çalış bi cocuk icin hayatini kararticaksin...

Yol verin gitsin Allah ın ukalası. Sadece modunuzu düşürmekle kalmaz zamanla özgüveninizi de baltalayabilir. Hiç hazetmem böyle burnu havada,egolu,kibirli tiplerden. Aklı basinda biri gibisiniz hiç uzatmayın bence daha fazla. Kimsenin kahrını çekmeye, ukala tavırlarına katlanmak zorunda değilsiniz sonuçta.

Kendinizi kötü hissettiren biriyle beraber olmayın. Sürekli sizi aşağılaması, küçük görmesi kibirli davranması katlanilacak şeyler değil. Diploma cehaleti alır eseklik baki kalır derler. Gerçekmiş demek ki. Daha diploma da almamış gerçi. Benim eşim Boğaziçi üniversitesi'ni en prestijli zamanında dereceyle kazanmış. Bir kere bununla övündüğünü görmedim. Tanıdığım en zeki insandır bir kere yaptığı işle övünmez. Hiç de onun kariyeri yüzünden aşağılık kompleksine girmedim. Zaten aşağılasa ima bile etse onunla evlenmezdim. Bence ilişkinizi ciddi anlamda gözden geçirin.

Uu aynı benim evliliğim gibi :kusmuk:böylesiyle hayat geçmiyor İnan. Üstelik ben 2 üni mezunuyum o lise ona rağmen beni her konuda ezikliyor psikolojik baskı yani:kızgın:

Insan sevdigine destek olur ve asagilamaz madem o zaman kendi deyimiyle iyisini bulsun .
Siz de ozguveninizi kaybetmeyin.
Keske ilk soylediginde daha sert bir tepki verseydiniz iyice anlasaydi.

Hala nasıl yürütüyon bu ilişkiyi kardeşim. Şaşkınım. 2 gün iyi olmanız yetiyormu yani sana geri kalan 5 günü zehir zemberek geçirmeyi kabul edebiliyosun. Anlamadım valla mutsuzsan bırak yoluna bak. Ki öyle davranan bi adamla nasıl mutlu olcan. Seven adam her koşulda olduğu gibi kabul eder sevdiğini destek olur felan köstek değil. Birde sana keşke demişya hemde defalarca bunu gururuna nasıl yediriyon. Hayatta sadece o var ayrılırsan yaşayamazsın hayatın biter felan diye mi düşünüyon. Kendini harcıyosun farkında değilsin. Zannetmeki okulu kazanırsan meslek sahibi olursan düzelir. O zamanda bulur eleştirecek bişeyler. Bi ömür böyle geçirmeyi kabl ediyosan devam et ama şikayet edemezsin göz göre göre ateşe atıyorsun çünkü kendini. Bi ömür üzülmektense ayrıl bi süre üzül ve seni sen olduğun için seven biriyle hayatına devam et . Ha bide bişeydaha emin ol hayatına yalnız devam etmek bile sürekli seni gömen biriyle olmktan iyidir. Gözünü aç.diye böyle yazıyorum. Çünkü o davranışları haketmiyosun o adamda seni haketmiyo iyi dayanmışsın ama gurur bazen iyidir. Gururlu ol kendini sev enerjini düşüreni hayatından çıkar. Sevgiyle kal ...

Kendinizi kötü hissettiren biriyle beraber olmayın. Sürekli sizi aşağılaması, küçük görmesi kibirli davranması katlanilacak şeyler değil. Diploma cehaleti alır eseklik baki kalır derler. Gerçekmiş demek ki. Daha diploma da almamış gerçi. Benim eşim Boğaziçi üniversitesi'ni en prestijli zamanında dereceyle kazanmış. Bir kere bununla övündüğünü görmedim. Tanıdığım en zeki insandır bir kere yaptığı işle övünmez. Hiç de onun kariyeri yüzünden aşağılık kompleksine girmedim. Zaten aşağılasa ima bile etse onunla evlenmezdim. Bence ilişkinizi ciddi anlamda gözden geçirin.
Hizuran, çok güzel yazmışsınız. Bunları paylaşmak benim için zor öncelikle onu belirteyim. Hani insan eksik olan neyi varsa bir şekilde kapatmaya çalışır ya ben de uzun zamandır susarak kapatmaya çalışıyorum. Her neyse.
Şu sınav için o kadar stres yapıyorum ki anlatamam. Bildiklerimi de yapamamaktan korkuyorum. Sırf onun yüzünden. Sadece alçak gönüllü olsun isterdim ama hiçbir şekilde değil.

Aslinda kendini asagida gordugu icin sizi eziyor olmasin?
Ben bunun farkındayım zaten çünkü aramızda muhabbet Yok beni duyuyor ama anlamıyor bende çok takılmıyorum. Her fırsatta dile getiriyor liseye dereceyle girmemden üni okumalarımdan çok iyi hastanelerde çalışmamdan hep bahsediyor ama ben hiç bir zaman konusunu bile açmam belki incinir diye. Bu arada benim 5 yılda alacağımı o 1 senedekazanıyor bende diyorum ya okuduk tamam da sen çok kazanıyorsun maşallah hayatım diyorum ama 2-3 haftada bir bu tarz girişimlerde bulunuyor

Yol verin gitsin Allah ın ukalası. Sadece modunuzu düşürmekle kalmaz zamanla özgüveninizi de baltalayabilir. Hiç hazetmem böyle burnu havada,egolu,kibirli tiplerden. Aklı basinda biri gibisiniz hiç uzatmayın bence daha fazla. Kimsenin kahrını çekmeye, ukala tavırlarına katlanmak zorunda değilsiniz sonuçta.
İnanın eskisi kadar güçlü hissedemiyorum zaten. Bir dünya yükü tek başıma omuzlardım; şimdi adım atarken “acaba” diyorum.

bir insan kendine neden es arar?

mutlu olmak icin?

mutlumusun?

huylu huyundan vaz gecermi?

diyelim sen gercekten cok cahilsin? peki o öyle biriyle beraberse ne kadar akilli?
İnanın cahil falan değilim. Zeki bir insanım hatta. Diğer arkadaşlarım birçok şeyi bana danışır benden yardım ister. Ama o sürekli aşağılama modunda. Acaba geçmişte yaşadıklarım zoruna gidiyor böyle mi almaya çalışıyor öfkesini anlayamıyorum.

Hizuran, çok güzel yazmışsınız. Bunları paylaşmak benim için zor öncelikle onu belirteyim. Hani insan eksik olan neyi varsa bir şekilde kapatmaya çalışır ya ben de uzun zamandır susarak kapatmaya çalışıyorum. Her neyse.
Şu sınav için o kadar stres yapıyorum ki anlatamam. Bildiklerimi de yapamamaktan korkuyorum. Sırf onun yüzünden. Sadece alçak gönüllü olsun isterdim ama hiçbir şekilde değil.
Sınav stresinin bir sebebi de erkek arkadaşınızın üzerinize bu kadar gelmesi. İçinizi rahatlatması lazimken baskı kuruyor. Destek değil de köstek oluyor bu bir ilişkide olmaması gereken bir şey. Yanında rahat değilim kendimi kasmaya başladım demişsiniz. Bunun sonu bir yere varmaz.

Back
X