Özel hastanede doğum yapan anne

Hani bizim ülkemizde sezeryan doğum yaygın ya, 2 gündür normal doğum komplikasyonları okuyorum. Dün de burada bir konu acildi 20 saat suni sancı 30 kere çatı muayenesi sonucu yırtık ve ödem oluşmuş, kadın idrarini tutamıyor, üstelik sezeryanla doğmuş bebek. Anlamıyorum normal doğumda neden bu kadar diretiliyor annenin bebeğinin hayatı riske atacak kadar hem de.
Evet işte bu sebeplerden ben de normal doğumdan soğudum. Bir arkadaşımın da aynı şekilde sezeryanlık bebeği normal doğurtan doktor yüzünden bebeği oksijensiz kalmış ve sonuç çocuk yaşıtlarından geride. Sezeryan isteyenler için hep aman kolayına kaçıyor deniyor ama gerçekten de bebek için en güvenilir yol sezeryan.

Benim bebeğimin kilosu düşüktü. Devlet hastanesinde sancım olmadığı, doğum başlamadığı halde 37. haftada suni sancı vermeye kalktılar. Bebeğin kalbi sancıya dayanacak mıymış onu deneyeceklermiş. Ya dayanamazsa? Düşük ihtimalmiş. Ben niye alayım o riski. Sezeryan da bir seçenek sonuçta. Sorumluluğu aldığıma dair imza atıp çıkmıştım.

Sizi alıntıladım ama herkese yazdım. Özel de olsa devlet de olsa size yapılacak her işlemi sorgulayın. Sonuçta işlemi yapacak kişi de insan. Onun kararları da hatalı olabilir.
Gebelik takibimi özel hastanede araştırıp gittiğim bir doktoktorda y aptirmistim. 39. haftada doktorum çatı muayenesi yaptı ve catimin dar olduğunu ve bebegin suyunun azaldığını sezaryen doğumu tavsiye ettiğini zaten normal doğumu denemede doğumun %70-80 sezaryene döneceğini söylemiş tercihi de bana bırakmıştı. Tabi ben hemen doktorumun soyledikleri dogrumu diye teyyit icin devlet hastanesine gittimzira normal doğum istiyordum. Devlet hastanesinde asistanin biri 2 dklik alelacele ultrason muaynesinden sonra suyumun bittiğini yazmış rapora doktor hemen yatis yapıp suni amacıyla doğuma başlamalıyız dedi imza verip hemen kaçtım. Zira ozeldeki doktorum suyumun az olduğunu ama bebegime yettigini söylemişti ki bu su meselesini de başka bi doktorda teyit ettirmistim. Nihayetinde kendi ozeldeki doktoru da sorunsuz bir şekilde sezaryenle dogumumu gerçekleştirdim çok sukur. Demem o ki haklısınız her işlemi sorgulamak gerek. Devlette nerdeyse suni sanciyla normal doğum denemesi yapacaktı doktor ki çatın dar dediği halde. Onu da sormuştum madem catim dar niye normal doğum deniyoruz dediğim de devlet hastanesinde direk sezaryene alınamayacağını söylemişti .kobayim ya ben.

Hani bizim ülkemizde sezeryan doğum yaygın ya, 2 gündür normal doğum komplikasyonları okuyorum. Dün de burada bir konu acildi 20 saat suni sancı 30 kere çatı muayenesi sonucu yırtık ve ödem oluşmuş, kadın idrarini tutamıyor, üstelik sezeryanla doğmuş bebek. Anlamıyorum normal doğumda neden bu kadar diretiliyor annenin bebeğinin hayatı riske atacak kadar hem de.
Çünkü sezeryan doğum yapanlara acıyarak bakıyolar.Bende size katılıyorum eğer bi risk varsa normal diye ısrar edilmemeli.Geçen bi yerde okudum bebek 4 küsür kilo 38 haftalık doktor normal yapamazsın çatında müsait değil diyo ama kadın hala normal denemek istiyorum diyo.Ben kendimi o riske atamam.

Doğumumu özel hastanede yapmaya kararlıydım hamileyken ama bir taraftan da devlet hastanesine gidiyordum sonra herkesin öve öve bitiremediği özel hastanedeki doktor ne şeker yüklemesinden ne organ taramasından bahsetti resmen sallamadı beni bir sürü de muayene parası cabası vazgeçtim devlet hastanesinde yaptım Allah’a şükür Doğum yaptıran ebe de diğer ebeler de o kadar iyiydi ki ve benden başka Doğum yapan yoktu özel hastane gibiydi hiç pişman olmadım Devlette yaptığıma devlet hastanesindekiler daha tecrübeli bu konuda bir daha olsa yine devlette yapmayı düşünürüm hiçbir konuda da özel hastaneye güvenmiyorum hamileliğimin başında özel bir hastanedeki doktor bebeğimi almaya kalkıştı çünkü devlet hastanesindeki doktora sormasaydım çocuğumdan olacaktım

Çünkü sezeryan doğum yapanlara acıyarak bakıyolar.Bende size katılıyorum eğer bi risk varsa normal diye ısrar edilmemeli.Geçen bi yerde okudum bebek 4 küsür kilo 38 haftalık doktor normal yapamazsın çatında müsait değil diyo ama kadın hala normal denemek istiyorum diyo.Ben kendimi o riske atamam.
Hamileyken kadının biri sezaryenle doguranlar kendilerine nasıl anne diyorlar onlar kendilerine anne demesinler demişti ve bu cahil kadin üniversite mezunu dusunebiliyor musunuz :KK57:

Sırf bu sebepten milyarca lira bile olsa verip ünlü bir doktorla anlaşmayı düşünüyorum. Ne hake getirdiler insanı yazık umutlara o yavrucağa. Allah şifa versin.

Bende son ana kadar ozele gitmistim kontrollere..ayni zamanda devlete de gidiyordum.devletteki doktorum bebegin kilosu dusuk su kadar hafta geriden geliyor vs diyordu. ozeldeki doktora bunu sordugumda hayir hersey normal bir problem yok diyordu.neyse doguma yakin ozele kontrole gittigimde demesin mi bana bebegin kilosu dusuk iyi bakmamissin bebegine demesinmi.kizdim bir daha gelir miyim ben buraya dedim ciktim devlete gittim devlette dogum yaptim.simdi uc yasinda kizim.

Hamileyken kadının biri sezaryenle doguranlar kendilerine nasıl anne diyorlar onlar kendilerine anne demesinler demişti ve bu cahil kadin üniversite mezunu dusunebiliyor musunuz :KK57:
Bu kafada insanlar çok fazla var malesef.Tabikide şartlar el verirse normal doğum en iyisi ama bebek ters oluyo , kilolu oluyo,çatı dar oluyo yada hamile kadın piskolojik olarak normal doğumu kaldıramam diyo sezeryan oluyo.Çevremde de var sezeryan olanlara keşke bekleseydin normal yapsaydın diyenler çok.Bide şimdi bende hamileyim en iyisi normal doğum öyle yap.Bide benim yapacağım doğum şeklinde kavga edenler var sezeryandı normaldi diye:halay:

Tuvalette orda burda gizlice doğurup çöpe atanlar ne oluyormuş peki? Eşekligin baki kaldığı tiplerden biriymiş demek ki.

Ama nereden bilebiliriz bize denk gelmeyeceğini?
Ben forumlara falan pek inanmıyorum, eşim it çünkü o forumlarda dönen reklamların nasıl yapıldığını ve fazla övülen hastanelerde neler döndüğünü iyi biliyorum. Yakınlarıma soruyorum aynı hastaneye biri çok iyi derken diğeri çok kötü diyebiliyor. İnsan kararsız kalıyor.
Aynen biraz şans , yakın çevrene sorucaksin. Birazda kurumsal bilinenler daha iyi sanki, çünkü kötü reklamda istemezler.sana moral vermek amaçlı soyledim:anneadayı:
Olmadı bende devlet hastanelerini tavsiye ederim. Hizmet nasıl bilmiyorum ama risk daha azdır, müdahale açısından. Tecrübe de daha fazla.

Yuh ya artık nasıl güvenip hastanelere gideceğiz bilmiyorum dün de haberlerde gördüm yeni doğmuş sanırım bebeğin parmağındaki banti çıkarayım derken hemşire parmağını kesmiş. Artık gerçekten ne doktor ne hemşire güvenemiyor insan. yazıklar olsun ya.

Bende de ustume bastirdilar cabuk olsun diye köprücük kemigi kırık çıkmış. 6 kesik atmışlar halbuki doğumun kendi sancımlaydi ve sadece 15 dk surdu . Yani zamanim vardı ikina biliyordum kesmeye gerek yoktu sıkmaya da

Bu kafada insanlar çok fazla var malesef.Tabikide şartlar el verirse normal doğum en iyisi ama bebek ters oluyo , kilolu oluyo,çatı dar oluyo yada hamile kadın piskolojik olarak normal doğumu kaldıramam diyo sezeryan oluyo.Çevremde de var sezeryan olanlara keşke bekleseydin normal yapsaydın diyenler çok.Bide şimdi bende hamileyim en iyisi normal doğum öyle yap.Bide benim yapacağım doğum şeklinde kavga edenler var sezeryandı normaldi diye:halay:
Insanlar gerçekten kafayı yemiş. Allah akıl fikir versin

Allahım doğumum yaklaşıyor doktorum normal doğum gibi görünüyor dedi ilk doğumum da çok zor geçti halen korkuyorum devlet hastanesi sezeryan zorunlu olmadıkça yapmıyor o kadının yaşadıklarını yaşadım tek farkı bana suni sancı vermediler ve çok şükür bebeğim sağlıklı bir şekilde komplikasyon olmadan doğdu. 1 hafta boyunca 2 büklüm gezdim evde bebek doğsun diye 3 kişi birden karnıma bastı nefes almıyorum dedikçe kimse beni dinlemedi. O anneyi o kadar iyi anlıyorum ki Rabbim evladına bir an önce şifa versin bunları bize yaşatanlar da Allahın dan bulsunlar :KK43:

Not: Doğumu mu Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadın doğum bölümünde yaptım. Özel hastaneler de olduğu gibi maalesef devlet hastanelerinde de durum aynı.

Allah sağ selamet kurtarsın kardeşim bende 10 ay önce özel hastanede doğum yaptımda ilk doğumumdu normal doğum olsun diye çok uğraştım çok istedim doktorla öyle anlaşmıştık herşeyim normal gidiyodu ama 41.haftada sırf açılmam yok diye doktor direkt sezeryana aldı beni:( suni sancı istedim vermedi olmaz yine sezeryana alırız dedi... sanki nerden biliyo bide o gün nst'de 2 dakikalık bi sancım çıkmıştı sonra lavaboda hafif pembe bi leke görmüştüm sevinmiştim bebek geliyor diye ama doktor bunları kale almadı eğer sırf para için yaptıysa hakkımı helal etmiyorum doğumum çok zor geçti spinal oldum belden uyuşturdular ama o an karnıma bastırırlarken canım yandı bağırdım sanki normal doğuruyomuşum gibi hissettim...
Ben ilerde Allah nasip ederse 2.doğumumu acaba devlettemi yapsam diyorum çok kararsızım göztepe devlet hastanesinde biri 2.doğumunu orda sezeryan olmuş memnun kalmış ama yinede korkuyorum devletteki sezeryanı acaba nasıl yapıyolar bilemiyorum

Ben de özel hastanede sezaryen oldum çünkü doğum bir türlü başlamadı..
Hiç açılma yokken de suni sancı bebeği strese sokabiliyormuş.
Sezaryene alındım gece 1 de..
El bebek gül bebek ilgilendiler taburcu olana kadar resmen..
Yürüyüş yapmayınca hemşire geliyordu "takip ediyorum bak kaç saattir yürümedin" ya da "emzirebildin mi gösterdiğim gibi" diye sorup yine usanmadan hep uğraşıp gösterdiler..
Çok ama çok memnun kalmıştım..
Böyle şeyler okudukça ürküyorum..

Allah bağışlasın bende özelde doğum yaptım normal doğum çok istedim ama sırf açılmam yok diye doktor direkt sezeryana aldı beni sanırım sizinde açılmanız yoktu.... ben çok duydum ama açılması olmadan suni sancıyla normal doğum yapanı...
Beni doğuma aldıkları gün doktora görünmeden önce nstde 2 dakikalık bi sancım çıkmıştı sonra lavaboda pembe leke gördüm sevindim normal gelecek diye ama doktor bunları kale almadı bende ve bebeğimde bi sıkıntı yoktu 1 gün daha bekletseydi belki sancım gelecekti doğumdanda memnun kalmadım hiç...üzgünüm hala hayırlısı olsun tabi ama beni boş yere sezeryana aldı gibi hissediyorum

Hemde karacahilmiş.... kendi başına gelince anlar ne olduğunu.
Ben sezeryanı zorunlu oldum ve ömrümden ömür gitti ağlayarak çıktım ordan en az 2 ay acı çektim
üstten kesilmek dahada beter acısı uzun süre geçmiyor. Bu yüzyılda böyle cahillerde var demek

Allah bağışlasın bende özelde doğum yaptım normal doğum çok istedim ama sırf açılmam yok diye doktor direkt sezeryana aldı beni sanırım sizinde açılmanız yoktu.... ben çok duydum ama açılması olmadan suni sancıyla normal doğum yapanı...
Beni doğuma aldıkları gün doktora görünmeden önce nstde 2 dakikalık bi sancım çıkmıştı sonra lavaboda pembe leke gördüm sevindim normal gelecek diye ama doktor bunları kale almadı bende ve bebeğimde bi sıkıntı yoktu 1 gün daha bekletseydi belki sancım gelecekti doğumdanda memnun kalmadım hiç...üzgünüm hala hayırlısı olsun tabi ama beni boş yere sezeryana aldı gibi hissediyorum
Canıım benim sabah erkenden nişanım glemişti. Sancılarım başlamıştı.
Doktora taa akşam sancılarım 4 dk bire inene kadar gitmedik ki öyle seviniyordum herhalde baaya ilerlemiştir diye.
Dayanamıyordum artık sancılara gittik ki ne bebek yola inmiş ne açılma var..
Hiç ilerleme olmayınca sancıyla aldılar sezaryene..

Canıım benim sabah erkenden nişanım glemişti. Sancılarım başlamıştı.
Doktora taa akşam sancılarım 4 dk bire inene kadar gitmedik ki öyle seviniyordum herhalde baaya ilerlemiştir diye.
Dayanamıyordum artık sancılara gittik ki ne bebek yola inmiş ne açılma var..
Hiç ilerleme olmayınca sancıyla aldılar sezaryene..

Hadi ya tüh kötü olmuş hayırlısı olsun ama o kadar sancı çekmişsin açılma olmaması tuhaf acaba bebek büyüdüğü için dönemedi mi...
yan duruştaydı belki

Hadi ya tüh kötü olmuş hayırlısı olsun ama o kadar sancı çekmişsin açılma olmaması tuhaf acaba bebek büyüdüğü için dönemedi mi...
yan duruştaydı belki
Ya güya doktor sezaryen sırasında dedi ki ufak da olsa bi perden varmış çok sancı çekmişsin belli ama bebek yola girememiş dedi.
Bi de plasentası yapışmış dedi.
Tabi ki her şeyin hayırlısı canım.

Bu haberi ben de ekşi sözlük te okudum az önce ve cok üzüldüm. Ve dogumumu dogum evinde yapmaya karar verdim. Eger dogumevi tecrubesi olan anneler varsa yararlanmak isterim
Merhaba ben iki kızımıda doğum evinde yaptım.. Devlet hastahanesinde hemşireler.. Ebeler ve doktorlar bir şikayetle uyarı ve ceza aldıkları için daha tedbirli oluyorlar.. Ayrıca devlet hastahanesinde hiçbir sıkıntının üstünü örtemezler kontroller ve denetimler çok sıkı.. Özel hastahane biraz daha ilgili gibi görünüyor ama ben iki doğumumdada bir sıkıntı yaşamadım çok şükür gayette ilgiliydiler... İlk doğumumda acemiydim ebe bana biraz bağırmıştı o an çok sinirlendim ama sonradan ondan özür diledim çünkü haklıydı...

Back
X